"Mera" Kedi Mamasının Yeni Serisi !

Minigimmm
Minigimmm

11838 Puan

Merhabalar. Kedim 10 aylık erkek. 5 aydır kızgınlık döneminde. Bağışıklığı duşuk ve corona pozitif olduğu için şuan malesef ki kısırlaştırma operasyonu yapılamıyor. Mama olarak önceden proplan kullanıyorduk. 3 aydır mera markasının çıkan yeni serisine geçiş yaptık. 2 paket larvalisindan 1 pakette somonlusundan kullandik. Aşiri bir şekilde tüy dökümü var. Sebebi mama kaynakli midir mevsimsel mi yoksa kizginlik döneminde olduğu için mi bilemiyorum. Veteriner hekimimizin dediğine göre şuan kizginlik döneminde olduğu için mama kaynakli olup olmadiğini bilemeyiz. Kisirlastirildiktan sonra anlayabilirmişiz. Bu çıkan yeni seriyi kullanan deneyimleyen var mı ? Tüy dokumu sorununu yaşayan oldu mu ? Ve mama sizce nasıl bir içeriğe sahip iyi mi kötü mü. Fotoğraf olarak yükledim.


19 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

böcek proteini mi 😳 yani taze et koyamadılar da böcek "proteini" mi koydular? taurin de 2000mg. ben beğenmedim bu mamayı. yani içine larva koyma mantığını çözemedim. ne yararı var? %92 hayvansal protein var demek için sanırım. pro plana bütçeniz varsa nd denemeye ne dersiniz? ya da bir tık üstü acana? brit carein yakın zamanda yenilediği tahılsız 7 kiloluk serisi de fena değil.

sultansbutler
sultansbutler

12552

@minigimmm benim şu an kedim yok 😿 ama önceki sorularda da tartışıldı bu konu. protein fazlalığı böbrek yormuyor. su azlığı böbrek yoruyor. kediler zorunlu etçildir. yani diyetlerinde tahıl yok. ayrıca su ihtiyaçlarını avlarından karşılarlar ve avdan %70-75 oranda su gelir. yani kediler az su içmeye kodlanmış canlılardır. o yüzden alabildiğimiz en fazla etli mamayı alıcaz ya da bütçemiz yetiyorsa çiğ besliycez. çiğ besleme yararlı saymakla bitmez ama masrafı düzenli geliri olmayan birini çok zorlar. o yüzden eğer bütçeniz varsa kedinizi acanaya geçirin derim. burda önemli nokta hayvana su içirmek. su şelalesi ya da sık sık suyu tazeleme, bol bol yaş mama vermek, kuru mamasına kemik suyu eklemek gibi şeyler yaparak verebildiğimiz kadar su vermeliyiz. fitminin içeriği de güzel bence alınabilir ama ilk tercihim acana olurdu.

Orada böcek proteini mi yazıyor ben mi yanlış görüyorum :D

@Minigimmm Fitmin markasını ülkemizdeki serisinde tavuğun yenilemeyen kısımları dahil tüm parçaları kullanılmakta. Önermiyorum bu yüzden.

Catcik
Catcik

806

Bu mamayı ilk defa duydum merak ettim. Kedimin iştah sorunu düzeldiğinde deneyeceğim. Şu an mevsim geçiş dönemi olduğu için tüm kedilerde aşırı tüy dökümü var. Ama belki mamadan da olmuş olabilir.

Minigimmm
Minigimmm

11838

@sultansbutler öncelikle inşallah bir kediniz olur diyorum canlar şifalar insanın ruhuna 🤗🤗
Bende ilk kez bir sahiplendim ve tecrubesizdim. Sonradan detayli arastirmalarla icerik okumayi öğrendim. Yavaş yavaş aydinlanmalar yaşadim. Bir sonraki ay acana ile devam edicem kafama yatti. Haklisiniz su olayi önemli. Evin içinde 2 ayri yerde suyu var. Gunde 2 kerede sabah aksam yeniler suyunu tazelerim. Benim kedimde su içmeyi sever özelliklede arıtmanin musluğundan ve şırınga ile vermemden. Su şelalesinide merak ediyorum kullanişli midir sever mi acaba. Yaş mamayada bayilir şuanda haftada 1 kez veriyorum ama acanaya başlayinca haftada 2 kere verebilirim o halde.

Minigimmm
Minigimmm

11838

@Catcik proplan yerken kedim baya şişmişti gobeği sarkmişti. Meraya gecince bir balon misali havasi söndü gibi daha kasli kemikli duruyor. Meranin kuru mamasindan pek emin değilim ama yaş maması çok iyi meranın. Icerik bakimindan üst segment yaş mamalardandir.

https://www.fitmin.com/en/cats/fitmin-cat-for-life-kitten buradan Fitmin for Life serisinin içeriğine bakarsanız "dried chicken meat" yazmakta. Yani kurutulmuş tavuk eti var bunda. Ancak Türkiye'de satılan Fitmin for Purity içeriğine bakalım: https://www.fitmin.com/en/cats/fitmin-cat-purity-kitten "dried chicken" yazıyor yani kurutulmuş tavuk, tavuğun tüm parçaları. Bunların arasındaki farkı Fitmin'e de sorarak doğruladım ve aldığım yanıt: "https://i.hizliresim.com/8v5y34.png"

@sultansbutler tüyün ne yararı olabilir? Sindirilebilirliği 0. Türkiye'deki formül farklı değil. Türkiye'de sadece bu seri satılıyor, formülü farklı olduğunu söylemedim. Bahsettiğim gibi diğer seride tavuk eti kullanılıyor ancak bu seride tavuğun tüm parçaları kullanılıyor.

MERQ
MERQ

2523

Ben ton balığı işinin membağındayım. Balıklar temizlenirken kuyrukları, organları, bokları çöpe atılmıyor bilginiz olsun! Kimyasal dezenfektanlarla sterilize edilip, öğütülüp çok lezzetli balıklı mama oluyor! Niye zararı olsun ki? Nasılsa tüm metal artıkları, parazitlerin içinde olduğu kimyasal soslu süper besleyici bir şey.

Minigimmm
Minigimmm

11838

@mustafacelebi24 Evet larvalı bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.


@sultansbutler larvalıyı hassas kedilere özel üretmişler. Mantığı buymuş. Banada tuhaf geldi. Ben proplandan sonra acana almayı planlıyodum ama veteriner hekimimiz ev ortamindaki hareketsiz kediler için uygun olmadiğini yuksek proteinin ilerde bobrek problemleri karaciğer yağlanmasi falan yaptiğini söyledi. Acananın soğuk yabancı ülkelerdeki kızak kopekleri için çıkarildiğini o yuzden onlarin bol enerjiye ihtiyac duyduklarini soyledi. Yediğini harcıyormuş. Sizler hangi mamayı veriyorsunuz. Erkek kisir kediniz var mi. acana kısır kedide kristalleşme taş problemi yapar mi. Bir blogta okumuştum bir bayanın cevresindeki 3 kedide idrar yollari problemi kristallesme gormesi üzerine acanayi artik tavsiye etmediğini yazmisti. Buda beni şüpheye duşurmustu. Ama bugun goruştuğum 4 kisir kedisi olan birinden sonra tekrar acanayi duşunur oldum. Fitmin markasini biliyor musunuz . O nasildir acaba. Içerik bakimindan iyi duruyor ama

sultansbutler
sultansbutler

12552

@mustafacelebi24 tavuğun her kısmı kullanıldıktan sonra ne sorun olabilir? protein tozu gibi böyle gaga, bacak öğütülmüş olunca tabiki alınmaz ama fitminde 27.5% taze tavuk, 30% susuz tavuk , 6% susuz hindi, 4% domuz ciğeri var. bence içerik güzel hoşuma gitmeyen kısım resmi sitelerinde mineral analizleri falan koyulmamış. siteler gerekli her bilgiyi resmi olarak koymayınca hoşuma gitmiyor.

MERQ
MERQ

2523

Şu kurutulmuş eti bazıları neminden arındırılmış löp et sanıyorlar sanırım. Akıllarına pastırma gibi bir şey geliyor herhalde. Böyle bir mantık olsa taze et içermeyen mamalar daha pahalı olurdu! Biz de çöp demezdik. Sadece suyu alınmış et gramaj olarak küçülür zaten, taze etten kat kat pahalıya gelir! Hiçbir marka gaga, bacak, balık kuyruğu koydum yazmaz protein kaynağının orijinine! Böyle bir zorunlulukları da yok zaten. O sizin güveninize kalmış.

@sultansbutler zaten gaganın kullanılmasından vb bahsediyorum direkt olarak. Türkiye'de satılan seride tavuğun tamamı kullanılmakta tüy vs. de olabilir yani. Bunda hala bir sorun yok mu sizce?

sultansbutler
sultansbutler

12552

bütün tavuk kullanmakta hiçbir sorun yok tüyleri, tavşansa kürkü de olsun içinde. bunu biz yemiyoruz bir hayvan yiyor. yararı var mıdır, belki? ama zararı olduğunu düşünmüyorum. çiğ besleme yapan gruplara/videolara girip küçük (pinkie) fare, 1 günlük civciv ya da bütün bıldırcın yiyen kedileri görmenizi öneririm. he fitmin alır mıyım? büyük ihtimalle hayır. güven vermiyor. türkiyede resmi bir satıcı da yok sanırım. stoğu kesilse kediye ne verilir derdi de var. aynı bütçeye acana var daha güvenilir onu tavsiye ederim birisi sorsa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2093 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR