Kedisinde Tavuk Alerjisi Olanlar, Hangi Mamayı Kullanıyorsunuz?

beyzaulu
beyzaulu

6250 Puan

Kedimde (kısır, erkek) tavuk alerjisi var. Bir türlü doğru mamayı bulamıyorum, her denediğim mamada yine kaşıntısı devam ediyor. Şu an balıklı Trendline kullanıyorum en az o kaşıntı yaptığı için ama uzun süre kullanmam mümkün değil çünkü içeriği besleyici ve temiz değil. Trendline'dan önce N&D düşük tahıllı kuzu etli kullandım (kaşıntı ve döküntü yaptı). Ondan önce Felicia hypoallergenic kullandım, içinde tavuk ciğeri varmış kaşıntı devam etti. Şu an N&D az tahıllı somonluya geçmeyi düşünüyorum ama içinde tavuk yağı ve kurutulmuş tavuk proteini var. Sizce kaşıntı yine devam eder mi? Tavuk eti/ciğeri olmadığı için devam etmez belki diye düşündüm. Son olarak, N&D Ocean Tahılsız Ringa Balığı Ve Portakallı Kısır Kedi Mamasında hiç tavuk yok fakat onun da protein oranı %46, kısır ve erkek kediler için çok yüksek bir oran. Sizin kullanıp memnun kaldığınız mamalar nedir?


NOT: Proplan, hill's ve royal canin kullanmayı tercih etmiyorum; hem içerikleri temiz değil hem de hill's hayvanlar üstünde deney yapıyor diye biliyorum (diğerleri hakkında emin değilim ama galiba onlar da deney yapıyordu).

17 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

applawsı ben tavsiye etmem açıkcası içinde meat meal var. ayrıca tedarik sorunu da olabilir. sadece akvar/yem sitesinde satılıyor sanırsam. meat meal ne demek bilmeyenler için açıklayayım. hayvanın yenmeyen kısımlarını (ayak, boynuz, mide, kan gibi) toz haline getirip mamaya koyduktan sonra %80 %90 protein var demek için kullanılan et tozu. incelediğiniz mamada meal ifadesi varsa almanızı tavsiye etmiyorum. taze, kurutulmuş ya da dehidre et ilk sırada olmalı.

sultansbutler
sultansbutler

12552

@Ebrugurkaracayir acananın yeni çıkan modellerinde evet meal var ama taze etlerden sonra meal geliyor (eski modelleri ise daha iyi). bütün et ve türevleri sıralandıktan sonra bezelye falan geliyor. applaws da ise taze balıktan sonra bezelye sonra meal geliyor. meal ifadesini sevmemenin nedeni çok yukarıda olmasıydı. yani aslında içeriği o kadar yüksek proteinli değil. ama berbat mı kesinlikle değil! ayrıca hep dedik her kediye her mama gitmiyor. önermiyorum dememin temel nedeni kesinlikle tedarik konusu. sadece 1 yer satıyor ve tavuk alerjili zor bir kediden bahsediyoruz. elimde başka seçenekler varken onu önermezdim ki önermedim de. sonuçta markaların satış danışmanı değiliz. kediye iyi gelsin de gerisi önemli değil.

Ben de bundan bahsediyorum. Kullanmadan herhangi bir deneyim yaşamadan direkt önermiyorum denmemesi gerekiyor. Farklı dertleri farklı yaşları olan 2 kedim olduğu için Piyasadaki bütün mamaları kullandım neredeyse. Ve ben ona göre önerip önermeme durumundayım. Siz direkt applaws önermiyprum şu var içinde derseniz zaten kusıtlı seçeneği olan birini kısıtlamış oluyorsunuz. Bence kullandığınız ürünler üzerinden yorum yapmalısınız. Mükemmel kimse demiyor zaten. Soruyu açan arkadaşın seçrnekleri şunlar. Nd balıklı mamaları, orijen balıklı maması Acana pasifica. Applaws, felicia kuzulu veya somonlu. Nd aile evimden de toplam 4 kedide denendi 3 üne iyi gelmedi. Hele biri kusmaktan helak oldu. Acana ve orijeni deneyemedim ama kesinlikle öneririm en iyi mamalar türkiyedeki.

Mama bulmak çok zor ben de yaşıyorum aynı durumu. Araştırmalarıma göre acana pasifica, applaws okyanus balıklı, felicia kuzulu şuan ben applaws ve felicia kuzulu veriyorum. Applaws yeni geldi henüz anlayamadım. Zaten karışık yiyor bir ondan bir ondan

sultansbutler
sultansbutler

12552

bence nd oceana bir şans verin. o protein oranının kediye birşey yapacağını düşünmüyorum. zorunlu etçil olarak kedilerin diyeti protein ve yağdan oluşur. kısır erkek kedilerde böbrekleri yoran protein değil kuru mamanın susuzluğudur. eğer protein sorun olsaydı çiğ besleme yapılan kısır erkek kedilerin şimdiye böbrekleri çökmüştü. tabiki burda hep konuşuldu her kediye her mama gitmiyor ama ekmek gibi olan trendline yemesinden iyidir. işiniz zor cidden umarım alerji yapmayan kaliteli bir mama bulursunuz.

beyzaulu
beyzaulu

6250

Çok teşekkür ederim, Applaws'a baktım şimdi içeriğinde hiç tavuk yok nasıl sevindim anlatamam. Bir tek kısır kedi maması demiyor. Protein oranı %34, kısır kediler için iyi bir oran fakat acaba kısır kedilere fazla gelecek böbreklerine zarar verecek bir şey var mıdır içinde? Bana temiz gibi geldi ama emin olamadım.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

hills var hassas deri ve cilt için denediniz mi? Hills Science Plan Sensitive Skin.Mama değişimlerini sık ve ani yapmayın o bile cilt problemi yapıyor karıştırarak 10 güne yayın

losive
losive

12288

Naturea somonlu mutlaka bakın derim içeriği de çok güzel.

miupiu
miupiu

3039

veterinerlerde olan mamalar maalesef tek çözüm. benim kedimde de var biz nd somonlu kullanıyoruz sorun kalmadı.

beyzaulu
beyzaulu

6250

Hill's hayvanlar üzerinde deney yaptığından tercih etmiyorum dediğim gibi. Naturea'ya baktım, içeriği çok güzelmiş ama fiyatı beni aşıyor :( Protein konusunda emin misiniz? Evin içinde çok hareket edemiyor zaten o oranda mama yemesi zararlı olmaz mı?

beyzaulu
beyzaulu

6250

Sanırım N&D Ocean Morina Balıklı mamada karar kılacağım. Sadece protein oranı meselesi endişelendiriyor şu an. %46'nın kısır az hareket eden bir kedi için sorun oluşturmayacağına emin misiniz?

sultansbutler
sultansbutler

12552

Kısırlaştırılmış ringa balığı ve portakal da tercih edebilirsiniz. inşallah alerji yapmadan yiyebilir.

Lavital kuzulu kullanıyoruz biz

Fitmin somonlu fena görünmüypr

O zaman acana da önermeyelim çünkü içeriğinden bazıları yazıyprum sadece mackerel meal, herring meal. Yani türkiyedeki en kaliteli mamalarda da bu içerik var. Heleki kesinizin tavuk alerjisi varsa mama bulmak çok zor. Applaws ın tek sorunu yaygın olmaması. Ben Nd önermiyorum içerinde çok fazla patates var. Karbonhidrat demek. Applaws ı sonuçları ne olur bilmiyorum obez kedimin karbonhidrat tüketimini bir nebze daha azaltmak için aldım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1115 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR