N&D Kedi Maması?

SBKart2207
SBKart2207

121826 Puan

N&D Ocean Pumpkin Ringa Balıklı Bal Kabaklı ve Portakallı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması hakkında ne düşünüyorsunuz sizce kedim sever mi ? Bir yerde tahılsız kedi mamalarinin sevilmeme olasılığını okumuştum . Ama tahılsız mamalar daha sağlıklı bu yüzden tahılsız alma taraftarıyım eğer kedilerin sevmesini etkilemiyorsa bu mamayı alacağım

38 CEVAP

lwb
lwb

120674

@ladyandcat


bilimsel dayanağı olmayan yorumlarınızı okurken şok oluyorum.

lwb
lwb

120674

türkiyede çok bilgi kirliliği var bu durum beni çok korkutuyor

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Deneyebilirsin. Denemeden fazla protein bunu yapar şunu yapar demek doğru olmaz. Koskoca nd biliyordur herhalde protein oranının nasıl olması gerektiğini. Hassas kedilerde nadiren sıkıntı yaratıyor. Dedigim gibi alıp deneyin sıkıntı olmazsa kullanin

onurtemiz
onurtemiz

116286

Kedilerin doğasında azıcık tahıl bulunuyor yediği hayvanın midesine tahıl ve bitki giriyor sonuçta. ND Italya dan gelen çok kaliteli bir mamadır. Formülü neredeyse çok iyidir teke kusuru bu formüle biraz fazla gelen bir içerikler var. Hayvanın tüyü çok dökülüyor ND yediği zaman lakin her hayvan için geçerli değil. Yine de her 10 hayvandan rahat 6'sı ND yediği zaman tüy dökümünün epey arttığı gözlemlenmiştir.
ND'yi gönül rahatlığı ile verebilirsiniz balıklı almazsanız kuzulu alıp deneyin derim tavuklu olan çok ama çok döktü bizimkinin. Fakat hayvan sağlıklı ve sorunsuz. Neşeli ve mutluydu yediğinde.

SBKart2207
SBKart2207

121826

Dediklerinizi dikkate alacağım

Gkocg
Gkocg

12376

Tahılsız mamaların büyük çoğunluğunda tahılın yerini patates ve bezelye gibi ürünler alıyor, et konmuyor ki direkt tahılın yerine. Eğer tahıla alerjisi olmayan bir kediyse bence düşük tahıllı kullanmakla bir şey kaybetmiyorsunuz.
Bir de evet tahılsız mamalar kardiyomiyopati yapabiliyormuş, hatta bu hastalığı geliştiren kedilere tahıllı mama verilmesi bile tek başına hastalığe geriletebiliyormuş. Vetyonca insta canlı yayında söylemişti. Biz nd düşük tahıllı kuzulu kullanıylruz ve memnunuz

Extra
Extra

423

Ben normalde Bravery balikli mama kullaniyordum uzun zamandir cok da memnunum aklinizda bulunsun. Kaliteli bir icerige sahip mama. Kedime surekli ayni mamayi kullanmamak icin bu seferlik nd kullanacagim sonra tekrar braverye donecegim.

lwb
lwb

120674

onurtemiz


bunu daha öncede forumlarda konuşmuştuk, böyle birşeyin olmadığı konusunda bilimsel bir yazı sunmuştuk ama okumaktan çok yoksunuz malesef.
siz de bana böyle birşeyin olduğuna dair bilimsel referanslı bir kaynak gösterebilir misiniz? kulaktan dolma bilgiler değil.
çiğ besleme yaparken bile kedilerin diyetlerinde 0 tahıl ve bol çiğ et oluyor biliyorsunuz ama hiç raw beslerken genetik faktörler harici beslenmeye bağlı kalp sorunları olan bir hayvan görmedim,okumadım,duymadım.

srplzngl
srplzngl

113865

orijen ve acana da ağır metal kontaminasyonu mevcut ki bu bilimsel araştırmalarca kanıtlandı. ağır metallerin de ilk hedefinin böbrek olduğunu düşünürsek sizce bu böbrek problemlerinin temelinde protein ihtiyacı yüksek bir canlının gerekli proteini almasına mı bağlamalıyız yoksa vücuda giren ağır metallere mi?

srplzngl
srplzngl

113865

ayrıca orijenin de protein oranı bezelyeyle artırılıyor. kaliteli protein o kadar da fazla değil içlerinde

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

“tahılsız” almayın kalp hastalığı ve kalp kasında büyüme yapıyor. Az tahıllı olanından alabilirsiniz. Birçok kediye ağır geliyor fazla protein bunu da düşünerek alın lütfen.

Extra
Extra

423

Ben ayni nd mamanin morina balikli dusuk tahillisini siparis ettim. Deneyebilirsin.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Hiç olmadı nd ve başka markayı karıştırabilirsiniz

SBKart2207
SBKart2207

121826

Olabilir bencede bı deneyeyim sıkıntı olursa mama önerilerinizi alırım :d

gizemaslan
gizemaslan

11295

kedim 8 aylık ve 5 aydır N&D kitten kullanıyoruz hiçbir sorun yaşamadık aksine sindirimle alakalı sorunlarımız düzeldi :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2265 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR