Yerli Mamaya Ön Yargı-Mystic-Hermos

minky
minky

15098 Puan

Sitede yerli Mamaya ön yargılı bin türlü insan var.Tamam ön yargılı alınız ama gelipte aynı içeriğe sahip ithal mamayı göklere çıkarmayın.Mesela çoğu kişi MyStic için.O fiyata o içeriğe inanmıyorum.Buna inanıyorsunuz da neden ithal mamalar inanıyorsunuz?Her neyse.MyStic ve başka bir ithal mamayı karşılaştıracağız.İçerik vs olarak.


Dried and fresh Chicken Meat (%50), Brown Rice, Pea, Chickpea, Potatoes, Refined Chicken Oil, Fish
oil, Brewer's yeast, Hydrolyzed Chicken Livers, Nucleotide Yeast Protein, Minerals, Prebiotic Mannan
Oligosaccharides, Seaweed, Turmeric Root Powder, Yucca Extract, Zucchini, Carrot, Yucca, Psyllium.


Composition:


chicken dehydrated (25%), chicken deboned (22%), rice, chicken fat (preserved with tocopherols), rice bran, dried apples, salmon oil (3%), chicken liver (2%), brewer´s yeast, mannan-oligosaccharides (165 mg/kg), fructo-oligosaccharides (135 mg/kg), yucca schidigera extract (90 mg/kg), sea buckthorn (50 mg/kg).


Yukarıda 2 tane mama var.Birinci yerli ikincisi ithal.Türkçeleri aşağıda


Kurutulmuş ve taze Tavuk Eti (% 50), Kahverengi Pirinç, Bezelye, Nohut, Patates, Rafine Tavuk Yağı, Balık
yağ, Bira mayası, Hidrolize Tavuk Livers, Nükleotid Maya Proteini, Mineraller, Prebiyotik Mannan
Oligosakkaritler, Deniz Yosunu, Zerdeçal Kökü Tozu, Yucca Özü, Kabak, Havuç, Yucca, Psyllium.


Kompozisyon:


tavuk susuz (% 25), tavuk kemiksiz (% 22), pirinç, tavuk yağı (tokoferollerle korunmuş), pirinç kepeği, kurutulmuş elma, somon yağı (% 3), tavuk karaciğeri (% 2), bira mayası, mannan -oligosakkaritler (165 mg / kg), frukto-oligosakkaritler (135 mg / kg), yuka schidigera özütü (90 mg / kg), deniz topalak (50 mg / kg).

27 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Guvenmemin en buyuk sebebi, hermos pet pawpawi da uretiyor ve icindekiler kisma kurutulmus et yazmis. Pawpaw da kurutulmus et olacagini sanmam varsa da eser miktardadir. Yabanci yerli, hepsi kelime oyunlari yapiyor, açıgini buluyorlar biseylerin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Benim demek istedigim, pawpaw icerigini abartili yazan ayni firma bunun icerigini de abartili yazmis olabilir.

Siyammm
Siyammm

120334

Minky mystic alın bence
Matisse ile nd aynı firmanın
Epiglottis bir kaç kez güvenemiyorum niye isim değişikliğine gidildi yazmıştınız onun için öyle dedim

Siyammm
Siyammm

120334

Epiglottis Allah Allah karıştırdım heralde neyse kusura bakmayın .
Ama öbür yazdıgımın arkasındayım insanların ne yediği belli değil hayvanlara verilen değerde belli insan güvenemiyor

TATA4242
TATA4242

118617

Arkadaşlar,mamalar genel itibariyle AAFCO VE FEDIAF kurumlarının belirlediği kedi ve köpeklerin minimum ihtiyaçları gözetilerek üretilir.Whiskasda bunlardan biridir,yani içeriğinde,bazı amino asit veya vitamin yazmaması olmadığı anlamına gelmez.Markaların büyük çoğunluğu bu değerlerin garantisini veremeyeceğinden,garantili analiz gibi olmadığından,bazıları yazma taraftarı değiller.Çünkü pakete yazılır ise onu karşılamak zorundadır.Sitede yazıyorsa gine,onu karşılamak zorundadır.Bunun haricinde diğer bir sorun ise,yaşanan olaylar mama üreticilerini bu duruma getirmiştir.Zamanında bir mamada D vitamini sebebi ile zehirlenmeler yaşanmış ve x kuru mama toplatılmıştı.Yani düşünün o mama sebebiyle o hayvanlar ölse,o firmalar bunun altından zor kalkardı.Dünya, Redbull kanatlandırmıyor davasını dahi gördü ve davacı iyide para kazandı :)Bunlar küçük işler değil :)Onu oraya yazıyorsan ve kullanıyorsan,herşeyinden emin olacaksın.
Kedi maması üreticileri yalnızca şu dört besinin minimum ve maksimum miktarlarını belirtmekten sorumludur: protein, yağ, lif ve nem. Ham protein ve ham yağda minimum miktar bilgisini; ham lif ve nemde ise maksimum miktar bilgisini vermeleri gerekir.


https://www.whiskas.co.uk/cat-food-products/dry-food/whiskas-1-cat-complete-dry-with-duck-and-turkey-2kg


https://www.whiskas.co.uk/cat-food-products/dry-food/whiskas-2-12-months-kitten-complete-dry-with-chicken-2kg


http://www.fediaf.org/who-we-are/our-members.html


Çok fazla uzattım ama gerekliydi.
Son olarak ;
Dehydrated diyor(susuz)arkadaşım bu işlem suyun alınması neticesindeki çıkan üründür.Yani dehidrasyon,başka bir ifade ile dehydration (kurutma)işlemidir.Suyun üründen alınıp,başka bir ürün haline dönüştürme işlemidir.Çıkan ürün nasıl oluyorda,dehydrated oluyor.Onu geçtim sen buna,dry(kuru)bile diyemezsin,dried(Kurutulmuş)demen lazım ve meat(et)demen lazım.Düşünsenize dried Chicken dediğini :):):) Ya bu gırtlağı mı,ayağı mı,ben nereden bilicem :D
Ucu açıklığı anladınız mı?
Hayy Allahım birde,şu Boneless(kemiksiz)gördüm ya ayrı bir sinir oluyorum.Arkadaşlarım canlarım,Rendering sistem yani meal(un)yapımındaki işlemlerden biride dehidrasyon(dehydration),et unu yapmak için kullanılan kaynaklardan biride,etdir ve et unu,mezbahalarda kesilen hayvanların kıl, boynuz, yapağı, dışkı, mide içeriği ve fötus çıkarıldıktan sonra tüm gövdeden veya gövdenin belli bir kısmından elde edilir.
Bakın gine ucu açık bir ibare.Yani o Boneless dediği,et unuda olabilir.Birde o meal yazan ürünler bildiğimiz gibi değil,hepsinin kullanıldığı yerler farklı,adam dışkıyı bilmem neyi karıştırıp,tüm kaynakları hiç etmiyor.Zaten bu şekilde yapıldığında hepsi hiç oluyor,burada argo kelime ile hiç yerine yazmak isterim ama yazmıyorum :)
Et unu,et kemik unu,kemik unu,kan unu,karaciğer unu vb. Mesela hayvan yemlerinde balık yağı,tavuk yağı bu Rendering sistem ile elde ediliyor.Sonra hidrolize edilip,tam yağ olmuş oluyor.Hidrolize kuzu proteini yani o kuzu proteinide bu Rendering sistem içinden geçmiş ürünlerdir.Hidrolizenin farkı zaten bu yönde.Hidrolize ürünler kaynağındaki ürünlerin Rendering işlemlerden geçen ürünler olması haricinde,hidrolize ürün yapımındaki işlemler ve sonuç daha farklıdır.Hidrolize ürünler yağ ve protein gibi belli başlı içeriklerle ilgilenir.Yani meal(un) ürünlerindeki temel farklarından biride budur.
Yani bu yanlışıda düzeltmiş olalım,hidrolize lamb vs.demek ne et demek nede boş bir içerik demek.Nasıl et kaynaklarından yapılan unlar,dünyada çok değerli ise,bu ürünlerde değerliler.
https://www.researchgate.net/publication/320294444_Stability_of_fish_protein_hydrolysate_from_heads_of_gilthead_sea_bream_Sparus_aurata_european_sea_bass_Dicentrarchus_labrax_and_rainbow_trout_Oncorhyncus_mykiss_during_storage


Hidrolize ürünleri anlamak için.

minky
minky

15098

1.mama MyStic 2. BritCare.İçerijleri nerdeyse aynı.Mysticte toplam et 50 britcarede 47.İkisimdede pirinç var.Yani içerikler bu kadar benzer iken ithal mama övülüyor yerli mama gömülüyor.Burda ithal diye BritCare e güveniyorsunuz.ama MyStic o kadar ucuz olamaz.ama o ithal mama Türkiye'ye gelene kadar fiyatı kaç katına çıkıyor.Şimdi 3 katına çıktığını düşünelim.7 kilosu 270 bölü üç 90 eder.90 ı yediye bölersek.Aaa kilosu 12 TL oldu.mystcle aynı inanılmaz değil mi?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ben evdeki matisse bitince mystic denicem ondan sonra da fitmin mystic numunesini bizimkiler çok sevdi ve kuru mama fiyatı düşünce yaş mama alımı da artar bence kediye yararsa mystic çok güzel bi seçim olur

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Önyargı değil, yerli yabancı butun markalara olmasi gereken eleştirel bakış var bende. O fiyata o içerik olur mu tam guvenemiyorum diyenlerden biriydim o yuzden aciklama geregi duydum. Ama tamamen de karalamadim hicbir zaman zaten mystic kullaniyorum aylardir.

Faytekin
Faytekin

11982

Birincisi Mystic sitesinde et %40 yazıyor ,ikincisi ise vitamin ve minareller olarak cok geride Britcare'den ,sadece et oranı ile karşılaştırmak doğru olmaz,örneğin Arjinin,L-Lisin,DL-Metiyonin,Biotin gibi takviyeler kediler için önemli takviyeler ,bunlar sadece birkaç örnek ,Mystic de varmı bunlar acaba varsada ne kadar var onlar bile değil yazmıyor sitesinde çünkü muhtemelen yok,ben ikisinide kullanmadım ama şu durumda tercih edecek olsam Britcare ı tercih ederim,Mystic in yerli olmasından dolayı değil ama,arada gözle görülür şekilde ciddi farklar oldugu icin benim için ,yanlış anlaşılma olmasın bunlar benim kendi fikrim ve düşüncelerim ,cevap yazmak yada gider yapmak için yazmadım yani.

minky
minky

15098

Bende yanlış anlaşıldım sanırım.Bazı kişiler bu mamayı inanılmaz biçimde gömüyor.ever k carnitine lysine gibi eklemeleri yok.yazmamışlar.daha çok yeni bir firma çok yeni *******...zamanla bu konularında aşacaklardır.benim sözüm sadece MyStic yerşn dibine gömüp ithal mamaları çok mükemmel iş gibi davrananlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O tarz eklemeleri yazmislar galiba artik

minky
minky

15098

Mysticin vitamin eklemeleri ekleyeyim o zaman


ANASAYFA MAMALARIMIZ Kedi Tavuklu Yavru Kedi Maması
Kargo Sizden Tester BizdenTavuklu Yavru Kedi Maması
Tavuklu Yavru kedi maması 12 aylığa kadar olan kediniz için gelişimini destekleyici ve çok severek yiyeceği bir mamadır. Sıvılaştırılmış Taze Et Enjeksiyon Sistemi (FMIS) kullanılarak üretilmiştir. En yüksek kalitede taze tavuk, kurutulmuş tavuk, kurutulmuş sebze ve meyvelerin yanı sıra zengin destekleyici ürünler ile hazırlanmış mükemmel bir kuru mamadır.
Log Grain
Mystic Logo
Tavuklu Yavru Kedi Maması
FMIS
Az Tahıl
İçindekiler
Besin Değerleri


Besin Değerleri
Protein %35
Yağ %18
Ham Kül %5
Ham Selüloz %3
Nem %8
Omega 6 3.60
Omega 3 0.65
Selenyum 0.24 mg/kg
Organik Selenyum 0.24 mg/g
Magnezyum 0.065
Çinko 120 mg/kg
Fosfor 1
Sodyum 0.3
Potasyum 0.85
Vit A 37.500 IU/kg
Vit D 2250 IU/kg
Vit E 225 mg/kg
Vit C 38 mg/kg
Taurin 2600 mg/kg

Siyammm
Siyammm

120334

Epiglottis yanılıyorsunuz her konuda niye isim değişikliğine gidildi diyorsunuz ama firmaları hepsi böyle yapıyor mesela Xiaomi bir alt ürün için redmi yi çıkardı .
Madalyonun öbür yüzüne bakarsak ülkemizdeki denetimler yeterince iyi değil maalesef. Biz çiğköfte diye kiremit tozu yiyoruz. Hayvan mamasında yazanlar sizce ne kadar doğru

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Anlamadim ki siyam dediginizi. Isim degisikligi degil, paw paw uretilmeye devam ediyor. Lider pet gibi bunun da bir suru markasi var

minky
minky

15098

PawPaw ile mysticin alakası yok.Ayrıca PawPaw ile MyStic nasıl aynı değil ise nd ile matisseninde alakası yok.hermosunmhepsinim içeriği farklı mamaları var lider gibi değil.pawpaw düşük bütçe,myfood düşük bütçe pawpawdan 1 tık üstte.benefit saçma bişey.klicker tahılsız mamaları mysticde az tahıllı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1368 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR