Biraz Tartışalım

Drawhel
Drawhel

13562 Puan

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır aklımda olan bir soru var, buradaki bir çok insan kedilerin sahiplendirilmesi taraftarı, tabiki bende bu dusuncedeyim ama şöyle bakıldığında bir çok kişinin kedisi satın alınmış belli bu, sahiplendirilme oranı çok düşük gibi... Buraya gelip bazılarının satın alma sahiplen demesi çok saçma geliyor?! Ben tabi kendi dusunlerimi belirtiyorum ve bu konuyu tartışmak için sizlere sunuyorum. Tartışmak isteyen kişiler saygı çerçevesinde tartışmaya dahil olursa daha verimli olur diye düşünüyorum :)

38 CEVAP

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

@Drawhel eğer kastettiğiniz cins hayvan besleyipte orda burda milleti satın alma sahiplen diye uyaran, bazı para gözlerin ne yazık ki çiftleşme makinesi olarak gördüğü hayvan ticaretine ses çıkarmasının altında samimiyetsizlik barındığı ise bu kelimeleri "önyargı" içerisinde toparlamak gerekir. İki adet kedim var birisi sokaktan sahiplendiğim engelli bir yavrucak, şimdi bu beni %50 hayvansever, sizin sadece yarınız kadar mı bilinçli yapıyor? Bu sitede kedisi cins olupta sokak hayvanlarına benden kat kat destek çıkan insanlar da var. Kimseyi dışarıdan engelli bir yavru sahiplenmeyip sağlıklı bir tekir sahiplendi diye "gerçek hayvansever değilsin boşuna hayvan hakları ile mücadele etmene gerek yok" diye yargılamam ki yanlış yapmıyorlar da zaten. Bu tekir/cins diye ayıranların değil, bilinçli olan hayvan sahiplerinin yapması gereken bir görev(hayvan hakları konusunda elinden geldiği kadar mücadele etmek). Kedilerimden birisi cins olsa da sonuna kadar satın alma sahiplen ve kısırlaştırma mücadelemi sürdüreceğim ve bunu kimseye kendimi "bakın cins beslesem de hayvanlara değer veriyorum ne kadar hayvanseverim" demek için değil, yapmam gereken olduğu için yapacağım.

elif8790
elif8790

2878

Ben de şeye çok üzülmüştüm, burada biri çiftleştirme için soru soruyo belki bilmiyo vs,birkaç kişi hemen soranın üstüne çullaniyo ama instagramda kedi çiflestirenlere (milaluna gibi sayfalara ) olumlu yorumlar yapiyo .. bu arada birinin evine citlessin diye kedi birakmak çok üzücü, yavrun senden ayri bi evde:(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic hayvan bakmamis insanin ilk kedisini tipine gore secmesi normal. Ama kedileri bilip tanidiktan sonra hala bu kadar yuzeysel kaliniyorsa hazetmiyorum oyle insandan. Bir noktadan sonra hepsi cok şirin geliyor insana sevince.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bir kez satin almis olabilirsiniz ama bunu savunmaya devam etmek bu piyasayi ya hic bilmediginizi ya da umrunuzda bile olmadigini gosterir.
Ve tekiri yavrulatmak sakat cins kedileri yavrulatmaktan daha insani. Ama onlara da kisirlastirma yavrulat demedik hic. Scottishle scottish ciftlestirilmeye calisilirsa haliyle uyarilar daha sert olur

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Hayvan sevgileri bile hiç birşeyden haberi olmayan masum hayvanların dış görünüşüne göre şekillenen insanlar hayvanseverim falanda demesin zaten

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Valla gerekirse hesap da sorariz. Masum hayvanlar kendi hesabini soramiyor cunku

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Neyini tartisacagiz tam olarak? Paralı kedi alanlar cok ortada dönmüyor zaten satinalma sahiplen diye. Görüncede samimiyetsizliklerini yüzüne vurup geçiyorum :)

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

İlk kedimizi ücretli sahiplendik. İkinci kedimizi ücretsiz sahiplendik.
Herkesin görüşü düşüncesi farklıdır. Bence burda kimse kimseye hesap soramaz. Mesela burda tekir kedisi olanlar kedimi çiftleştiricem diye konu açtığında çok fazla yorum olmaz. Ama cins kedisi olan biri aynı konuyu açtığında yorum dolar. Linçler havada uçuşur. Kısırlaştırmanın daha faydalı olduğu hakkında yorum yapıp bilgisi yoksa kişiyi bilinçlendirebilirsiniz ama sen öylesin sen böylesin diye linç edemezsiniz. Çünkü öyle bi hakkınız yok. Burda bunu çok yapan var. Eminim burda hayvanları makina haline getirip sadece üstünden para kazanmak için bakanlara herkes karşıdır. Ve kimse de kimseye neden kedini ücretsiz sahiplenmedin diye de hesap soramaz. Klavyeyi eline alan yardırıyor.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Cins kedi beslemek yasaklanmali direkt. Kisir olmayan kedilerin ulkeye getirilmeleri yasaklanmali. Mevcut cins kediler de kisirlastirilmadiklari takdirde sahiplerinden alinmali. Baska sekilde bu ticaret durdurulamaz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Peki burdaki cins kedisi olan üyelerin kedilerini satın aldığını nerden anladınız. Gidip sordunuz mu kendilerine. Herkes kedisinin yavrusunu satmıyor, eşine dostuna sahiplendiren de var, ben de kedimi o yolla sahiplendim mesela. Çiftleştirmeye ve hayvan ticaretine hepimiz karşıyız ama cins kedisi olanlar burda hayvan ticaretiyle ilgili yorum yapamaz gibi bir anlam çıkıyor yazdıklarınızdan bu da yanlış bence.


Ayrıca biz tekir sahiplensek de kimse tekir kediye özenmiyor. Benim ilk kedim tekir ve onu gören kimse sokak kedisi sahiplenmeyi düşünmedi etrafımdan, aksine ben de kedi istiyorum ama cins kedi istiyorum dedi bir sürü kişi. Yapılacak olan şey belli, var olan cins kedileri kısırlaştırmak, yeni kediler dünyaya getirmemek. Kedisini satın almamış ve kısırlaştırmış bir cins kedi sahibine de kimsenin bir şey deme hakkı yok bence.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Şimdi de beni suçlu çıkarmaya çalıyorsunuz resmen ya. Ben kendimi biliyorum, kimseye de kedimi satın almadığımı ispat yükümlülüğüm yok. Bana daha çok bedava cins kedi bulamamışsınız da, o yüzden cins kedisi olanlara sallıyorsunuz gibi geldi. Madem niyet okuyoruz ben de böyle okudum niyetinizi.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Duzgun baksin ve dogurtup dogurtup satmasin yeter almis bir kez.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Kedisi cins olupta sahiplendirme taraftarı olan birsürü insanda var. Bazı insanlar bu siteyi kedi çiftleştirmek için kullanıyor ve neredeyse herkes zaten buna karşı çıkıyor. Forumların amacı evcil hayvan besleyen sahiplerin birbirine yardımcı olması, hayvanseverlik üzerinden birbirine saldırması değil. Kedisi cins olmayıp çiftleştirmek isteyen de var, tam terside mevcut bunu inkar etmiyorum. Hayvanlar bu kadar suçsuzken cins veya tekir besliyor diye sahipleri ötekileştirmek yerine her türlü onları para makinesi olarak görenlere ve ya çiftleştirip sokağa terk edecekler ile tartışılmalı hatta en doğrusu nazikçe vazgeçirmeye çabalamak.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Ya arkadaşlar bırakın Allah aşkına. Yok bilmiyor falan demeyi bi kediyi ciftlestirmeye kalkınca yakın çevresinde kimse yoksa o bilmiyor dediğiniz insanlar kaç yüz tane gruba girip çıkıp kaç tane siteye yazıyor biliyor musunuz. İşlerine gelince internet faresi işlerine gelmeyince yok bilmiyordum bilgisizdim bilmem ne. Yersek.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Üstünden para kazananlara herkes karşı olsaydı kimse hayvan satın almazdı. ee parayla hayvan satın alan birisi ben üstünden para kazanılmasına karşıyım da demesin o zaman.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1538 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR