N&D Yaş Ve Kuru Mama

Ares87
Ares87

12250 Puan

Kedilerime N&D yaş ve kuru mama siparişi verdim haftada 2 gün yaş mama belirli günlerde yumurta ve yoğurt versem ve bıldırcın yumurtası haşlasam sorun olur mu ki

40 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

@Orcuncun sizin de söylediğiniz gibi hastalıklara yol açan şey az su içmek, yumurta yemek değil. Ek gıda verdiğimizde zaten o miktarı kuru mamadan düşüyoruz. Su içmesini teşvik için burda birçok arkadaş su pınarı kullanıyoruz, yaş mamanın dişlere zarar vermemesi için de kedimizin dişlerini fırçalıyoruz. Burdaki üyelerin büyük bir çoğunluğu araştıran ve türkiye ortalamasına göre bilinçli pet sahipleri. Bizim kedilerimizin acınacak bir hali yok yani. Ben ve birçok arkadaş kedilerimize %100 etli bol sulu ev yapımı yaş mama veriyoruz, sürekli kuru mamayla besleyen cahillerle aynı kefeye koymayın rica ederim.


Ayrıca çiğ ve tek başına olarak marul ve ıspanak yiyecek bir kedi olduğunu sanmıyorum, siz kuş beslediğiniz için onla karıştırdınız galiba.


Son olarak tekrar soruyorum veteriner misiniz?

felix_cat
felix_cat

774

Bence olmaz

Orcuncun
Orcuncun

7435

Yoğurt ve kefir olur, kedilerinize lütfen yumurta vermeyin. Çok erken yaşlarda obezite, karaciğer yağlanması, böbrek yetmezliği şikayetiyle kliniğe gitmek istemiyorsanız tabi. Verdiğiniz mamalar gayet yeterli sağlıklı bunu tuzsuz ve yağsız gıdalarla çeşitlendirebilirsiniz.

Orcuncun
Orcuncun

7435

Ciğer a vitamini fazlalığına neden olur, düzenli vermeniz zararlı ayda yılda bir kere verebilirsiniz. Daha güvenli alternatifler tercih edin ve ana besin kaynağının mama olduğunu unutmamasını sağlayın ki ileri yaşlarında da sağlık sorunu yaşamasın.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedilerin sebzeye ihtiyacı yok bu arada, heleki marula güldüm gerçekten tavşan mı bu?

bademthecatt
bademthecatt

122203

Zehra aaaa öyle deme biz akşamları oturup bademle marul yiyoz :D ben haftada iki kez veriyorum yoğurt yumurta sevmiyor sevse veririm sıkıntı yok verin siz

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Buse yoğurt yemiyosa cacık ver belki onu yer :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Yoğurt yiyo yumurta yemiyo bidakine değişiklik cacık yapayım :D

bademthecatt
bademthecatt

122203

Ispanak yemeği de yaparım ekmekle yer artık :D

Verin sorun olmaz benhergun yas mama 2 gunde bir yogurt ve haftada 1 yumurta sarisi veriyorum. Yumurtayi haslanmis verin bu arada. Yas mamayida kendiniz de yapabilirseniz arada kendiniz yapip verin. Haftada 2 degil 4-5, gün yaş mama yesin.

blue_hpood
blue_hpood

128183

düzenli bir takvime oturtursanız sorun olmaz. üç günde bir yaş mama ve iki haftada bir yumurta ya da yoğurt olabilir.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

@Orcuncun veteriner misiniz? Ne yanlışlar yapıyormuşuz lütfen burdan anlatın hepimiz bilgilenelim.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Marul ıspanak tavsiye eden ilk defa görüyorum nckwnldnflgm bizi aydınlat kardeşim iç açıcı bilgilerinle senin kedin vegan sanırım marul ıspanak felan benimde içim acıdı şimdi marul ıspanak yediği için

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

"...sizin sayenizde biz iş yapıyoruz, ancak hayvanların durumlarını ve yaptıklarınızı gördükçe içim acıyor..."


Öyleyse yaptıklarınızı görünce değil hasta sahiplerininin yaptıklarını görünce demeliydiniz. Böylece ithamınızı sadece 1 yıllık aktif klinisyenlik hayatınızda bakmış olduğunuz hastalarla sınırlandırmış olurdunuz. Böyle yazınca tüm petlebi üyelerine yazmış gibi oluyorsunuz. Bu arada yumurtanın karaciğer yağlanması ve obezite yaptığına dair kaynağı hala bekliyorum.


Atalarımızın güzel bir sözü var azı karar çoğu zarar diye, kimse kedisine haftada 1 koli yumurta yedirecek değil.

Orcuncun
Orcuncun

7435

Yoğurt, kefir, tuzsuz lor peyniri ilgisini çekiyorsa salatalık, marul, ıspanak, çok az miktarda muz, haşlanmış bal kabağı, bezelye, yağsız ve tuzsuz pişmiş düşük miktarda balık, tavuk, kırmızı et verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1472 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR