Royal Canin

SilasinemD
SilasinemD

874 Puan

Royal canin için kötü mama diyorlar, bu konudaki düşünceleriniz neler acaba? Tamamen öğrenme amaçlı soruyorum çünkü yeterli bilgi bulamadım belki burada iyi bilen birisi vardır.

31 CEVAP

SilasinemD
SilasinemD

874

Sarmanbirkedi son yorumunu bana yazdıysan dediğim gibi bilgi almak için sordum. Şu an Advance kullanıyorum kedim hem kısır hem yavru olduğu için. Elimdeki mama bitince N&D ye geçmeyi düşünüyorum

hayvansever_
hayvansever_

118851

Şöyle ki RC çok çok berbat değil ama o verdiğiniz paraya asla değen bir içeriği yok. İçeriğinin yarısından fazlası şeker ve tahıl dolu. Böyle bir mamaya o kadar para vericeğinize içeri iyi **********lara verin o paraları. Ayrıca RC hayvan deneyleri yapan bir marka onlara destek olmamak lazım. O fiyat aralığında fitmin gibi alabileceğiniz mükemmel bir mama varken RC ye o kadar para vermeye değmez.

Naruto88
Naruto88

777

Veritabanımızdaki diğer 3020 kedi mamasıyla karşılaştırıldığında, Royal Canin Kitten:


-ortalamadan daha az protein
-ortalamadan önemli ölçüde daha fazla karbonhidrat
-ortalamadan daha az yağ
-ortalama miktarda lif
-eşdeğer ıslak yiyeceklerden önemli ölçüde daha az nem
Genel olarak, kedilerin daha yüksek protein, orta yağ, yeterli nem ile düşük karbonhidrat diyeti ile daha sağlıklı olduğu görülmüştür.


Bu yazdığım yabancı sitedeki incelemenin Türkçesi. Ve dikkat ettiğim husus, kaliteli içerik bölümünde royal caninde hiç bir madde yazmamış. Şüpheli Malzemeler olarak da
-tavuk yan ürünü küspesi
-Esmer pirinç
-Mısır glutenli öğün
-bira pirinç
-buğday gluteni
-Mısır diye sıralanmış. Bu ürünlerin hiç biri ne nd de ne orijen vs bulunmuyor.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Bir mamaya kimse durduk yere düşman olmaz. Her pet sahibi verdiği paranın karşılığını almak ister. Bunu da ilk yazdığım yazıda açıkladım detaylı. Her şeyi geçtim hayvan deneyi yapan bir markanın mamasını iyi bile olsa savunmayı doğru bulmuyorum.

bmcat
bmcat

1574

ProPlan ve RC orta segment mamalar -fiyatını hak etmiyorlar- daha iyileri var ama bu kötü, çöp demek değil bence ayrıca içerik kadar kedinize iyi gelip gelmediği de önemli ki bu kediden kediye değişebiliyor. En kaliteli mamaları da alsanız bazen iyi gelmiyor çünkü. Bir tercih yapmak gerekirse önce o daha iyi seçenekleri değerlendiririm olmazsa ProPlan-RC gibi mamaları denerim.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Önceden kedime rc kullanan ve pişman olan biri olarak yazıyorum içeriğine göre pahalı bir mama ve kedimde sayesinde göbekte ful yağ oluştu ve geçmedi kitten olan özellikle aşırı yağ içeriyor ve kedim asla bu mamayı bırakmak istemedi zar zor bıraktırdım içerisindekilerden dolayı bağımlılık yaptığını düşünüyorum fiyatını kesinlikle haketmiyor benim deneyimim bu daha sonra advance ve matisse kullandık şuan matisse kullanıyorum

ferahturfan
ferahturfan

768

Kedilerimin bayılarak yediği, veterinerimizin de önerdiği mama kendisi. Kötü mama diyenlerin görüşlerine saygı duyuyorum ancak kullanan biri olarak öneriyorum.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Kediniz bayılarak yiyor çünkü içeriğinde şeker dolu ve şeker kedilerde bağımlılık yapıyor. Vetlet, petshoplar öneriyor çünkü herkesin kendileride dahil en rahat kar geliri sağladıkları mama.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Kim ne derse desin ben royal canine gayet de kötü ve çöp bir mama derim. Içinde gerçek et yok ve olan et türevlerinin de oranı çok düşük. Allah aşkına yuzde sekseni pirinç,mısır,buğday,seker pancari,bonkalit,buğday unu,seker pancarı posasi olan bir mama nasıl iyi olabilir. Kedinin sevip sevmemesi bir kıstas olamaz değil mi. Içinde bağımlılık yapıcı maddeler, seker ve aroma olduğu için sevmesi normal. Biz de cips seviyoruz bu cipsi faydalı mi yapar? Evet şu an seviyor olabilir ama şuna eminim ki uzun vadede kedinin sağlığı hiç iyi olmayacaktır. Oturup da tahilin kedi beslenmesinde yeri olmadığını anlatmama gerek yok diye düşünüyorum. Ama şimdi sırf pahalı ve ithal olduğu icin, purinanın ürünü olduğu için veya yıllanmış olduğu için övenler olacaktir. Ha bu arada purinanın hayvan deneyleri yaptığını da unutmayın e mi sayın hayvansever dostlarım

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Üstteki yorumu @ferahturfan için söyledim.


Kümes hayvanları proteini demek tavuk hindi vs etinin insanların yemediği kısımları . Yani tüy, gaga, ayak, saçma sapan şeyler. Ve bunların sindirilebilirligi çok düşük yediğini çıkarır kedi.

Naruto88
Naruto88

777

Catfooddb.com sitesine bakın. Yabancı bi site ve bütün mamaları içerik ve besleyecilik olarak test etmiş. Royal canin genelde 10 üzerinden 3 almış. Nd ise 6-7 arası. O yüzden royal canin pek parasını hak eden bi mama değil. Aynı paraya gider nd alırım.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

@Kedimiriltisi
Bazen bu sitedeki bir sürü kişinin royal canin veya proplandan sponsorluk aldığını düşünüyorum. Ya da algilariniz iyi değil ve yazdıklarımızı idrak edememişsiniz.
BİRİNCİSI KIMSEYI KENDİ KAFANIZDAN X DÜŞMANI ILAN EDEMEZSINIZ.
İKINCISI UZUN UZUN NEDEN KÖTÜ OLDUĞU YAZIYOR OBJEKTIF BIR SEKILDE SESSIZ BIR YERDE OKUYUP ANLAMANIZI ONRIRIM
ÜÇÜNCÜSÜ ARKADAŞ ORDA KOCAMAN KAYNAK VERMİŞ. CATFOOD DB DIYE. EĞER YABANCI DILINIZ YOKSA GOOGLEIN ÇEVİR OZELLIGINI KULLANARAK OKUYABILIRSINIZ TARAFSIZ BIR ŞEKİLDE MAMANIN KOTU KISIMLARINI ORTAYA KOYMUŞLAR. AYRICA ARKADAŞ TURKCESINI DE YAZMIS GORDUGUNUZ UZERE. GELIP BURDA BAĞIMSIZ BIR KURULUŞUN 10 ÜZERİNDEN 3 ( ÜÇ) VERDIGI BIR MAMAYI SAVUNMAYA ÇALIŞMANIZ GERÇEKTEN KOMIK

ferahturfan
ferahturfan

768

Veterinerimiz kuzenim üzerimden kar elde etmek gibi bir düşüncesi yok ki çoğu şeyini bedava hallediyor, Lenaya hepimiz kadar düşkün ona zarar veren bir içerik olsa önermezdi.

SilasinemD
SilasinemD

874

Evet ben de soruyu sorarken içeriği hakkında sormak istemiştim aslında aroma verici kullandıklarını, tuz dolu olduklarını falan duydum. Ayrıca içeriğinde kurutulmuş kümes hayvanı proteini yazıyor tam anlayamadım

hayvansever_
hayvansever_

118851

ferahturfan nasıl kuzeniniz böyle bir mamaya kullan diye bildi o zaman? Allah aşkına gidin bir sorun bi kedinin bu kadar şeker, tuz ve tahıl bulunan bir mama yemesi doğrumu. Birde ona mesela fitminin içeriğini göster. Bunu her kedi sahibi bilir kedilerin yememesi gereken bir numaralı şeyler tuz ve şekerdir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2423 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR