Tahılsiz Mama Kedime Ağır Gelir Mi

tyguler
tyguler

124312 Puan

Tahıl konusu takıldı aklıma. Şu an elimde mama var yeni bir mama almayacağım ama yine de sormak istiyorum.
Evde yatan, kısır erkek bir kediye düşük tahıllı mama mı tahılsız mama mı?


Tahılsız mama kedime ağır gelir mi?

24 CEVAP

yokistead
yokistead

104161

Tahılın kedilerin hayatında ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Tahılsız mamalarında yansıtıldığı gibi full et basılmış olduğunu da hiç sanmıyorum :) patates bezelye ile tahıl kısmını dolduruyorlar. Kendi kedimde birkaç ay tahılsız mama kullanıp ara da düşük tahıllıyla dönüşüm yapıyorum. Bu tamamen kedinizin sindirim hassasiyetiyle ilgili ağır gelmesi, yaraması yaramaması vs. Denemeden bilmek zor.

tyguler
tyguler

124312

Gerçekten mama konusunu dipsiz kuyu. Her mamanın olumsuz bir yönü var yok birinin pirinci çok birinin taurini az birinin et oranı az birinde et yok birinin oranları net değil birinde şikayet çoğaldı biri zor bulunuyor stok sıkıntısı yaşanıyor birinin içeriğine güvenilmiyor biri çok pahalı biri tüy döktürdü biri dışkısını kokuttu biri ağzını kokuttu....


Nedir bu mama sıkıntısı :)

mervedoganay
mervedoganay

11076

Son birkaç gündür benzer sorular ile kafam allak bullak oldu. Deli gibi yazılar okuyorum. Okudukça daha da kafam karışıyor. Okumak isterseniz buyrun en ilgimi çeken yazı. Bağlantı (Link) açıklamasını girin

dezgicavus
dezgicavus

15653

Bence deneyip görün, tahılsız 2 mama denedim ikisinde de kedimin dışkısı aşırı yumuşak ve kokulu oldu ve tüy dökülme biraz arttı. Sonra az tahıllı kullandım daha iyi oldu dışkısı vs. Ama bu seferde balıklı olduğu için gaz yaptı o rahatsız etti alışamadı mamaya bir türlü. Şuan ilk maması olan RC kullanıyorum iyi değil diye değiştirmiştim ama aylardır başıma gelmeyen kalmadı :( 1-2 ay toparlanana kadar onu kullanacağım mecbur ama dışkısı kokmuyor gayet normal, tüy dökümü az. Ben anlamadım kötü diyoruz ama kedim kendine geldi yinede farklı mama arayışındayım :( mama konusu dipsiz kuyu

Elifsu17
Elifsu17

11198

Bize acana (tahılsız,first feast) çok ağır geldi fazla protein böbrek ve idrar sıkıntısı yaşattı şuan az tahıllı mama ile rahatız

Tahıl kararında kullanılırsa kedilere hiçbir zararı yok. Fareler, kuşlar, sincaplar, yani kedilerin genel av popülasyonunun büyük bir kısmı zaten tahıllarla besleniyor. Fareyi yerken midesindeki buğdayı da hüpletiyor kedi kısaca. Bu yüzyıllardır oluyor, yani kedilerin bünyesi tahıla o kadar da yabancı değil. Sorun; kullanılan tahılın miktarı ve türü. %70i GDOlu mısırdan oluşan mama nerede, kuşun bağırsağındaki bir avuç buğday nerede? Karbonhidratın fazlası vücutta yağ olarak birikiyor. Çabuk yakılıyor, hayvan da bir bardaktan sonra peşinizde miyavlamaya başlıyor.(Şöyle düşünün, 50gram yumurtayla mı doyarsınız 50 gram makarnayla mı?) Bu da hareketsiz ve kısır bir kedide kilo alımına yol açıyor haliyle. Ben şahsen %80i sebze olan mamalara da 'ideal besin' damgası vurulmasını desteklemiyorum. Kedilerin karbonhidrata ne kadar ihtiyacı yoksa sebzeye de o denli ihtiyacı yok. Sebzenin tek artı yanı, tahılsız mama üreticileri bas bas bağırtan tek artı yönü tahıla nazaran daha az kilo yapması. Kediniz için korkmadan yüksek proteinli bir mama alın ve mutlaka ölçülü verin. Olay sadece mamayla da bitmiyor ki kısır olması hareketsiz olması için bir bahane değil. Elinizden geldiğince oynatın, biliyorum 150m2 bir alanda pek mümkün değil bu. Ama ev kedisi, doğalarını onlardan aldık bitti mantığı da komik geliyor bana. İmkanım varsa neden tasmayla parkta bahçede çimlerde yuvarlanmasını sağlamayayım? Doğasına uygun, çiğ besleyebiliyorsam neden beslemeyeyim, değil mi? Kokladığı bir çiçek bile kârdır. Yine lafı uzatmışım...pü.

Catwork
Catwork

17500

Kediler etobur hayvanlardr beslenme sekilleri alacagı karbonhidrat protein oranları bizden oldukça farklıdır. Tahılsız mama demek, protein oranı yüksek mama demek değildir. Örneğin, tahılsız bir kedi maması olan Acana wild praire protein oranı %37 iken tahıllı Proplan kısır kedi mamasının protein oranı %41… Eee, tahıllı olanın protein oranı daha yüksek? Çünkü içerisindeki ikinci içerik, mısır gluteini unu. Mısır gluteni unu, bitkisel bazlı olarak protein oranını yükseltiyor.
Mama alırken bu oranlara dikkat etmek gerekir a kalite mama alırken örneğin proplan royalcanin acana nd içerisinde fazlaca tahıl olduğunu görüyoruz mısır mısır gluteni bugday gibi bir kedinin vücuduna alabilceğinden cok fazla tahıl var. Bu miktarda tahılın kedi sağlığına faydalı olabileceği yönünde bilimsel bir veri yok.olması da zaten beslenmesine ve performansına uygun değil Kedileri evlerimize alarak onların sindirim sistemlerini, bedensel ihtiyaçlarını tahıla ya da daha doğrusu KARBONHİDRATA uygun hale getirmiyoruz. Kedi, evde de olsa, dağda bayırda da olsa, o kedinin TEMEL BESİN MADDELERİ PROTEİN VE YAĞDIR.Ama ya hareketsizlik? Yakamazlarsa?
Evde yaşayan kedinin, hareket miktarı tabii ki de doğadaki kediden çok daha azdır. Ancak bu sebeple yapılması gereken ona faydalanamayacağı kadar karbonhidratı pompalamak değil, gerçekten ihtiyacı olan besinden yakabileceği kadar vermek, yani porsiyon kontrolü yapmaktır.


Ayrıca, size bir soru da ben sorayım; insanları artık evlerinden çıkartsak, sokaklardan toplasak ve ahıra bağlasak o zaman insanların doğal besini artık küspe ve saman mı olur?
Tahılsız kedi mamalarında, tahılın yerine hayvansal ürünler geliyor diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Buğday koymayan mama firması bu sefer de patates koyuyor. Tahıl oranı sıfır olsa da karbonhidrat oranı yine bir kedinin tolore edebileceğinden çok daha fazla. Aşırı karbonhidrat yüklemesinin zararları olarakda insülin direnci, obezite, kas iskelet sistemi sorunları gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarttığını biliyoruz.Peki ozman ne yapmalı? Dolayısıyla, eğer imkanınız varsa ev beslenmesine geçmenizi öneririm. Çiğ beslenmeye cesaretiniz yoksa pişmiş olarak da evde kediniz için sağlıklı kedi mamaları yapabilirsiniz eğer kuru mamaya devam edecekseniz bir markanın, protein kaynağı farklı olan mamalarını birlikte sabah/akşam şeklinde kullanmanızı öneririm. Birisi tahıllı, birisi tahılsız olabilir mesela. Daha sonra kademeli olarak bunları da farklı marka ve çeşitleri ile değiştirebilirsiniz ancak gerçek, taze et yemek her kedinin hakkı. İmkanlarınız ölçüsünde de onu gerçek besininden uzak tutmamanızı dilerim.

@Catwork, güzel copy paste :D

gurkanguller
gurkanguller

2515

siz kısır kedi mama adı altında mamanızı aldıysanız sorun yok mama üreticileri bunları düşünüyor kısır kedi diyin veterinere de sorun kedim boyle kısır hangi mamayı öneririsin diye

mervedoganay
mervedoganay

11076

Aynen bize de Proplan öneriliyor. Alternatif arıyorum. Paket bitmek üzere. Aynı durumdayız.

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Tahıl hiçte masum bir ürün değil. Kedilerin beslenme şeklinde yeri yok. Ayrıca aşırı aşırı aşırı kilo yapıyor.


Ama bazı kediler tahılsız mama kullanırken ishal problemleri yaşayabiliyor, bünye meselesi.

Tahıl gidiyor yerine patates, nohut, mercimek geliyor. Bir ara "glisemik indeksi daha düşük" ve "bir tık daha faydalı" diye düşünüp tahıldan kaçıyor ve tahılsız mamalara yöneliyordum ama aynı hesap çünkü yapılan araştırmalar bu tür bitkilerin, tahıllardan daha iyi olduğunu göstermiyor. Şu an ne yapıyorum peki? Karbonhidrat yüzdesini hesaplayarak hareket ediyorum, tahılsızlar genelde öne geçiyor.

simbakedi
simbakedi

136202

kedim kısır değil ama baştan beri tahılsız kullanıyoruz biz mamalarını. açıkçası tahıldansa patates vs yemesi daha mantıklı geliyor bana. kendi fikrim tabiki. nd mama kedimin kakasını yumuşatmıştı ama şu an gayet düzeldi nazar değmesin :D alsam da az tahıllı alırdım sanırım ya en kötüsü. mamada tahıl sevmiyorum

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

0 tahılsız mamalar kedileri zayıflatıyor. Biz de öyle oldu ama kullanırsanız da zarar geleneğini düşünmüyorum bunu kısa vade de karar vermek çok zor dediğiniz gibi her mamanın artısı eksisi var hepimizin mama konusun da kafası karışık.

mervedoganay
mervedoganay

11076

Keşke mama seçimine ilişkin veterinerlerin konuk olduğu bir canlı yayın yapılsa hepimiz kafamıza ne takılıyorsa sorsak. Ne kadar güzel olur. Sesimizi duy Petlebi!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1088 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR