Cins Kedilerin Beslenmesi

jamesdeen
jamesdeen

3306 Puan

Arkadaşlar benim şu an 2 aylık Scottish Fold cinsi bir kedim var. Daha önce bir şey paylaşmıştım orayı belki okumuşsunuzdur.
Daha önce hiç cins kedi beslemedim. İnternetten bir süredir araştırma yapıyorum. Söylenenlere göre cins kediler daha hassas oldukları için BonaCibo gibi düşük kalite mamaları yedirmemek lazımmış, yoksa çok çabuk sağlık sıkıntısı yaşayabiliyorlarmış tekir olanlara oranla.
Bunun doğruluğu nedir? Yani sonuçta kedi kedidir hiçbir kediyi kötü mamalar ile beslememek lazım. Ama daha önce hiç cins kedi beslemediğim için sorumu mazur görün lütfen

14 CEVAP

gulsstoft
gulsstoft

903

Evet daha hassaslar maalesef genetik olarak laboratuvar üretİmi oldukları için.... Mesela arkadaşımın scottish kedisi çok hassas, en ufak değişiklikte bile tüyleri çok dökülüyor veya hapşırmaya başlıyor alerjik yapıları var. Hepsi için geçerli olmasa da çoğu için geçerli. Zaten eğer pet shoptan para verip almaya paranız yettiyse kaliteli mama almaya da yetsin lütfen.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13309

Size bir şey demiyorum durumunuzu şu an hatırladım ama kediyi para verip satın alan dayınız bi zahmet kaliteli bir mamada alıversin

gulsstoft
gulsstoft

903

Şimdi diğer sorunuzu okudum. Dayınıza söyleyin o zaman madem aldı bu kediyi mamasını da kaliteli alsın. Çünkü gerçekten veteriner masrafı daha çok. Hele büyük şehirde oturmuyorsanız güvenilir vet bulmak zor, sorunu anlamadan antibiyotiği basarlar hayvana. Hem siz paranızdan olursunuz hem de hayvana yazık olur. En iyisi önlemi önceden almak ve kaliteli mama ile beslemek. N&d öneririm.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

LÜTFEN BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN AMA :
Soru sorarken kedilerinizin cinsini yazmayın çünkü cins olup olmaması hiçbir şey ifade etmiyor?!
Yani “şu cins kedim var böyle mama alıyorum olur mu?” Gibi...
Gerçekten komik duruyor :)
Sizdeki de kedi bendeki de. Birimiz kedi diğerimiz köpek beslemiyor DEĞİL mi??
“CİNS” denilen kediler kalıtsal veya kalıtsal olmayan tüm hastalıklara karşı daha dayanıksızlar çünkü özel olarak bozuk genetikli kedilerden üretilmişlerdir.
Scottish Fold eklem hastalıklarımızdan bir kediden türetilmiştir bu yüzden hepsinde az çok eklem hastalığı vardır.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Dayınıza benim yazdıklarımı okuyabilirsiniz çünkü belki ben scottish fold sahibiyim diye dinler:)
1.Evet çok hassaslar ama kolay hastalandıkları için
2.Gün içinde yat yat ırklar olsalarda hareket etmeleri gerekmektedir. Bol bol oyuna ihtiyaçları var eklemleri için
3. Bol bol su içmeleri önemli(Her kedi için)
4. Royal canin satan kişi iyi desede şeker içeriği + bol tahıl ve koruyucular yüzünden vetden çıkamayabilirsiniz bu yüzden temiz içerikli mamaya ihtiyaçvar ve turin oranı yüksek olan bir mamaya Nd gibi ve RC daha ucuzdur. Ve denemeden ND nasıl etkileyeceğini bilemezsiniz. (ND kitten tahılsız)
4. Eklem rahartsızlığı için bunları yapmanız çok önemli hatta haftalık ıslak mama alacak paranız var ise Nd, Nutri Feline, Brit care, Tomi gibi markalar alabilirsiniz (şekersiz tahılsız =mükemmel sağlıkları için)

gulsstoft
gulsstoft

903

Royal canin iyi bir mama değil. Lütfen bu sitede araştırın. Tamamen markaya para veriyorsunuz. İçerik olarak temiz değil, araştırırsanız kedi mamalarının değerlerinin nasıl olnası gerektiğini, çok daha sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Ucuz yollu bile olsa gerekli değerlere uyan mamalar da var.

gulsstoft
gulsstoft

903

Aynen öyle okutun dayınıza burada yazdıklarımızı böylece anlar belki...

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Daha önce hiç böyle birşey duymadım. Scottish cinsinde sadece eklem ağrısı oluyor diye biliyorum

suleren
suleren

13520

Bazı cinsler mide konusunda hassas diye biliyorum, siyam ve İran kedileri buna örnek olabilir. Scottish fold için pek bir bilgim yok maalesef ki. Ancak belli ki iyi mamalarla beslemek istiyorsunuz Bütçenizi belirtirseniz mama önerisi yapılabilir:)

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13309

Şu an hangi mamayı kullanıyorsunuz peki? Siz de zaten demişsiniz imkanınız olduğu kadar iyi mamalarla besleyin tabii ki. Ben doğru mama doğru besleme vitamin vs. kullanımıyla hiçbir kedinin sağlık sorunu yaşamayacağını düşünüyorum tabii istisna hastalıklar hariç

jamesdeen
jamesdeen

3306

Kediyi sahiplendiren kişi Royal Canin Babycat maması ile başlatmış. Ben de direkt olarak mama değişimi yapmak istemediğim için 800 gramlık aldım. Ama ne yazık ki bütçem Royal Canin, Proplan gibi mamalara yetmiyor. Zaten tek seferlik aldım yavrucak mama değişiminde zorlanmasın diye.
Bütçem ne yazık ki o kadar iyi değil yani.

jamesdeen
jamesdeen

3306

Ah ben bunu bizimkilere dinletebilseydim.. Okuduysanız anlamışsınızdır zaten çaresiz olduğumu.
Yavrucağın parasını vermişler getirmişler, elimden bir şey gelmez. Ona da kendi canım pahasına bakacağım hiç sorun olmaz. Ama dediğim gibi; Nd, Proplan, Royal Canin gibi mamalara param yetmiyor

gulsstoft
gulsstoft

903

O zaman sanabelle ve matisse iyi diyordu arkadaşlar. Daha uygun fiyatlılar ama değerleri de fena değildi sanırım. Ben daha kullanmadım bu mamaları bilmiyorum ancak memnun olan çok kişi var. Tavuklu tercih etmemeniz daha doğru olur, zira çoğu kedinin tavuğa alerjisi olur genelde.

Suraemir
Suraemir

16332

Açıktan alabilirseniz eğer açıkmama.com var profine de kullanabilirsiniz oda güzel ya da bir kaliteli bir normal tarzda mamayı karıştırıp verebilirsiniz ben öyle yapıyorum yaş mama verebilirsiniz kendiniz yapabilirsiniz evde yaş mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 746 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR