Doğum Mu Başladı

Merhabalar 63.gününde hamilelik yaşayan scottish kızımız var böyle bir sıvı geliyor 2 saat içinde 2.defa ilk defasında fazla geldi bu 2. Defa oluyor bugün herhangi bir sancı hareketlerinde bir değişiklik yok doğum mu başladı başladıysa neden sancılanmıyor anlayamıyoruz yardımcı olabilecek tecrübeli arkadaşlarım var mı


43 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Yeterince arastirmamissiniz o zaman. Zahmet olmazsa instagramdan @animaliaveteriner hesabına girin ve son postlara bakın. Bütün scottishler az ya da çok o acıyı çekiyor . Siz britishle de ciftlestirseniz scottishle de ciftlestirseniz acı çekecekler. Bununla ilgili bir sürü araştırma var. Ama tabi ne güzel kırık kulaklı üret sat acı çekmesi kimin umrunda. Ha bu arada ailenizdeki kedilerin hasta olup olmadığını gözünüzle görerek degil gerrekli testleri yaparak anlarsınız.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Kedinizin eklem sancıları çektiğini bu yüzden de doğacak yavrular da acı çekmesin diye kısırlastirmaniz gerektiğini bilmiyor musunuz?

Gkocg
Gkocg

12376

Güzel kardeşim o kulakları kıvrık mı? Kıvrık. Hasta olduğu için kıvrık işte, sağlıklı olsa dik olacaktı kulakları. O yüzden gayet sağlıklı taam mı denmesini anlamsız buluyorum. Az ya da çok acı çekiyorlar. Dili yok ki hayvanın söylesin işte

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Instagramda gördüğüm bir bilgi değil. Bahsettiğim kaynak bir veterinerin hesabı ve yazdıkları. Belirtmek istedim sadece. Lütfen daha fazla uzamasın teşekkürler mutlu günler

https://hizliresim.com/gRn0A4
kapkara bir annenin kartopu ufaklığı tekrardan merak edip mesaj atıp soran bütün herkese teşekkür ederim.

Öncelikle doğacak yavrular benim mesuliyetimde ifade ettiğiniz eklem sancıları vesaire ailemde neredeyse her evde british veya scottish cinsi kediler var ne bir kere hayvanların viral bir rahatsızlık geçirdiğini gördüm ne de duydum ayrıca Erciyes üniversitesi veterinerlik fakültesinde bir çok hocayla konuştuğumda söylenenlerin bir çoğunun genetik rahatsızlığı atadan gelen kedilerde ortaya çıktığını belirttiler ki ayrıca böyle bir durumda bile ben genel olarak forumdan yardım isterken sizin çıkıp yersiz bir şekilde beni eleştirmeye kalkışmanız hem yersiz hemde alakasız

suleren
suleren

13520

@sarmanbirkedi doğru söylüyor, bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey, hangi cinsle çiftleştirirseniz çiftleştirin hastalık aktarılıyor. sizde fakültedeki hocaların dedikleri dışında genel bir araştırma yapsaydınız görürdünüz. Marmara üniversitesinde okuyorum, bazı hocalarım bir şeylere doğru derken bazısı yanlış diyebiliyor bu yüzden benim de ayrıyetten araştırma yapmam gerekiyor. Umarım kediniz de yavrular da sağlıklı bir yaşam sürerler, haberdar etmeyi unutmayın:)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Tamam kedi özellikle kısırlaştırılması gereken kedi cinslerinden olabilir ama eminim ki kısırlaştırmayı kedi sahibi ilk defa duymuyor demek ki kısırlaştırmamayı tercih etmiş ve satmayacağım da diyor niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz kedi onun kedisi. Hayvanı umursamasa bilgisiz biri olsa böyle ilgilenmez zaten. Kedisi ve kendisi için en uygun olanı her zaman petin veterineri ve sahibi bilir.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mustafa , biz sizin gibi kedisi doğuramayanları da gördük...
“halim vaktim yerinde iki kuruş için el bebek gül bebek büyütüp beslediğim evcil hayvanlarımı neden satayım”
Neden o zaman kedisini bu kadar seven biri olarak kısırlaştırmadınız?
El bebek gül bebekse benim de kızım var ve eline iğne batsın istemem DEĞİL doğurtmak??
Bu arada kaldı ki sizinki doğuramıyor zorlanıyor...

Linsenpai
Linsenpai

117282

Gerçekten neden kısırlaştırmadınız bu kadar "sorumlu" bir sahipseniz? Yavru kedi sevmek istiyorsanız gider sahiplenirsiniz yuva arayan bir sürü bebek var. Kendi kedinizin hayatını riske atmaya değer mi yavrular "cins" gözüksün diye? Özellikle de bu cinslerin doğumu bu kadar zorken? Ticaretini yapmasanız bile doğurtturmanız yanlış. Bu son doğum olsun yavrular sütten kesilince de gidin kısırlaştırır bi zahmet.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

@velespityesil ne olacak ciftlestirecek anneye üç dört kat acı çektirecek yavruların ömür boyu eklem ağrıları çekmesine neden olacak. Sonra da yavruları 1500 2000 tlden satacak

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

İnsanlar artık linç edilme korkusuyla (ÖZELLİKLE CİNS HAYVAN SAHİPLERİ) soracakları soruyu yazamıyorlar yorum yapamıyorlar. Ne kadar hayvansever olursak olalım satınalmasahiplen desek de insanların kararlarına saygı duymayı, yumuşak konuşmayı öğrenmeliyiz artık.

Merhaba ceren,kontroller sonucu 1 tane yavru olduğu ve büyük olduğu anlaşıldı, boyutsal olarak büyüklüğü doğumu çok zorlaştırdı ancak şükürler olsun başarılı bir şekilde doğurdu, tekrardan belirtiyorum yavrunun büyüklüğünden dolayı doğum zorlaştı annenin de kısırlaştırılması için bir gün ayarlanacak ileri tarihlerde satın almadım kurtardım sahiplendim demedim hiçbir zaman ancak satmak gibi bir amacım yok 1 tane doğduğu için üzülüyor olurdum satmak istiyor olsam :) sizler cins kedi cins kedi diye postla alakası olmayan bir yorumlar paylaşıp duruyorsunuz bir kaç arkadaş gibi konuyla ne alakası var ne de ilgili kediler ata soy olarak felis silvertrislerden geliyor ondan sonra gelen bütün kedi türleri cins kabul ediliyor ata soy haricinde ki sizden ricam daha fazla insanların ve evcil hayvanlarının yaşam şekillerine müdahale etmemeniz istediğiniz kadar kaba konuşabilirsiniz keyfini çıkarın kulak verilmeyecek kadar çok yukarıdan konuşuyorsunuz

hcerenk
hcerenk

10454

ben sıkıntı doğum sonrası yavru kaybı yaşadığını sanmıştım.
üzülmüştüm açıkçası. pahalı bir cins ya da rastgele bir cins; bir kedi anne olmuş, süreci sıkıntılı geçmiş, bir de yavru kaybı yaşamasına çok üzülürdüm.
satın alınmış veya alınmamış, yapacak bir şey yok :)
umarım sağlıklı ve mutlu bir hayatı olur. komplikasyonların hepsi geçer.
her ne kadar beni enterese etmese de, umarım bebişe burada bahsettiğiniz gibi sahip çıkarsınız diye bir temenni geçiyor içimden.
sağlıklı günler diliyorum.

Cins bir kediyi doğurtup burda kendinizi hakli cikarmayacalismaniz da komik. Satmayacak bile olsaniz yaptiginiz sey cok yanlis hayvana niye o kadar aci cektirtiyorsunuz farkinda bile degilsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1896 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR