Kediye Hangi Mamayı Alacağıma Karar Veremedim

kedisvr
kedisvr

2164 Puan

Yaklaşık 3.5 aylık erkek bir kedim var. Bahçeli evlerden oluşan sakin bir semtte oturuyoruz. Kedinin bahçede kulubesi var. Genellikle bahçede takılıyor. Nadiren eve giriyor. Biz kediye bazen pişmiş yumurta, makarna,kıyma, artan tavuk eti, peynir vs. veriyoruz. Ama evde verecek uygun bişey olmadığında kuru kedi maması iyi oluyor. Hayvanın sağlığı açısından da iyi olur düşüncesiyle internette kedi maması araştırmasına başladım. Maddi durumumuz fazla yok bu nedenle en uygun fiyatlı mamalara bi baktım. micho ve mito var. Goody var çok kötü bir mamaymış. Michonun uzun süreli kullanımda kedilerin hayatını tehlikeye attığı söyleniyor. Burdaki yorumlarda en iyi mamanın brit care ve n&d olduğu yönünde..Fakat çok pahalılar. Neler tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

35 CEVAP

patili
patili

120470

ama veterinerden kaliteli bir mama markasının açığını almalısınız. en fazla bu şekilde açık mama kullanabilirsiniz. mesela britcare coconun açığını istiyorum diceksiniz. Royal canin kitten mamanın açığından 2 kg istiyorum diyin mesela.

patili
patili

120470

Ayrıca britcare pahalı bir marka değil. mesela yerli mamalar var spectrum gibi. onu da öneren çok. ve fiyatlar brit carele aynı. Brit premium alın ucuz yollu. o da kaliteli. veya farmina matisse alın 2 kg.si en fazla 30 40 tl. bu da pahalı gelirse o zaman kilosu 7 - 8 tlydi güvenemedim demenizi anlamam mümkün olmaz :)

Benim de durumum sizin gibi yani n&d çok iyi bir mama olduğunu duydum ama onları alamayıp içeriği iyi olanlara yönelmeye çalıştım. Kullanıp memnun kalınan mamaları, daha uygun fiyatlıları ve içeriği iyi olanları ayırdığımda; -Brit Care cat crazy i'm kitten, Bozita, Bonacibo- bu üç mama çıkmış oldu karşıma. Yaş mamayı da arada bir verin zaten fiyatları uygun. Ben yaş mama siparişi veremediğim de ton balığı alıyorum ağır gelmesin diye mamasıyla karıştırıyorum ya da yağını süzüyorum. Ha bir de uzun süre hep aynı mamayı kullanmak pek iyi olmuyor arada bir değiştirmek veya karıştırmak mamaların uzun vadede oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltıyormuş. Tabi ki kesin bildiğimi iddia etmiyorum sadece ben böyle araştırdım ve bunu uyguluyorum :)

kedisvr
kedisvr

2164

Yavru kedi mamasindan alicam insalalh. Britede baktim farminayada. Ikiside uygun fiyatli. 8 kglik brit. Farmina 10 kg
bu mamalar bitene kadar zaten insallah kedi buyumus olucak. Yetiskin mamasina gecerim. Farmina britten bi tik dahq 000

yasement
yasement

119858

Proplanda yavru kedi mamaları 1+1 paketler vardı büyük paketlere göre uyguna geliyordu, hala var mı bilmiyorum. Spectrum da olabilir ben kullanmadım ama memnun kalanlar var.

yasement
yasement

119858

Bu arada brit'in mavi pakette bi serisi var brit premium, ona da bakabilirsiniz. Açık mama satan yerler de vardır belki yakınınızda. Güvendiğiniz bi yerse problem yaşamazsınız.

yasement
yasement

119858

Onları bilmiyorum ben hiç. Ama proplan kullandık bir sıkıntı yaşamadık.

yasement
yasement

119858

Ayrı satılıyor ama kendiniz de yapabilirsiniz internette tarifler var

Ev yemeği de iyi aslında hafta da 1-2 kez verildiğin de, fakat tuzlamadan, baharatlamadan onun yemeğini kenara ayırmanız iyi olur tuzlu olmasın :)

kedisvr
kedisvr

2164

Herkese tesekkurler. Benim icin en uygunu britcare premium gibi. Onun dışında ev yemekleri de vermeye devam edebilirim

kedisvr
kedisvr

2164

Ha tmm brit premiumu iyidir diye düşünmüştüm ben. Almam o zaman.bozitaya baktım sagolun. Hem sağlıklı hem kedinin sevecegi hemde uygun fiyatlı bi mama arıyorum ben ama o da pek mümkün olmuyormuş.:)

patili
patili

120470

brit premium iyi zaten canım uugun fiyatlı mamalar arasında en iyisi. bozitadan falan daha iyidir. için rahat olsun :)

kedisvr
kedisvr

2164

Patli. Bende kararsız kaldım. Birisi brit premium cok kotu diyor. biri iyi diyor. Hic mama almiycam en sonunda :) ev yapimi mama yapicam artik ;)

patili
patili

120470

ucuz fiyatlılar arasında iyi mamalar listesi;



  • brit premium

  • farmina matisse.
    en azından doğal yollarla korunuyorlae..kimyasal içermiyorlar.

kedisvr
kedisvr

2164

Patili. Mesajlari tekrar gozden gecirdim sen haklisin kusuruma bakma. mamalarin icerigine pek bakmiyodum ben.insallah brit premium alicam. Cunku icerigi en duzgun olanlardan biri. Tesekkurler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2424 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80494 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR