Royal Canin

Cansumuezza
Cansumuezza

23418 Puan

İyi mi kötü mü diye sormuyorum arkadaşlar, yeterli bilgiye sahibim. Sormak istediğim şu; kedisini uzun vadede royal caninle besleyen bir zararını ya da yararını görenler bilgilerini benimle paylaşabilir mi

38 CEVAP

Ares87
Ares87

12250

Ben royal kitten canin kullanıyorum bitince değiştiricem içerik olarak iyi değilmiş ama tüy dökme kaka kokusu ağız kokusu falan yok ben içeriğini bilmediğim için aldım ama değiştiricem

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Ben Royal canin ya da proplan gibi mamaların içeriğinin zengin olmadığını kabul ediyorum fakat uzun vadede hasta ettiklerini düşünmüyorum mesela mito micho gibi. Tabii doğruluğu yanlışlığı tartışılır.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

matisse ile royal canin arasında pek fark yok bugun onu konuştuk Talha ile, değiştirmesenizde olur..

lwb
lwb

120674

kullanmıyorum ama uzun vadede organlara zarar verir ve fonksiyonunu bozabilir, bunun acısı hemen çıkmasa da ileride gözükecektir.
gerçi bu rcye özel bir durum değil.

Ares87
Ares87

12250

Benim iki kedim de doğduğundan beri kullanıyor oğlum 5.5 aylık kızım 2 aylık tek sorunum içeriğinin kötü olması o yüzden değiştiricem

Ares87
Ares87

12250

Ben matisse almayı düşünüyorum içeriği daha iyi diye gönül isterdi nd vs. Güzel mama almak ama korona yüzünden eşim çalışmıyor bende evde tavuk ciğer yoğurt yumurta veriyorum kendim yaş mama yapıyorum yeter ki sağlıklı beslensinler diye

alina_
alina_

767

Ben matissede fazla tahıl olduğunu düşünüyorum.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Alina mito micho tuz ve yağ dolu mamalar bana kalırsa bağımlılıkta yapıyor kimi kediye 5 yilda zarar verir kimine 10 kimine ise 2 yıl belli olmaz bu kesin olan bişey varki zarar verdiği. Bende sokaktakilere enjoy veriyordum micho yedikten sonra bi daha enjoy yemek istemediler.gonul isterki daha iyisini vereyim ama suanlik bunu yapabiliyorum. Ama insan ev kedisinede mito bonocibo vs yedirmemeli diye düşünüyorum.

Ares87
Ares87

12250

Peki hangi mamayı alsam daha besleyici olur lütfen çok yüksek fiyat olmasın nd gibi mesela

minky
minky

15098

Bence de matissede çok tahıl var.Mesela matisse kısır


BİLEŞİMİ
Kurutulmuş tavuk eti (%32), pirinç (%25), mısır, mısır gluteni, bitkisel bezelye lifi (%8), kurutulmuş balık, tavuk yağı, kurutulmuş pancar küspesi (%6), hidrolize hayvansal protein, balık yağı, bitkisel yağ, kurutulmuş tam yumurta, fisilyum tohumu, sodyum klorür, potasyum klorür, kalsiyum sülfat dihidrat, kurutulmuş bira mayası, mono-sodyum fosfat.


Rc Kısır


BİLEŞİM: Kurutulmuş kümes hayvanı proteini, mısır, bitkisel proteinizolatı*, bitkisel lifler, hayvansal yağlar, hidrolize hayvansal proteinler, pirinç, buğday, pancar küspesi, mısır gluteni, mayalar ve ilgili kısımlar, mineraller, balık yağı, frukto-oligosakkaridler, soya yağı.


-ikisindede pirinç var
-ikisindede mısır var
-ikisindede mısır glüteni var
-ikisindede pancar küspesi var
-ikisindede nitkisel yağ var (rc de soya yağı diye geçmiş)


Tahıl olarak tek fark rcde ayretten buğday olması.Birde matissede gerçek et olduğu iddia ediliyor.Bence içeriklerde aman aman bi fark yok.

minky
minky

15098

"Alina mito micho tuz ve yağ dolu mamalar bana kalırsa bağımlılıkta yapıyor kimi kediye 5 yilda zarar verir kimine 10 kimine ise 2 yıl belli olmaz bu kesin olan bişey varki zarar verdiği. Bende sokaktakilere enjoy veriyordum micho yedikten sonra bi daha enjoy yemek istemediler.gonul isterki daha iyisini vereyim ama suanlik bunu yapabiliyorum. Ama insan ev kedisinede mito bonocibo vs yedirmemeli diye düşünüyorum."


Mito michoda tuz %1,5-2 gibi bi civardı ama net hatırlamıyorum.


Ayrıca fitmin purity kullanabilirsiniz ares87

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Minky.. savunacağın son mama mito olmalı bence:)

Carathras
Carathras

111749

Aslında sorulmak istenen, içeriği bu şekilde olan mamalardan uzun vade kullanıp sıkıntı yaşayan oldu mu öğrenmek istiyorsun ?
Annemin 2011 yılı doğumlu kedisi bu yaşına kadar Bonacibo ile büyüdü, sorun yaşamadı.
Bir başka evdeki kedi ve sürekli ayrılmadan bahçede yaşayan iki kardeş 2012 yılından beri Bonacibo kullandı, sorun yaşanmadı. Sadece ev içindekinin kilo problemi var birazcık.
Yine sevdiğim bir yakınımın 11 yaşındaki kedisi 4 yaşına kadar Hill's devamında Bonacibo ile kullanıyor, bir problem ile karşılaşmadı.


Ben yakın çevremden duymadım şimdilik.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Minky doğru anladın RC alacagim

minky
minky

15098

Ay ben şok.Neden yni.Neden rcğğ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1510 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR