Kedimi Ayırmalımıyım?

anjelik123
anjelik123

115396 Puan

Merhaba. Önceden de başlık açmıştım aslında kedimi ayırmıycaktım ama erkek kedim kızğınlığa girdi. Bir yerde okudum suyuna taze nane koyuyorum ve kedimi sakinleştiriyor koku bırakmasıda geçti ama yavrular olduğunda yinede ayırmalımıyım. Annesine çok bağlı ama kızğınlıktayken bişey yapabilir diye şüphem var sizce napmalıyım. (şuan 8aylık ve kısırlaştırmayı düşünmüyorum 1 yaşından önce)

32 CEVAP

thekralboyy
thekralboyy

1292

Bence siz kesinlikle bu işi ticarete dökmüşsünüz. Hem dişi kediniz var kısır değil erkek kedim bir şey yapar diye korkuyorum diyorsunuz, hem de daha 2 gün önce Facebook kedi gruplarında bir arkadaşınız, profil fotoğrafınızdaki erkek kediniz Tomy için dişi eş arıyordu. Kendi dişi kedim hamile kalmasın ama başkasının dişi kedisiyle çiftleştireyim diyorsunuz resmen. Yazık......... Madem çiftleşmelerinden korkuyorsunuz kısırlaştırın, hem de anne oğul. Ne yapacaksınız 8 aylık erkek kediyi 4 ay boyunca ayrı odada mı bakacaksınız ? Hem de anne ve yavrusu. Unutmayın erkek kediler bir kere kızgınlığa girdiler mi bir daha asla çıkmazlar her zaman çiftleşmeye hazırlardır! @Alaracatlover @dumaniskonunsahibi
haklısınız

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Peki niye oğlunuza eş arıyordunuz?

@alaracatlover Aynen neden cins bir kediyi ciftlestirmeye kalktiniz hemde YAVRU bir kediyi.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Anneyi kisiastirin

Linsenpai
Linsenpai

117282

Hayvanlar annelik babalık hissini YAŞAMAZLAR. Erkek kedilerin çiftleşmesi de dişiler kadar tehlikeli çünkü herhangi bir hastalık varsa erkeğe de geçer. Hayvanlarınızı bu kadar düşünüyorsanız KISIRLAŞTIRIN. Çiftleşme için soru açanlara kendiniz kısırlaştırma öneriyorsunuz demek ki siz de farkındasınız doğrusunun bu olduğunun.


Ayrıca akrabalarınızın yavrulardan sıkılıp sokağa atmayacağı, pencereden düşürmeyeceği konusunda nasıl eminsiniz? Etrafınıza hayvan sevgisi aşılamak istiyorsanız barınaktan veya sokaktan sahiplenmelerini söyleyin.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

yok öyle bir şey yalan o
kısır kedi maması kullanmamıştır ya da veterineri kötüdür
iyi veterinerde kısırlaştırıp kısır kedi maması kullanırsanız hiç sorun olmaz

Valla benim kedim kusmek yerine x500 kat mırmırcık oldu. Ki sizin kediniz erkek. Erkeklerin ameliyati cok basit 2 gune toparlar ameliyat bittikten sonra alirsiniz kedinizi. Ameliyat yerini yalamadigi surece sorun olmadan atlatirsiniz. Size hic yakistiramadim kedinize es bulsaydiniz ticarete ortak olacaktiniz ve sanki ciftlestirme kesin cozummus gibi konusuyorsunuz kediniz ciftlesse bile sonra tekrar kizginliga girecek 300 kez ciftlestiremeyeceginize gore cok sacma yani...

Linsenpai
Linsenpai

117282

Neden ilan açtınız o zaman kedime eş arıyorum diye? Kediniz de zaten hamileymiş şuan. Yazıklar olsun küçücük hayvanları para uğruna ne acılara sokuyorsunuz!!!

Linsenpai
Linsenpai

117282

Umarım cevap verirsiniz çünkü çok merak ediyorum cevabınızı

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yeterince su içmediği içindir o. Amerika'da barınaklarda kısırlaştırmadan sahiplendirmiyorlar kedileri, 3-4 aylık kedileri bile kısırlaştırıyorlar, o zaman ordaki kedilerin hepsinin ölmesi lazım.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

@anjelik123 Merhabalar, kısırlaştırma konusunda içiniz rahat olsun. Kızgınlığa giren kedi gelişimini tamamlamış kedidir. Zaten gelişimini tamamlamasa kızgınlığa girmezdi emin olun. 3 kedim var. Biri 7 aylıkken, diğeri 3 aylıkken ( zorunlu dişileştirme ameliyatı olduğu için) bir diğeri ise 1,5 yaşında kısırlaştı. Şu an idrar yolları ile ilgili sorun yaşayan kedim en geç kısırlaştırma ameliyatı olan kedim. Bu sebeple ameliyat için 1 yaşı beklemenize gerek yok. Biraz genetik yatkınlığı varsa ve yeteri miktarda su tüketmiyorsa, ekstra yüksek protein, mineral değerleri 1’ in üzerinde mama tüketiyorsa, hareketsiz ve fazla kiloluysa üriner probleme aday bir kediniz var demektir. Yani durumun yaşıyla bir ilgisi yok.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Dişi kedisi de hamileymiş şu anda zaten.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

1 yaşından önce kısırlaştırmayı düşünmüyorsunuz ama 8 aylık yavruya eş ilanı vermeyi biliyorsunuz :) 4 ay sabredemediniz mi yani?

Amerikada kedileri cinsiyet fark etmeksizin 5-6 aylikken kisirlastiriyorlar. Oyle birsey olsaydi amerikada kedi kalmazdi. Siz kedinize 2 haftada bir yas mama verirseniz ister 2yasinda kisirlastirjn yine bobrek sorunu olur jac kez soylefim 2 gunde bir vermezsenjz kedinjz hasta olur. Burada bos bahane uretmeyin

psabrk
psabrk

116634

Sizi bilmeden yargılamıyoruz millet kedimi çiftleştircem diye başlık açınca altına çiftleştirmeyin kısırlaştırın yazıpta başka yerlerde ilan vermenizi ilginç bulduk kısacası.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1476 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR