Sevgilim Köpeğimizi İstemiyor

golgekaya
golgekaya

1234 Puan

merhaba yine ben 10 gun kadar once kopegimle ne kadar sorun yasadigimizi ailemdeki herkesin bana karsi oldugunu anlatmistim 'delircem' basligi adi altinda sevgilimle o zaman konustugumuzda bana 15 gun icinde bu kopegi duzelt yoksa baskasina veririz demisti normalde cok hoslandigim bir sey degil fakat veteriner tavsiyesiyle valerian diye bir ilaca basladik bitkisel oldugunu ve etkisinin dusuk oldugunu soyledi sanirim 1 haftadir kullaniyoruz ve kopegim gozle gorulur sekilde sakinlesti normalde gunde 6 7 kere yatagin carsafini yorganini tamamen assagi indirim yatagi parcaliyordu bu sayi gunde 1 2 ye dustu ben de baya bir kopek psikolojisi okudum ve artik ne olursa olsun bagirmiyorum sadece sabit tutup ona durumlari sakince anlatiyorum evdekileri de daha az isiriyor daha sakinlesti gozle gorulur sekilde ilerleme kaydettik fakat yazin okul acildiginda ve tekrar sevgilimle kaldigimiz evimize dondugumuzde erkek arkadasim onu evde istemedigini soyledi durum su beni cok yordugu icin kopege kin tutuyor ve ona baktigi zaman ondan nefret ettigini soyluyor ancak kopegi duzeltmek icin bu kadar ugrasirken onun hala ters tepki vermesinden cok yoruldum kopegimiz daha 45 gunluk bir fareydi bize geldiginde ve su an 8 aylik bu kadar sure birlikte oldugu kopegi nasil silip atabiliyor anlayamiyorum kabul ettirmek icin ne yapmaliyim


45 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya biraz dik dur ya.. ona buna biseyleri kabul ettirmek icin kendini yirttin. Diyecegin tek sey var "BU BENİM KOPEGIM BENIMLE YAŞAMAK ISTEYEN KOPEGIMLE YASAYACAK" atma olaylarinin lafini bile yaptirmamalisiniz ama bence sizde ugrasmak istemiyorsunuz bahane ariyorsunuz. Verin su kopegi duzgun birine kurtulsun. İlac vermek nedir ya hayvan sakinlessin diye.

eylemcaliskan
eylemcaliskan

12219

Hayvan psikolojisiyle ilgili yorum yapmayacağım ancak başıma aynısı gelse ben erkek arkadaşımı sahiplendiririm :d sizi ne kadar yoruyor olursa olsun siz bu hayvandan ayrılmak istemiyorsanız ayrılmazsınız. Kimse de size ayrılmanızı teklif bile edemez. Sizi yoruyor diye erkek arkadaşınızın kin tuttuğunu söylemişsiniz. Bana çelişkili geldi. Size bu kadar çok kıymet veriyorsa ne kadar üzüleceğinizi bile bile sizden hayvandan ayrılmanızı bekleyemez. Bence mevzular daha karışık. Bazı baskıcı aileler var ve mesele aile olsaydı çok bir şey söyleyemezdim ancak erkek arkadaşınızı ikna etmek zorunda değilsiniz. Şahsen hiç kimse için hayvanlarımdan vazgeçmem. Sizin de vazgeçmemenizi temenni ederim

Linsenpai
Linsenpai

117282

Bu iş böyle yürümez malesef haklısınız.. sevgilinizi sahiplendirmeniz gerek

pillikontes
pillikontes

2876

o canların da hisleri var onuru kırılabilir incinebilir üzülebilir belki istenmediğini hissetmiştir o yüzden hırçınlaşmış olabilir.. o erkek arkadaşınız olacak şahıs sizi seviyor ve değer veriyorsa sizin de üzülmenizi istemezdi böyle bir teklifte dahi bulunmazdı.. Tabi bu sizin anlatımlarınız .. bugün kin tutan yarın siz yokken işkence bile edebilir ki böyle olaylar çok yaşanıyor malesef.. Adam sevgilisi yokken evine giriyor kızın kedilerini hergün biri ölü bulunuyo evde adam hepsine ayrı ayrı işkence edip öldürmüş son kediyi öldürürken sanırım yakalanmış .. Yani kısaca hayvan sevmeyen insan da sevmez Ve hayvana merhameti olmayanın hiçbir canlıya merhameti olmaz.. Bir de yarın öbür yani misal oldu ya ayrıldınız pişmanlık yaşamaz mısınız o şahıs için o candan vazgeçtiğiniz için ..

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Benim eşimde istemiyordu. Kesin ve kati davran. Ezilip büzülme, yol orada de. Manyağa bak, düzelmezse köpeği verirmiş salak. Hayvan istenmediğini hissedip hırçınlaşıyor.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Köpeğiniz bir odaya hapis yaşıyor. Kedi değil bu yoğun enerji ihtiyacı olan bir hayvan ve kedilere nazaran daha hassas karaktere sahipler. Oda da yalnız kalınca parçalıyor demissiniz önceki yazınızda siz onun yerinde olsanız, ufak bir odada koca bedeniyle parçalamaz mıydınız ortalığı? Şahsen ben parçalarım.


Ayrıca beraber bir yola çıkarak sahiplendiğiniz bir canlıyı bir zorlukta canını, duygusunu hiçe sayarak vermenizi isteyen bir sevgili, erkek arkadaş ya da kendi kullanacağım tabir ile ŞAHIS.. Yarın bir gün bir zorlukta sizi de bırakır. Sahiplenmek kelimesinin anlamını hakkıyla yerine getirmek istiyorsanız birşeyler ile savaşın..

4 yıldır beraber olduğum biri var ve kedime böyle bir şey söylese ayrılırım açıkçası. hayvana merhameti olmayan birinin lafına itaat edemem ama konu bu değil.


köpeğiniz böyle davranışlar yapabilir. doğal olmadığını düşünüyorsanız da bir sorunu var demektir ve çözmek yine size düşer aslına bakarsanız.

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

Öncelikle sen bir bireysin bunun farkına var, erkek arkadaşın senden üstün değil ve sen konu ne olursa olsun onun istediklerini yapmak zorunda değilsin. Biriyle bir ilişki yaşayınca kendi benliğinizi kaybetmeyin. Senin bu köpek için çabalamak istediğinin ve çabaladığının farkındayım ama sorularını okudukça hala erkek arkadaşın yüzünden bir tık ikilemde kaldığın çok bariz belli. Örneğin, 3 senedir birlikte yaşadığım erkek arkadaşım ilk tanıştığımız zaman kedilere elini bile süremeyen köpek görünce benim arkama saklanan biriydi. Şu an ben “kedilerimizi artık istemiyorum başkasına sahiplendireceğim“ ya da “kedilerimiz koltukları tırmalayıp parçalıyor, elimi kolumu ısırıyor, beni çok yoruyorlar, artık onları istemiyorum, atacağım” desem hiç arkasına bakmadan hepsini alıp gider ve ben bilirim ki onlara en iyi o bakar. Sen madem bu erkeği aynı evde yaşayacak kadar seviyor ve güveniyorsun aranızda hiç böyle bir konuşmanın yaşanmaması gerekirdi. Düzelt şu hayvanı değil de, köpeğimizin düzelmesi için ne gerekiyorsa yapalım demesi gerekirdi. Yani bilmiyorum bence bazı şeylerin farkına varman gözlerini açman gerek. Ona, (köpeğinize) bakınca nefret ediyorum diyen bir erkeğe karşı ezilmeye devam edecek, onun yüzünden ikilemde kalacak, rest çekemeyeceksen özür dilerim ama çok geç olmadan hayvancağızı başka birine sahiplendirmelisin...

_Azra_
_Azra_

1738

Tek yapman gereken sevgiline kapının yolunu göstermen.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Ya biraz dik dur ya.. ona buna biseyleri kabul ettirmek icin kendini yirttin. Diyecegin tek sey var "BU BENİM KOPEGIM BENIMLE YAŞAMAK ISTEYEN KOPEGIMLE YASAYACAK" atma olaylarinin lafini bile yaptirmamalisiniz ama bence sizde ugrasmak istemiyorsunuz bahane ariyorsunuz. Verin su kopegi duzgun birine kurtulsun. İlac vermek nedir ya hayvan sakinlessin diye.
epiglottis ağzına sağlık.
Bir de işin şöyle bir kısmı var, bir köpeğin yapıcağı şeyler bellidir bunu almadan önce biliyor olmanız gerekirdi. Sizin yaptığınız bir anda 'hadi köpek sahipleneyim' diyip köpek sahiplenmiş gibisiniz. Bir köpeğin yapacağı şeyler bellidir bazı şeylere engel olamazsın. Burada ki asıl sorunlardan biri sizin hiç düşünmeden davranmış olmanız. Bir köpeğin MUTLAKA bir yerleri parçalayacağı kesindir bunu hiç mi tahmin etmediniz. Şimdi olan hayvana oldu. Sevgilinizin ' DÜZELT ŞU HAYVANI' sözü de beni benden aldı gerçekten nasıl bir düşünce tarzı bu nasıl bir yobazlık. Siz de hayvanları bu kadar seviyorsanız niye sözünüzün arkasında duramıyorsunuz hadi diyelim ailenize bir şey diyemiyorsunuz sizi sevdiğini iddia eden bir adam niye böyle bu konuda size destek olamıyor bu çok kişisel girmem oralara ama bir düşünün siz bu adamın karşısında neden hiç dik durmuyorsunuz şuan.

BetulP
BetulP

1699

Üzgünüm ama elinizde büyüdüğünü söylediğiniz bir cana "nefretle" bakabilen birine bence sadece köpek için değil; geleceğiniz için de güvenmeyi gözden geçirin. Her canın bir duygusu var; onlar çıkardan, art niyetten yola çıkarak hareketlerini belirlemiyorlar. Güvenmeyi, sevilmeyi, beslenmeyi ve şımarmayı istiyorlar hatta bunu hak ediyorlar. Sevginizi göstererek köpeğinizi eğitebilirsiniz, zorluk çıkaran davranışlarınızı düzeltebilirsiniz. Yapamıyorsanız bir uzmandan, veterinerden ya da hayvanlarla yaşamını sürdürenlerden yardım alabilirsiniz. Ama unutmamalısınız ki bu bir özveri gerektiriyor. Ailenize de sevgilinize de köpeğinizi ne olursa olsun sevdiğinizi, koruyacağınızı ve onun ömrünü sizinle güven içinde tamamlaması gerektiğini anlatmalı hatta net bir şekilde göstermelisiniz. Tabii siz de bunda kararlıysanız....

hazalaydin
hazalaydin

4854

Belki köpek onu istemiyor??????? Kusura bakma ama benim sevgilim benim kedimi istemeseydi kendini kapı önünde bulurdu git başka yerde yasa derdim. Seni kabul eden köpeğin ilr kabuk etmeli. O yavru sana alışmış senden başka kim güzel bakar ona senin gibi kim sabırlı olur? Başkasına versen aklın kalmaz mi? Yazık etmeyin. Ya alışsın ya da eve gelmesin allah allah. Sende biraz dik dur sus pus kalma bu konuda ağırlığını koy

Zeke
Zeke

118626

Bence bu kadar üzerine gitmeyin arkadaşın.. O da çaresiz kalmış, belki basireti bağlanmış ve yardım istiyor.
Sanki biz hayatımızın her dönemini sorunsuz mu geçiriyoruz..
Ben oldukça çabaladığını görüyorum açıkçası.
Aile ile savaşıp, her an kendini mahçup ve sorumlu hissetmenin ağırlığıyla başa çıkmaya çabalıyor. Bir de üstüne köpeğinin sıkıntılarını gidermeye çalışıyor.
E şuan evi de terkedemez, mecburi bir hayatın içinde.
Üstüne de sevgilisi -yaşlar küçük- destek yerine köstek oluyor, muhtemelen gaza gelip..
Bırak terket demek bize kolay da biraz onun açısından bakalım...


Çabalar eder, ondan sonra eminim en doğru kararı kendisi verir zaten.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Bu kadar da kul köle olmayın insanların önünde. Bir omurganız olsun. Ay çok sinirlendim!!

Siyammm
Siyammm

120334

Yarın öbür gün ayrılırsınız olan köpeğe olur köpek psikolojisi okuduysanız biliyosunuzdur. Köpeğiniz golden sonuçta ev içinde enerjisini atamadığı için bunları yapıyor . Hiç taviz verme köpek için huzursuzluk çıkarcaksa gitsin zorla durdurmuyosun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2970 Görüntüleme
  • 45 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR