Üriner Sistem Problemi İçin Hangi Mama?

HaleSebnem
HaleSebnem

8249 Puan

Arkadaşlar 5 yaşında kısır, erkek kedim var. Yaklaşık 1 yıl önce idrarda kristalleşme oldu. İlaç kullandık, su takviyesi yaptık (yaş mama içine su ekleyerek) düzeldi. Proplan, sanabelle, vetlife ve royal canin uriner sistem mamasını kullandık ama hiç biri daha fazla su içirmediği için zaman zaman kumda söylendiğini duydukça yine yaş mama su takviyesi yaparak sorunu geçici olarak çözüyorum. Mama tavsiyesi ve tecrübe ederek öğrendiğiniz bilgileri yazabilirseniz çok memnun olurum.

34 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yaş mama miktarını arttırın lütfen ve “urinary care” özelliği olan mamalara devam edin.
Yaş mamayı her gün bir öğünü olarak verebilirsiniz. Diğer öğünü de kuru mama olabilir. Haftada en az 4 kez yaş mama vererek sorununuzu kontrol atına alabilirsiniz.
Acil şifalar.

Sselin1
Sselin1

122024

Hangi kuru mamayi kullanirsaniz kullanin yeterli oranda yaş mama vermediginiz sürece hastalik tekrarlayacaktir. Cunku hastaligin sebebi zaten kuru mama. Eger bütcenizi asiyorsa evde kendiniz de yaş mama yapabilirsiniz. Yas mama ile kedinizin sadece idrar yollari sagligini degil genel sagligini da korumus olacaksiniz. Yas mama haricinde yeterli oranda su icmesi de cok onemli ve kedinizin de su icme aliskanligi pek yok sanirim su pinarlari hosuna gidebilir belki. Bu sekilde ictigi su miktarini arttirabilirsiniz.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Virbac veteriner maması kullanıyorum kedime.
Çoğu zaman mamadan sonra su içiyor. Gözlemlediğim kadarıyla bu mama daha çok su içiriyor.
Virbac yorumları araştırırken yine bu sitede böyle bir yorum okumuştum. ( Mamayı yedikten sonra kedisi daha fazla su tüketmeye başlamış)

Lynda
Lynda

1345

Hills urinary care alin. Uzerinde c/d ya da s/d yazacak. Science plan olanlar degil. Direkt uriner sistem icindir soylediginiz problemlere iyi gelir. S/d olani kristalleri cozmeye yardimci, c/d olan idiyopatik sistitise iyi geliyor. Internetten aliyorsaniz iyice kontrol edin, bazi veterinerler satiyor onlardan almak daha mantikli olabilir hem bilgi verirler kedinin durumuna gore.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar fakat hill’s virbac mama da denedik fakat ağzına sürmedi açlık grevi yaptı resmen. Sadece Royal Canin urinary kuru mama yiyor. Reçeteli mama olarak kullanmadığımız mama kalmadı. Evde iki tane su pınarı var hem yattığı oda da hem de gündüz daha çok zaman geçirdiği oda da. Diğer odalarda da cam ve porselen su kapları koyuyorum hani birinden içmezse belki diğeri ilgisini çeker içer diye. Her gün öğlen öğünlerinde royal canin urinary yaş mama içine ciddi miktarda su ekleyerek yediriyorum ama bu seferde kendisi su içmiyor. İdrar tahlilinde belirgin bir şey gözükmüyor aslında idrar ph’ı 6,5 sadece tripel fosfat kristalleri 2-3 tane görüldü yazıyor. Yeterli miktarda su tüketse sorun çözülecek gibi duruyor ama urinary mamaların asıl amacı daha fazla su içmesini sağlamak olmasına rağmen bu zamana kadar kullandığım hiç bir mama bunu sağlamadı. Bir de üstüne bu tarz mama yiyip yeteri miktarda su tüketmeyince bu sefer kabızlık sorunu da baş göstermeye başladı. N&D urinary mama üretmiş onu da denemek istiyorum ama internette hiç kullanıcı yorumu bulamadım bu mama için. Sizlerin bilgisi var mı acaba? Diğer kedimde tahılsız mama kakasını rahat yapmasını sağlamıştı Nd urinary de tahılsız olduğu belki bu sorunu ortadan kaldırır diye düşündüm. Bu arada hafta da 3 kez zeytinyağı ve malt macun veriyorum ama hem söyleniyor yaparken hem de inanılmaz kuru oluyor kakası.

Sselin1
Sselin1

122024

N&d nin urinary yaş mamasi da var bence onu da deneyin. Günde yarim konserve yas mama yesin. Icine su katmadan verin. Mama sulu olunca su icme alislanligi azaliyor demekki . Zaten yaş mama sivi kaybini azaltacaktir. Yine de az su icerse siringa ile icirebilirsiniz. Bu arada ben urinary mamamlarin su icme oranini arttirdigini bilmyordum boyle bir sey var mi ? Genel anlamda protein ve mineral degerleri dusuk idrar asitlestiricisi daha fazla bulunan mamalar.

Faytekin
Faytekin

11982

Ben bı ara Virbac kısır mamasını merak edip kullanmıştım ,ben bu kadar su içiren bir mama görmedim ,denemissiniz gerçi onu da ama alistirabilirseniz gerçekten ciddi anlamda artıyor su içmeleri ,iki kediminde karnı gurulduyordu su içmekten, işe giderken normalde 1 kase su koyuyordum Virbac dan sonra 2 kase koymaya baslamastim ve ikiside bitiyordu akşam geldiğimde.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Süt vermeyi tavsiye etmem. Advancenin özel maması var mı bilmiyorum vardır diye düşünüyorum eğer varsa Onada bakmanızı tavsiye ederim advancenin normal mamasını yerken kedimde su içme oranı baya artmıştı geçmiş olsun

Sselin1
Sselin1

122024

Bademthecat sizin icin demedim :) soruyu soran kisi yazmis urinary mamanin ozelligi diye. ben de boyle bir sey duymadim acaba oyle mi diye yazdim :)

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

@GlsmKrpk biz Virbac’ın urinary mamasını denedik. Muhtemelen urinary mamaların tadı diğer mamalara göre farklı bu sebeple yemiyor. Pazartesi günü bir aksilik olmazsa çıkıp alacağım. 1 haftalık geçiş sürecinden sonra mutlaka bilgi veririm. En azından tüm urinary mamaları tecrübe etmiş oluruz.


N&D QUINOA URINARY KEDİ MAMASI


Ördek, kinoa, kızılcık ve papatya. Yetişkin kediler için tam kedi maması.


BİLEŞİMİ
taze kemiksiz ördek eti (%20), kurutulmuş ördek eti (%20), bezelye nişastası, tavuk yağı, kinoa tohumu (%8), kurutulmuş tam yumurta, kurutulmuş ringa balığı, balık yağı (ringa balığı), kurutulmuş kızılcık (%2.5), papatya (%2.5), fruktooligosakkaritler, maya özü (mannan- oligosakkarit kaynağı), fisilyum, kalsiyum karbonat, potasyum klorür, kurutulmuş bira mayası, sodyum klorür, glukozamin, kondroitin sülfat.


ANALİTİK BİLEŞENLER
ham protein %33.00; ham yağ %16.50; ham lif %2.10; nem %8.00; ham kül %7.90; kalsiyum %1.00; fosfor %0.90; sodyum %0.50; potasyum %0.70; magnezyum %0.08; klorürler %0.75; kükürt %0.40; Omega-6 yağ asitleri %3.20; Omega-3 yağ asitleri %0.40; DHA %0.15; EPA %0.10; glukozamin 1200mg/kg; kondroitin sülfat 900mg/kg.


https://www.farmina.com/tr sitesinden tüm mamalarına ulaşabilirsiniz.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Eğer kediniz bir defa üriner sistem problemi yaşadıysa bundan sonra mutlaka hangi marka olursa olsun üriner mama kullanmanız gerekecektir. Sorun bittikten sonra mama değişikliğine giden arkadaşların kedilerinde bir süre sonra yeniden aynı sorun baş göstermeye başladığı için sil baştan tedavi görmek durumda kaldılar ve yine üriner mamaya geçiş yaptılar. Ben de şu an kinoa serisinin üriner mamasına geçiş yaptım. Henüz 1 hafta olduğu için eski mamasıyla katıştırarak veriyorum. Pazartesi günü eski mamasını tamamen kesip bu mamayla devam edeceğim. 1 haftayı yeni mamayla tamamlayınca mama ile ilgili yorumlarımı yazacağım. Bu mamayı merak eden çok arkadaş var.

ka06
ka06

10040

Nd maması genel sağlık ve sindirin için çok güzel bir mama tavsiye ederim . Birde kabız gibi yada çok kuru mama yaptığında çay tabağı kadar arada süt verin .bağırsakların yumusatir ben kabızlık olduğunda yapıyorum. Bazen bende elimde su kabiyla peşinde su iç diye gezerken buluyorum kendimi ama olsun yeni doldurup getirin onu Ne koyun vazgeçmeyin???? yaş mamalar baharat tuz şeker oranı çok yüksek geçici çözüm olsa da tavsiye etmem.kendi yaptığınız tavuk et balık daha sağlıklı hafif kaynamış suda haslayip öyle bir mama verin illa yaş mama seviyorsa.

ka06
ka06

10040

Kontrollü ve az verdiğiniz süt hicbir zaman ishal yapmaz bu arada onu da ekleyim sevgiyle kalin????????

bademthecatt
bademthecatt

122203

Yok urinary için demedim advance hindili kısır mamasını kullandığım dönemde kedimin su içme oranı çok artmıştı bir kaptan fazla su içiyordu urinary maması varsa belki ondada aynı etkiyi gösterebilir diye düşündüm :)

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Virbac'ın tadını beğenmemesine şaşırdım .
Benim kedim de seçicidir. Kaç mama denedim hatta haşlama et, ciğer vs bile yemez . Bu mamaya bayıldı kontrollü verdiğim için önceden az az veriyordum daha fazla yemek için ağlıyordu resmen . (Bizim kullandığımız Virbac Gastro kahverengi paket.Yanlışlıkla kısır kediler için olanı almıştım geçen ay , tadını beğenmeyip yememişti.)
ND denerseniz mutlaka yazın. ND'nin urinary mama çıkardığını bilmiyordum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17297 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR