Yavru Kedi Maması

ozlemalice
ozlemalice

4165 Puan

Merhaba. Kedim 2 ay+1 haftalık. Proplandan sonra bir kuru mamaya geçiş yapmayı düşünüyorum. Mamalar yavru kedi maması başlığı altında satılıyor ve miktarları da çok oluyor. Bir kedi yavru kedi mamasını kaç aylığa kadar yiyebilir fikriniz var mı? Mama tahminimden geç biterse ve büyüdüğü sırada yavru kedi mamasından yeterli besini alamazsa diye soruyorum.

21 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Anlamadığım şey neden burada insanlar bilmediği konularda boş fikir veriyor ki..


Size içerik ve fiyat bakımından şunları öneriyorum;
Acana, Orijen, N&D, Fitmin, Bozita, Felicia, Brit Care, Matisse -Araya Mystic markasını da koyabiliriz.-


İlk sıradan son sıraya doğru kalite ve fiyat azalıyor.


Bu mamaların "Kitten" modellerini almanız lazım. 12 aylığa kadar yiyebilir.

QueenMete
QueenMete

2681

Merhaba,3,5 aylık kedim var, ben kedime matisse kitten veriyordum ama N&D ye başlayacağım. Fikriniz olsun diye yazıyorum. İçerik olarak en iyi mama... mamaların içeriği internet sitelerinde yazıyor oradan bir araştırma yapabilirsiniz.

iidyl
iidyl

116641

öncelikle yavru kedi maması en geç 13-14 aya kadar yenmeli diye biliyorum


bonacibo’yu öven arkadaşa ithafen de bonacibo öyle aman aman iyi içerikli bi mama değil gereğinden fazla tahıl içeriyor övmeden önce iyice düşünün lütfen


karbonhidrat yüklemesi yapmanız değil et ve protein vermeniz gerek kedinize o yüzden proplan’dan uzak durun


“her mamanın her kedide etkisi aynı olmuyor” cümlesi hayatımın bi parçası oldu artık buradaki mama sorularına yaza yaza bir hâl oldum


öncelikle içerik okumayı öğrenmeniz lazım, sonra bütçenizi ayarlayacaksınız


en son mama bulacak ve az miktarda veya numune olarak alıp deneyeceksiniz


en iyi içerikli mama kedinize iyi gelmeyebilir ama kötü içerikli mamanın iyi gelmesi gibi bi ihtimal yok


fitmin kullanıyorum, denediğim 2 veya 3. mamada tutturdum ve 1.5 aydır kullanıyoruz hiçbir sorun çıkmadı ama garanti veremem size


denemekten başka çareniz yok, illa öneri istiyorsanız da n&d, fitmin’e bakın


maddi durumunuz onlara elvermiyorsa en kötü ihtimalle mystic’i düşünün bu üçünden birini sevmezse sanabelle’e bakabilirsiniz


son olarak yaş mama da vermeniz gerek umarım biliyorsunuzdur

sahmeliksah
sahmeliksah

237

Ben royal canin babycat kullanıyordum ama şimdi *********dan BonaCibo aldım daha gelmed'i ama birazcık araştırırsan ucuz ve harika bir mama olduğunu görürsün kullandıktan sonra da yazarım

sforselin
sforselin

119776

12 aylığa kadar yavru sayılıyor kediler. Yavru kedi mamaları genellikle daha kalorili ve besleyici olur. Çünkü yavrular daha çok enerjiye ihtiyaç duyar büyümek için. Yani yetersiz gelmesinden diye değil de fazla gelmesinden çekinmeniz gerek aslında. Kilo alımı artabilir. Aşırı kilo da kedilerde bi çok hastalığın en büyük sebeplerinden. Sonuç olarak 10 kiloluklar bile fazla gelmez şu an size. Ama denemeden fazlaca almayın. Herkes memnun dahi olsa sizin kedinize iyi gelmeyebilir. Yeni mamaya kademeli geçiş yapmayı unutmayın.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Atıyorum kediniz bir yaşını geçti ama elinizde kitten mama var kullanmaya devam edin hiç bir sorun olmaz bitince değiştirirsiniz. Ben size aciler proplanı değiştirmenizi öneriyorum çünkü içinde çok fazla yağ, şeker ve tahıl ver buda kedilere zararlı.
Onun yerine de fitmin purity önere bilirim size proplan ile hemen hemen aynı fiyat aralığında eğer alabilirseniz nd ve instinct de güzel bir mamalardır.
Mama seçerken her zaman ilk yapıcağınız şey içerik okumak olmalı. İçeriğinde tahıl ve şeker bulunmayan mamalar her zaman önceliğiniz olsun bu yaş mamadada aynı şekilde.
Ek olarak yaş mama öneriside yapıyım; schesir, nd, gimcat, nutri fline güzel temiz içerikli yaş mamalardır.
Proplan hakkında ek bir şeyler daha yazmak istiyorum kafanızda netleşmesi için. Genelde proplanı veterinerlerin veya petshopların önermesiyle çok iyi bir mama olarak göre bilirsiniz. Bu mamanın vetler ve shoplar tarafından bu kadar önerilmesinin sebebi onlara ciddi anlamda bir kazanç sağlaması. Purinanın ürünü olan rc ve proplan mamalarını purina vetler araılığıyla çok rahat güzel pazarlıya biliyo çünkü hepimiz vetlerin sözüne en çok güveniriz ve onlarda bunu kullanıyorlar malesef. Yani aslında bu marka mamalardan çok rahat ve iyi kazanç sağladıkları için her vet öneriyor. Benim veterinerim ben nd kullanıyorken beni zorla proplana geçirdi içime hiç sinmemişti ve kedim bir ay içerisinde aşırı kilo aldı obezitenin sınırına ulaştı.
Umarım yardımcı olmuştur detaylı paylaşmak istedim her şeyi.

hayvansever_
hayvansever_

118851

ozlemalice ne demek her zaman yardımcı olurum bir sorunuz olursa özelden de bana ulaşa bilirsiniz. Umarım bazı şeyler netleşmiştir kafanızda.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Proplan resmi sitesine göz gezdirmenizi öneririm,hiç bir ürününde et yazmıyor.Somon,Turkey,Chicken,Lamb gibi kavramlar yazıyor ama hiçbir ürünü yanında "meat" yazmıyor.Ayrıca sırasıyla Somon,Hindi,Tavuk, Kuzu yazısından sonra,genelde corn gluten,rice,chicken flour yani mısır gluteni,pirinç yada tavuk unu yazıları göze çarpıyor.Ne et oranı belirtiliyor nede başka birşey.Et bile yazmıyor.Avrupada et yazan gördüğüm bir ürünü vardı,beef yani sığır eti yazıyordu oda kaçıncı sıradaydı.Sıralamaya vurursak,oran yazmamışlar ama başdan sona doğru geçersek %5 civarı var.1 tek ürünü hariç et yazmaması zaten gerçeği gösteriyor.Tahılsız ürünü bile komiğime gitmişti ürün tahılsız ama 3.sıralarda bezelye yazıyordu.Yani en az %15 civarı :)Hepsinde 2. Ve 3. sırada Tavuk unu yada Gluten veya pirinç içermesi kalitesini gösteriyor.Ortalamaya vurursak yarısından fazlası Tavuk unu,mısır ve mısır gluteni,pirinç içeriyor.Bu yüzden uzak durun.


Bu yazıyıda paylaşmak istedim önemli yerlere deyinmiş ek olarak linke bakmanızı öneririm bu linkte yazanlar yüzünden bile sadece purinanın her ürününden uzak duruyorum.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun

miyaavv
miyaavv

11211

**********daki tüm mamalar çok kötü ve içinde çok tuz bulunduruyor tuzda kediye zararlı.

ozlemalice
ozlemalice

4165

@hayvansever_ gerçekten kafamda baya netleşti. İçeriklerine bakmıştım hatta şimdi de atayım buraya proplanınkini. Tahıllı yazıyor tabi ve içeriğine aldandım. Tavuk eti yazıyor. Protein oranı %41 yazıyor. Yukarıya da faydalarını yazmışlar vs. Bu arada attığınız linki görmüştüm okumuştum teşekkür ederim tekrar.
ANALIZ :
Ham Protein %41 (En Az),
Ham Yağ %18-21 (En Az - En Çok),
Ham Selüloz %3 (En Çok),
Ham Kül %8,5 (En Çok),
Su %12 (En Çok),
Kalsiyum %1(En Az),
Fosfor %0,8 (En Az),
Sodyum %0,4 (En Az),
HCI'de Çözünmeyen Kül %8,5 (En Çok),
Vitamin A 10000 İÜ/kg (En Az),
Vitamin D3 2800 İU/kg (En Az),
Vitamin E 400 mg/kg (En Az),
Taurin 180 mg/kg (En Az)


İÇİNDEKİLER : Tavuk Eti, Pirinç, Mısır Glüten Unu, Tavuk Eti Türevleri Unu, Karışık Tokoferollerle Korunmuş Sığır Yağı, Soya Unu, Kurutulmuş Yumurta Ürünü, Kümes Hayvanları Türevleri Unu, Soya Proteini Izolatı, Balık Unu, Buğday Unu, Aroma, Tuz, Mineraller, Vitaminler, Taurin

miyaavv
miyaavv

11211

Sansürleme gelmiş marka adından dolayı saçmalık yazayım yinede t e m i z m a m a dan alışveriş yapmayın.

berko34
berko34

467

kedinize kitten yada yavru kedim maması almanız uygun burada marka önermiyorum bunu kedinizin seçimi yapacak birkaç denemeden sonra uygun mamayı bulursunuz ilk etaapta 2-3 kg lık mama almanızı öneririm

ozlemalice
ozlemalice

4165

Çok alınca fiyat açısından avantajlı oluyor. Ama 1.5 kg gibi alıp deneme mi yapsam diye düşünmekteyim.

ozlemalice
ozlemalice

4165

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Ben de evdeki bitmeden kademeli olarak almayı düşünüyordum. Proplandan vazgeçecektim yediği halde. Aslında ilk ve tek kedim olduğu için kıyaslama yapamıyorum ama iyi yiyor bence o yüzden proplandan devam edicem sanırım. Dediğiniz gibi 12 aylığa kadar yiyormuş.

ozlemalice
ozlemalice

4165

@yusufaaygin2 proplan önermiyor musunuz? Birçok veteriner direk onu öneriyoe sanırım. Çok duydum. Veterinerlerle o markanın işbirliği mi var diye düşünmedim de değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 853 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR