Uyarı Midesi Bulananlar Açmasın Lütfen

Kdelendelen
Kdelendelen

2107 Puan

Kedim uzun zamandır ishaldi ilaçlar vs atlatmaya başladı, veteriner bu durumun bağırsak florası bozulduğu için olduğunu söyledi, şu an sadece gimcat in bağırsak için olan macununu kullanıyoruz neredeyse bitmek üzere, şu an kakası daha katı ama biraz kaka yaptıktan sonra yine en son ishale dönüyor, zaten hep poposunda kalıyor ishal şeklinde. Kakasını yaparken bu şekilde hemoroid gibi olması bence normal değil ama veteriner kendi kendine düzeleceğini söyledi sadece gimcat kullanıyorum onu da vet önerdi . Böyle bir şey yaşayan var mı ve normalde kediler kaka yaparlarken bu şekilde olur mu? Bilen biri varsa bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim ve kaka olan kısmı sansürlemeye çalıştım umarım kimsenin midesini bulandırmamışımdır..


31 CEVAP

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Ben gimcat yerine daha güçlü bir probiyotik kaynağı kullanırdım. Vedavet lactoferon,acti cat&dog, viyo ya da Pro plan fortiflora. Geçmiş olsun 🍀

ailur0phile
ailur0phile

1709

İshalden dolayı sonra geçiyor hilssin i/d mama kullanmanız daha iyi olur aslında. Daha iyi toparlar. Probiyotik takviyede kullanabilirsiniz. Sadece gimcat yeterli olur mu bilemedim

Mide bulanacak bir şey yok sağlık problemi bu benim sokaktan aldığım dişi kedim aylarca ishal oldu denemediğim probiyotik kullanmadığım ürün kalmadı reflor şase, kedi probiyotikleri vb. Ama 3 3 ay süren su gibi ishal de bile resimdeki gibi bi sorun olmadı bu farklı birşey ishal için flagyl şurup etkili sokak kedisi bir yavru da iç parazit yüzünden sıkıntılı bir ishal durumu oldu veteriner yazmıştı insan şurubu ama yavru kediye çok iyi geldi. Kendi kedimi de bin tane şey denedikden sonra en son hills in özel bi kuru maması var ona geçtim belirli bi süre öyle geçmişti ama bu görüntüye normal diyen veterinerini değiştirmeni öneririm. Hiç de normal değil ishal için de veterinere danışarak eczaneden flagyl şurup alabilirsin.

eceyilmaez çok güzel açıklamış. Viyo nun ürünleri pahalı ama çok güzel ishal için değil ama halsizlik ve iştah ve hastalık için olan serisini kullanmıştım. Anında etki ediyor. Veterinerinizin sadece gimcat önermesi de hiç iyi niyetli gelmedi açıkcası. Kedinize çok üzüldüm. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama alternatif yaratıp başka bir veterinere götürün. Böyle birşey ishal den olsa benim sokaktan sahiplendiğim dişi kedim 4 aylık çok sevimli olduğu için heralde insanlar hep sosis falan gibi şeylerle beslemiş aylarca su gibi dışkısı oldu kurtulmamız çok uzun sürdü ama veterinerimiz serum kedi probiyotikleri isimlerini hatırlayamıyorum çok uzun zaman oldu reflor şase en sonda hills özel maması denettirdi. En son hillsden sonra düzeldi. Yavru sokak kedisi De veteriner reçetesi ile flagyl ile düzeldi. Ama hiç birinde poposu böyle olmamıştı. Bence bu ayrı bir sıkıntı. Umarım kedinizin durumu düzelir. İlk defa böyle birşey görüyorum çevreme de sorup araştırıcam.

https://tr.refertimacuan.com/3898035-hemorrhoids-in-cats-causes-symptoms-and-treatment şu linkde yazanları bir okuyun isterseniz sizin kedinize en uyan tanı bağırsak prolapsusu sanırım ishal kabızlık doğum kaynaklı uzun süre ıkınmaya bağlı rektumun bir bölümünün anüsten çıkması diye geçiyor. Buna yönelik araştırıp bakabilirsiniz dışarıya çıkan kısım enfeksiyona açık olduğu için oranında steril tutulması lazım çoğu yazıda operasyon diye yazıyor ama kızın biri hills chiken mama kullanmış sızan bulaşan kaka için geçirmiş yani burdan biz ne dersek diyelim maalesef sizin sağlam bir veteriner bulup durumun ne denli kritik olduğunu operasyon gerekip gerekmediğini yada ishal kesilirse bunun düzelip düzelmeyeceğini araştırmanız lazım muhtemelen kedinizin tanısı yukarda yazdığım gibi bi Google layın isterseniz.

Superisi814
Superisi814

125092

Lutfen gimcat vermeyi durdurun..Cok gecmis olsun.Tam iyilesmeden kisirlastirmayi erteleyin derim.Arkadaslar çok dogru tavsiyeler vermisler .Probiyotik konusunda.Acilen şifalar dilerim..

diablerose
diablerose

119757

midem bulanmadi da. kakası kirmizi galiba. kanlı olabilir. cok gecmis olsun.

diablerose
diablerose

119757

hangi mamayı kullaniosunuz

mihriii
mihriii

119878

bana normal gelmedi böyle olması bizimkinin poposu böyle olmuyor yaparken çok geçmiş olsun

sultansbutler
sultansbutler

12552

internetten başka bir veterinere ulaşmak en iyisi. bazı veteriner baytar oluyor kediden anladıkları yok. benim ilimde de var öyleleri. inşallah en kısa sürede iyileşir.

İnsanlarda hemoroidde proctolog diye bir krem iyi geliyor kenarlara sürüldüğünde. Acaba kedide işe yarar mı bilmiyorum

yalkuzak
yalkuzak

13555

ishalle alakalı bir durum gibi görünmüyor, hemoroid çıkan bir kedimde tavuklu mama değil balıklı mama kullanmamızı söylemişti hekimimiz. siz de baska bir veteriner hekim ile görüşseniz iyi olur, zamanla kendi kendine geçer diye bir tedavi şekli olmamalı

Kedimin idrar yolları tıkandığı için çiş yaparken zorlanıyor ıkınınca bağırsağı bu şekilde dışarı çıkmıştı, kendiliğinden düzeldi. Çişini yaparken zorlanıyor ve ıkınıyor olabilir mi?

annaelsa
annaelsa

291

Çok geçmiş olsun. İki kedim de 1 ay boyunca kanlı ve sulu kaka yaptılar. mikroskobik inceleme sonrası probiyotik, hills i/d mama, 4 kez iç parazit aşısı ve en son flaggyl şurup kullandık. 14 gün antibiyotik tedavisi sonrası tamamen düzeldi çok şükür.

Kdelendelen
Kdelendelen

2107

bugün farklı bir veterinere götürdüm anal kesesi dolmuş dedi biraz sıktı iltihap çıktı ama bilmiyorum bakalım ne olacak, bir de bağışıklığı güçlendiren yaraları iyileşmesini hızlandıran bi iğne yapcam dedi 5 gün arayla 3 kez yapılacak dedi umarım işe yarar.. bu veteriner de bir şey olmaz kafasında, sadece bana mı büyük bir sorun gibi geliyor bu durum bilmiyorum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1547 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR