Komşum Kedime Kızıyor

Grenn
Grenn

173 Puan

Merhaba. Benim evcil kedim var ancak ben onu sokaktan aldığım için günde 2 defa binamızın bahçesine çıkıyor. Genelde kendisi geri geliyor eve. Ben 1.katta oturuyorum ancak altımızda dükkan olduğundan kedim direkt camdan gelemiyor eve. Buyüzden de binanın kapısı açıksa direkt bizim kapımıza geliyor orada miyavliyor veya eşikte uyuyor. Komşumuz da kedilerden korkuyormuş sürekli kızıyor. "Binanın içine salıyorsunuz" diyor. Binanın içine salmiyoruz ama eve dönerken binadan geçiyor kedim. Bu konuda ne yapabilirim? Beni şikayet etse bir şey olur mu?

19 CEVAP

yokistead
yokistead

104161

Kedinizi kendi başına dışarı bırakmayın zaten. Sokaktan da alsanız o artık evde yaşayan bir kedi. Dışarıdan mikrop hastalık kapacak, kaza bela herşey olası. Ayrıca binanın içinde istemeyebilir hakkıdır, biz seviyoruz diye herkes sevecek korkmayacak diye birşey yok saygı duymalıyız. Kedinize tasma takıp dolaştırabilirsiniz, evde yaşayan kedilerin dışarı gelişigüzel salınmaması lazım. Benim fikrim bu yönde.

Renklipati
Renklipati

140143

Yinede dikkat edin ne olur ne olmaz böyle tipler bazan kediye zarar veriyor gözünüz üzerinde olsun siz gezdirip getirin evinize

theyusra
theyusra

16477

bazısı saçma sapan şeylerden dolayı istemiyor buna hepimiz kızıyoruz ama korku farklı bir olay, benim bir akrabam var mesela kedinin olduğu sokaktan bile gidemiyor. ayrıca kedinizi dışarı çıkarmayın zaten, daha doğrusu kendi başına salmayın dışarı tasmasıyla beraber siz yanınızdayken çıksın. bir ev kedisine haftada 1 kere yürüyüş yeter zaten fazlasına gerek yok.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Sizin fark etmeyeceğiniz zaman kediye bir şey yapabilir ve barınağa haber verirse gelip alabilirler.Bizim kedimiz de dışarıyı çok seviyor ama biz kendi gözümüzün önünde çıkartıyoruz sonra da eve getiriyoruz.Bir de şöyle yapabilirsiniz.Kedinizi belli saat aralarında dışarı salın.Bir komşum öyle yapıyor sabah salıyor akşam saat 10 dan sonra ise artık izin vermiyor.

Grenn
Grenn

173

Kedim belirli saatlerde çıkıyor dışarıya. Sorunum dışarı çıkmasında değil. Bana biraz saçma geliyor açıkçası. Benim çocuklara fobim olsa onlar çocuklarını dışarı çıkarmayacak mı? Ayrıca zaten 4.katta oturuyor ben 1.katta oturuyorum.

gulsump
gulsump

114504

Evet kedi beslemeniz çok güzel ama her insandan sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz. Korku çok farklı bir olay, dördüncü katta olması korkmayacağı anlamına gelmez, binada kedinin olması düşüncesi bile korkutabilir insanı. Anlayışlı davranmak gerekir, tasma ile belli saat aralıklarında kendiniz çıkarın.

Kediniz komşunuza yaklaşmiyorsa neden komşunuz kedinize kızıyor ki 🤷🏻‍♀️

Snzlc
Snzlc

17491

kedi kapısı taktırmayı düşündünüz mü ? binada durmadan eve girer

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

Sokaktan sahiplenmeniz çok güzel bir davranış. İnsanlar çeşit çeşit, kimi kasıtlı kimi zorunluluktan yakınıyor. Birlikte dolaşmaya çıkmanız aranızda daha kuvvetli sosyal iletişim sağlar bence çünkü size güvenir, eğlenir çocuk gibi.

Azranurakkaya
Azranurakkaya

2478

Tek başına dışarı salmamalısınız

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Dedikleri gibi ben de sokaktan almis olsaniz bile sokaga arada salinmasina karsiyim. Benimki de sokak kedisi 2 yasinda aldim. 4 yasindayken bir gun kacti bulamadik. Sonra gece bulduk. Ama o an hic aklimiza hastalik kapmis olabilecegi gelmedi. 1 hafta 10 gun sonra hastalandi. Bir sure igne yedi bir suru hap icti. Yoldan nefret eder. Her gun veterinere gittik. Bir de sadece hastalik degil araba da carpabiliyor. Dun bir tanesine carpti camdan bakiyordum. Ben asagi inene kadar hayvan kacti. Ama arka ayaklarinda sorun vardi. Bulursam goturecegim bulamadim. Yani sizin kedinin de basina gelebilir. Illa cikmasi gerekiyorsa tasmayla siz cikarin. Komsu da korkuyor sonucta. Siz korktugunuz halde boyle olsaydi ne hissederdiniz. Biraz empati yapmak lazim ki birlikte yasayabilin.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de korkan biri kediye kendi bir sey yapamaz zaten. Sadece sikayet ederse belediye alabilir.

Palyaco
Palyaco

218519

Kedinize dikkat edin bazı insanlar fenalık yapiyorlar

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

keşke bırakmasanız birileri zarar verebilir yavrucağa sinrlenip en doğrusu bırakmamak

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

ama tasma ile gezdirin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1226 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR