Mantar Aşısı.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983 Puan

Mantar aşısı yaptıran var mı. Önemi nedir.

43 CEVAP

dışarı çıkmayan kedileriniz için gerek yok boşuna endişe etmeyin.
şunu da dip not ekleyelim; mantar bulaşmış bir kediye mantar aşısı yapılmasının bi esprisi yok.Yani mantar olursa yaptırırsınız mantığı doğru değil.Enfeksiyon kaptıktan sonra uygulana tedavi yöntemi daha farklı işliyor.
Burda iş sizde bitiyor..Yok benim içim rahat etmeyecek diyorsanız yaptırın ama dediğim gibi aşının etkin süresi 6 ay..Bu süreden sonra aynı risk devam edecek.
Bu hayvanlarda sizin bizim gibi nefes alan canlılar ve aynı bizim gibi her an yedikleri içtikleri temas ettikleri şeylerden enfeksiyon kapma riskleri var..her an bunları düşünüp endişe etmenizin bi faydası yok.Kedilerinizle birlikte yaşamanın keyfini çıkarın bu endişeleri bir tarafa bırakıp..;)

patili
patili

120470

para için bırak kedi ve köpekleri, insanlara bile kıyıyor bu sağlıkla uğraşanlar. konu sadece para.

Veterinerimin ısrarla yapalım demesine rağmen yaptırmadığım aşı:) her gittiğimde nedense bu aralar salgın var bugün 3 tane mantar vakası geldi gibi muhabbetlere maruz kaldığım ama yine de yaptırmadığım aşı.. İşin aslı kedileriniz ev ortamındaysa sürekli, bence çok gerekli değil. Ama şöyle de bir durum söz konusu ; bu pis hastalık bi kere bulaştığında tedavi aşaması epey meşakkatli oluyormuş araştırdığım kadarıyla. Siz eğer yok ben " ne şeytanı göreyim ne de salavat getireyim " diyorsanız eğer yaptırın bi sorun olmaz. karma ve lösemi aşıları gibi ilk sefer iki doz şeklinde daha sonra yılda bi sefer olarak uygulanıyor. Yine araştırmalarıma göre ve bi çok hekime sorduğumda mantar aşısının etkinlik süresi 6 ay. Yani bu süreden sonra kediniz yine mantar olma riskiyle karşı karşıya.

İşte dediğim gibi bu iş biraz ticari mantıkta işliyor. Yani pet sahiplerinin en zayıf noktası petlerine olan düşkünlüğü ve bunu çok iyi biliyorlar. Yanlış anlaşılmasın burda amacım veterinerleri karalamak falan değil ve mantar aşısı gereksizdir yanlış yönlendiriyorlar falan da demek istemiyorum. 6 aydır her veterinere gittiğimde mevzu mantar salgını, bugün şu kadar enfeksiyonlu kedi geldi vs..
Sonuçta veteriner poliklinikleri de ticari birer işletme ve kendi ticari çıkarları doğrultusunda çalışacaklar her ne kadar hizmet amacı petlerimize hizmet vermek olsa da..
kedilerinizin temizliğine dikkat ettiğiniz sürece ve bu arada hayvanların bağışıklık sisteminin ne kadar güçlü tutabilirseniz mantar olma riskleri de o derece azalır diye düşünüyorum. Ben her hastalığa aşıyla bağışıklık kazanmaları taraftarı değilim hayvanların.

Benim veterinerim orijen kullanıyorsanız ek başka birşey vermenize gerek yok diyor. Ben de ekstra olarak gimcat multivitamin veriyorum.

Ağır gelecek bi durum yok içiniz rahat olsun. Bana ailem böyle bakmamıştı :) bence orijen mamanın üstüne bu kadar vitamin paste falan çok fazla gereksiz

patili
patili

120470

mantar hastalıgı olmadsn gereksiz erken bir şey o aşı. bence vurdurmayın. eğer bir kedide mantar çıkar ve bu her yıl nüks ederse o zaman yıllık mantar aşısını olması daha iyi olur

canakavi
canakavi

11151

Yaptırma bence boşver

dilabeyza
dilabeyza

693

yavru kedim mantar oldu, kafası özellikle resmen kel oldu, krem batikon kullandık gecmedi, veterinere gittik mantar aşısı yaptı, aşıyı olduktan sonra mantar olayı yavaşladı, birde antiseptik şampuan verdi onuda kullanıyoruz, haftada bir kere onunla yıkıyoruz. Bakalım insallah atlatır kısa sürede, size diyeceğim şuki insallah mantar olmaz kediniz, gercekten cok zor bir dönem:(

dilabeyza
dilabeyza

693

Bence mantar aşısı yaptırmayın gerek yok, bağışıklığıda düsüyor aşıyı yaptırınca, evt cok kaşınıyordu simdi daha iyi cok sükür

patili
patili

120470

"olduktan sonra geçirmiyor" kesinlikle yanlış bir cümle reyyan canım. eğer bunu biri söylüyorsa muhtemelen paragöz hi veterinerdir. mantar riski taşıyan veya herhangi bi belirti gösteren kediye bu aşı yapılır. ve mantara sebebiyet vericek şeyler beslenme listesinden çıkarılır. bize veterinerimiz böyle söylemişti ve mantar gereksiz bir aşı şuan senin kediciklerin için reyyan :)

patili
patili

120470

bagışıklıgı düşürdüğüne ben de inanıyorum arkdşın dediği gibi. benim kızımın da bağışıklıgı muhtemelen önceki aptal vet.imizin zırt pırt bişeyler uydurup çocuguma gereksiz iğneler yapması yüzünden düştü.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Mama olarak orijen kullanıyorum vitamin desen hepsi var. Şimdi vmp tablet de aldım. Temizlik konusuna gelince her yere girdikleri icin didik didik temizliyorum . Ve normal deterjan kullanmak yerine anway alıyorum . İvir zivir herseyi kaldırdım ortadan prizleri bile yerdekileri bantladim . Tuvaletleri falan sürekli temizliyorum . Tek eksiğimiz güneş görmemek. Bide normal yemek veremiyorum . Hepsi bu.

Güneşi de görmeyiversinler :) siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapıyorsunuz içiniz rahat olsun. Yok benim içim rahat yemeyecek diyorsanız mantar aşılarını da yaptırın sıkıntı yok. Ama dediğim gibi etkinlik süresi 6 ay oluyor bu aşıların her ne kadar 1 yıl deselerde...

Benim veterinerim orijen kullanıyorsanız ek başka birşey vermenize gerek yok diyor. Ben de ekstra olarak gimcat multivitamin veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2196 Görüntüleme
  • 43 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR