Köpeğim Kuş Yiyor

Mehmetkr
Mehmetkr

13737 Puan

Köpeğimi sahipleneli 1 ay oldu eskiden arka bahçeye kuşlar yesin diye yem bulgur ve benzeri şeyler atardım ve onlar da sürekli gelir yerdi. Baya alıştılar buraya o yüzden her gün geliyorlar. Köpeğimi aldıktan sonra oraya yem dökmemeyr başladım gelmesinler diye ama alışkanlık olmuş onlarda sürekli oraya geliyorlar artık balkona hem koyuyorum ama gelmiyorlar arka bahçeye alıştıkları için ordalar sürekli.
Köpeğim normalde saldırgan değildir her köpekle anlaşır hatta şuan ondan kaçmayan bir kedi var onunla birlikte yemek yiyorlar hiç de hırçınlık yapmıyor. Ama kuşları yakalamaya çalışıyor ve yakalıyor da oturuyor bekliyor kuşlar ona birkaç metre yaklaşınca da ok gibi fırlayıp yakaliyor. Yaptığı tek şey avlanmak yemiyor bile zaten günde 1 kgya yakın mama yiyor aç falanda değil ama sürekli kuş avlamaya çalışıyor. Şimdiye kadar 2 kez olmuştu bu sabah bir indim bir tane daha yakalamış. Ben nasıl engelleyebiliriz bu durumu bilen veya bir fikri olan var mı?

36 CEVAP

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Yok korkuluk ise yaramaz insandan korkmuyorlar zaten baya yakına geliyorlar. Farklı yere yem koydum ama oraya alışmışlar köpeğim döktüğü mamaları da yiyorlar orada.
Köpeğim hayır diyince bırakır zaten ama ben yokken yapıyor sürekli başında duramam ki

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, köpek arkadaş için alan sınırlaması yapabilirsiniz çitler aracılığıyla. 1,5×3 metre uzunluklarında dikdörtgen şeklinde üstü ve altı kapalı bir mekan köpek arkadaş için çok yararlı olacaktır, sınırlanmış bölgesindeyken istese de kuşlara ulaşamamak onu çok rahatlatır emin olun. sizinle değilken bahçenin bütün sorumluluğunun onun üzerinde olması onu sadece strese sokacaktır. ayrıca Kral Köpek Ailesi isminde bir sayfa var, internet sitelerindeki arşivden çok yararlı içeriklere ulaşabilirsiniz :)

whistle
whistle

1215

sokaktan mı sahiplendiniz köpeğinizi?eğer öyleyse bu durum içgüdüsel olarak normal geldi bana.Engellemek için eğitim verebilirsiniz.Kuşları yakalamaya hazır olduğunda ona şşt diyerek kızın.eğitmek için ne yöntem uyguluyorsunuz bilmiyorum ama sağlam bir eğitimle bu huyundan vazgeçecektir

Whitedog
Whitedog

2551

evet, yine de bir alan kısıtlaması var ancak alan zaten o kadar. yani bahçeniz 10 m2 bile olsa o bahçede tamamen serbest gezmesi onu strese sokar, elinizdeki alanın bütün kontrolü köpekte olur çünkü. yani alanınız büyük de olsa küçük de olsa o alanın tamamında serbest gezebiliyorsa bu onu zorlar, bunu demeye çalışıyorum, pek anlatamamışım. enerjisini attırmak için hiçbir şekilde zamanınızın olmadığı bir gün olduğunu düşünelim, bir dakika bile ayıramayacaksanız o gün için bunu sizin yerinize yapabilecek birini bulmak süper olur. başka türlü bilmiyorum çünkü, böyle bir alan sınırlaması benim bildiğim tek sağlam çözüm. :)

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Anladım dediğinizi aslında eve alaşım var ama suanlik imkanım yok o yüzden bahçede yakında eve alırsam kafes de boşa gitmiş olur. Kafes istememe sebeplerinden biri de o. Size şeyi de sorayım dedim. Hani dediniz ya alanın kontrolü onda olduğu için strese giriyor diye bahçede. Evde niye böyle olmuyor sırf tavan yok diye köpek strese girmiyor mu?
Bence sadece tavanın etkisi bu kadar olamaz sizce sebebi ne?

Whitedog
Whitedog

2551

evde tek fark tavan değil aslında, değişkenler çok çok az ve uzakta kalıyor, çünkü duvarlar, yalıtımlar var. evin içinde cevap vermesi gereken değişken durumu çok az ama yine aynı şekilde alan onun kontrolü altında olduğunda camın önüne konan kuş, dış kapının önünden geçen insan, çalan zil, camdan bakıyorsa aşağıdaki değişkenler bunlar hep aynı stresi yaratıyor.
örneğin açık bir balkonda yaşayan bir köpek arkadaş, balkona gelen kuşlara bahçede yaptığıyla aynı tepkiyi verir, sonuçta değişken gelince cevap vermesi gerektiğini, tehdidi ortadan kaldırması gerektiğini düşünür. yine aynı stres durumu yani. diyelim ki bütün perdeler kapalı, kapıdan ses yok, dışarıdan hiçbir ses gelmiyor, bu sefer de köpek arkadaş kendi kendine görev bulacak. örneğin kabloları, bitkileri kemirecek, kapıları ısıracak. bu yüzden (köpek tek başına kaldığı zamanlarda kendine görev edinip bir şeylere cevap vermesin, sorumluluk almasın diye) evin içinde de biz yokken kafes, box tarzı bir şey veya küçük bir oda/koridor tarzı bir yerde kalması daha rahat olur. kendi kendine hareket başlatmaz, stresten uzak kalmış olur.

Whitedog
Whitedog

2551

önceki dediklerimi kesin bilgilere dayanarak söylüyordum ama ortamda başka canlının olması konusunda net bilgim yok, normal bir şekilde kendi halinde takılan kedi onu ne derece sorumluluğa iter emin değilim. değişken dediğim şey de köpeğin normal hayat akışında her zaman olmayan şeyler, kediyle aynı sürüde oldukları için kedi onun için bir tehdit oluşturmuyor.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Kkayi biliyorum. Anlattıklarıni anlatma ve öğrenme tarzlarını seviyorum. Dedikleri bazı şeyler kafama yatmasa ve farklı insanlarınkini daha doğru bulsamda genel olarak baktığımızda gerçekten de bilgili ve tecrübeli biri olduğu ortada benim demeye çalıştığım sizin herhangi bir kaynağınız olmadığı değildi zaten. Demeye çalıştığım sizin kaynak olarak gördüğünüz ve doğruluğuna inandığıniz şeyler kimi köpek eğitmenleri veya köpek sahipleri tarafından doğru bulunmayabilir çünkü elimizde kesin bir bilgi yok onun doğru dediği şeyler kimi zaman daha profesyonel kişiler tarafından yanlış olarak görülüyor ve ikisinin açıklamasını dinlediğimizde ikisinin de doğru ve yanlış gelen noktaları olduğunu görüyoruz bu yüzden kesin doğru değil demiştim. Sonuçta tek profesyonel Çağrı değil başka insanlar da bu işlerde kendini çok geliştirmiş ve kimileri çağrıya hiç katılmıyor.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Güncel

Alperen07
Alperen07

115858

Bunu engellemek zor gibi görünüyor bizim de komşunun köpeği fare yakalardı bağlı olduğu yere yaklaşan fareleri affetmezdi boğar öldürürdü ama yemezdi tel üzerinde gidip geliyordu köpek hatta birkaç kişiyi de ısırmıştı buna hiç engel olamadılar sizin köpek yiyor da anladığım kadarıyla kuşlara yem atmanız da iyi bişey önerim biraz uzağa köpeğin ulaşamayacağı yerlere yem koysanız güzel olur

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Köpeğim arka bahçede salınık ve ben kuşları nerdeyse 1 yıldır arka bahçede yemliyorum köpeğimi sahiplendigimden beri on bahçeye yem atıyorum ama arkaya alışmışlar oraya gidiyorlar.
Köpeğim yemiyor yakalıyor öldürüyor bırakıyor.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Güncel

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bizim kopegimizde yapardı yese neyse diycem yine yemiyordu da. Nasıl engellenir bir fikrim yok vallahi. Köpeğinizi yaparken yakalayınca uyarmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Evet benimki de yemiyor ve bende çare bulamadım yine de sağolun

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2582 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR