Merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım bu konuyla ilgili ama bi çözüme kavuşamadığım için yeniden yazıyorum. Büyük dişi kedim karamı tıraşa götürmüştüm. Geri geldiğimizde küçük erkek olan kedim turşu karamı hiç tanımıyormuş gibi ona saldırmıştı. Karam narkozun etkisiyle etrafa çarpa çarpa kaçtı. 2 gün boyunca birbirlerine göstermedim onları. İki gün sonra bir araya getirdiğimde yarım saate yakın karam turşuya hırlayarak onu uyardı ama erkek kedim turşu kızgınlık döneminde olduğundan dinlemedi. Dişi kedimi kısırlaştırmıştım 1 yıllıkken zaten. Yarım saatin sonunda yine bir kavga kıyamet koptu. Bu olayın üzerinden 3 hafta geçti. İki gün önce oğlumuda kısırlaştırdım çünkü karama ulaşamadıkça daha da çıldırdı. Kafese koyup turşuyu aşağıya indiriyordum karam koklayıp tıslıyordu ve uzaklaşıyordu. Veterinerimiz açın önce bi kavga etsinler dedi fakat cesaret edemedim ikiside büyük kedi ve birbirlerine zarar verebilirler diye. 1 ay olacak bi kaç gün sonra çok zorlanıyorum bi birini bi birini odaya koymaktan. Arada tasmayla ya da taşıma çantasıyla turşuyu indiriyorum fakat bi yumuşama olmadı kızım çok serttir. Birlikte uyuyan birlikte oynayan kedilerim düşman gibi oldular. Turşuyu iki gün önce kısırlaştırmama rağmen hala aynı. Kızın peşinde koşmaya çalışıyor. Bilen ya da daha önce başına gelen kişiler bana tavsiye verirse çok sevinirim. Ne yapabileceğimi bilmiyorum çünkü.
Bu çok sık rastlanan bir sorunmuş ve agression trauma deniyormuş adına.
Birden fazla kedi olan evlerde iki kediyi de aynı anda vete götürmek tavsiye ediliyor. Diğer türlü tek kediyi götürüp tıraş ettirip eve getirdiğinizde, bizlere her şey normal gözükse de kedilere çok farklı gözüküyormuş durum. Bunlar koku duyularıyla yaşayan varlıklar. Tıraş edilmiş kedinin üzerine her türlü veteriner kokusu siniyor. Evdeki kedi diğer kedi geldiğinde kendini tehlikede hissedip saldırıyormuş. Narkozlu veya hasta olan kedi de zaten durumu ortada olduğundan savunmaya geçiyormuş. Bu durumu çok iyi idare etmek gerekiyormuş.
Veterinerden gelince hasta (veya tıraş edilmiş) kediyi ayrı odaya alıp evdeki eşyaların kokusuna sahip bir şeyle silmek ve evin kokusunun üzerine sinmesini beklemek gerekiyormuş diğeriyle karşılaştırmadan önce. Veya hindistancevizi yağı gibi keskin kokulu bir yağı burunlarının altına sürmek diğer bir alternatifmiş.
Ama tabi bunlar için sizin durumunuzda geç kalınmış. Siz kedileri ilk defa tanıştırıyormuş gibi işlem yapmalıymışsınız. Zaten yukarda arkadaşlar anlatmış. Umarım en kısa sürede sorun çözülür.
Bulmaca gibiler vallahi bunlar :/
Ikisinin yatağını değiştirin böylece birbirlerinin kokularına daha çabuk alışırlar. Birbirlerinin yataklarında yatmaya başladıkları zaman da yan yana getirin .
Ben tirastan sonra bu hale geldiler diye hatırlıyorm. Doğru mu
Ben de aynı konudan rahatsızım. İki kardeş kedim 17 temmuzdan beri kavga ediyor. Ama galiba biraz aşama kaydettim. Kesin tırnaklarını sonra bırakın biraz kavga etsinler.
Bence sil baştan sanki hiç tanışmamışlar gibi kademeli alıştırma süreci uygulamanızın yararı olabilir. Jackson Galaxy nin bu tür durumlarda böyle yaptığını okumuştum
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Daha önce karamı tıraş ettirdiğimde başında uyanmasını beklerdi turşu. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşınca hepimiz şaşırdık bir anda. Şu anda salonda taşıma çantasına koydum turşuyu karamda yatıyor uzak bir mesafede izliyor yavaş yavaş kaynaştırmaya çalışıyorum yeniden
Ben tirastan sonra bu hale geldiler diye hatırlıyorm. Doğru mu
Evet ama bir araya getirdiğimizde kavgaları daha şiddetli bi hale geldi oğlum kızgınlıkta olduğu için iki gün önce kısırlaştırdım fakat hala aynı tepkiler devam ediyor ikisinde de kısırlaşmamış gibi
Sonrasında daha fazla birbirlerine kinlenmezler mi
Zaten kavga edeceklerini düşünmüyorum. Birlerine tılsayıp uzaklaşırlar diye düşünüyorum (benimki öyle yapıyor çünkü). Kaldıki Kavga etseler bile birbirlerine kokuları sineceği için kavga eanasında, daha sonra tanımakta işleri daha kolay olabilir. Kinlenseler bile aynı ortamda bulundurub ayrı odalara kapatmayın birbirlerini göre göre kinleri bitebilir.
Zaten kavga edeceklerini düşünmüyorum. Birlerine tılsayıp uzaklaşırlar diye düşünüyorum (benimki öyle yapıyor çünkü). Kaldıki Kavga etseler bile birbirlerine kokuları sineceği için kavga eanasında, daha sonra tanımakta işleri daha kolay olabilir. Kinlenseler bile aynı ortamda bulundurub ayrı odalara kapatmayın birbirlerini göre göre kinleri bitebilir.
Arkadaşlar bırakın kavga etsinler dediler fakat ikiside büyük kedi ve ilk zamanlarda iki kavgaları oldu çok fena kavga ediyorlar karamın sırtı ufak ufak tırnak geçmesinden kaynaklı kanama olmuştu hatta hafif ılımanlaştılar yeniden öfkelenirlerse birbirlerine diye korkuyorum tıslaşıp geçmiyorlar çünkü
Tekrar tanıştırma süreci yap bence .. birbirlerini izlesinler. Kokularını alsınlar .. oyuncaklarını ver ellerine 3 saat oynasınlar . Sonda oyuncakların yerlerini degis.. karam in elindekini turşu ya tursunun elindekini karama ver . Öyle öyle alışır lar
daha önceden bu gibi bir durumla karşılaşmadıysanız eğer, sorun tıraşla ilgili değil, erkek kedinizin kızgınlık döneminde olmasıyla ilgilidir. kediyi kısırlaştırdığımız an hormonlarının normale dönmesini bekleyemeyiz. bunun için ya bir hafta ya da 2-3 hafta kadar beklemek gerekiyor ve kediden kediye göre değişiyor tabii. bunun için veterinerinizin uyarması gerekiyordu. kısırlaştırma operasyonunun ardından daha hırçın veya aksine yumuşak bir kediye dönüşebilir ve kediniz erkek olduğu için hırçın olma ihtimali çok çok daha yüksek. ara sıra isteği yine gelebilir ama siz karşı geldikçe geri duracak ve alışacaktır. umarım normale döner bu durum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor