Purina One Vs Purina Proplan

Therumeysa
Therumeysa

2294 Puan

ikiside görünüşte aynı kedinin iştahıda aynı fiyat farkı bir buçuk kilo proplan 70 tl civari one 55 tl civarı çokta övüyorlar purina one ı kedimi bu mamaya geçirmeliyi miyim yoksa poroplana göre daha mı zararlıdır acaba fikri olan ikisinden de kullanan var mı?

40 CEVAP

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

Arkadaşlar onu almayın bunu almayın diyorsunuz alın dediğiniz mamalar hangileri acana wildfield orijen. Herkes bu mamalardan alamaz. Araba isteyen herkese mercedes mi öneriyorsunuz anlamıyorum. Rica ediyorum orta bütçeli mama önerin bu insanlara o zaman.

srplzngl
srplzngl

113865

Ayrıca başlık eski olsa da hayvan deneylerinin normalleştirilmeye çalışılmış olmasına karşı çıkmak istiyorum.


Ben -maalesef- vegan ya da vejetaryen değilim/olamadım. Ama vegan ya da vejetaryen olmasak bile -yani en azından- hayvan deneyi yapan markaları sonuna kadar, elimizden geldiğince boykot etmemiz gerektiğine inanıyorum.


N’olur marketten alışveriş yaparken bile bir hayvanın ölümüne neden oluyor olabileceğimiz ihtimalini gözden geçirelim. Bir kişisel bakım ya da temizlik ürününü alırken, sırf adını google’a yazıp cruelty-free olup olmadığını kontrol etmeye üşendiğiniz için bir canın laboratuvarlarda can çekiştiği gerçeğini aklınızın bir kenarına yazın. Sadece kişisel bakım, kozmetik ve temizlik ürünleri için de geçerli değil bu maalesef, ki başlıkla alakalı kısmı da tam olarak bu. Mars (RC, Pedigree, Whiskas +snickers türevleri), Nestle (Purina, Friskies +insan yiyeceği türevleri), Colgate-Palmolive (Hill’s+ insan kişisel bakım), ve hayvan deneyi dev’i Procter&Gamble nam-ı diğer P&G. Bu markaların hepsi aktif olarak hayvan öldürüyorlar ve insanlar bu durumu umursamadığı için onlarca yıldır milyarlar kazanıyorlar. Bence buna elimizden geldiğince izin vermemeliyiz.


Umarım bu yazdıklarım birilerinin umrunda olur.

pongul
pongul

113342

proplandan farmina matisse markasına geçin. içerik farkı açısından.

Veterinerlerin çoğu pet beslenmesi hakkında çok az bilgiye sahiplerdir. Çünkü veterinerlik bölümünde beslenme ile ilgili detaylı ders verilmemektedir. En fazla 1 ya da 2 ders verilmekte ve bunlar da seçmeli olarak verilmektedir. Yani bu derslerin bir önemi yoktur ve size sattığı mamayı öneren veterinerin bu derslere girip girmediğini de bilemezsiniz. Veterinerlik bölümünde seminerler düzenleyen ve sponsor olan firmaların veterinerlerde bulunan mamaların firmaları olduğunu biliyor muydunuz? 3 kilogramı 60-70 TL'ye satılan mamaların fiyatından dolayı çok mu kaliteli olduğunu düşünüyorsunuz? Peki hiç içeriğine bakma şansı buldunuz mu?

D4ggers
D4ggers

58

Pro plandan N&D yavru tahılsız a gectim kullandım heryer tuy basedemiyoruz en az 5 kat fazla dokuluyo proteindendir dedim matisseye dustum oda ayni kısacası arkadaslarin dedigi gibi mamadan memnunsaniz fazla kurcalamayız bem simdi geri yine purinaya dondum piril piril parliyo kedilerim

srplzngl
srplzngl

113865

Hemen mecalim yettiği kadar açıklamaya çalışıyorum :)


Bir kedi için yaşamın temeli her canlı için olduğu gibi sudur. Beslenmelerinin ise olmazsa olmazı ettir. İkisini de içermeyen her beslenme kötüdür.
Mama %90’ın altında et içeriyorsa kedi beslenmesi için uygun değildir çünkü kediler “zorunlu” etçil hayvanlardır.


Bahsedilen mamalar “kuru” mama olduklarından ve kediler çöl ortamından çıkarak evrildiklerinden dolayı su içme alışkanlıklarına sahip olmadıkları için kuru mamaların hepsi kötüdür. Tekrar söylüyorum, kuru mamanın içeriği ne kadar “iyi” olursa olsun “kuru” oldukları için kedilerimize biz farketmeden zarar veriyorlar, çünkü ortalama bir kedi günde en en en az 300ml su tüketmelidir ve çoğumuzun kedisi sadece kuru mama ile beslenirse bu miktarın 1/3’üne bile yaklaşamaz.


Normalde bir kedinin 20’li yaşları görebilmesi gerekir, kuru mamanın zararı kedilerimiz henüz 10 yaşına bile gelmeden -ki 10 çok iyimser bir rakam- güçten düşüp yaşlandıklarında idrak edilebilir hale gelir ki artık maalesef bu durum bile bizim gözümüzde normalleştirildi.


Günde bilmem şu kadar yaş mama veriyorumla falan da olmuyor maalesef. Dehidrasyona neden olduğu için kuru mamayı tamamen hayattan çıkartmak gerekiyor.


Kedi beslenmesine yıllarını vermiş doktorlar “en kötü yaş mama her türlü kuru mamadan iyidir” diyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.


İlla kuru mama ile besleyeceğim diyenlerden de, mamayı öğünlere bölüp bol su ile servis etmelerini rica ediyorum. Lütfen.
(ki ben bu yöntemi en kötü yaş mamayı servis etmekten daha doğru buluyorum)


Dilerim ki hepimiz kedilerimiz için en ama en sağlıklı seçimleri yapabilelim :)

Therumeysa
Therumeysa

2294

Herkesin kendi mama tercihi var kimi royal canini beğenmiyo kimi whiskası yapıcak bişey yok herkes kedisine en uygun olanını yedirir hepsi muhteşem yararlı yada çok zararlı diye birşey de yok bu postu böyle bişey için açmadım bi soru sordum bu mu şu mu diye buna uygun cevap verilirse daha iyi olur

tika_waylan
tika_waylan

13980

Pro plan daha profesyonel bir mama ama muhim olan hangisi sizin kedinize daha iyi geliyor tuylerine, kilosuna ve istahla yiyor.
Acikcasi memnun olsugunuz bir mama olunca cok fazla maceraya atilmamak.lazim ayni firmanin mamalari ya da farkli iceriklisi bile olsa bazen sorun olabiliyor. Tabi egee maddi acidan sizin icin Purina daha uygun ise en kucuk olanuni alip deneyin muhtemelen 1.5 kiloau vardir bazi mamalarda 100-200-300 gram gibu secenekler de oluyorbo sebeple soyledim yavas yavas gecis yapin ve bir deneyin tuyleri nasil oldu, kaka yapma sikligi durumu, istahi kilosu vs. Ben denedigim memnun olmadigim mamaalri sokak kedilerine veriyorym afiyetle yiyorlar. Her mama her kediye uygun olmayabilir.
Bir de icerikleri de iyice karsilaatirip kedinizin veterinerine danisabilirsiniz.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Proplan. Ama bence ikisi de kötü. Hatta direkt purina ürünlerini almayın desek daha doğru.

Therumeysa
Therumeysa

2294

Sonuç olarak veterineriminde önerisiyle proplan juniora devam ediyorum tüy dökme problemide yok melez kedi olmasının etkiside var tabiki buna fikrini yazan herkese teşekkür ederim

Veterinerlerin sürekli önerdiği ProPlan adlı markanın sahibi Purina firmasıdır. Purina ise Nestle'nin hayvan ürünleri için oluşturduğu bir alt firmadır. ProPlan'a şöyle bir göz atacak olursak neredeyse köpek mamalarında her çeşit maması mevcuttur. Bu mamaları da sonraki yazılarımızda daha detaylı inceleyeceğiz.


ProPlan'a şöyle bir baktığımızda genel olarak ilk göze çarpan detaylar içeriğinin kalitesiz ürünlerden oluştuğudur. Her mamasında mısır, pirinç, soya, şeker pancarı küspesi, yapay koruyucu ve katkı maddeleri, kimyasal maddeler ve hayvansal yan ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler bir mamada bulunmaması gerekilen gereksiz ve zararlı başlıca gıda ürünleridir.


Mamalar ile ilgili yazı dizimizde bu ürünlerin her birinin ne oldunu ve etkilerini teker teker açıklamıştık.

Veterinerlerin, mama üreten şirketlerden gelen finansal kaynaklar sayesinde yaşamını sürdüren meslek birlikleri ve üniversite fakülteleri tarafından etki altında bırakılmaktadırlar. Örneğin, Science Diet markasının yaratıcısı ve reçeteyle dağıtılan diğer pek çok yiyeceğin baş üreticisi Hill's Pet Nutrition, Amerikan Veterinerler Birliği'nin en büyük sponsorudur. Veterinerlik eğitimi alan öğrenciler sık sık, sponsorluğu ticari mama üreticileri tarafından yapılan besin eğitimlerine tabi tutulurlar. The Wall Street Journal, Hill's şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim veren 27 Veterinerlik Bölümünün her birinde besin konusunda yapılan araştırmalara ve özel eğitimlere yüz binlerce dolar harcadığını ve veterinerlerin Science Diet ve muayenehanelerinden satılan diğer ticari mamalardan %40'a varan oranda komisyon aldıklarını belirtmiştir. Bu yüzden veterinerlerinizin normal koşullarda size sattığı mamalardan önermesine kulak asmayın.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Ek olarak purina firması hayvan deneyi yapmaktadır...

D4ggers
D4ggers

58

Ek olarak hayvan deneyleri dediğiniz şey mama etkileri bu gunumuzde yediginiz ambalajli urunler icinde gecer ilk once insanlarda deneniyor alarjik etkenler kontrol ediliyor deney tabiri biraz agir olmus sanki

Tam1cat
Tam1cat

11984

Bu içerik 2017 yılında oluşturulmuş ama önemli değil. Herkes orijen alacak diye bir kural yok elbette lakin royal canin ve proplan fiyatını asla haketmeyen, hayvanlar için çok da yararlı olmayan içeriğe sahip. Ama matisse daha uygun fiyatlı, katkı maddesi 0, gdo yok, içerik belli. Proplan royal canın gibi hayvan unu adı altında ne olduğu belirsiz etten mama yapmıyor. Aynı şekilde sanabelle de öyle fiyatı proplana eşdeğer. İçerikse bin kat iyi. N&d var, içerik yine güzel. Bütçeye göre seçilebilir. Ben bu olaya çocuğuma yedirmeyeceğim şeyi evime aldığım cana da yedirmem gözüyle bakıyorum. 10 kg matisse 250 lira internette. Aylarca da gidiyor. İlla en pahalısı olacak diye bir şey yok sadece araştırmak lazım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 39395 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR