Yaş Mama Aslında Kötü Mü

ben kedimi ilk sahiplendiğim zaman veteriner kuru mamasıyla birlikte yaş mama vermişti, o verdiği yaş mamalar bitince bir daha yaş mama almadım, çünkü yaş mamanın içeriğinin zararlı olduğunu öğrendim. tavuğun gagası, tırnağı vs oluyormuş içinde. o zamandan beri yaş mama niyetine kendim tavuk vs yapıp veriyorum, haşlanmış yumurta veriyorum ya da evde balık veriyorum vs. ve yaş mamayı yediği gibi bayılarak yiyor özellikle balığı. sizce doğru mu yapıyorum? çünkü mesela bir yerde de haşlanmış yumurtanın beyazının iyi gelmediğini kedilere falan okumuştum, halbuki tüyleri için haşlanmış yumurtanın çok faydalı olduğunu sanıyordum, o yüzden neredeyse her gün veriyordum, şimdi o kadar sıklıkla vermiyorum

41 CEVAP

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Eğer zamanınız ve imkanınız varsa çiğ beslenmeye geçmeniz kuru mamadan çok daha iyi olacaktır

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Yaş mama vermezseniz Kediniz yetersiz su alacağı için %70 böbrek hastası olur. Ve yaş mama aynı zamanda ödül ve takviyedir.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Yaş mama kötü de kuru mama iyi mi sanki kuru mamada da çok fazla zararlı madde var.

Mapple2
Mapple2

2822

Hazır Mama vermeyen biri olarak Ev tarifleriyle Dostumu besliyorum + Hergun bir Yumurta veriyorum.. Düzenli Güneş Işığı almasını sağlıyorum.. + MultiVitamins ile destekliiyorum.


NoteMeow
O marka Bu marka Şu Marka endişem olmuyor..

pompompurin
pompompurin

16763

herkesin buna imkanı ve vakti yok ama biyolojik olarak en doğrusu çiğ beslenme. onun dışında sırf kuru mamayla beslenen bir kedinin ileride yüksek ihtimal böbrek sorunları olur. kuru mamayla besliyorsanız en az haftada bir kere kaliteli bir yaş mama veya evde yaptığınız yaş mamadan vermelisiniz. arada bir pişmiş tavuk yumurta sarısı balık vermenizde sakınca yok ama bunlar ama öğünleri olmamalı. sadece tavuk vs tek tip şeyler verirseniz gerekli vitaminleri alamaz. ben kedime her sabah su ihtiyacını karşılaması için az miktarda güvendiğim bir marka yaş mama veriyorum. onun dışında istediği kadar kuru mama yiyor. evde balık ciğer tavuk piştiği zaman tuzsuz ve yağsızsa veriyorum. gayet sağlıklı

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

Yaş mama vermezsen %70 böbrek yetmezliği olur yazmışsın @mustafanacar bu veriye ve sayıya tam olarak nerden ulaştın ilk defa duydum.

ferhat05
ferhat05

15802

Onun bunun gagası ayağı diye bahsettiğiniz şey 'et proteini'. Bu kuru mamalarda da çok tercih ediliyor ve evet mide bulandırıcı ve besin değeri etle kesinlikle eş değer değil. Kuru mama zehir diyen arkadaşının dediklerine çok anlam veremiyorum zaten ama yine de kuru mamaların içerikleri de masum değil.
Kediler kuru mama ile beslenmeli, su tüketimi desteklenmeli. Yaş mama verilebilir. **Önerebileceğim yaş mama markaları: **Schesir, Nutri Feline, Naturea, Animonda, Gimcat. Bu yaş mamaların et oranı diğer yaş mamalara göre çok yüksek. Schesir ayrıca taurin içeriyor.
Siz dersiniz ben barf (çiğ) besleyeceğim, kedimin doğasını bozmayacağım (bozulmuş doğasını bozmayın.), siz bilirsiniz. Barf beslenme biraz daha özen istiyor. Araştırabilirsiniz. Çiğ ette parazit olma olasılığı beni barf beslenmeden uzaklaştıram başka bir neden. Ben kuru mamayla besliyorum. Suyunu da içiyor çok olmasa da. Biz her hafta balık veya et yedikçe o da 40-85 gr arası yaş mama yiyor. İmkanım olsa her gün kendim yaparım yemeğini. Ama bu zahmetli ve pahalıya denk geliyor. Ayrıca vereceğim miktarı ayarlayamam. Diş sağlığı için de çok iyi değil.


Biraz da kuru mama nasıl olmalı ondan bahsedelim:


• Taze et içermeli
• Taurin oranı en az 1800mg/kg olmalı
• Düşük tahıllı olmalı
• Mısır, soya, gluten, pancar küspesi, et proteini, ve yüksek oranda (örn. %25) pirinç, tuz içermemeli.
Kısırlaştırılmış kedilerde artı olarak:
• Protein oranı çok yüksek olmamalı (%40 yüksek bir oran)
• İdeal yağ oranı %10 (%14 yüksek bir oran)

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Çiğ beslenmeye geçerseniz yaş mama vb şeylere de ihtiyacınız olmaz

Nrydiry
Nrydiry

4812

Ben pek bunun iyisinin kötüsünün olduğunu düşünmüyorum, eğer beyazı çok zararliysa sadece sarısını koyabilirsin, sıkıntı olmaz. Ayrıca kuru mama da zararlı ama ne yapalım her gün kendimizi tavukla beslemiyoruz etle beslemiyoruz, kedi için biraz fazla masraflı. Ama dersen ki benim durumum var o zaman her gün tavuk vs yaparsan kedi için daha iyi olabilir. Veya biraz daha fazla araştırıp güvenilir marka bulabilirsin. Uygun olursam ben de araştırayım bugün.

balim16
balim16

834

ev kedileri için iyi bir kuru mama kullanırsanız gerekli vitamin, mineral, protein, karbonhidrat vb ihtiyaçlarını karşılayacaktır, her gün tavuk, balık gibi bizim yiyeceğimiz yiyecekler onlara uzun vadede zarar verir ve dengeli beslenmemiş olurlar, ayrıca devamlı verilmesi durumunda hayvanda çeşitli sağlık sorunları oluşabilir, yaş mama konusuna gelirsek içeriğini araştırarak iyi bir yaş mamayı haftada bir ayda bir gibi zamanlarda verebilirsiniz, evde yapılan yumurta balık gibi yiyecekleri ise tuz, baharat , yağ vs olmadan sade olarak haftada bir verebilirsiniz yumurta sarısı faydalıdır ancak abartmamak koşuluyla

balim16
balim16

834

proplan olabilir yaş mama da hangi marka kullanırsanız kullanın çok sık vermeyin yumurta için de aynen sarısını verin haftada bir yeterli olur

balim16
balim16

834

olabilir siz duruma göre ayarlarsınız tüyü kadar ömrü olsun kedinizin:)

suledoruk
suledoruk

114870

Yaş mama zararlı değil aksine su ihtiyacı için gerekli bi besin. Kötü bir markada tabiki gereksiz kötü şeyler olacaktır içinde ama kaliteli mamalardan aldığınız sürece endişe etmiyorsunuz. Schesiri öneririm bu konuda en iyisi. İçi tavuk parçalarıyla dolu açtığınızda direkt tavuk görüyorsunuz. Püre tarzı yaş mamalar benim de midemi bulandırıyor genelde içinde ne olduğundan şüphe duyuyor insan ama kaliteli mamalarda bu sorun yok. Kuru mama da zehir falan değildir o da gereklidir aksi taktirde dişlerinde problemler oluşur dişleri için sert bir besin de verilmesi gerekiyor. Her öğün kuru mama vermek böbreklerini kötü etkiler bu yüzden yaş mama da veriyoruz ve farklı bir şey yemiş de oluyorlar aynı zamanda. Çiğ besleme yaparım diyorsanız onu bilemem o en mantıklısı ama çokça özen gerektiriyor. Ama evde sadece tavuğu vereyim eti vereyim derseniz bu da yine sağlıksız fazla protein de zarar veriyor saf eti olduğu gibi veremezsiniz mamaların içlerinde olan takviyeleri de bir şekilde eklemeniz gerekiyor. Kısacası imkanınız varsa çiğ besleme ama yoksa kuru ve yaş mama şeklinde besleme en doğrusu.

kuru mama da mı vermeyelim o zaman? tavuk falan yaparım her gün madem kuru mama da iyi değilse

berkeozdede
berkeozdede

14664

Olmaz kuru mama yemeli. Yoksa diş rahatsızlığı çeker. Vitaminleri alamaz kuru mamadan. Hergun ev yemeyi veremezsiniz kabız olur. Ve olumsuz sağlık olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1390 Görüntüleme
  • 41 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR