Nereye Şikayet Edebilirim?

Linsenpai
Linsenpai

117282 Puan

Çapraz apartmanımızdaki kadın üçüncü katta oturmasına rağmen kedisini balkona bırakıyormuş. Ben bugün ilk defa gördüm ama bir haftadır böyleymiş annemler bana söylemişler gidip kapısına dayanmamam için. Çünkü daha önce bunu kendi apartmanımda kedisini balkona kitleyen birine yaptım ve çok sıkıntı yaşadım adam başıma bela oldu.
O apartmanın görevlisine söyledim bu kedi orda napıyor diye, kendi hayvanı beni ilgilendirmez diyo ismini de vermiyo. O dairede kimin yaşadığını bulamıyorum kesinlikle biliyorlarsa da söylemiyorlar. Nereye şikayet edebilirim? Ya da bişey yapılabilir mi? Bi an boşluğuna gelir düşer kendi sahibinden çok ben düşünüyorum kediyi ya gerçekten ne çeşit sahipler var kafayı yicem artık


28 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Eğer cidden o kedi sürekli orada duruyor ve eve alınmıyorsa bulunduğunuz ilin hayvan koruma derneği ile iletişime geçerek öneriler alabilirsiniz.
Gerekirse zaten onlar size yardımcı olacaktır.
Bunun haricinde yapacak başka bir şey yok gibi.

nalathecat
nalathecat

5795

Kedilerin balkonda yüksek ve korumasız yerlerde özgürce dolaşmalarına izin verilmesi büyük bir hatadır. Özellikle yağmurlu günlerde ayaklarının kayma riski vardı ki bunu geçmişte arkadaşımın evinde bizzat gözümün önünde yaşadım. Kendisi çatı katında oturuyordu ve kedisinin balkon demirinde özgürce yürümesine izin veriyordu. Evine gittiğim gün yağmur yağıyordu ve olan oldu. Islak demir üzerinde yürüyen kedinin ayağı kaydı ve gözümün önünde 5. kattan aşağı düştü. Neyseki düştüğü yerde minibüs vari bir araç duruyordu onun üzerine düştü ve ölmedi ama eğer yere düşseydi ne olacağını siz düşünün. Bu yüzden kediler 9 canlıdır dememek lazım balkonda izliyorsa bile bir ağ ördürmek lazım...

Katya06
Katya06

13665

Atlamıyorsa sorun yok diyen insanlar... Sizlere gerçekten inanamıyorum. Bahsettiğiniz bir kedi. Bugün tepki vermeyeceği bir şeye yarın tepki verebilir. Atlamayacağının garantisi yok. Ayrıca dernekler bu konuda bir şey yapamaz. Sadece aracı olabilirler. Kedinin balkonda oturması kötü bakım koşulu sayılıyor mu bilmiyorum, sayılıyor ise belediye şikayet üzerine müdahale eder.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Arkadaşlar iyi misiniz ya? Benim kedim balkonda duruyor düşmediği sürece sorun yok ne demek?? Kuş görür bişey görür atlar bi anda. Hayvan bunlar içgüdüyle hareket ediyorlar, düşünmeden. Saçmalamayın nolur

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Yakın olsak gidip evlerini basmayı teklif ederdim sana :) şikayet falan bir ise yaramıyo

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Bizim karşı apartmanda yine 3.katta oturan birinin kedisi de sürekli balkonda oturuyor mermerlerin üstünde ve sahibi onu öyle alıştırmış dışarıyı seyrediyor bizde ilk önce endişe etmiştik ama sonradan korkulacak bir şey olmadığını anladık 6 aydır burada oturuyoruz ve kedi günün çoğunlugunu balkonda o şekilde oturup dışarıyı izleyerek geçiriyor ne kuşlara tepki veriyor ne aşağıdaki kedilere insanlara bende evdeki kedimle hayranlıkla onu izliyorum nasıl alıştı diye bence hemen önyargılı olmayan endişe etmeyin öyle alıştırılmış olabilir her kedinin böyle güzel huyları olmuyor istisna böyleleri.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Bakamıyorum bile bu nasıl kedi sevme bu nasıl kedi sahiplenme !

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

eğer eve almıyorlars kapı kapı dolaşıp o evi bulun alıyorlarsa da aynı şeyi yapın kapı kapı dolaşın yazık yavruya ben balkona sadece ben varken çıkmalarına izin veriyorum aniden gürültü olsa düşer

aysebudur
aysebudur

1239

Dün kedim karga konduğu için olduğu yerden cama atladı ve sineklik olduğu için şükürler olsun ki geri sekti.Ya düşseydi? Bu zamana kadar atlamamış olması atlamayacağı anlamına mı geliyor??!! Ne demek atlamıyorsa sıkıntı yok? Bir canla oyun oynamak sizinkisi!!
Tüm güvenlik ihtiyaçlarını %100 sağlayıp çıkarın balkona güneşe,dışarı biraz vitamin alsın ama %100 SAĞLAYIN
Şimdi kediyi güneşlendirecek diye kedinin tepesine güneş geçirtip beyin kanaması geçirtip buraya soru açanlar da olacaktır.
Keşke evcil hayvan eğitimi verilse...

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

@janet siz burda hergün kedim balkondan dustu diye acilan en az 2 konu oluyor bunları görüyor musunuz acaba?? Tut ki düşmedi kedisini köpeğini alip balkona atan kışın soğuğunda bile kac şerefsiz gördü bu gözler, napcaz şikayet etmicez mi? Ne diyosunuz Allah aşkına ya

_Azra_
_Azra_

1738

Şehirinizde hayvan koruma derneklerine söyleyebilirsiniz. İnternette telefon numaraları yazıyor gerekli işlemleri yaparlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hep mi balkonda tutuyormus

Linsenpai
Linsenpai

117282

Annemler nerdeyse her gün balkonda görüyormuş bir haftadır. Demirlerde oturuyor bir de hayvan /:

psabrk
psabrk

116634

Eğer cidden o kedi sürekli orada duruyor ve eve alınmıyorsa bulunduğunuz ilin hayvan koruma derneği ile iletişime geçerek öneriler alabilirsiniz.
Gerekirse zaten onlar size yardımcı olacaktır.
Bunun haricinde yapacak başka bir şey yok gibi.

Zukoo
Zukoo

14016

Belediye yardımcı olabilir belki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2416 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR