Hangi Mamayı Önerirsiniz?

iidyl
iidyl

116641 Puan

Anket

pro plan
(11 oy)
fitmin purity
(28 oy)
felicia
(7 oy)
brit care
(3 oy)
Toplam (49 oy)

bu fiyat bandında başka bir mama da olabilir.lütfen her mama sorusunun altına üşüşen n&d'ciler, acana-orijen'ciler uzak dursunlar..

23 CEVAP

hayvansever_
hayvansever_

118851

Bunların arasında en iyisi fitmin. Bu fiyat aralığındaki diğer seçeneklerden bin kat daha iyi. Ve size tavsiyem her zaman proplan, royal canin ve hills mamalarında uzak durun.


o adını verdiğim mamalar asla istedikleri paranın hakkını vermiyorlar. Mesela royal canin ve proplanda %80 den fazla şeker ve tahıl var.


Proplan resmi sitesine göz gezdirmenizi öneririm,hiç bir ürününde et yazmıyor.Somon,Turkey,Chicken,Lamb gibi kavramlar yazıyor ama hiçbir ürünü yanında "meat" yazmıyor.Ayrıca sırasıyla Somon,Hindi,Tavuk, Kuzu yazısından sonra,genelde corn gluten,rice,chicken flour yani mısır gluteni,pirinç yada tavuk unu yazıları göze çarpıyor.Ne et oranı belirtiliyor nede başka birşey.Et bile yazmıyor.Avrupada et yazan gördüğüm bir ürünü vardı,beef yani sığır eti yazıyordu oda kaçıncı sıradaydı.Sıralamaya vurursak,oran yazmamışlar ama başdan sona doğru geçersek %5 civarı var.1 tek ürünü hariç et yazmaması zaten gerçeği gösteriyor.Tahılsız ürünü bile komiğime gitmişti ürün tahılsız ama 3.sıralarda bezelye yazıyordu.Yani en az %15 civarı :)Hepsinde 2. Ve 3. sırada Tavuk unu yada Gluten veya pirinç içermesi kalitesini gösteriyor.Ortalamaya vurursak yarısından fazlası Tavuk unu,mısır ve mısır gluteni,pirinç içeriyor.Bu yüzden uzak durun.


RC
-ortalamadan daha az protein
-ortalamadan önemli ölçüde daha fazla karbonhidrat
-ortalamadan daha az yağ
-ortalama miktarda lif
-eşdeğer ıslak yiyeceklerden önemli ölçüde daha az nem
Genel olarak, kedilerin daha yüksek protein, orta yağ, yeterli nem ile düşük karbonhidrat diyeti ile daha sağlıklı olduğu görülmüştür.


Bu yazdığım yabancı sitedeki incelemenin Türkçesi. Ve dikkat ettiğim husus, kaliteli içerik bölümünde royal caninde hiç bir madde yazmamış. Şüpheli Malzemeler olarak da
-tavuk yan ürünü küspesi
-Esmer pirinç
-Mısır glutenli öğün
-bira pirinç
-buğday gluteni
-Mısır diye sıralanmış. Bu ürünlerin hiç biri ne nd de ne orijen vs bulunmuyor.


Bilginiz olmadığı için detaylı yazdım. bir de her şeyden ÖNEMLİSİ BUNLAR HAYVANDENEYİ YAPAN MARKALAR. purına bünyesinde 1400 tane hayvana sahip ve bunları ölüme terk edip dney yapmak için kullanıyor. Hills de 900 tane hayvanı. Rc ve proplan purinanın ürünleri bu arada.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun
lütfen bu linkteki yazıyıda okuyun.

Alii1
Alii1

1692

Kusura bakmayın. Bir soru sorabilir miyim. Bende yeni bir mama arayisi icindeyim ama bu mamalar biraz pahali geliyor ulkemizde uretilen ucuz ve kaliteli birr mama markasi varmi onerebilcegini? Yeriskin bir kedim var.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kesinlikle brit care önermem. Kedimi ishal etti ve kakası evde durulmayacak kadar kötü koktu. Benim seçimim proplandan yana.

Gerçekten proplan ve fitminin oylamada başabaş olmasi beni cok sasirtti. Lutfen bilgimiz olmadan oy kullanmayalim proplan ve fitminin ayni ankette olmasi bile sacma hic iceriklerine baktiniz mi? Proplanda chicken by product vs var. Fitminde acik ve gayet iyi icerigi.

iidyl
iidyl

116641

pro plan'ı ankete ekleme sebebim hangi mamayı kullandığını sorduğum herkesin pro plan kullandığı ve memnun olduğunu söylemesiydi. içerik bakımından diğerlerinden zayıf olduğunun farkındayım @hayvansever_ hanımın da dediği gibi rc ve pro plan hayvan deneyi yapan, (özellikle rc) aldıkları parayı hak etmeyen markalar. hill's zaten doğru düzgün et bile içermiyor. özellikle rc'den uzak duracağımı daha ortada kedi yokken buralarda öylesine gezerken kararlaştırmıştım zaten. ama bu kadar kişi memnun olunca belki de denemeliyim dedim ama vazgeçtim hemen. uzun uğraşlar sonucu kararımı verdim. fitmin sipariş ediyorum şimdi, onu da beğenmezse ÇOK BÜYÜK bir mama arayışına gireceğime eminim. gelişmeleri paylaşırım. hepinize çok teşekkür ederim.
sağlıcakla kalıın

TATA4242
TATA4242

118617

Fitmin Purity şuan içerik olarak ve fiyat olarak en uygunu,diğer bir seçenekde yeni çıkacak olan marka Klicker olabilir.Zaten şuanki İnstinct ve N&Dye verilecek parayla,Orijen ve Acana alınır.Brit Care alınacak paraylada N&D alınır.Fitmin Purity zaten hem içerik yönünden,hemde içerik protein kaynağının çeşitliliği açısından İnstinct ve N&D den daha iyi ve fiyat açısından kıyaslama yapılırken N&D prime ve İnstinct tahılsız olanla kıyaslama yapılması lazım.Çünkü N&D düşük tahıllı ile Fitmin purity aynı değil.

iidyl
iidyl

116641

matisse dışkıda koku yapıyor dediler diye uzak durmuştum ama ona da bakayım.

Fitmin kesinlikle bunlar arasindan en kaliteilisi. Nd ile eş kalite.

minky
minky

15098

Bunlar arasında açık ara fitmin.

suleren
suleren

13520

Fitmin tavsiye ederim ben de, britcare ve matisse'de iyidir ama sıkıntı olmayacaksa fitmin alın.

suleren
suleren

13520

İçerik bakımından fitmin> sorduklarınızın hepsi ama britcare gibi mamalar da kullanılabilir, orta segment mamalardır. Denemeden kedinize iyi gelip gelmeyeceğini bilemezsiniz mesela ben de matisse'den çok memnunum felicia çok kötü kokutmuştu kakasını. Fitminden başlamanız daha iyi olur tabii ki:)

ArdaYrgr
ArdaYrgr

616

La vital ya da pro choise deneyebilirsiniz. Bob a balıklı mama vermeye özen gösteriyorum ve kısırlaştırmadan önce lavital sonrasında pro choise aldım.içerikleri pahalı mamalardan geri kalır değil

TATA4242
TATA4242

118617

Mesela brit care cocco 7 kg ortalama 300 tl iken,Nd prime ortalama 10 kg 450 tl,brit care 10 kgsini hesaplarsanız arada ortama 25 tl filan var.
(ortalama fiyatları yazdım ve yuvarladım,brit care cocco stokda yok,en aşşağı 300 tlye bulursunuz ve stok gelirse 350 tlde olabilir,Nd prime ise 500 tl olarak düşünebilirsiniz.Yani Prime ile belki yarışacabilecek cocco modelinin 10 kg fiyatı 500 tl olur.Nd primeda 500 tl)

TATA4242
TATA4242

118617

Kısaca içerik olarak Nd nin yanına gelemeyecek Brit Care cocco modeli ile Nd prime aynı fiyatta.Ancak koruyucu vb.farkını saymazsak Fitmin hem içerik hem fiyat açısından Ndden daha iyi.Özellikle içerik kısmında meat yazısı ve fresh,dried olarak,açıkca belirtilen ibareleri var.Nd gibi Boneless chicken yazmıyor :)

Oske22
Oske22

14228

Fitmin ve brit olabilir. Onlara ek olarak matisse veya golosi de olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1307 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR