Başlık Bulamadım Bakar Mısınız :D

bademthecatt
bademthecatt

122203 Puan

Matisse somonlu kısırlaştırılmış mama kullanıyoruz 10 kg almıştım 1 kilo civarı kaldı son bir aydır kulak önlerinde kahverengi gibi lekeler oluştu sanırım mamadan kaynaklı biraz kaşıntısı var ve tüy dökümü epey arttı böyle bir problem yaşamış olan var mı ne önerirsiniz kulak önleri zaten seyrek herhangi bir döküntü yok mamayı değiştiricem brit care sunny hipoalerjenik mama düşünüyorum missy alıcaktım ama tavuklu daha kötü yapabilir diye düşündüm ama sunny olandada %20 yağ var kedimin vücudu yağlanmaya çok müsait yağlı göbeği sizce bir ay alıp kullansam çok fazla yağlanma olur mu? Çekilişten kazandım o yüzden brit care ürünü almak istiyorum boşuna gitmemesi için biraz uzun oldu buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim sunny kullanan varsa yazarsanız iyi olur :)


34 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Allah Allah benim kedimi hiç keçe gibi yapmadı, gayet yumuşaktı tüyleri. Sadece mısırdan ötürü bıraktım ben yoksa hiçbir kötü etkisini görmedim.

TATA4242
TATA4242

118617

Matisse mamayı ben sevmiyorum,içinde gluten var.Kedim ne zaman yese tüyleri keçe gibi oluyor.Şuan yediği bir mama ve inanın sabırsızlıkla bitmesini bekliyorum.Ben dünyanın en kalitesiz mamalarında,bildiğiniz sokak kedisi mamalarında bile,bu kadar kötü geri dönüş almadım.Yani bir daha bütçem o kadar düşerse,Felicia alırım veya Mystic alırım.Kediden kediye mamanın geri dönüşleri değişiyor.Mesela benim kedime N&D iyi geliyor,tüyleri güzelleşiyor.Brit careye gelirsek,almayın derim.Sebebi ise aşırı pahalı bir mama,o içeriye gerçekden pahalı.Sunny filan hepsi hikaye,neden böyle diyorsun derseniz.O tarz mamaları ortalama 250 tl ve 7 kgsi (250bölü7 kgsi 35 tl)yani 10 kgsi 355 tl,ben bu parayı o mamaya vermem.Gider N&D düşük tahıllı alırım.Fitmin alırım.Yada bunlar iyi mi gelmiyor,yada benim kedim sevmiyor mu diyorsunuz.Profine Kuzulu veya Light Turkey alırım.En azından Fitminden iyi olmasada,N&D mamada dehidre demesinden ötürü şüpheli listeme aldığımdan dried yani kurutulmuş yazan Profine alırım.Sonuçda ikisindede meat yazmıyor.Fitmini başka yere almamın sebebi ise meat yazması.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Mısır içerikli ürünler tercih etmicem bundan sonra bilgilendirdiğin iyi oldu zehra cesaret edebilirsem tüyler düzelince N&D alabilirim kafam çok karışık :D

TATA4242
TATA4242

118617

Ya zaten mümkün olduğunca,pirinç,mısır,soya gibi içeriklerden uzak durun.Bunlar gdonun babası :):)Mesela maltlardada kanola çok yazar buda anası diyebilirim :):)
Gdosuz mısır kullanıyormuş vs.bunlar hikaye,yani denetim hiçbir ülkede yapılmıyor.Bırakın hayvanı insanlar bile bu gdolu ürünleri tüketiyor.Hayvanlara acıyıp gdosuz mısır koymazlar.
Gdolu ürünlerin merkezi Abd (mısır)ve Kanada(Kanola) ve Pirinç(Çin)tek sebep bu değil ama sadece bu sebeple bile kısır mamalarını almam o derece.Zaten malt filan kullanmıyorum veya vitamin.Hayvanlar için satılan vitaminlerin içine hayvan yesin diye ne koydukları belli değil.Yoksa hiçbir hayvan aaa malt aaa vitamin diye bunları sevmez ve yemez.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Veterinere gittiniz mi? Kulak uyuzu olabilir belki.
Ayrıca Kediler için balık yağı iyi geliyormuş bu konuda :)
Hayır, kullanmadım ama brit markası fena değil yani deneyin bence

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Matisse uzun süre kullandım, hiçbir problem yaşamadım, bahsettiğin döküntüleri ben göremedim, istersen bir de flaşlı çekip at. Seyreklik konusunda da kulak önü seyrek olur zaten, bademin tüyleri siyah olduğu için daha belirgin duruyor bu seyreklik. Tüy dökülmesi mevsimden kaynaklı benimkiler de deli gibi tüy döküyorlar. Son olarak dediğin mama yağlı evet ama sadece 1 ay kullanacaksan olabilir, ölçülü verirsin zaten.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Şimdi yakınlaştırıp bakınca gördüm temizlemeyi denedin mi lekeleri çıkıyor mu, bazen kulak kiri kulak önüne de bulaşıyor kaşırken falan, gerçi bu baya ön tarafta ama.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Döküntü yok sadece leke var silmeyi denemedim ya :D nano mendil var belki duymuşsunuzdur cilt problemlerine iyi geliyor geldiğinde onla temizlemeyi deneyeceğim mamayı değiştiricem ama bizim tüy dökme sorunumuz mamayı kullandığımızdan beri var birazda kaşıntı yaptı ama vücudunda herhangi bir kızarıklık yok zaten ölçülü veriyorum o zaman bir alıp deneyeyim birde her iki kulak önünde de var sanırım mama kaynaklı egzama oldu geçmezse birde hekime danışayım

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Matisse'deki mısırdan dolayı olmuş olabilir, kompleks tahıllar kedilere ağır geliyor.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Evet olabilir sanırım biraz üzüldüm ufak bişey olunca bile üzülüyorum

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bunlar ufak şeyler, üzülmeye değmez :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Umarım düzelir ya :)

Ser77
Ser77

2185

Gecmis olsun Allah korusun ama mantar olabilir crystalin animal health hayvanlar icin harika bir urun tuy dokulmesi kasinti varsa deneyin derim nhp.com.tr bir okuyun arastirin...

bademthecatt
bademthecatt

122203

Mantar değil mantar daha farklı oluyor Allah korusun mantarlı kedi tedavi ettiğim için biliyorum ve elimde mantar için spreyler var crystalinde vardı ama bitti mama değişikliği yapıcam geçmezse crystalin veya nano sprey alırım tekrar teşekkür ederim.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Çoğu mamada da mısır eklemesi var ya ne kadar gereksiz brit careda yok dikkat ettim matisse kitten yavrularda kullandım çok güzeldi tüyleri bademin keçe gibi oldu işte kediden kediye değişiyor ya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1538 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR