Alt Komşu Sorunsalı

nidaxu
nidaxu

3121 Puan

arkadaşlar biraz da dertleşmek için yazıyorum çünkü çok doluyum. 3 kedim var 2si kardeş diğerini sonradan sahiplendik 3ünü de çok seviyorum fakat alt komşu hergece hergece gürültü geliyo dedi ve biraz sorunlu insanlar "apartmanda kedi köpek mi beslenir" kafasındalar. o günden beri tabiri caizse kedilerimin yaptığı her hareket bana batmaya başladı evet ara sıra koşuşturma oluyo ama genelde uyuyolar geceleri bende kedlerimden birini mecburen sahiplendiricem çünkü ona hiç söz dinletemiyorum evin tek kedisi olduğu zaman onun da daha rahat huzurlu olacağını düşünüyorum. diğer ikisi zaten kardeş bebeklikten beri bendeler.
işin patlama noktası şuydu akşam 11de bardak kırıldı salonda aşağıdaki şahıs da güm güm sopayla vurdu ertesi gün bardak kırıldı dediğimizde bize inanmadılar. hergece mi bardak kırılıyo dediler neye uğradığımı şaşırdım. kedi bakcaksanız müstakil evde oturun falan dediler. bende aynısını onlara söyledim biz kiracız bizden sonra çocuklu biri geldiğinde o zaman anlarlar gürültünün ne olduğunu. biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim çok üzgünüm ki bende kimseyi rahatsız etmem istemem ama benimde üst katımda çocuk var sürekli koşma sesi geliyo bunu ona söyledğimizde sizin sorununuz diyolar. yöneticiye de şikayet etmişler bizi ama ondan ses yok söylemedi bize.
biraz uzun oldu sanırım ama içimi dökmek istedim

25 CEVAP

Elifcanay
Elifcanay

3993

Okurken biraz gülümsedim başıma geldiği için:)
Öncelikle benimde alt komşum bana şikayete geldi çok ses geliyor diye.. ve evde ben eşim ve kedim varız..
ilk başta bişey demedim tamam haklısınız dedim kusura bakmayın dedim ve gönderdim.
Sanırım bu ona tekrardan şikayete çıkmaya hak kazandığını gösterdi.

Aradan bir hafta geçti tekrardan çıktı..
çok ses geliyor! Diye.
Dedim kii ne gibi sesler?
Koltukları çekiyorsunuz , terlikle yürüyorsunuz , kediniz vb.
Yahu dedim ilk geldiğinizde bir şey söylemedim! Tamam kusura bakmayın dedim ve gönderdim.
Ama şimdi gelmenizde ki amaç? zaten ses gelmesin diye ben özen gösteriyorum dikkat ediyorum. Koltuğu heralde çekiyorum altını silip süpürüyorum, e terlik sesininde geldiğini zaten ilk gelmenizde söylediniz bende ev ayakkabısı giymeye başladım, e kedi de zaten yavru çocuğum miyavlayamıyor bile:D açıklama yaptım en sonuna da sert bi ses tonuyla kusura bakmayın ama evde at koşturmuyorum! Siz tek yaşamaktan garipten sesler duymaya başlamışsınız sanırım diyip gülümsedim:D bayan yalnız yaşıyor çünkü:) sizi şikayet edicem dedi , dedim etmezsen hatrım kalır:D mutlaka et , etmelisin. Bu arada eve taşınalı 1 ay olmuş daha yeni:D kadın hoşgeldine gelmeden şikayete geldi.. velhasıl kelam kadın beni şikayet etmiş:) kocamda akşam eve geldi alt komşun seni şikayet etti diyor:D öyle bi komik anımız oldu, tabi kadın daha da şikayete gelmedi , gelemedi. Sert durun komşularınızın karşısında ezilip büzülmeyin. Bir kere alttan alırsanız bin kere üste çıkar. Yapmayın. Başka bi komşum da bana dedi ki “biz müslümanız evde kedinin ne işi var” bende müslüman olduğum için kedi besliyorum ya zaten domuz almadım eve dedim:D isterlerse kırılsınlar ,isterlerse darılsınlar konuşmasınlar.. bana ne laflar geldi umrumda mı hayır. Evine gelmem etmem diyen bile çook! Gelmesinler bırakın.. :) kedilerinizide sahiplendirmeyin. Rahatsız olan kendisi taşınsın..

psabrk
psabrk

116634

Asla korkmayın sizi şikayet eder diye.
Öncelikle yaşadığınız apartmanın kuralları olmalı oy birliği ile kabul edilmiş olarak.
Mesela köpek beslenemez evde veya kedi beslenemez diye.
Ve bu kurallar sizler orada oturmadan karara bağlanmalı sizden sonra karara bağlanırsa sizi asla alakadar bile etmez
Eğer olduda sizi şikayet etti alt komşu ve eve geldiler o komşunuzun evinde oturup desibel ölçümleri gerçekleştirilirki kedinin çıkardığı ses insanın çıkardığı sesten bile daha azdır herhangi bir karar dahi çıkmaz.
Kanuna göre : Ev ve süs hayvanları koruma altına alınacak canlılar olarak tanımlanır. Bu nedenle Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki tüm haklara ev hayvanları sahiptir. Dolayısıyla bu hayvanların en temel hakkı olan barınma hakkı sahibi tarafından ev içerisinde sağlanabilir.


Yani asla tedirgin dahi olmayın siz.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ya kusura bakmayın ama hayvan sahiplerinin kötü insanlara karşı bu kadar pasif olması sinirimi öyle bir bozuyor ki. Ister kiracı olun ister olmayın evde kedi köpek beslemek YASALARLA KABUL EDILMIS. Ses konusunda isterlerse cehennemin dibindeki yere şikayet etsinler yapacakları tek şey psabarkın dediği gibi ses ölçümü yapmak ve çok düşük çıkacaktır yani bir kedi ne kadar ses yapabilir. Yani siz evde tutmayı isteyin devlet de yasalar sizinle. Kediyi sabiplendirmek için komşular bahane olmamalı.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

İnşallah sizden sonra azman gibi çocukları olan bir aile taşınır da gürültü neymiş görürler. Böyle manyaklarla uğraşmamak için giriş kat tercih ederdim ben olsam.

Gkocg
Gkocg

12376

Ya kedi ne kadar ses yapacak ki? Ayaklarının altı yumuşak yastıkçıkla kaplı, yürüdüğü duyulmuyo. Hadi koşsun yine de yürüyen insandan daha sessiz oluyor. Bence gürültü falan yok direkt ruh hastası komşularınız. Nefes alsanız az yavaş nefes alın diye gelirler

psabrk
psabrk

116634

Cidden öyle hiç bir şey yapamaz zaten isterse gidip belediyeye şikayet etsin polislere etsin hiç bir şey olmazki ister kiracı olun ister ev sahibi kat maliki olarak siz gözüküyorsunuz ve sizden habersiz herhangi bir şeye karşılamazlar bile.
Hatta şikayet etse sizi gelen Bilirkişi sadece ona değil üst sağ sol komşularınızada soracak ses geliyormu diye ve dediğim gibi gelsin kapınıza eğer sizi taciz edercesine rahatsız ederse arayın polisi şikayet edin çekinmeyin asla.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediler gececi hayvanlar ayrıca gündüzde gecede koşturabiliyorlar.
Bu koşturmalar 15-20 dk seanslar halinde sonra da az önce kuduran kendileri değilmiş gibi uyurlar. Tavsiyem akşam öğünlerini 8-9 gibi verin ve her zaman önlerinde mama olmasın. Yemekten sonra da oynatın koşturun 9-10 gibi ki gece daha rahat uyurlar. Bu arada halınız da vardır gece koştursalar bile ne kadar ses yapabilirler ki afedersiniz de?!?!? İnsanlar evlerinde 10-20 kg’lık köpekler besliyorlar Allah aşkına!
Siz de bebekli birini misafir edin bebek tüm gece uyumadığında acaba ne diyecekler hahahaha

nidaxu
nidaxu

3121

zehrabuluttt emin olun bende öyle olsun istiyorum gürültü neymiş o zaman görürler benimde üst katımda çocuk var kalkıp da ne tavana vurdum ne kapısına gittim böyle dağdan inmiş insanlar medeniyet diye apartmana taşınıyolar işte buna sinir oluyorum ben

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Boşuna dememişler ev alma komşu al diye, bir sonraki evinizde Allah size aklı başında, hayvansever komşular nasip etsin inşallah.

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Aynı şeyleri bende yaşadım, insanları bu kadar takma kuduz aşısı varsa ayrılma evlatlarından. Kimse kedilerin sesine rahatsız olamaz.

nidaxu
nidaxu

3121

herkese çok teşekkür ediyorum destekleriniz için içimi çok rahatlattınız

NZI
NZI

2469

Apartman sahibine bildirebilirsiniz sizde. Allah yardımcınız olsun. Ne yaşadığınızı anlıyorum. Peki illaha sahiplendirmek zorunda mısınız? Eğer zorunlu ise benim tavsiyem ailenizin yanına götürün. İyi günler :)

psabrk
psabrk

116634

Size güzel bir yazı buldum okuyun eminim aklınızdaki soruların cevabını alacaksınız : https://www.sencard.com.tr/sen-programi/otesi/en-iyi-arkadasim/evcil-hayvan-sahiplerinin-yasal-haklari

Linsenpai
Linsenpai

117282

Hiçbir yaptırım olamaz hukuki yönden. Kedi köpek beslemek tamamen yasal. Sesten şikayet etseler bile en fazla tutanak tutulur peşi bırakılır olayın. Korkmayın o yüzden boş yere. Apartman yöneticisine söyleyin beni çok sıkıştırıyorlar diye. Orta yolu bulursa o bulur /:

blue_hpood
blue_hpood

128183

ne yazık ki böyle insanlar çok var.. ben çok sabırsız bir insanımdır mesela, gürültüye dayanamam fakat bir kedi ya da bir çocuk kırıp dökse, koşup oynasa rahatsız olmam. böyle anlayışsız insanlar var. acaba taşınma imkânınız var mı? varsa sahiplendirmeyin, zor oluyor büyükken alışmaları..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3778 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR