Havlama Sorununu Aşamıyoruz

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

5,5 hatta 6 aylık olacak bir rottweiler cinsi köpeğim var. Yabancılara sürekli havlıyor. Bahçeden geçen, yolda yürüyen hepsine. İnsanlar havlayınca doğal olarak korkuyor, ağızlık tak diyen bile olmuştu yani. Asla birini ısırmaz havlar ama ısırmaz. İnsanlar havladığını görünce ısıracak sanıp kaçıyor malesef. Normalde çok havlayan bir köpek değil hatta hiç havlamaz sadece yabancı gördüğü zaman havlıyor. Tanımadığı biri onla biraz ilgilenince ona birdaha havlamıyor. Tasmasız gezmeye alışkın ama bu huyu yüzünden tasmasız gezdiremiyorum. Yavruluğundan beri bu huyu var. Daha önce de sormuştum ama hala geçmedi. Köpeğinin bu huyu olup geçirebilen var mı acaba? Nasıl aşıcaz bu sorunu?

31 CEVAP

Kesten
Kesten

801

Sevgili cansu tekrar selam. Köpeğini profesyonelce "eğitmeni" değil aslında kendini bu konuda biraz eğitmeni istiyorum senden. O sürü senin komutlarını sen dengede kal diye dinliyor. Yönetici rot kankam ve hepsi onun altında mutlu bir sürü olabilir belki. Ama rot kankam değil. O da böyle havlamak istemiyor. Ve sen küçük dokunuşlarla bunları önleyebilirsin. Bir de şunu bırakayım dedim şuraya. Sana bahsedilen konu

zibityus
zibityus

11845

köpek senden bağımsız adım atmicak çünkü sana bırakıcak bu işleri yani dicekki ne gerek var havlıyorum ne gerek var insanların üstüne koşuyorum yönetici köpek ben değilim dicek yönetici köpek sen olduğun için sana bakıcak gözüyle sende bir şey yapmıyorsan o da tamam o zaman dicek ve çok mutlu çok rahat bir zihin yapısında sorumluluğu vererek takılcak.

Kesten
Kesten

801

Tabi bunu yaşamayan köpek sahibi yoktur sanırım. Köpeğin şu an senin yöneticin olduğu için hareket başlatma sorumluluğu onda. Bu yüzden kendince bir sorunla, değişkenle karşılaşınca havlayarak çözüyor sorunu. Yöneticilik sorumluluğu da stres kaynağı olduğundan çok çok daha tetikte geziyor. Eğer köpeğin üzerinden bu sorumluluğu almazsan çok daha büyük sorunlar zamanla baş gösterecektir. Tavsiyem ilk olarak kayış olmadan gezdirmeyin. Ve değişken ne olursa olsun arada kalın. Havlarsa yüzünüz köpeğinize dönük olsun ve sizi geçmesine izin vermeyin. Bu sadece bu olay için bir çözüm. Köpek kankanın sorumluluğunu almadan ne yazık ki kalıcı bir çözüm yok. Bu da rottweiler ve nice savunma içgüdülü kankayı anlatan bir vidi :)

Whitedog
Whitedog

2551

yani köpeğim yapmaz etmez diyerek risk almayın lütfen, şu ana kadar bir şey olmamış olması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmiyor.

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, yazmayı unutmuşum. biz profesyonel değiliz, zaten kendine profesyonelim diyenler ne kadar iyi bakabiliyor ki? hepimizin tonla eksiği var, hiçbirimiz mükemmel değiliz. sadece köpek arkadaşlarımızı gerçekten mutlu edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz, çabalıyoruz. ve bunu yapmak için dünyaları vermek de gerekmiyor, biraz saygı, biraz köpekçe anlamak şimdiki seviyede yetiyor, gerçekten. hiçbirimiz köpeklere profesyonel davranamıyoruz, sadece bizim yaptığımız yanlışları insanlar yapmasın diye uğraşıyoruz ve elimizdeki bilgileri yaymaya çalışıyoruz :)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Fikri olan yok muu:(

zibityus
zibityus

11845

bahçede serbest kalırsa çok normal her geçene havlar. bağlarsanız hiç olmaz. çitlerle çevrili güvenli bir alan oluşturusan köpek herkese havlamak ve sorumluluk almak zorunda kalıp strese girmez. ısırmaz demişsin ama bir gün ısırınca dersin ki hiç ısırmıyordu noldu anlamadım bu köpeğe dersin. yavru olduğu için ısırmıyor büyüdükçe ısırabileceğini de anlayacak çünkü o bir rottweiler. ağızlık takmak tamamen saçmalık. dediğim gibi bahçede serbest kaldığı sürece herkese havlayacak ve ısrımaya da geçicek sonrasında.

zibityus
zibityus

11845

ayrıca rottweler tasmasız gezdirilmez aslına bakarsan hiç bir köpek gezdirilmez ama rottweiler hiçmihiç gezdirilmez yani. savuma içgüdüsü çok yüksek olduğu için her değişkeni baskılamak zorunda. yçnetici köpek sorumluluğunu almadığın sürece bu sorumluluk onda olduğu sürece çok zorlicaktır seni.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Asla ısırmayacağında eminim. Bahçeye asla bağlamam, başka bir şekilde çözmem lazım.

zibityus
zibityus

11845

bu durumda aslında köpek senden daha çok zor durumda. zihinsel olarak.

zibityus
zibityus

11845

dediğim gibi yöneticilik köpek sorumluluğu onda olduğu sürece isterse ısırır. yavru daha 2 yaşından sonra ısırmaya başlicak ergenliği bitince.

zibityus
zibityus

11845

bağla demedim ki güvenli yaşam alanı oluştur dedim çitlerle

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Diğer köpeklerim gibi bu köpeğimi de tasmasız gezdiriyorum, hiç sorun çıkarmadı sadece bu havlama şeyi var.

zibityus
zibityus

11845

havlama şeyi onu bahçede bıraktığın sürece düzelmeyecek bu çok normal bi durum. köpek yönetici seni yönetiyor sürüyü yönetiyor ne isterse yapar ister havlar ister ısırır. bu normal. eğer sen onun üzerinden sorumluluğu almış ve tamamen yönetebilmeyi başarmış olsaydın havlamazdı. bu durumda yapabileceğin tek şey bahçede serbest bırakmamak.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Tam olarak nasıl bir zor durumun içinde. Herkeste de bi yönetici köpek şeyi. Bakın ben köpeğime, köpeklerime profesyonel bir şekilde bakmıyorum belki de öyle bakanların köpeği daha mutlu. Ama ben böyle bakıyorum. Diğer köpeklerim neredeyse 2 yaşına girecek ve onlarda asla ısırmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1476 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR