Mama Fiyatları Arttığı İçin Mama Konusunda Yardım

muholina
muholina

631 Puan

Anket

Proart kitten yavru kedi maması
(1 oy)
PATYMAG Tavuklu Yavru Kedi Maması
(0 oy)
Bonacibo yavru kedi maması (felicia da denebilir 2 side fiyat içerik aynı türk diye bonacibo yazdım)
(16 oy)
Pronova Kitten Formula,Düşük Tahıllı Tavuklu & Havuç,Bezelye ve Bal Kabaklı Yavru Kedi Maması 12 kg
(1 oy)
Toplam (18 oy)

Koronadan dolayı sorun yaşıyorum evimde10 15 den fazla kedi var o yüzden içerik ve fiyat olarak idare etcek mama arıyorum. gereksiz duyar kasan arkadaşlar 1 2 kediyle bana boş yorum yapmasın millet gibi sokaga atmak yerine şimdilik idare edeceği besin sağlayacak mama arıyorum bir kaç tane buldum ama kullanan varsa bana yorum atabilirse yada akıl verirlerse sevinirim. çünkü 15 kg lık mama 20 gün civarında bitiyor. millet gibi alıp 3 5 ayda bir almadıgım için uygun mama bakıyorum.. önerilere açıgım eleştiri yapacaklar ise yukarıda yazdıgım 2 3 kere okusun önce. Pronova almayı düşünüyorum ama 12 kg ve sebzeli mama ilk kez deneyecegim genelde tavuk ve balık seviyorlar. kuzu et sevmiyor kedilerim. bilemedim sormak istedim.

42 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

kediler adına elinizden geleni yaptığınız için teşekkür ederim:) mama konusuna gelince bilemeyeceğim fakat kuzu etli sevmiyorlarsa bence riske atmayın, balıklıya yönelin, tavuk sıcak aylarda deride sıkıntı yaratabiliyor.

Palyaco
Palyaco

218519

Golosi tavsiye ederim 20 kg 400 tl 7.5 kilosu 190 tl

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

@hadeyan ölmek üzere olanları kurtardıysa gayet de daha iyi böyle bakması sokakta çöp yemesi daha iyi evde enjoy yemesi mi? ayrıca çok kedisi olduğundan mamanın sevilme oranı onun için en önemli şey ona göre yprum yapmaları gayet doğal

buduu
buduu

13203

"sizin gibi marka takıntılı gereksiz insanlar yüzünden yurt dışında gram para etmeyen mamalar burada binlerle satılıyor" kusura bakmayın ama aşırı haksizsiniz bunun sorumlusu ben ya da bizler değiliz

diablerose
diablerose

119757

e siz mamalara baya hakim konusuyorsunuz. uygun demissiniz diye golosi onermisler. bu denli sinirlencekseniz siz bize tavsiye verin 😃 bi de ilk okurken sandim ki 15 tane sokak kedisine kol kanat gerdiniz, kıt kanaat bakiosunuz. tabiki golosi ve enjoy onerirler benim gibi sandilarsa

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

ayy yürü ya ne iğrenç bi üslup bu ne terbiyesiz insansın ben de seni savuncaktım hasta bi ırkı üretip kalitesiz mama verecek kadar kirli kalbin ondan kazanacağın paralarla ne alacaksın kendine de kısıyosun onlardan çok biliyosan ne diye soruyosun git kendin bul markayı terbiyesiz

yokistead
yokistead

104161

Hayır o kadar bilmişlik taslıyorsan gelip de buraya soru sorma. Normalde hiç girmem böyle tartışmavari mevzulara ama okurken insan bu neyin nesi böyle demeden edemiyor.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Arkadaşlar bu arada yorumlara baktım da bir şey eklemek istiyorum.


Bir mamanın iyiliğini, alınabilirliğini "yemeyen kedi görmedim" , "kedilerim sevdiler, yiyorlar" gibi saçma şeylerle belirlemeyin.


Çocuğunuz olsa tüm gün cips, dondurma, bisküvi, jelibon, çikolata yese. Sonra da biri size yav siz ne yapıyorsunuz neden bunları veriyorsunuz da düzgün bir yemek vermiyorsunuz diye sorduğunda "yav çocuklarım çok severek yiyorlar" diye savunmaya benziyor bu.


Bunlar yapay ürünler alayının içinde tat artırıcı var , aroma var, esans var. Elbette yiyecekler.


Enjoy da önerilmez yav. O kadar da değil :D Sokak kedilerini kendi haline bırakın oradan buradan buldukları, marketlerden, restoıranlardan dilendikleri artıklar, çöpler, Enjoy falan gibi mamalardan iyidir.


Sokak kedileri mama yemek zorunda mı ? Kemik haşlayın, sakatat alın, yoğurt altı suyu, peynir altı suyuna ekmek kıyın verin.


Yani 15 kilosu 100 TL olan mamayı verince kedileri ihya mı etmiş oluyoruz ?


Barınaksındır, onlarca, yüzlerce hayvana bakıyorsundur, onları tedavi ediyorsundur falan böyle yerlerde en ucuz mamayı anlarım. Ancak sokakdaki 5-10 kedi için inanın bana Enjoy ve benzeri şeyler hayatlarında olmasa da yaşarlar yani.


Bonacibo,Prochoice,Felicia,VanCat,Reflex vs bunları gene bir nebze anlarım ama proart, enjoy,trendline, proline,goody,whiskas,friskies, jungle, micho falan vermeyin. Veriyorsanız da gücüm buna yetiyor mecbur bunu veriyorum deyin. Çıkıp da "çok iyi mama yemeyeni görmedim" demeyin ne olursunuz arkadaşlar.


Sokaklar yenilmemiş kedi mamaları ile dolu yav. Gördükçe üzülüyorum.


Tekrar ediyorum hayvanları hayatta tutan onlarla ilgilenen insanlara ve onların dürüst çabalarına bir lafım yok. Bu uğurda enjoy ve benzerlerinin yedirilmesine de bir yerde tamam.


Ama "Buna gücüm yetiyor bunu verebiliyorum, durumum olsa vermem" deyin. "Öneriyorum, çok iyi, çok hoş, yemeyen yok " vs demeyin.


Enjoy'un bile içeriği iyi denildi ya yani bunu da görmedik demem yani.

muholina
muholina

631

:) İçerik bilmeden mama alan binlerce kişi var bunu bir çok kişiyle tartışıyorum. Yurt dışında hayvanlar üstünde deneyler yüzünden eleştirilen marka bile burada muhteşem olarak algılanıyor. ben araştırmayan isim üstünden mükemmel deyip alıp pazarını yükselten insanlara yorum yapmışım sen onlardansan üstüne alın yoksa burada haksızlık yok gerekli besin alsın diye para ödeyene ne diyebilirim. Keşke ülkemde düzgün mama üreten biri çıksa öyle protein vs degil taze kurutulmuş etli. taurini proteini en alt sınırda olan degil kalite düzeyini yansıtan. Ama yok türkiyede herkes önce reklamını yapıyor sonra yurt dışında alsan tl ye cevirsek bile 200 300 tl etmeyecek mama burada 700 800 tl oluyor. sence benim eleştirim mi anormal yoksa kedilerini sevdigini söylerek ne yediginden bir haber insanların 5 para etmeyen mamaları övmesi mi?

simbakedi
simbakedi

136205

ay ureticiysen allah belani verir yakinda umarim boyle cahil insanlardan gina geldi

Lils
Lils

125528

Goloside et ve et ürünleri var. Ürünler kısmı pek açık değil o yüzden en azından hayvansal ürün miktarı çok olduğu için bonacibo tercih ederdim ben olsam. Hidrolize protein de olsa yüksek oranda ve müşteri hizmetleri ilgili.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

MMiamu01
Fiyatı uygun bir mama Enjoy katılıyorum ancak içeriği hiç iyi değil. Bonacibo ve Felicia çok daha iyi.

Bobur
Bobur

2734

Doğurtup doğurtup kalıtsal hastalık sahibi hayvanları satmaya devam edin. Sattığınız hayvandan ne kadar kar ederim hesabı olmuş sizinkisi. Umarım biri izinsiz üretimden şikayet eder.

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

İsterseniz tester için önce istekte bulunun. Tercihiniz ona göre belli olur. Beslenen kedi sayısı çok, düşünceleriniz doğru.

simbakedi
simbakedi

136205

tavuk, balik seviyolarsa hic kuzuluya girismeyin derim. benimki de kirmizi et yemiyor asla. hep kus, balik, tavuk vs yiyor. yas mamada denesin dedim hicbirini yemedi. kuzulu sigirli vs. riske atmayin derim yani bu konuda. eger tester ya da cok az miktar alma sansiniz varsa ki 15 kedide nasil bakacaksiniz buna belli degil hic girismeyin derim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1349 Görüntüleme
  • 42 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR