En İyi Kedi Maması

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806 Puan

Merhabalar. 1.5 yasinda kisirlastirilmis erkek kedim var. Bugune kadar hep açık uygun fiyatlı mama ile beslendi aslında hiç bir sorunda yaşanmadı. ama yeni kısırlaştırıldığından dolayı Kedimin sağlığını en olumlu yonde etkileyecek mamayı arıyorum. Kullandığınız memnun kaldığınız mamalar hangisi? Royal can, pro plan gibi mamaları nasıl buluyorsunuz? (malum fiyatları ucuk 19 yaşındayım ve kedimin butun ihtiyaçlarını kendi harcligimdan karşılıyorum bunuda goz onunde bulundurursaniz sevinirim , teşekkürler:) )

32 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben bir mama hakkında araştırma yaparken sadece Türkçe kaynaklardan araştırmıyorum.Direk yabancı içeriklerine bakıyorum ve orada "meal ve protein" şeklinde yazıyor. Yani yemek olarak geçiyor. Türkçe kaynaklarda un yazdığını biliyorum. Ben bir mamayı sadece et kaynağına göre değerlendirmiyorum. Zararlı tahıllar içerip içermemesi,doğal yollarla korunup korunmaması,magnezyum vb. değerlerinin miktarı, içerdiği vitaminlerin ne olduğu ve miktarlarına bakıyorum. Bu bakımdan Brit Care'deki tek şey yemek şeklinde yazılması bence.
Matisse hakkında ise mamayı yermedim. İçinde mısır gluteni haricinde mısırda içeriyor. Bunun dışında iyi bir mama gibi görünüyor. Görünüyor diyorum çünkü hakkında detaylı araştırma yapmadım.
Orijen'nin toplatıldığını biliyorum. Gümrükten geçerken radyasyona maruz kalmış ve girdiği ülkede hayvanlara ciddi zarar vermişti. Birde selmonella tehdidi vardı. Fakat bunlar burada ve yurt dışında iyi kalite mama olarak değerlendirilmesine engel olmamış. Mısır gluteni olmayan mamalar nasıl bütün duruyor o zaman ? Ciddi bir şekilde soruyorum.


Forum sahibinin maddi durumu yeterli olmadığı için parasal olarak değerlendirme yaptım. Ben de biliyorum en pahalının en iyi olmadığını. Pro Plan gibi mamalar benim için iyi mama değiller zaten.
Son olarak yorumlarınızı daha saygı çerçevesinde yazarsanız iyi olur. Evet akademisyen,prof değilim buradaki bir çok kişi gibi ama elimden geldiğince beslediğim canım için ne iyi araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Bilgim yeterli olmayabilir ama bu saygıyı azaltmayı gerektirmez. Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz,diğer yorumumda dediğim gibi herkesin kendi fikri

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Brit Care 'de toplam %50 oranında et var. Brit değil Brit Care. İkisi farklı mamalar.Matisse 'de ise toplam et oranı %42 dediğinize göre.Ayrıca Brit Care 'de çok değerli , yararlı olan lysine ve arginin gibi maddeler içeriyor. Bunlar her mamada bulunan şeyler değil.Mısır glüteni kedilere en çok alerji yapan şeyler arasındadır.Brit Care sadece pirinç içeriyor ve hipoalerjenik bir mama.Birde gerekli olsaydı dünya çapında iyi olarak bilinen Orijen gibi markaların içinde de olurdu diye düşünüyorum. Tabi herkesin kendi fikri,isteyen istediği mamayı iyi bulur ve kullanır. Benim düşüncem Matisse 'nin fiyatı daha uygun geliyorsa Matisse,bütçeye çok zorlamıyorsa Brit Care veya N&D

Infernus
Infernus

111806

En iyi mama arayışımız bitmiyor :) bi 500 sene sonra bile konuşuyor olacağız muhtemelen. 2017deki soruyu hortlatmamızdan belli olarak :) Bence en iyi mama; kedimizin severek yediği ve sağlık sorunlarına yol açmadığı mamadır.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

O zaman size Brit Care ve N&D önerebilirim diye düşünüyorum. Brit Care ******* ta 2 kilodu 59,90 . N&D ise düşük tahıllı 54,90. Tahılsız 69,90.
N&D 1,5 kilo olarak satılıyor ama Bonacibo dan daha doyurucu olduğu için daha az tüketeceğini düşünüyorum.
Brit Care'in kısır kedi maması Missy dışında eğer kilo problemi yoksa ve kilo almaya meyilli değilse Sunny,Lilly ve Coco formüllerini kullanabilirsiniz.
Birde aklınızda bulunsun dediğim mamalar yüksek kalitede mamalar olsada her mama her kedide aynı etkiyi oluşturmadığı için dikkatli kullanın. Bunlar her mama için geçerlidir.
Ayrıca bol bol su tüketimi ve hareket etmesi çok önemli hastalanmaması için. Az su tüketiyorsa Drinkwell su pınarı veya otomatik su kapları almanızın faydası olacaktır. Hareket etmek istemeyen bir kedi ise kedi oltası ve lazeri işe yarayabilir

cahitsel
cahitsel

712

ben matisse yi önerebilirim tavuk eti oranı %36 somon balığı eti oranı %6 kitten dan bahsediyorun. farmina nın bütün ürünlerine rahatlıkla güvenebilirsiniz. matisse nin 1,5 kg 45 tl 10 kg 160 tl bir araştırın isterseniz brit care den et oranı daha iyi. içinde sadece fazladan mısır glüteni var ve aslında bütün mamalarda gizli bir glüten var yoksa o mama öyle bütün durmaz birleştirici öge glütendir.(üniversitede ki veterinerlik prof unun dediğini söylüyorum)

cahitsel
cahitsel

712

buarada artık paraya göre mama değerlendirmesi yapmasanız gerçekten. proplan da çok uygun bir mama değil ancak içeriği kötü. en pahalı en iyi olacak diye bir şey yok.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

MDUDU lütfen eski soruları cevaplamayınız güncel önemli konular liste dışına çıkıyor. minik paticiklerimiz için lütfen duyarlı olalım .

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aylık bütçeniz ne kadar acaba? Sizin durumunuzda en iyisi hem bütçeye hem de kediye uygun bir mama bulmak diye düşünüyorum da

Gofretsla
Gofretsla

116585

Açık aldığınız ürünün ismi neydi? Ya da nelerdir? Royal canın,hills,proplan kötüdür fiyatları sizi aldatmasın. Eğer markasız kalitesiz markalarla beslediyseniz ilerisi için bu hiç iyi olmaz. Evet kısırlaştırılan kediler kısırlaştırılmış kedi maması tüketmelidir.Benim size önereceğim markalar profine,Brit care,N&D,acana,orijenin,TOW,golosi,bozita, bonacibo(taste of the wild) bu markaların dışında hiçbir markayı kullanma(market mamaları zaten berbat,reflex,spectrum) bunlar çok çok kötüdür. Madem öğrencisin sana *********.comdaki bonacibo markasını öneririm fiyatı çok uygun ve içeriği çok iyidir. Erçin benim köpeğinden kepeklenme yaptı ama çoğu kez insanların güzel yorumlarına rastlıyorum. Olmadı bonacibo dışında saydığım mamalarin açığını petshoplarda ve internetten temin edebilirsiniz her aman kendiniz ile ilgili sorular için özelden mesaj atabilirsiniz:) İyi Patiler....

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Merhaba cevabiniz icin tesekkurler suan bonacipo kullaniyoruz, ancak cevremdekiler surekli kotuluyor kedimde aksine cok severek yiyor, onun icin aslinda baska mama arayisina girdim:) aylık mama için ayirabilecegim butce 70 tl civari 15 gunde 1 kg bitiriyor .

Kalite sırasıyla fiyat/kalite ortalaması en uygun mamalar Golosi, Profine ve N&D fikrimce. Çakıl sokaktan aniden gelince Golosi bulabildim. 1 aya yakındır kullanıyoruz, memnunum. Hiçbir sıkıntı yok. Ama tabiki bütçenizi 10-15 lira sıkarak Acana gibi premium bir mama almanız kediniz açısından çok daha iyi olur.

cahitsel
cahitsel

712

brit care kitten coco içeriğine tekrar bakar mısınız %25 tavuk %22 tavuk unu !! bunu mu övüyorsunuz. kuru mamanın öyle bütün durması glütenle sağlanıyor tabikide :) pardon hepiniz akademisyensiniz prof larla yarışıyorsunuz. orijen dediğiniz mama bir kez toplatılmıştır. lütfen şu türk blogları okumaktan vazgeçin biraz yurt dışında ki ve yurt içinde akademisyenlerin kedi mamaları hakkındaki makaleleri okuyun eminim daha da aydınlanacaksınız. buarada N&D de farmina nın bir ürünüdür.

cahitsel
cahitsel

712

size sadece şunu söyleyim üniversite hocasına glüten i sorduğumda bana direk kahkaha atarak güldü adam sonra bizim milletimiz abartmaya bayılır dedi ve şöyle dedi dünya da kabul gören Torku markasını biliyor musun dedi evet dedim sonra dediki Torku benim evime giren tek besindir ürettiğinin %80 ini yurt dışına ithal ederken sadece %20 si türkiye de satılıyor yabancılar onun ne kadar değerli olduğunu bizden iyi biliyorlar dedi. ardından bir torku bisküvisi çıkardı ve üzerinde ki glüten içerir yazısını gösterdi. glüten yapıştırıcı görevi görür bunun bütünlüğünü sağlar buna takılmamak ve abartmamak lazım dedi vücuda bir zararı yok dedi. daha zararlı şeyleri mesela et değilde neden bunun un u diye sorgulayın dedi bence çok haklı genede siz bilirsiniz :)

cahitsel
cahitsel

712

buarada matisse ye ben kusursuz mükemmel demedim genel olarak farmina nın ürettiği mamalara güvenebilirsiniz dedim. matisse diğer ikisinden daha uygun olduğu içinde onu önerdim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anladım. Teşekkür ederim. Bende önerdiğim markaları her ne kadar sevsen ve Farmina'nın ürünlerini kullansam da mükemmel olduklarını söyleyemem. Her mama her kedide aynı etkiyi göstermiyor maalesef. Benim kullanıp çok memnun kaldığım N&D maalesef başka birinin kedisinde böbrek taşı yapmış. Forumlarda güncel olarak bulunuyor. Ben çok şaşırdım ama kesinlikle mamadan kaynaklı bir durummuş. Bu her mamanın her kediye aynı etkiyi yapmadığına üzücü bir örnek maalesef

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22413 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR