Kedilerde Saldırganlaşma

Merhaba. 12.5 yaşında dişi kısır bir kedim var. 4 yıl önce 1 aylık kadar bir kedi sahiplendik. 1yaşında diyabet tanısı kondu ufaklığa. Bebekken insanlarla arası çok iyiydi 1 yaşından itibaren agresifleşmeye başladı. Zaman zaman ısırıp tırmalıyor bizi. Büyük kedim sevmedi bu kediyi oynamadı ama zarar da vermedi. Uzak olsun benden tavırları vardı. Minik ısrarla oynamak istiyordu maalesef olmadı. Bi süre önce ikisini de fakülteye götürdük büyüğe boyunluk(elizabet)takıldı. Küçük olan bu durumdan hoşlanmadım zira çok sık kullandı kendisi. Hırlayıp duruyordu büyüğe. Dün vete gittik büyüğün boynundaki çıktı eve geldik hırladı küçük yine. Daha sonra çok tatlılaştı bana karşı yalıyo sevdiriyor oyun oynadık yattık minik ayak ucumuzda örtünün altın da büyük yanımdaydı. Gece küçüğün yüzüme saldırmasıyla uyandık. 3.4 kez yüzüme kafama atladı gözkapapında 3 yırtık burnum yüzüm ellerimde tırmalama ve ısırmalar var eşim üzerimden alıyor bu arada onuda yırtıyor. Tekrar bana saldırıyor. Zorla salına götürüp kapattı. Onu hiç böyle görmemiştim. Yatak üstüm yerler yastık kan revan oldu. Bi kaç saat önce balkon penceresinden baktım sakinleşti mi diye bakışları çok değişikti bana tısladı pencere olmasa üzerime atlayacak. Sanki bu başka kedi benim o tatlış minnağım değil artık. Eşim bu akşam atıcak bir yere gece atı aktı bırakmadım. Resmen kedim benden nefret ediyor. Ne yapabilirim ????????????


46 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bir yere atıcak nasıl kelime ya, sizden nefret falan etmiyor. Bu saldırganlığın altında mutlaka başka sebep vardır. Ya bir hastalığı, ağrısı sızısı var o yüzden saldırgan. Ya da onu rahatsız eden strese sokan bir şey var. Bunu araştırıp bulmanız gerek, detaylı check-up yaptırın, davranış uzmanı vet. Hekimler var onlardan biriyle de görüşün.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Gerekirse sakinleştirici, antidepresan falan başlanır. Bir sürü seçenek var, çocuğunuzun psikolojisi bozulup saldırganlaşsa onu da mı atıcaktınız, 4 yıldır bakmışsınız yazıktır.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aynen öyle sokakta en fazla 1 ay dayanır o hayvan, o da en fazla belki attığınız ilk gün araba ezer, çünkü sokak bilmiyor, yemek bulmayı bilmiyor, arabalardan kaçmayı, tehlikelerden korunmayı bilmiyor. Üstelik şeker hastası özel beslenmesi gerek, uzun süre aç kalırsa zaten o yüzden bile ölür şekeri olduğu için. O hayvanın ahı sizden çıkar bunu da bilin.

Ozge00
Ozge00

131723

O kedi sokakta yapamaz yalnız, alışmış eve. Günahını girmeyin, yazık. Altında illa ki bir sebep vardır. veterinere danışın lütfen,

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Ee ne olmuş yani ? Bende kendime her gün ilaç veriyorum goguslerimin heryeri tırnak izi ki benim okuduğum bölüm sivil havacılık kabin hizmetleri 2 sene sonra mezunum her hangi bir izde ise almiyolar ki heryerim jilet izi gibi ben hiç düşünmedim yavrumu atmayı benimkide hırçın bi kedi ilaç verirken kaç kere kafamı ısırdı

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Cidden aklım almıyor. Bu hayvanları çocuk gibi görmeyecekseniz aman sahiplenmeyin. Komşularımın çocukları da neler yapıyor ama kimse dur şu çocuğu atayım demiyor. Hayvana geldi mi çok korkuyoruz vırt zırt. Mutlaka psikolojik bir sebep vardır. Benimki kıskandığından yapıyor sizinki de belki her an dışarı atılabileceğini hissettiği için yapıyordur kimbilir.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bakın kedinizin bir hastalığı varmış. Büyük ihtimal nedeni bu. İyi bir vet hekime cozersiniz. Kimse size sevmiyorsunuz diyemez. Bence kadın burada çözüm yolu aramak için sormüş büyük ihtimal kocasını ikna ermek için :) birine 4 diğerine 12 sene bakmış sevmese bakmaz. Dediğim gibi büyük ihtimal obsesif k. Bozukluktan kaynaklanıyor bu durumda ne yapılmasını gerektiğini veteriner davranış uzmanları söyler. İsin peşini bırakmayın kediniz asla sokakta yaşayamaz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Gideceğiniz hekim de söyler mutlaka ama, kedinizde okb varsa evde ve onun düzeninde değişiklik yapmamaya çalışın. Her şey belli bir rutinde olsun, sokak hayvanlarına yardım etmeniz çok güzel ama eve başka kediler almanız da ona hiç iyi gelmez, daha da hırçınlaşır. Sokaktan gelen bir gürültü bile sinirlendirebilir onu, çünkü zaten ruhsal bir sıkıntısı var, okb en inatçı psikolojik sorunlardandır.

Zehra Bulut geldiğinde kumu her şeyi ayrı idi ısrarla büyüğün kum kabını kullandı büyük hoşlanmadı o temiz titizdiir bu çok takıntılı. büyük wc sinin üzerini örtmek için büyük wc si in ecik taneler dönüşüyor çıkarıyorum kumdan. Ayrı bir şey kabul etmiyor. Evde her yer onun zaten tasma bile takmam kedilerime özgür olsunlar diye. Aşılarını iğne değil hap damla as lırım aman bişey olmasın öyle sakınır korurum. Netten davranış uzmanı gökhan beyle konuştum rakamlar çok uçuk.mümkğn değil oda online uzaktan yani. Ben kediyle Bi araya gelemiyorum netten evde bizi nasıl gözlemliycek. Maddi konu da bişeyse yapmıyor maalesef

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Güvenli bi siteye de biraksaniz o hayvan olur ki bu hayvanın psikolojik rahatsızlığı var benim kedimin psikolojik rahatsızlığı yok sadece 1 gece veterinerde yattı geldiğimde çok kötüydü ne şu içmiş ne yemek yemiş bütün gece bu hayvan terk edildim diye dusunucek ki zaten öyle belkide yemek bile yemiycek

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Saldırgan çocuğunuz olursa eşiniz zarar veriyor diye onu da atar artık... benim kedim de dışarıda baktığım kedileri sevip geldiğimde kokularını alıp terör estiriyor kıskançlıktan. Dudağımı ısırdı mesela, dışarı atmak hiç aklımıza gelmedi ilginç.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Kedi terörü diye arkadaşlar arasında esprisini yapıyoruz çoğu zaman. Hepimiz bunları yaşıyoruz bir tek siz değilsiniz dünya üzerinde. Bir kedi daha sakin durgunken öbürünün sağı soluna uymuyor. Eşinize diyoruz zaten sonuçta atacak olan kendisi, Allah vicdan nasip etsin ben çok sıkıldım artık bu hayvanlarla alakalı her sıkıntıda çözümü atmakta bulanlardan.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Belki zaten öyledir ama her eşyası ayrı olsun diğer kediden, tuvaleti, mama kabı, kendine özel bir alanı olsun tercihen yüksek yerler, kendini güvende hissetmesi için.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Biraz bakiyim sise bir kaç vet hekim bulabilirsem yazarım hangi şehirde oturuyorsunuz

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Google Gökhan Durukan yazarak iletişim bilgilerini bulun. Emin olun altında bir hastalık yatiyordur kediniz sizden nefret etmiyor. Uzman biri ile görüşün. Kediyi sokağa atmak çözüm değil sokakta ölecek. Vicdanınız rahat edecek mi sanıyorsunuz asla. Keşke daha çok isirsada yanımda olsa diyeceksiniz. Kocaniza merhamet diliyorum ne kadar kolay sokağa atmak ya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2164 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR