Mama Konusunda Gerçekten Yardıma İhtiyacım Var

poughkeepsie
poughkeepsie

117401 Puan

Mama değişmeyi düşünüyorum. Profine kitten kullanıyorum ama yerken eski iştahı yok gibi geliyor. N&D, acana gibi üst kalite mama alma imkanım yok. Fiyatı profine civarı (kilosu 40-50 arası) mamalara gücüm yetiyor.


Brit care ve brit premium kitten mamalarını araştırdım. Çok anlamadım herkes farklı bi yorum yapmış, sitede de aradım gerçekten tecrübeler çok farklı.


Purina one araştırdım genelde çok beğenilmemiş ama içeriği güzel duruyo öte yandan.


Matisse beni bi tık zorlayacak bi mama ama bilgim almaktan zarar gelmez diye sormak istedim.


Bunlar dışında aynı fiyat bandındaki önerilere açığım. Gerçekten sitede filtrelerle baktım hep ama üç mama için de benzer yorumlar gördüm kafam karıştı. Tüy dökümü, kakası, kokusu, ağız kokusu bakımından falan da önemli aslında. Tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim.


Ek olarak, numune nerden talep edebilirim bilginiz var mı?

43 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bir kedim var ve 15 kg aldım en son şu an 9 kilo falan kaldı. Kendi paketinde saklıyorum, bir kapa bir haftalık mama koyup paketi kapattiktan sonra ustune agirlik koyuyorum. Taptaze kalıyor

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Ağzını kıvırıp klips takıyorum, sorun olmuyor

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Rumeysa;
Ben Purina One bizzat kullanıyorum ve memnunum. Pro Plan’ın bir alt ürünü tek farkı içinde yumurta yok.
Profine Kitten ile karıştırarak verebilirsin...
Bu arada SarmanBirKedi gerçekten iyi bir mama önermiş haklı.
Fitmin Purity’in analitik değerleri çok iyi ama ben de henüz kullanmadım.
Matisse de yine Farmina ürünü
1,5 - 3 -10 kg’lık paketleri var.
3 kg’lık paketini alabilirsin.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

10 kg mamalar 6 ay kadar gidiyor canım. Kilosu normalin altındaysa ve dişiyse rahatlıkla kullanabilirsin.
Erkekse ve kısırlaştırılınca kısır mamayla karıştırarak verebilirsin.
Mama bitince de kısırsa kısır mamaya geçersin canım.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Nd,Acana,Orijien, RC gibi mamaları yemeyen yavru kedim Matisse'yi çok severek yedi. Zaten Matisse de Farmina'nın ürüni. Nd almazsanız kesinlikle Matisse alın derim. Onunda 10 kg olanını aldım. Bugün geldi kedim severek yiyiyor

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Brit carenin kısır mamasına başladık yeni, şimdilik iyi gidiyoruz. Fiyatı da içeriği de gayet iyi. Bir deneyebilirsiniz en azından. Nd yi hiç sağlıklı bulmuyorum içime hiç sinmiyor.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Kilosu 40 50 tlye gücüm yetiyor diyorsunuz fitmin purity var mukemmel bir mama ve 10 kilosu 380 liraydi en son

Burcuklc88
Burcuklc88

762

Merhaba. Profineın kısır mamasını ben de denemiştim ama 1 aydan uzun süre yemedi maalesef. N&D tahılsız kısır mama kullanıyoruz biz tüylerine ve kilosuna etkisi gözle görülür derecede oldu bizde. İçeriği de kaliteli ama egzaması olduğu için paket bitince proplan somonluya geçmemizi önerdi doktoru. Sizin için baktım 5 kiloluk N&D ler 215 lira şu an. Kilosu 43 liraya denk geliyor siz bir düşünün araştırın yine de. Numuneyi de klinikten isteyebilirsiniz veriyorlar genelde. Profineın da kokusu kötü N&D de ondan aşağı kalır değil bilginiz olsun baya kötü kokuyor :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Zaten kilosu normalin altında sorun olmaz. Ayrıca ne kadar gideceği kesişen kediye değişir. Zaten bir yaşına kadar kabı hep dolu olacak bir yaşından sonra eger obursa arkada yazan değeri 15 20 gr arttırıp verebilirsiniz

milasmom
milasmom

580

Bende purina one junior kullanıyorum memnunum tüyler, koku vs. problem yok

suleren
suleren

13520

Matisse somonlu kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum memnunum, 10 kilosunu 280 liraya alıyorum. Ağız kokusu, tüy dökümü, ishal vs. yapmadı. Kedim de severek yiyor, kedinizin yemesine ve kilosuna bağlı olarak değişir ne kadar gittiği ve mama arkasındaki gramaja göre bakmak lazım. Benim 2 ay oldu çoğu bitti maalesef biz kısırlaştıktan sonra çok ayarsız vermeye başladık, dışardaki kedilere de bazen veriyorum. 1.5-2 kg yiyordu aylık normalde. Her türlü kârlı olursunuz aslında 10 kg'lik alınca ancak bir denemek lazım.

Siyammm
Siyammm

120334

Kuzucansu zaten RC fiyatıma çok daha iyi mamalar kullanılabilir içerik olarak . Bence o kadar paranız varsa nd kullanın daha iyi.
Bence benim gibi öğrenciler için f/p ürünleri matisse ve golosi. Bazı arkadaşlar matissede nişastamı ne varmış o yüzden golosi daha iyi dediler

dilanuzun
dilanuzun

1288

Ya kardeş allah aşkına insanların yorumlarını bu kadar önemseme. Dünyanın en iyi mamasını da alsan gereksizin biri çıkıp ''yiaaa onu alma onun içeriği iyi değil'' diyor. Elbette kilosu 10 liraya satılan merdiven altı mamaları al demiyorum. Ama bu sitede öyle insanlar var ki; kedimize Acana, Orijen yediremediğimiz için bizi hayvan düşmanı ilan ediyorlar. Vay arkadaş hayvansever olmak için, kedi beslemek için zengin mi olmamız lazım? Profine, Advance, Felicia, BritCare, Royal Canin (bak RC yazdım diye bile linç yiyebilirim) dene bunları, hangisi iyi geliyorsa onu kullan. Ya arkadaş belki benim kedime en iyi bu mama geliyor, belki benim kedim diğer mamaları sevmiyor sadece bunu seviyor nerden biliyorsunuz? Bu site insanı çıldırtmak için birebir. Her kedi aynı değildir, içeriği çok iyi diye aldığın bir mamayı ağzına sürmeyebilir nereden biliyorsunuz?

bademthecatt
bademthecatt

122203

2 kez şuana kadar 10 kglık mama aldım kedim asla bayat mama yemez hiçbirinde bozulmadı ben şöyle muhafaza ediyorum kilitli 3 kglık mama paketim var ona koyuyorum paketin geri kalanınıda 5 litrelik pet şişelere koyuyorum mama paketinde bittikçe pet şişelerden ekleme yapıyorum asla bayatlama sorunu yaşamadım iyi muhafaza ederseniz bayatlamıyor daha ekonomik oluyor ve 5-6 ay gidiyor

bademthecatt
bademthecatt

122203

Öncelikle her mama kedide aynı olmaz farklılık gösterebilir ben matisse kullanıyorum 5 aydır fazla tüy dökülmesi yaptı ama bir arkadaşımın kedisine çok yaramıştı matisseyi tavsiye ederim küçük paket alıp öncelikle böyle deneyebilirsiniz uygun fiyatlı olarak tavsiyelerim matisse,brit care,purina one,golosi olabilir deneyip anlarsınız birde iki baktığım yavru kedide matisse kitten denemiştim onlardada çok memnun kaldım bilginiz olsun deneyerek öğreneceğiz mamalar bizim kedimize iyi geliyor mu gelmiyor mu :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1808 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR