Mama Seçmem Lazım Önemli Bir Konu

mercanslmz
mercanslmz

13201 Puan

Vetim krax die bir mama önerdi içeriği nasıl içerik okumayı bilmiyorum almalı mıyım bonacibo nd bir çok tür mama denedim ama kedilerim iştahla yemedi reflex hariç onuda almak istemiyorum..
Sizce bunu alayım mı
Veterinerim bı sıkıntı olursa getir bana 1 yıl ücretsiz gelip gidersin dedi
Bu kadar emin olunca bakmak istiyorum sizce napayim


32 CEVAP

Carathras
Carathras

111749

RC, Hills, ProPlan gibi içi mısır dolu mamaları önerip Mystic mamayı önermemek hat da içerik olarak Bonacibo ve Reflex ile aynı katagoriye koymak nasıl bir mantıktır çözemedim.
Mercan, (unisex bir isim olduğu için hitap konusunda tereddüt ettim afedersin) öncelikle sen veterinerini dinleme sakın !!! Krax markası sadece sokak kedilerine vermek için alacağın bir mama olsun.
Burdan özellikle belirtiyorum durumu olan sokaktaki canları N&D ile de besler Acana ile de ...
Bütçenin bu seviyelerde olduğunu düşünerek Mystic'i kullanabilirsin ama tavsiyem önce numune iste ve denemen yönünde. Bursa'da olan arkadaşlara numune konusunda destek olabilirim.
Burada konu kedinin iştahla yemesinden ziyade sağlıklı olan bir mamayı yiyor olması aradaki farkı iyi anlamak lazım. Krax'ı iştahla yiyeceğine bırak N&D'yi iştahla yemesin ama yesin ...
Buradaki N&D yerine benzer içerikli başka iyi mamalarda olabilir.
Son olarak Krax'ı al yemezse 1 sene ücretsiz gelir gidersin diyen veterinerini çok çok acil değiştir böyle bir mantık kabul edilemez. Araba mı bu sen şimdi bu parçayı tak sıkıntı olursa 1 sene ücretsiz bakım hediye ederiz gibi !!!

Zukoo
Zukoo

14016

İçerisinde gerçek et yok bu mamanın. Sadece hayvansal ve işlenmiş proteinler var. Ayrıca mısır da var. Bence çok iyi değil içeriği ama bence siz başka veteriner tavsiyesi alın.

Oske22
Oske22

14228

Benim kedim yememisti bunu. Sokaktaki kediler de yemedi. Elimde kaldı. Veteriner kendi sattığı için önermiştir muhtemelen. Almayın bence.

Oske22
Oske22

14228

İçeriğine baktım şimdi. İçeriği kötü. Açık açık tuz yazmışlar. Bu kedinize ileri vaadede zarar verir. Araştırdiklarima göre böbrek sorunları gibi bir sürü sorun açabilir ve o veterinerden 300 - 700 liraya bile cikamazsini büyük şehirde yaşıyorsanız. İsterseniz bir araştırın internetten siz. Sonra kendiniz karar verin.

freepixel
freepixel

1323

Mystic hiç kullanmadım, kullanan da biri yok çevremde ama "mystic gibi ne olduğu belli olmayan bir mama yerine proplan kullanırım" demek bi garip.
Mystic kullanan adam içeriğine güvenmiştir, firmaya inanmıştır, kullanmıştır. Siz bile bile kalitesiz kullanırım diyorsunuz. garip de değil, komik aslında..


Mısır konusunda da, ben kedimin mide hassasiyetinden dolayı bir süre az tahıllı mama kullanacağım. Lif içeriği yüzünden. Az tahıllı ve sindirime yardımcı mamaların genelinde de pirinç, mısır vs. bulunuyor.
Ve incelediğim onca marka ve forumdan edindiğim kanı; karbonhidrat oranı ve glisemik indeksi doğru ayarlanmışsa kullanılabilir oldukları.

Instinct, fitmin, n&d, mystic ve klicker (henüz piyasaya sürülmedi) güzel içerikli. Hepsinden numune isteyebilirsiniz elinizi zorlamayacaksa, elbet biri hoşuna gidecektir. Orijen yazmadım fiyatı bende dahil çoğu insana hitap etmiyor diye

bmcat
bmcat

1574

İçerik, fiyat, diğer seçenekler ve marka (güvenirlik, kalite, kullanıcı yorumları) bunlar bence mama seçiminde önemli.


fiyat, içerik, diğer seçenekler üzerinden bakarsak Pro Plan, Hill's RC gibi mamaların ilk tercihim olmayacağını söyledim daha iyi olduğunu düşündüğüm mamalar var. Ancak yine de orta segment içinde değerlendiriyorum ama şu an içerik analizi yapamayacağım isteyen yapabilir.


Diyelim ki ya Pro Plan vb. ya da Mystic kullanacağım.


Mystic fiyat, içerik peki tamam ancak bana güven vermiyor gerek firmanın içerik belirtme konusunda sıkıntılı olduğunu düşünmemden gerekse yerli mamaların durumundan dolayı güvenmiyorum olumsuz bir algım var. Diğerleri ise dünya genelinde bilinen ve büyük bir firmaların markaları olduğundan bana daha fazla güven veriyor ve içeriklerini de yeterli görüyorum ancak elbette bu mama çok iyidir demek değil tercih etme durumunu açıkladım.


X içerik 7, güven 8, fiyat 7
Y içerik 5, güven 8, fiyat 5
Z içerik 7, güven 2, fiyat 8


x > y > z tabii kişiden kişiye değişir herkesin kendi tercihi.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Mısır GDO lu bir besin ve kedilerin dışkısını cıvıtır ve sindirilebilir değil olduğu gibi dışkıya dönüşüyor, Badem eskiden biz mısır yerken istemişti mısırların hepsini atana kadar isal gibiydi ve sindirilmediler birdaha istesede vermedim, böyle boş ve zararlı bir şeyi kediye yedirmeyin (ha pirinç ha mısır demişsimiz ya)

Carathras
Carathras

111749

@freepixel kesinlikle katılıyorum, itirazım farklı noktalara idi.
Lif kaynağı olmalı, olmaması gereken hayvansal kaynaklı protein yerine bitkisel tahıl kaynaklı protein ...

mercanslmz
mercanslmz

13201

Kuzenimin veterinerime sordum oda güzel bı mama alın dedi

Gulsahka
Gulsahka

11344

onun yerine matisse ya da mystic deneyin bence. son tercihiniz bu olsun.

mercanslmz
mercanslmz

13201

Tamam o zmn kesin mystick denicem

bmcat
bmcat

1574

Ucuz ve kalitesiz mamalardan biri.


N&D, Fitmin, Acana
Brit Care, Bozita, Sanabelle, Matisse ya da en azından Pro Plan,RC,Hill's gibi mamaları deneyin elbet birini yer. İştahlı yemesi iyi olduğu anlamına gelmez fast food gibi düşünün biz de daha sağlık yemekleri çok severek yemeyiz genelde. Tabii severek de yiyebilir sadece mama seçiminde bir kriter değil. Yeterli miktarda yiyorsa sorun yok.


Kalitesiz mama sağlık sorunu yaşama ihtimali arttırır şimdi olmasa ileride ortaya çıkabilir. Her şekilde bütçemize göre mümkün olduğunca iyi mama kullanmaya çalışmak gerekiyor. ND için bütçeniz varsa o seviyede mamalara bakın mystic, bonacibo reflex vb. de önermem.

Oske22
Oske22

14228

Cok haklısınız ama mystic'e de cok guvenemedim. %40 et içerip ucuz olması biraz tuhaf.

mercanslmz
mercanslmz

13201

Adını bir çok kez duydum denemeye değer bir mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1929 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR