Merhaba Birşey Sormak İstiyorum

nehrylmzz
nehrylmzz

181 Puan

pazar günü arkadaşımdan cins bir kedi sahiplendim.bana en başta sözleşme ve takip şartı ile demişti ama hiçbi mevzuyu açıklamadı takip şartını biliyordum ancak sözleşmeden detaylı bilgim yoktu annem ve ben bi imza diye düşündük hikaye yani aldırmadık . kedi 4 gün bizimle kaldı 5. günü evden kaçtı kaçtığı akşam kendi geldi bende hemen arkadaşıma kedi geldi diye yazdım tabi gelene kadar çok aradık.konuya geleyim
sözleşme yapalım bi an önce dedi
bana bi anda form gönderdi
formun en altında
bu maddelerin ihlali olması durumunda 5000 tl tazminat yazıyordu . şaştık kaldık
araştırdım başka kedi sahiplenen tanıdıklarımıza bizde hiç öyle bişey olmadı dediler. bende arkadaşıma açıkladım durumu hiçbişey söylemeden kediyi almaya geldiler bide bize alışmıştı çok üzüldüm bu duruma
sorum da şu
kediyi sokakta bulup veterinere götürmeyen bi kızdan aldım bu kediyi
ve bana 5000 tl dedi
bu ticarete girmiyor mu ve gerçekten dolandırıcılar mıydı ?
hukuken mağdur muyum?

16 CEVAP

maviboncuk07
maviboncuk07

102473

Nesi fırsatçılık dolandırıcılık onu anlamadım. Kedi evden kaçmış gelmeseydi nolacaktı? Öylece konu kapanacaktı olan kediye olacaktı. Caydırıcı olması için para cezası koyulması bana akıllıca geldi.

Petlover34
Petlover34

103334

5 bin tl mantikli. O parayi vermemek için kediye gözü gibi bakacak insan çok. Caydirici bir tutar. Biz bu hayvanlari kaçirsinlar diye sahiplendirmiyoruz. Sonuçta size verirken kediyi para almadi değil mi?

Yaptığı şey maalesef ki hukukumuzda çok da "hukuksuzluk" sayılmıyor. Sokaktaki bir malı almış, benimsemiş, iyi hale gelince de size "vermiş". Muhtemelen kedi kaçtığı için size sinirlendi ya da 5000 TL parayı görünce daha özenli davranacağınızı düşündü. Caydırıcılık için yapmıştır gibi geldi bana.

Jordskott
Jordskott

102582

Yalnız yazılanlarda daha 5.gün evden kaçtı sonra kendi geldi yazmışsınız. 5000 tl.yi çıkarsak bende gidip kediyi alırdım. Benim evim müstakil kaçabileceği fırsat çokken 1 yıldır kapının önüne dahi çıkamadı. Nasıl kaçıyor ki bunlar?

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

bence herkes hayvan sahiplenmeden ve sahiplendirmeden once bu sozlesmeyi yapmali. malesef hayvanin masrafi artinca birakanlar, hayvan hastalaninca sokaga atanlar, hayvana uygun bir ev ortami hazirlayamayip sadece heves olsun diye alan insan cok var. bu sozlesme bunun onune gecmek, uretimi engellemek icin (haytap sozlesmesinden bahsediyorum) kesinlikle olmasi gereken bir sey.

Ayseenel
Ayseenel

2277

Hangi vasıfla öyle bir sözleşme hazırlayıp sunabiliyorlar? Önüne gelen damdan düşer gibi sözleşme yapacaksa çok işimiz var. Veteriner kliniklerini tek tek arayıp doğru bilgiye ulaşabilirsin belki, veya yönlendirilirsin.

Ayseenel
Ayseenel

2277

Bu resmen fırsatçılık. Durumunuza üzüldüm :( başka çocuk sahiplenmek isterseniz ilanlara bir göz atın. Birinin bile ailesi olabilmek çok kıymetli :) Rica ederim...

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Yeni bir Kedi sahiplenin bence.

mishapamuk
mishapamuk

1027

arkadaşınıza kızmayın, bence doğru olan bir şey yapmış. kedinin evden kaçmış olması talihsizlik olmuş. hepimizin başına gelebilir ve geliyor da.
bir hevesle kedi /köpek sahiplenip ondan sonra aradıklarını bulamayıp sokağa terk eden o kadar çok kişi varki.. sahiplendirme zaten başlı başına bir iş. bunu geçtim böyle dengesiz insanlar yüzünden yuvalanabilme şansları da ellerinden alınıyor. Hiç birimizin buna hakkı yok değil mi? Ama maalesef herkes sizin gibi gerçekten iyi kalpli olamıyor. bu yüzden sahiplendiren kişinin bir teminat görmesi lazım. size zaten olması gereken sorumluluklarınız yazılmış. neden çekindiğinizi anlayamadım.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bence de doğru olanı yapmış eğer ticari bir amaç gudseydi ilk bastan alırdı 5 bin lirayı.

nehrylmzz
nehrylmzz

181

lütfen cevap verin
kedisiz ilk gecem ve içim hiç rahat değil bu konuda ne yapmalıyım?

nehrylmzz
nehrylmzz

181

ve kediyi sokakta bulmuş
çok üzüldüm bize alışmıştı benle uyuyordu sözleşmeyi kabul etmiyorum diyince direk kediyi almaya geliyoruz dedi bu nasıl hayvan sevgisi
hiç uyuyamıyorum
cevabınız için teşekkür ederim

Ben kesinlikle bu arada kedinize yapılan muamelenin yanında değilim yanlış anlamasın, sadece hukukumuzda onların mal statüsünde olduklarını söylemek istedim. Doğru bir davranış değil.

Pretty
Pretty

4446

Evet mağdursun ve buda dolandırıcılık ve suç.

nehrylmzz
nehrylmzz

181

yorumlarda kedi kaçtığı için demişsiniz ama en başından beri 5000 5000 diye söyleseydi benim iyi bakıcağımı kendisi çok iyi bilir kendi gözümden sakınarak bakıyordum 5 gün kalmasına rağmen
bu saatten sonra yapıcak bişey yok sanırım herkes kendince haklı galiba

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1032 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80560 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR