Uzun Bir Aradan Sonra Merhaba

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhabalar. Siteye uzun zamandır girmiyordum bazı sebeplerden dolayı. Şuan sebepler ortadan kalktı sayılır ve önemli sorularım ve hem güzel hem kötü durumlar var. Beni tanıyan ve bana mesaj atıp,profilime yazan arkadaşlardan özür diliyorum haber vermeden bir anda gittiğim için. Mesajlarınıza tek tek cevap verdim geç olsada. Bu arada tanıdığım hiç kimseyi sitede göremedim ama belki bu yazıyı görüp cevap verirler.


Beni tanımayanlar için ben Rumeysa, 2 yaşındaki iran oğlumla 1,5 yıldır beraber yaşayan bir hayvanseverim.


Şimdiki durum şu. Tanıyanlar bilir uzun zamandır oğluma bir arkadaş istiyordum ama şartlar el vermiyordu.
Şuan durum çok daha iyi en geç iki hafta sonra iki kedili biri olacağım. 2 aylık dişi bir yavrum olacak.


Oğlum Pufy'nin 2 yaşını kutladık ve kendisinde bağışıklık düşüklüğü ve hafif bir mantar başladı. Bunlar dışında gayet iyi.
Sorularıma gelirsek



  1. Sorum :yavruya ve oğluma bulaşıcı bir hastalığın taşıyıcı olma ihtimallerine karşın virüs testi yaptıracağım ve testlerin sonucu çıkmadan,yavrunun aşıları bitmeden birbirleriyle karşılaşmayacaklar. Fakat oğlum veya yavru herhangi bir bulaşıcı virüsün taşıyıcı ise birbirlerine dokunmadan ortamdan veya bizim yolumuzla virüs bulaşma ihtimali var mı?
    2.Sorum: Oğlumun mantarı çok hafif gibi. Biraz tüyleri döküldü ve günde en fazla 3 defa kaşınıyor o kadar. Veterinerim önce bağışıklık sistemi için iğne yaptı. Mantar tedavisine daha başlamadı. Bu doğru bir tedavi yöntemi mi?
    3.Sorum: Yavrunun bulunacağı odaya oğlum normalde hep giriyor. Yavru gelince girmeyecek. Ortamdan mantarın bulaşma riski var mı? Etrafı elma sirkeli ile güzelce silmeyi düşünüyorum ama risk varsa yeterli olur mu?

  2. Sorum: Mantar için elma sirkesi sarımsaklı su ve batikon çok faydalı diye okudum. Mantar hakkında bilgisi olanlar tedavi hakkında izlenimlerini,yöntemlerini vs. anlatabilir mi? Birde mantar aşısının çok ağır ve karaciğeri yorduğunu,orada biriktiğini okudum. Bu doğru mu?

21 CEVAP

patili
patili

120470

Tekrardan hoşgeldiniz :) biz tanışmıyoruz henüz.



  1. sorunuz için evet virüs havadan veya sizin üzerinizden bulaşabilir ama ev kedilerinde çok nadir oluyor tehlikeli virüs bulaşma durumları. çünkü geneldr talıyıcısı oluyorlar virüslerin siz yine de testleri yaptırın öncesinde. oğlunuz zaten yeni kediyi kendi egemenliğine kabul etmek istemeyebilir kücük yavruyu hep koruma kollama halinde olmak lazım ki yavru stres altında kücük kalmasın, yeterince gelişebilsin. ilk 2 ay hiç yalnız bırakmayın. siz yokken ayırın onları. dişi kedi büyüyüp kendini savunacak duruma gelene kadar. yoksa rrkek kediniz hiç tanımadıgınız bir başka varlıga dönüşebilir. onların dünyasında olaylar çok farklı işliyor çünkü.
    2.sorunuz için evet önce bagışıklıgın kuvvetlenmesi gerekli. mantar aşısı, karma aşı gibi aşılar bagışıklıgı düşük kedilere yapılmamalı. ölümcül sonuclar dogurabiliyor siz mantar için evde şimdilik önlemler alabilirsiniz. Tavuklu ve tahıllı mamaları rafa kaldırmak, bir daha kullanmamak gibi. Hipolarjenik mama seçerken bile balıklı seçmeye çalışın imkanınız varsa. Sonra bir şırınganın içine birkaç damla elma sirkesi ekleyip geri kalanını da suyla doldurup oğluşun agzına her gün düzenli sıkın. mantara çok iyi gelen bir yöntem elma sirkesi. iç paraziyleri virüsleri öldürüyor savaşmada destek oluyor bağışıklıgı düşen kediler de direkt mantar yüz gösterir. bağışıklıgını kuvvetlendirirseniz mantarı da cok hızlı tedavi edebilirsiniz. bunun için gimcat prebiyotik paste, gimcat multivitamin paste ve veda phytomins gibi ürü leri düzenli kullanmanız gerekiyor. ben de kızım da bagışıklık sorununu yaşadım. bu 3 ürünle yükselttik bağışıklıgını. vitamin olarak başka ürünler de seçebilirsiniz. ek olarak başka şeyler de verebilirsiniz ama en önemli olmazsa olmaz 3 ürün bunlar.

  2. soru için de oğlanon mnatarı iyileşmeden yavru kediyi almayın eve. çünkü yavru kedilerin bünyeleri çok zayıf oldugu için mantarla mücadele etmeleri bazen çok zor oluyor. Ve bulaşmama ihtimali yok ne yazık ki. Mantar bulaşan birşey kediler arasında. Bazı durumlarda size bile bulaşabiliyor, bu konuda çok titiz yaklaşın oğlunuza.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyyanhan
Oğlum üstteki yorumumda da dediğim gibi yaşadığı travmatik durum yüzünden ürkek ve çekingen bir kedi. Karakter olarak da çok sevgi dolu ve bebek kedilerden farksızdır. Bu yüzden yavruya zarar vereceğini düşünmüyorum ama tabi ki çok dikkatli olacağım.Söylenen ürünleri biliyorum. Veda Vet phytomins
bulunduğum şehirde satılmıyor. Şuan Beaphar Top 10 ve Natur Vitta C kullanıyorum.Yavru tüm ihtiyaçları ile bir odada kapılı duracak. Zor olacağını biliyorum. Uzun zamandır bu konu hakkında araştırma yapıyorum. En iyi şekilde alışma sürecini geçirmeye çalışacağım.
Mantar durumu sıkıntılı gerçekten. Veterinerim çok sorun olacağını sanmıyorum demişti sorduğumda. En iyisi tekrar konuşayım


m

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba,öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ara sıra oturum açmadan sitede geziniyordum. Sizin forumlara verdiğiniz cevapların bazılarını okuma fırsatım oldu. Bilgili biri olduğunuzu düşünüyorum ve hayvanlarınız çok tatlılar:)


Oğlumun annesi bildiğim kadarıyla ev kedisi ve oğlum ev ortamında büyümüş bir kedi. Ben ikinci sahibi olduğum ayrıntılı olarak bilmiyorum.
Sahipleneceğim yavrunun annesi sokak kedisi. Bir bayan hamile olduğunu fark edince yavruları ölmesin diye almış evine. Evde doğup büyüdü. Bayanın aşılı kendi kedisi de var. Tüm kediler gayet sağlıklı duruyor. Yavrunun testlerini geldikten sonra yaptırmayı düşünüyordum bu yüzden.
Oğlum geçirdiği travma yüzünden ürkek,çekingen ve hiç baskın olmayan bir kedi. Daha önce komşumun kedisini 2 saat misafir etmiştim. Hiç bir şekilde saldırma vs. göstermedi. 2 saatin sonunda karşılıklı oturuyorlardı. Diğer kedi de erkekti.
O yüzden yavruya herhangi bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Zaten sırf kendi türüne duyduğu ilgi yüzünden ikinci bir kedi sahiplenmek istiyorum. Umarım bir şey olmaz. Kademeli olarak önce kokular,sonra olumlu uzaktan görsel temas ve yavaş yavaş ortak alana alarak ilerleyeceğim.
Kedimde aylık 10-15 gün süreyle Beaphar top 10 ve natur vitta c kullanıyorum. Mantar dolayısıyla daha erken kullanmaya başladım. Yeterli olur mu sizce?


Oğlum alerjik bir iran kedisi. Hipoalerjenik tahılsız somunlu ve ördek etli olan Brit Care Coco kullanıyorum.
Elma sirkesini mantar olan bölgeye sürülmeli diye okumuştum. Ağızdan vermeyi ilk sizden duyuyorum. Şırınga ile vermem biraz zor olabilir. Mantar bölgeleye su ile karıştırıp sürsem sorun olur mu acaba?


Yavrulara bakan bayan şuan gerçekten zorlanıyor. Bu gün konuştuğumuzda anneyi sokağa geri bırakacağını söyledi. Evinde ki kedi nüfusu 1 'den yediye çıktı.
Yavrular beş kardeş. Şuan sanırım 2 tanesi sahiplenildi.Oğlum iyileşene kadar bir araya gelmeseler yine de sorun olur mu? Veterinerime sorduğumda sorun olmaz demişti ama bilemedim şimdi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde veterinerim sadece özel ışıkla baktı ve mantar olduğunu söyledi. Mantarlı bölgeden örnek alıp bakmadı.
Bunu yapmasını istemeli miyim sizce?
Birde şu konuma cevap verirseniz sevinirim https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/8269-sorular

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Mantar var ise aynı yerde bulunmamaları gerekir. Ayrıca erkek kediler yavrular a karşı çok agresif oluyorlar . Gözetim altında tutmanız gerekli. GImcat prebiyotik paste, gimcat multivitamin paste ve veda phytomins for immunsistem gerçekten çok etkili . Bunlari yaşamları boyunca kullanmaları gerekli belirli aralıklarla . Ayrıca aynı evde yan yana gelmemelerini nasıl sağlayacaksınız . Çok zor bir süreç olacak. Yavrunun olduğu odayı çok iyi temizlemelisiniz. Ama sizde taşıyabilirsiniz oğlunuzdan minik yavruya ..Çok zor bu yüzden.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kullandığım vitaminler yeterli olmaz mı sizce? Yeterli olmazsa getirmesi söyleyeceğim ama getirir mi bilmiyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Patili
Ben 4 aydır 10-15( kedimin durumuma,havanın duruma göre değişiyor) bir gün tam tablet Beaphar diğer gün yarım tablet Natur vitta C şeklinde kullanıyorum.Dediğiniz gibi kullanayım mı yoksa böyle devam mı edeyim ? Phtyominsi soracağım veterinerime.
Oğlumun bu yönünü çok seviyorum. Sürekli karşı apartmandaki kediye camdan bakıyor. Kedi varsa camdan alamıyorum. Umarım çabucak,sorunsuz geçiririz.
Mantar konusu beni endişelendiriyor baya. İlk öğrendiğimde yavruyu sahiplenmekten vazgeçecektim. Veterinerim sorun olmaz deyince rahatlamıştım ama tekrar soracağım. Arıyorum cevap vermiyor,mesaj falanda attım. Bekliyorum geri dönmesini.
Cevabınız için çok teşekkür ederim:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyyanhan
Yorumunuzu görmemişim affedersiniz.
Kedimi 1 kez Bio pet Active markalı şampuanla yıkamıştım. Onun haricinde yıkamıyorum. Şimdi veda vetin sitesinde gezinirken gördüm o ürünü. Kedimin tüyleri çok az döküldü ama korumam gerekiyor tabi. Veterinerimden o şampuanı ve Phtyomins i isteyeceğim. Umarım getirir.
Cevabınız için teşekkür ederim:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Patili
Tamam o zaman aynen devam edeceğim. Elma sirkesini de kullanacağım ama şırınga ile içirmekte zorlanabilirim gibi geliyor. Sulandırıp mantarlı deriye sürsem olur mu?
Benim oğlum yaşını göre çok oyuncu. Oyun oynamadığımızda mızmızlanıp bağırır. Sahipleneceğim bebekte oyuncu ama sakin,sıcakkanlı bir karaktere sahip. Uyumlu olacaklarını inanıyorum
Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Hoşgeldiniz sizi tekrar görmek çok güzel:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yanik_kedi
Tanıdık birilerini görmek çok güzel. Siz de hoşgeldiniz:)

patili
patili

120470

ne demek her zaman. mantarlı bölgelerin üzerine sürmek gerekiyor zaten mutlaka. ayrıca da dediğim gibi şırıngayla (iğnesi çıkartılmış şekilde) birkaç damla elma sirkesine 5 cc sy ile bi 15 gün kullanın. mantarın daha hızlı iyileştiğini görüceksiniz. Yapmak istemezseniz mantarlı bölgelerin üzsrine sürmeniz de yeterli. oraları yalar belki öyle de olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cevap verecek kimse yok mu?

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Veterinerinize söyleyin getirtsin . Ben söyledim getirtiyor bana şimdi . Vedavet ı sadece veteriner den alabiliyoruz çünkü. Rica edin .

patili
patili

120470

Beaphar top 10 ben de kullanıyorum. Natur vitta C yi de öyle. 2si de çok iyi ürünler. Top 10 u her gün yarım tablet şeklinde verin. Natur vitta C yi de tam tablet olarak bir gün verip diğer gün vermeyin. Veya yine hergün yarım tablet şeklinde verin. Ama veda phtyominsi öneririm. Sitesinde satış noktaları var. Sadece veterinerler satabiliyor. Veterinerinizden rica ederseniz size getirtebilir. 2 ay boyunca sabah akşam kullanın. Tamamen bitkisel zaten. O yüzden içimiz rahat kullanıyoruz biz.


Oğlunuzun uysal olmasına çok sevindim. O zaman dediğiniz gibi hiçbi sorun yaşanmaz. Bizim kız çok aşırı hırçın olduğu için kendi kedimden yola çıktım. Dediğiniz alıştırma yöntemi ile başarılı bir sonuç alırsınız zaten inş :)


Mantar bulaşma konusuna gelince de dediğim gbi benim bildiğim kadarıyla bulaşır aynı evde. Ama üzerinize dikkat ederseniz veya daha ihtimamlı olursanız belki bir ihtimal geçmesini engellersiniz. Ama yine de ben bu konuda belirleyici bir yorum yapmıyım.


Diğer konunuza da hemen bakıyorum :) bebişlerime iltifatlarınız için teşekkürler ♡

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3824 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR