Ne Zaman Gelicek Şu Hayvan Hakları Yasası!?

Şaka gibi ürün satarmışcasına hayvan satıyorlar...


29 CEVAP

Thekedi
Thekedi

4630

Bu dediğim çok eleştirilcek ama yazmaya devam edicem.


Kedi köpek satışı yasaklanamaz aslında talebi olan hiçbir şey yasaklanamaz. İfade olarak yasak dense bile merdiven altı üretim devam eder böyle olursa kediler, köpekler daha fazla acı çeker.


Şu an Türkiye de bir çok kuş, yılan, böcek türlerinin girişi, üretimi yasak ama daha kötü koşullarda devam ediyor. Kuşlar pet şişelerinin içine sıkıştırılıp haftalarca aç susuz bırakılarak getiriliyorlar ülkeye.


Talebi olan hiçbir şey engellenemez. Doğru olan hayvan satışını hayvanların ne koşullarda üretildiğini denetlemek.

Puannti
Puannti

103086

Hayvan yiyen ruh hastası bir kadına 1900 tl ceza kesilen bir ülkede hayvan satışı için yazılı ihbardan öteye gidilmez.

@Thekedi okuyunca aslında sizin dediğinizi düşüncenizin doğru olduğunu anladım buradaki herkes hayvanlar çok sevdiği için bir birini harlıyarak tepki gösteriyorlar ama kararları daha fazla kedinin ve köpeğin canını yakıcak. İnsanlar "devlet yasakladı hadi bizde yapmayalım o zaman" demicek.


Sözde pitbullarda yasak ama kırsal kesimlerde gözden uzak çok kötü durumlarda üretimi devam ediyor. Çözüm yasaklamak değil denetim.

aylinceyda
aylinceyda

14282

@TheKedi köpeklerin, kedilerin derisini yüzen sonra yetmezmiş gibi pişirip yiyen bir kadını hasta diye aklayamazsınız. Her türlü iğrençliği gerçekleştiren insanları hasta diyerek haklıya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Nedense her işkence eden, tecavüz/taciz eden ya hasta oluyor ya da alkollü. O kadının ömür boyu hapis yatması gerekiyordu. Hapis cezası gelmedikçe her gün hayvanları katleden insanlar gezmeye devam edecek. Sizde kendinize zarar gelmediği için hasta diyip geçeceksiniz. Kendi başınıza, yakınıza ya da evcil hayvanınıza geldiğinde aynı yorumu yapın da görelim. Gözlerinizi açın. Bu masum canlar insanlar yüzünden bin türlü hayat mücadalesi veriyor.

Puannti
Puannti

103086

İlk kez hayvanlara işkence eden akli dengesi bozuk birinden bahsetmiyoruz daha öncede bunu defalarca yapmış birinden bahsediyoruz. Anam da olsa babam da olsa tabi ki hastanede yatacak neyin kafasını yaşıyorsunuz? Haa şu da var bizim ülkede bu artık bir kılıf. "Hasta o ya akli dengesi bozuk şaapmayın" diye diye tüm akli dengesi bozuklar elini kolunu sallaya sallaya gezerken biz sağlam aklımızla dışarısı tekin değil diye eve tıkıldık. İyi o zaman akli dengesi bozuk misal veriyorum yan komşun kedini köpeğini bir gün deşsin ateşe versin yaksın bir de. İsyan etmicek misin hastaysa kapatılcaktı benim hayvanıma nasıl ulaşabildi diye.

sforselin
sforselin

119776

Suç işlenmeye devam ediliyor diye cezayı kaldırmanın mantıklı olduğunu zannetmiyorum. Cezaların caydırıcılığının yüksek olması, bu işten kazandığıyla gözden çıkaramayacağı şeyler ya da miktarlar olmalı. Etik olmayan bir şey sadece talep var diye yasal kalmaya devam edemez, etmemeli

Thekedi
Thekedi

4630

@sforselin yasak ve etik olmamasına rağman devam eden o kadar şey var ki... Malesef dünya bizim istediğimiz gibi olmuyor insanların talebeleri var diye yasak ve ceza olsada bir şeyi engellemez. Toz pembe bir dünyada yaşıyorsunuz. (hakaret olarak algılama) Detaylıca düşün denetim gelerse koşullara göre satış şartı gelirse çok daha iyi olacağını anlıcaksın.


Mesela çiftleştirmeden önce anne ve baba kedinin gen testleri yapılma şartı olsa hasta yavru doğma olasılığı olmaz doğan yavrularda acı çekmez. 2,5 aylık olmadan anneden ayırma olmasa... Gibi gibi koşullar olsa ve denetlense daha iyi olur.

Puannti
Puannti

103086

Bu kaçıncı vukuatı o kadının nesini aklıyorsunuz ki. Ayrıca bende hasta dedim zaten ruh hastası ne demek? Gerçekten hastaysa zaten akıl hastanesine yatırırlar, toplum içinde böyle birine maruz kalmak bizim için çok mu sağlıklı?

aylinceyda
aylinceyda

14282

@Mehmetkr bu tarz olaylara hep hasta diye yaklaşılınıyor ve bu insanlar gerçek bir ceza almıyor. Kadın yıllardır bu konulardan yakalanıyor. Ve her seferinde de cezasız ortalıkta gezmeye devam ediyor. Böyle bir insanın tedavi edilmesinin mümkünatı yok. Her şeyi hastalığa bağlamak yerine karakterine de bağlamak doğru olur. Burada ki çoğu insanın hayvan hakları adına kuruluşları, sayfaları ve gönüllüleri takip ettiğini düşünmüyorum. Bir gün içerisinde bu kadın gibi onlarca insan açığa çıkıyor ama hiçbir yaptırım yok. Hep bir bahane sunulduğu için, hep bir korumaya geçildiği için yaptıklarına rağmen rahatça yaşamaya devam ediyorlar. Bir insanı öldürdüğünde de hasta diye yaklaşacak mıydınız konuya yoksa hapise atılmalı diyecek miydiniz?

Puannti
Puannti

103086

İyi bir gün bu hasta insanlardan biri durup dururken sırf akli dengesi yerinde olmadığı için çocuğunuzu kardeşinizi annenizi öldürdüğünde de kendi ölünüz için değil hasta olan kişi için üzülürsünüz ne diyebilirim. Malum yürürken hiç sebepsiz bir kıza yumruk atanı da var, ileri gidip peşine takılıp öldüreni de var. Şort giydi diye otobüste dayak atanı da var. Bunlar da hep akli dengesinin bozukluğunu ileri sürdüler.

Ozge00
Ozge00

131723

Daha çok var. Gelse bile tam uygulanıp uygulanmayacagi da aşikar.

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Vergi getirmekten hayvan haklarına sıra mı geliyor :D

Ayben02
Ayben02

15110

Yazıya bak sanki full HD televizyon satıyorlar

Thekedi
Thekedi

4630

Ben hiç bir tacizciye ya da başka bir suçuyla bir şey dememişken konuyu nereye getiriyorsunuz.


Sizin o kadından belki farkınız olmayacak sizde akli dengenizi kaybede bilirsiniz, alzheimer olabilirsiniz.


Ben kadının toplum içinde dolaşmasında onaylamadım nerden getiriyorsunuz konuyu buraya. Akli dengesi olmayan birini hapse atmak diyorsunuz buda bir canilik ananızın babanızın gelecekte böyle olmıcağını nerden biliyorsunuz adı üstünde hastalık.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Tedavi görmemiş ki bir kaç ay tutup salmislar kadını belli bir süre gözetim altında tutulması gerek bizimkilerin yaptığı sözde tedavi ile olmaz bu işler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1272 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR