Çiftleştirdikten Sonra ?

meloniko
meloniko

768 Puan

selamlar .erkek kedimi dişi bir kediyle çiftleştrdim.fakat kedim dişi kediden her ayrıldıgında yani onu başka odaya aldığımda erkek kedi sürekli miyavlıyor yada tuhaf sesler çıkartıyor.dişi kedi de eninde sonunda evine gitmek zorunda.iyi br sey yapayım derken kedmimin psikolojisini bozmaktan korkuyorum.şu an çiftleşmiyorlar amabenim erkek kedim illaki dişiyi görmek istiyor.dişi bi kenarda oturuyor oda ona bakacak sekilde yani görecek şekilde karsısına kıvrılıyor.ve bei o kadar unuttuki arada sevip okasamama bile izin vermiyor.kediler çiftleştikten sonra gelişen süreç hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi ne yapmalıyım.yani benimkedim sürekli ağlayacak yada o çiftleşme seslerinimi çıkartacak yoksa hemen unutacakmı ?
şimdiden teşekkür ederim.

36 CEVAP

patili
patili

120470

bu kısırlaştırma konusunds insanları anlamıyorum. evet kediler kısırlaştırılmalıdır ama konuda kimse kısırlaştırma fikrinixi sormadan herkes "yok iyi birşey yapmıyosunuz" vs gibi cahilce konuşunca tahammül edemiyorum. bir kere kediler de tıpkı insanlar gibi çiftleşebilir. sokaklardaki çiftleşmeyi engellemek en dogrusu. bir kedinin evde dogum yapması kadar saglıklı başka ne olabilir ki. sürekli çiftleşme sürekli dogum zararlı olabilir ancak. o kadar araştırma yapıyorum o kadar okuyorum soruyorum tez yazıyorum, bu kulaktan dolma "çiftleştir yoksa hayatın mahfolur" moduna bir türlü alışamadım, anlamıyorum insanları. Arkadaş çiftleştireyim mi kısırlaştırayım mı diye sormamış. Fikir istememiş bu konuda. Neden erkek kedim böyle davranıyor demiş. Tek bir kişiye değil aslında bu yazdıklarım. kesinlikle şahıslarla ilgili değil ama her konuda bu tarz dogum - çiftleşme düşmanlıgı görmek artık sinir bozuyor.
konu sahibi arkdşım; evet erkek kediniz aşık oluyor o an dişi kediye. sahiplenme duygusu cok fazla erkek kedilerde. bize gelen erkek kedi de çiftleşme olmadıgı halde bizim kıza aşkla bakıyordu, bizi bile dokundurtmuyordu dişi kedime. eve döndüğünde ailesine cok saldırmış cok aglamış. bunlar normal. birkaç haftaya geçer. dişiyi gönderin evine sizinki de unutsun :)

canakavi
canakavi

11151

Maşuk telef olmaz aşık telef olur sözü geldi birden aklıma geçici bir durum elbette bi süre sonra o çiftleşme dönemi geçecek ve kediniz fabrika ayarlarına dönecektir bu mevsimler hem onlar hem bizler için yorucu.

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

patiliye kesinlikle katılıyorum. çiftleştirmenin de o kadar kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum, cins kedi köpekler ve sokak hayvanları arasında fark olmasa dahi insanlar çeşitli sebeplerden dolayı bazı cinsleri sahiplenmek zorunda kalabiliyor bu yüzden cins ev hayvanlarındansa sokak hayvanlarını kısırlaştırmak daha mantıklı ve sırf sokakta yaşamasınlar diye hiç yaşamamaları açıkçası mantıklı gelmiyor bu evsiz insan olmasın diye nüfusu azaltmaya çalışmak gibi bir şey

patili
patili

120470

pardon kulaktan dolma "kısırlaştır yoksa hayatın mahfolur" olucaktı. sinirle yanlış yazmışım.

İyi bir şey yapayım derken kedimin psikolojisini bozmaktan korkuyorum demişsiniz ya. İyi bir şey yapmıyorsunuz. Umarım bir gün anlarsınız =)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Arkadasim yorumunu beğen me sebebim yazdigimiz yorumları gör diye. Ciftlesmeden doğum yapmadan kısırlaştırma işlemi kedilerde hastalık yapar diye duymuştum. Ayrıca neden Doğalarini bozuyoruz ki.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kiyamam tatlı tatlı bakıyorlar birde . Ben kedileri m ciftlestiginde ağlamıştım :) hele yavruları verirken :( ama üzülme alışıyolar

bu mevsimlerde çok doğal merak etme geçecektir

nildogcat
nildogcat

13724

Bende kısırlaştırma taraftarıyım.Ben de ilk kedimi çiftleştirmeyi düşünmüştüm ama sonradan internetten yaptığım araştırmalar,çevremde bu olayı yaşamış insanlardan aldığım öneriler ve veterinerimizin tavsiyesi ile kısırlaştırmanın daha doğru olduğunu anladım.Tabiki kedinizden bir parça onun yavrusu olması çok güzel fakat sokakta,barınaklarda ve internet sitelerinde zaten sahiplenmeyi bekleyen yavru kediler var.Diyelim ki kediniz 4 tane yavru doğurdu zaten 2.5 ay emzirecek ve sonra anne-bebek ilişkisi kesilecek.4 tane yavru demiştilAnne kedi daha ilerde istese oğlu ile de çiftleşir anlayacağınız.Sadece 2,5 ay uğruna neden böyle bir şey yapayım ki?Daha sonra kedimin yanına bir dişi yavru kedi daha sahiplendim.Yavru kedi yani Reçel,Lokum'u annesi sanıp,emmeye çalışıyor.Yani inanın bana yavrulatmak ile bir yavru sahiplenmek aradında hiçbir fark yok.İyi ki kedimi kısırlaştırmışım,Reçel'i de kısırlaştıracağım.Bu onların doğasını bozmak değil,yaşamlarını daha sağlıklı sürdürebilmek için yapılan bir operasyon.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bende kesinlikle kısırlaştırmaktan yanayım. Kedimi her seferinde çifleştiremeyeceğime göre ve sürekli kızgınlığa girdiği için onun bir ömür yılda bilmem kaç kere o hissi son derece şiddetli yaşamasına ve benim ona başka bir çözüm bulamamamın sonucudur bu. Ayrıca birçok hastalığı önlediğini ordan burdan atlamaya eş aramaya çabalamalarının önüne geçtiğini biliyor herkes değil mi ? Alın size örneği benim kedim kızgınlıkta iken camdan atladı. Sonuç olarak kedim engelli artık. Belki daha önceden kısır olsaydı bu durumu yaşamayacaktık. Tabiki benimde bi anlık ihmalimden kaynaklandı. Engelleyebilirdim ordan atlamasını ama evden taşınıyorken nakliye şirketii evimin içinde eşya taşıryorken 1saniye içinde bu olay gelişti. Tabiki kızgınlıkta olmayan kedi de atlayabilir ama şu var ki benimkinin sebebi buydu sonucuda gözümün önünde. Ayrıca benim kedimin yavruları olsa o yavruları kimseye güvenipte asla veremem. Ben gözümden sakındığım kedimin bacağını kestirmek zorunda kaldım. Gözlerimin önünden ayırmadığım kedimin. Kim bilir başkaları o minicik yavrulara nasıl bakacak. Kedi ve insanın kıyaslanmasını da doğru bulmadım nüfus çoğalmasın diye bir yorum vardı. Kedi yavrusu ile evsiz insan bir mi? Cins kedileri çiftleştirip doğurtacağımıza sokak yavrularını evimize alıp onlara mis mis bakalım. Ortaya cins hayvanlar çıksın daha tatlı oluyolar birini kuzenime veririm birini teyzeme zaten isteyeni çok oluyor moduna girmeyelim hiç gerek yok. Benim fikrim bu. Heee birde cins hayvan çifleştirip doğurtup onları satan var onları insan yerine asla koymuyorum asla.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Cins hayvanlarla ilgili yazmamın sebebi. Nedense sahipli sokeler tekirler çiftleştirilmiyor fakat nerde cins kedi var ki genelinin bağışıklığı düşük gözleri problemli olmasına rağmen, dayanıksız olmasına çifleştiriliyor çoğaltılıyor. Bu sorunların devamı sağlanıyor. Sırf çok güzel oldukları için mi ? Ki kesinlikle mükemmel derecede güzeller ona lafımız yok :)

nildogcat
nildogcat

13724

Benim de kedim camdan düştü kısır değilken hatta eskiden bir başlık açmıştım eski kullanıcılar bilir o olayda kedimin belinde disk kayması,ön sol pati de kırık ve arka sağ patide ise çatlak oluşmuştu.Neden mi?Sinekliğin arkasındayken aşağıda erkek kedi gördü...Ve atladı.Sinekliği kırdı.Bencil düşünüyor bazıları işte,yok yavruları olsun bilmem ne.Diyelim ki kediniz 10 yavru doğurdu hepsine cidden bakabilecek misiniz?Bencil davranmayın...kedilikizzz'ında dediklerine birebir katılıyorum.

patili
patili

120470

hshshshshshshshshshshs komedisiniz. tek başına bir nefermiş ve tek düşünceli fedaiymiş gibi davranan insanlara hep böyle gülmüşümdür. sokaktaki hayvanlar hakkında konuştuk zaten yukarıda ama cevap vermek anlamsız, çünkü anlaşılmayacagına eminim artık.

kediler
kediler

2596

Bizim çiftleştirdiğimiz erkek kedi de bizim kedimizden ayrılınca 2 hafta boyunca çok az yemek yemişti. Çok üzülmüştü hiç oynamıyordu. Sahipleri de endişelenmişti bir sorunu mu var diye. Veteriner sorunu olmadığını dişi kediden ayrıldığı için olduğunu söylemişti. 2-3 hafta sonra da geçmişti.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Aşka gel :) kiyamam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3536 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR