Köpeğime Yanlış Teşhis Mi Konuldu?

AcarCnr
AcarCnr

579 Puan

Anket

Veterineri değiştir
(22 oy)
Değiştirme.
(0 oy)
Toplam (22 oy)

Bende 3.5 aylık rott yavrusu var. Annesi doğum sırasında öldüğü için sahiplendik. Bu sebepten çok hastalanıyor ve daha 2. Aşısını geçen hafta olcaktı yine hastalandı. Kuru mama pek sevmediği için 4. Paket kuru mama denettik. İlk 3ünü yemedi. 4. Olan N&D tahılsız tavuk nar. O akşamı 50 gr kadar yedi ilk defa bir şeyi sevdi diye sevindik. O gün akşama kadar birşey yemediği içinde marketten bebelac devam sütü almıştım onu verdim mama saat 22.00 gibi geldi. Gece 3 gibi kustu. Cuma hiçbirşey yemedi ve akşamında dışkısı mukus şeklinde yapışkan sarımsı birşeydi ve ufak ufak yapıyordu zorluyordu kendibi yaparkende. Cumartesi veterine gittik. Anlattım durumu 5 dk baktı ateşini ölçtü 39.8 çıktı enfeksiyon kapmış dedi. 120 TL aldı. Flaggy şurup yazdı gönderdi. Ne bir aşı nede başka birşey yaptı. Evde ateşini düşürmek için 5 saat soğuk suya elimi daldırıp ara ara masaj yaptım ilacınıda içirdik akşam haşlama tavuk yedi. Pazar sabahı yine aynı. Pazar akşamına kadar büyük tuvaletini yapmadı gece 1.5 saat karnını ovaladım sabah büyük tuvaletini yaptı ve gayet normaldi ama pazartesi yine bir şey yemedi sadece su içiyor. Bu gece de sabaha kadar uyutmadı kusası gliyor apzına ladar geldiğini görüyorum yutuyor. Az az geliyo tabi. Sabaha kadar kusmamak için uğraştı sabah 6 gibi acayip fazla şekilde kustu ne içtiyse çıkardı. Midesinde bişe kalmadıgı halde kusmaya çalıştı ve mukus gibi yapışkan birşeyler kustu 3 kere. Anlamadım ne oldu iyileşmesi gerekirken daha kötü oldu. Sorunu nedir veteriner arkadaşlar varsa yardımcı olabilecek.
Birde vetwrineride iyi bir yer. Ama son yaptıgıbı anlamadım. Yaklaşık 1 ay kadar önce aşırı kötü bir parazit zehirlenmesi geçirdi hergün serum aşı falan oldu. O günlerde bile 2 aşı +seruma 110 lira alırken hiçbişe yapmadan 120 lira nasıl alıyor. Sadece geçen ay yaklaşık 1000 lira para harcadım iyileşsin diye. Para mühim değil canı önemli bizim için ama 120 lirayı hakedecek ne yaptı soruyorum kendime.


41 CEVAP

patili
patili

120470

ben de gençlik hastalıgı değilmiş gibi hissettim. inşallah değildir. zaten gençlik hastalıgının bünyede gün yüzüne çıktıgı ilk 24 saatte kedi veya köpek ölmezse eğer kurtuma şansı %80miş. bu nedenle ben düzeleceğine inanıyorum inşallah eskisinden saha sağlıklı olue.

patili
patili

120470

istanbuldaysanız vethouse acıbadem vet kliniğini veya ardıç dalı vet kliniğini öneririm.

AcarCnr
AcarCnr

579

Az önce emin olmak için annemle babamı aradım selimiye hayvan hastanesine gitmesi için görünce gençlik hastalıgı demişler 1 hafta aşı olcak sinirden ağlıcam zor tutuyorum kendimi. Allaha havale ediyorum o kadar lüks yer o kadar para alıyor en önemli hastalıgı nasıl anlamıyor. İnternettede hastalıgı okudum iyice moralmen çöktüm acı çekmesini istemiyorum daha fazla.

Glman
Glman

974

Bir canlının sorumluluğunu çok güzel üstlenmişsiniz ilgiliniz alakanız ama köpeklerdeki gençlik hastalığı çok zor atlatılıyor inşallah iyileşir inşallah büyüdüğü zamanları görürsünüz ama siz tüm üzerinize düşeni yapmışsınız bir canlının hastalığı çok zor dili yok anlatamıyor neresi ağrıyor ne yapmanız lazım bilemiyorsunuz güvendiğiniz tek kişi veteriner bazen onlar bile sizi yanıltıyor umarım yavrunuz iyileşir dualarım sizinle

yasement
yasement

119858

Başınız sağolsun. Allah sabır versin.

ursaminor
ursaminor

116511

Evlat kaybetmek çok zor...
Hiçbir söz sizi teselli edemez ama sevildiğini bildiğinden eminim ben.
Kısacık ömrünü onun için çabalayan ve onu seven ailesiyle geçirdi Minnak, çoğunun hatta çoğumuzun aksine. O yüzden o kavuşma temennisinin de gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum...
Kelimelerim yetmedi...

patili
patili

120470

gittiğiniz vet netesi lütfen yazın buraya. insanlar da gdip aynı sorunları yaşamasın.

AcarCnr
AcarCnr

579

Şimdi eve geldim sabah yarım kilo kadar haşlanmış tavuk eti yemiş. Akşama kadar gayet iyidi dedi. Şimdi yorgun sanırım yatıyo birde yürürken aşı olduğu bacağını fazla oynatmıyo. Veterinerde belirtiler gençlik hastalıgını gösteriyor ama olmama ihtimali de var demiş. 5 şişe C vitamini birde bunun yanında büyük bir şişede yine hastalıkla ilgili iğne olacak günlük 2 şer tane. Umarım az ihtimalde olsa gençlik hastalıgı değildir. Kanlı ishali ve kanlı kusması yok. Çoğunda bu semptom varmış bizimkinde iştahsızlık vardı ve sabah kustu. Burununda ve gözde az da olsa akıntı var.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Tedavisini olsun bakalım öyle direk hastalık etiketi yapıştırmayalım benim kedime de fib teşhisi konmuştu sözde ölecek denmişti hemde 3 farklı veteriner tarafından ama bir haftalık tedavi sonrasında düzeldi sapasağlam oldu. Sizinkide inş iyileşecek önemli olan tedavisini hiç aksatmamak ve normalde gösterdiğiniz sevgiden ilgiden çok daha fazlasını göstermek onu yalnız bırakmamak ve sürekli sevmek. Geçmiş olsun

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

bana hastalığı söylemediler ama araştırmalarım ve tahminlerime göre köpeğinizin hastalığı campylobactoriosis. korkmanızı gerektirecek bir şey değil

AcarCnr
AcarCnr

579

Az önce nöbet geçirdi. Epilepsi krizi sanırım. Ağzından köpük geldi ve tuvaletini kaçırdı, kaskatı kesildi. Şimdi sakin yatıyo. Yarın istanbul üniversitesi veteriner fakültesine gidicez birde orası baksın. Olmadı orda iyileşene kadar bırakıcaz.

AcarCnr
AcarCnr

579

Dün toplamda 4 kere epilepsi krizi geçirdi şimdi hastaneye gidiyolar bakalım sonuç ne olacak benimde artık umudum kalmadı. Çok kötü krizler geçiriyo o halde acı çektiğini görmek çok kötü yapıyor insanı. Sonucunda ölüm varsa bile acısız olması için dua ediyorum ama keşke yaşasa.

kediler
kediler

2596

Şimdi internetten gençlik hastalığına baktım da "Vaktinden önce sütten kesilen bebek köpeklerin bağışıklık sistemleri zayıf olacağı için risk artmaktadır." diyor. Bir de teşhisi kesin olarak kan tahliliyle yapılabilirmiş. Çok geçmiş olsun :((

AcarCnr
AcarCnr

579

Yavrumuz bugun 4 gibi ruhunu teslim etti. İşteydim annem arayınca telefonu açmadan içime doğdu kötü bir his. Kendimi hazırlamıştım ama o an ne yapcağımı bilemedim boş boş etrafa bakmaktan başka. Eve bile gidesim gelmedi bişey çıksada gitmesem diye. Annem zaten ağlamaktan konusamıyodu son anlarında yanında tek o vardı. Şimdi ilk gününden son gününe kadar herşeyi aklıma geliyo. İlk günkü kokusu bile burnuma geliyo. Hiçbir insanın bile arkasından ağlayacağımı düşünmeyen ben tek başıma ağlıyorum. En çok düşündüğüm şeyde birşeyler yeseydi keşke 10 gündür zorla besliyoduk acabs aç mı öldü diyorum durmadan kendime. Allah kimseye yaşatmasın. İnşallah öldüğüm zaman tekrar görürüm ve doyasıya sarılırım. Tabi bizle olduğuna pişman değilse.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Çok üzüldüm. Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2840 Görüntüleme
  • 41 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR