Sanabelle Sensitive Lamb İle Acana Wild Prairie İkilisi

MERQ
MERQ

2523 Puan

Yeni aldığım Acana'yı açıp karıştırdığımda fark ettim. Bu iki mama da şekil, boyut, renk olarak birebir aynı hatta kokuları bile aynı! Daha önce bu durumu fark etmemiştim. Karıştırdığınızda hangisi hangisi anlamanızın imkanı yok! Mama rengi aslında bize çok şey anlatır. Taze et içermeyen, fazla tahıl içeren bir mama eğer ki renklendirici kullanılmıyorsa rengi saman sarısı gibi olur, taze etli mamaysa koyu kahve renginde olur. Açık renkli ND giydirmesi de yapmadan geçemeyeceğim! Sanabelle alınabilecek kuru mamalarda ilk 3'tedir! Bu markanın kıymeti ülkemizde bilinmiyor. Geçenlerde kedi beslenmesiyle ilgili uzunca bir yazı yazmıştım. Markalar arası geçişler yapmayı düşünenlere bir tavsiye olsun bu durum. Kalite benzerliği kedinizin alışma sürecinde etkili olur.

30 CEVAP

Az önce baktım, aşağı yukarı proplanla aynı kulvarda belki bir tık üstü. Taze et oranları aşağı yukarı aynı çünkü. İyi yanı gluten, mısır içermemesi. Kullanılabilir ama yine de ilk üç demek biraz abartı sanki. Kilosu 70Tl ye geliyor. Aynı fiyata naturea 7kglik paket(onun da kilosu 70 tlye geliyor) alınırsa %40 taze et ve 0 tahıl da yanınıza kâr kalıyor. Benim fikrim tabii:)

liawooz
liawooz

1112

Karbonhidrat hesaplanırken sadece yağ ve protein değil kül nem ve lif oranıda ekleniyor

MERQ
MERQ

2523

Öncelikle Pro Plan, Hill's, Royal Canin gibi çöpleri listeye koymak bile yanlış! Ben tüm bu mamaların yurtdışı fiyat farklarını biliyorum. Merak ettim, hangi Pro Plan'da taze et varmış? (: Sanabelle'nin taze et oranı, Acana ve ND tahılsız ile aynıdır! ND düşük tahıllıdan fazladır. Naturea'deki yüzde 40 taze et oranı nereden çıktı? Bu geçen yazılanları benzemesin, o mamanın yüzde 75'inin taze et olduğunu söyleyenleri gördüm. (: Fiyat olarak da aralarında 2 kat fark var! karşılaştırma yapılacaksa öncelikle 2 kiloluk paketlerden başlamak gerek. 2 gün önce Sanabelle 2 kilolukları 99 tl idi. Naturea ise 175-200 bandında. Naturea yüzde 60-70 daha pahalı. Portekiz malı olduğunu da hatırlatayım! Kalite kontrol mekanizmalarının iyi işlediğinden emin olmayın derim.


Sanabelle çok iyi mama mı? Değil. Ama top 4 çöpümüzden kat kat daha kaliteli! ve fiyatı da daha uygun. Ben ND'yi de çöp mamalara koyuyorum. Fiyatını hak etmeyen, içerik güveni olmayan, supplement bombası bir mama. Adı gibi doğal falan değil!

Hocam sanabelle'de örneğin kitten mamasında %25 taze kanatlı eti bulunuyor kurutulmuşun oranını bile vermemişler, yüksek glisemik indekse sahip pirinç içeriyor. Örneğin ND'de tatlı patates kullanılıyor ve glisemik indeks farkı bariz. Neden bu kadar övüyorsunuz bu mamayı?

MERQ
MERQ

2523

@mustafacelebi24 +yüzde 5'de taze ciğer kullanıyor. Taze et oranı yüzde 30'dur. Kurutulmuş oranını vermemeleri bir şeyi değiştirmez. Skaladan çok rahat hesaplanabilir. Proteinin hayvansal değeri %88-90'dır. Tatlı patates ile pirinç arasında öyle ağım şahım bir fark yok. Ben zaten pirinçli mama alın demiyorum! İnsanlar bütçeden çok dem vuruyorlar. Kötünün iyisi diyorum, ND fiyatını hak etmiyor, güven vermiyor diyorum. Çoğu kişiden tüy sıkıntılarını, mamaların renginin açılması gibi sorunlar duymuşsunuzdur. Benim önceleri aldığım bir seri de parça pinçikti ellediğinizde ufalanıyordu. Bunlar 1, 2 kişinin başına gelen rastlantılar değil, genel bir kalite sorunu sorun var.

@MERQ evet haklısınız %5 de taze ciğer var gözümden kaçmış. Pirinç ile tatlı patates arasında çok fark yok demişsiniz muhtemelen normal patates ile karıştırdınız. Tatlı patatesin glisemik indeksi 46 iken pirinçin 73'tür. Yani N&D yiyen bir kedide Sanabelle yiyene göre kan şekeri daha yavaş çıkıp yükselir bu yüzden daha az yer. Taze etteki protein oranı ortalama %27'lerdedir. Bu durumda en yüksek orandaki bileşen taze et mamanın kilogramında yaklaşık %8-9 oranında protein katkısı sağlıyor. Oranı verilmeyen kurutulmuş kanatlı proteini mamadaki toplam proteine ne kadar katkı sağlıyor açıkçası bu benim kafamda soru işareti oluşturdu. N&D konusunda benim de bazı şüphelerim var tabi ki ancak firmadan aldığım bazı bilgilerin toplanması sonucunda kemik, kılçık, sakatat vb. şeylerin kullanılmadığını sadece kas eti ve yağ kullanıldığını öğrendim. Yani N&D içerik olarak kaliteli duruyor ama mesela 10 kg N&D Prime Kitten mamayı ******'da 499 TL fiyata bulabiliyordunuz. Buna aracı olan bir sürü şirket var ve onların kârı da ekleniyor. Buna rağmen kilosu yaklaşık 50 TL gibi çok uygun bir fiyat oluyor ve bu denli ucuzluk mutlaka şüphe yaratmalı diye düşünüyorum. Ve Sanabelle'de N&D kadar yaygın olsaydı mutlaka onda da bu tip sorunlar görürdük diye düşünüyorum. Bir de Applaws hakkında görüşleriniz merak ediyorum.

@MERQ Sanabelleyi bende kullandım iyi bir marka ancak pirinç oranini vermemeleri biraz düşündürüyor, şuan brit care kullanıyorum bir de bozitayi denemek istiyorum zaten iyi diyebileceğimiz fazla marka seçeneği de yok gibi gözüküyor maalesef

MERQ
MERQ

2523

@mustafacelebi24


Ben ketojenik beslenen biriyim, besinlerin değerleriyle içli dışlıyım. Hayır normal patates ile karıştırmadım tatlı diye belirttim zaten ki hepsini tatlı patates kullandıklarının garantisi nerede? Tatlı, tuzlu olsun patates patatestir yani nişastadır yani basit şekerdir. Baklagillerin lif oranlarıyla mukayese edilemez.


"Firmadan aldığım bazı bilgilerin..." mesele burada bitiyor aslında. Yahu kurutulmuş içeriklerini neyden sağlıyorlarmış acaba? Madem kullanmıyorlar dayasınlar ya taze eti komple! İşlemden geçirme zahmetine neden giriyorlar! Acana bile sakatat, kırkırdak koyuyorum ben kardeşim diyor açık açık. Ama oran farkı var! O kalitede bir paketse madem direk biz yiyelim abi. Löp et tüketemeyen dolu insan var! Türkiye fiyatlarına önceden değinmiştim. Hayvan mamalarını lüks (gelir kapısı) görüp yüzde 18 vergi alan dandik bir ülke burası! bunlar yurtdışında 30-50 birim paraya satılan ürünler, illaki karbonhidrat dayayacaklar ama hangisi daha az oranda ve kompleksini kullanıyor biz ondan yana tercihimizi yapacağımız.


Şu firmalar açık açık karbonhidrat oranlarını yazsınlar paketlere! Alayı içerik olarak işte %35 protein %20 yağ %0 tahıl ya da uydurduğu bir şeyi üçlü olarak yazıyor paketlere. İyi de kardeşim 100 sayısı bundan ibaret değil ki! O 3. seçeneğe %55 karbonhidrat yazmak yemiyor değil mi? Yoksa nasıl satacaktınız veterinerlerde o çöp mamaları.

@MERQ evet hepsi tatlı patates kullanımıyor zaten çoğunda patates ifadesi yer alıyor tatlı patates değil. N&D'de lif katkısı için bezelye lifi, havuç vs. kullanılamakta, ki baktığımızda Sanabelle Kitten lif oranı %2 N&D Prime Kitten'da %1.8 gibi çok yakın değerler. Tamamen taze et kullanmama sebeplerini direkt onların ağzından yanıtlamak istiyorum: "Kurutulmuş tavuk proteini suyu alındığı için protein yönünden daha iyi yararlanım sağlanıyor, kemiksiz tavuk eti löp et şeklinde olduğu için içerisinde su bulundurmaktadır bu da nem olarak fayda sağlamaktadır.". N&D mamalarda sadece köpekler için olanda kıkırdak bulunuyor ve bence bu da daha doğru olanı. Karbonhidrat oranı konusunda malesef öyle yapıyorlar haklısınız, ancak basit bir hesaplama ile zaten karbonhidrat oranını bulabiliyoruz. N&D Prime Kitten'da %10,62(yaklaşık) oranda karbonhidrat varken Sanabelle Kitten'da bu oran %22,17'ye tekabül ediyor.

Palyaco
Palyaco

218519

Yeni bir mama çıktı obivan seleclion yüzde 58 et içeriyor fiyat olarakta iyi 6 aydır kedi bakıyorum açana.orjin bozita sanabella nd.orjin.ve açana.nd kedimde uyku yaptı ağar geldi protein bozita .tüy döktü sanabella çok yağlı bir mama şuan exclision kullanıyorum italyan ama ve gerçekten kedime çok ama çok iyi geldi tüyleri parladı hiç dokulmuyor ve çok hareketlendi

Palyaco
Palyaco

218519

Obivan seleclion ve exclision mamayı karıştırıp veriyorum imuthis oldu deneyin derim exclision yavru ve obivan seleclion yavru süper oldu etkisi 2 mama karıştırmayın nedeni deyisik tat ve vitamin yurtdisinda veteriner arkadaşım iki yada 3 mamayı karışık vermemi söyledi her mamanın vitamini yüksek eksik olduğu icin

Palyaco
Palyaco

218519

Yeni bir mama çıktı obivan seleclion yüzde 58 et içeriyor fiyat olarakta iyi 6 aydır kedi bakıyorum açana.orjin bozita sanabella nd.orjin.ve açana.nd kedimde uyku yaptı ağar geldi protein bozita .tüy döktü sanabella çok yağlı bir mama şuan exclision kullanıyorum italyan ama ve gerçekten kedime çok ama çok iyi geldi tüyleri parladı hiç dokulmuyor ve çok hareketlendi

@liawooz analiz değerlerindeki verilen tüm oranları ekleyip hesapladım zaten.

MERQ
MERQ

2523

@mustafacelebi24 Bu ND'deki yüzde 10'luk karbonhidratı nasıl buldunuz ya da hangi sayıdan yanılsadınız? Analitik bileşenlerdeki boşluksa, karbonhidrat oranını net olarak vermez. Türkiye pazarında yüzde 10 karbonhidrat içeren bir mama yok maalesef. Acana %23, Orijen %19 ise artık gerisini siz düşünün! Mamaların bileşim skalası paket içerisindeki içeriklerin oranlarına göre sıralanır. En başta ne varsa o mamanın içinde en çok odur sözde. "kemiksiz tavuk (%30), kurutulmuş tavuk proteini (%28), tatlı patates..." bu demektir ki bu mamanın en az %20-25'i patatestir. Çok kötü değil mi ya, 400 birim para veriyorsun 100 lirası 1 kilo patatese gidiyor? (: Burada o ülkenin kalite kontrol ve güven mekanizmaları devreye giriyor tabii. Hiçbirimizin evinde mamaları içerik testine tabii tutacağımız laboratuvarlarımız yok maalesef. Ne diyeyim İtalya! bilemiyorum Altan.

@Palyaco kediler karnivor yani etçiller, et oranı en yüksek mama nasıl uyku yapabilir sizin yanlış bir gözleminiz olabilir mi bu acaba? Kullandığınız Exclusion mamada genel olarak hayvansal protein oranları düşük, kötü mama değil ama fiyatını bence asla hak etmiyor, ki zaten görürsünüz fiyatın şişirilmiş olmasından mütevellit %50 indirim kampanyası falan oluyor. Evet Obivan Selection Series'te güzel bir mama Çağatay tarafından üretiliyor. Exclusion'dan daha iyi hatta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1380 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR