Neden Bu Şekilde Nefes Alırlar?

Elfffff
Elfffff

5341 Puan

8 CEVAP

Böyle bir durumu ben de kendi kedilerimde yaşıyorum. Çok koşup oynadıkları zaman böyle nefes alıyorlar. Ben acı çektiklerini düşünmüyorum ki acı çektiklerinde bu nefes alış tarzlarından değil başka şeylerden anlaşılıyor. Örneğin uzun ve acı acı miyavlamaları. Hatta bazı kediler acı çektiklerinde mırıldıyorlar. Bu şekilde nefes alması sıcaktan ve çok fazla hareket etmesinden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Benzer bir soru sorduğumda içimi çok rahatlatan bir cevap almıştım. Biz insanlar da koştuğumuz ve yorulduğumuz zamanlarda ya da sıcak havalarda nefes nefese kalırız ve ağzımız açık nefes alırız. Kedilerde de bu durum geçerli. Fakat yine de hiçbir şekilde koşturma ve oynama gibi bir durum olmadan bu şekilde nefes alıyorsa astım olabilir. Bir de burnu tıkalı mı değil mi kontrol edin. Panik yapmayın ve kedinizi gözlemleyin olağandışı bir durum fark ederseniz veterinere götürürsünüz diye düşünüyorum :)

ursaminor
ursaminor

116511

aysegunerr, verdiğimiz cevaplardan emin değilsek biraz daha temkinli olabiliriz. Daha yeni başlık açmışsınız ilk kez kedi sahiplendim hiçbir fikrim yok diye. Ama burada çok net acı çekiyordur demişsiniz. Böyle yaparsak herkes panikle sokaklarda kedim çok hastaa diye ellerini kollarını sallayarak koşar :D


minikpatileraskina doğru söylüyor (benim mesajımı referans verdiği için değil yoo yoo hayır :P - gerçekten kedi, köpek, insan diye ayırmadan yalnızca fizyolojik olarak bakınca daha kolay oluyor anlamak)

KedimVar
KedimVar

119251

Sıcaktan dolayı böyle nefes alabiliyorlar. Ama ocaktayız. :/

aysegunerr
aysegunerr

114944

Bu şekilde ağzı açık nefes alıyorsa acı çekiyordur. Ateşi vardır veya kalp hastalığı olabilir. Her yerine iyice bakmalısınız yaralanmış incinmiş olabilir.Çok korktuğunda da böyle nefes alabilir ama geçicidir. Sürekli böyleyse veterinere götürmenizi öneririm. 。ꞈ。

aysegunerr
aysegunerr

114944

Ağzı kapalı hızlı hızlı nefes alıp veriyorsa; bir şeyden korkmuş, heyecanlanmış olabilir, koştuktan sonra olabilir veya bir hastalığın belirtisi olabilir. Sıcakta da hızlı nefes alabilir. Kedim kaloriferin yakınında yattığında daha hızlı nefes alıyor. Nefes alırken ses çıkarıyorsa burnu tıkalı olabilir.
Başka bir başlıkta da böyle belirtmiştim. Tamamen kendi gözlemlerimden yola çıkarak cevap verip yardımcı olamaya çalışıyorum. Uzun zamandır sokak hayvanlarına bakıyorum lakin ilk kez sahiplendim evde kedi bakmak hakkında tecrübesizim. Haklısınız olabilir vs. demeliydim. ฅ(=^ ◡ ^=)

muffincatt
muffincatt

975

benim kızımda çok koşturunca böyle nefes alıyor bir sorun teşkil etmiyor yani, heyecanlı olduklarında korktuklarında veya çok koşturup yorulduklarında böyle yapabiliyorlar direk kötüye yormayın bunu ne zaman yaptığını gözlemleyin siz de bir sorun olup olmadığını anlayacaksınız

Elfffff
Elfffff

5341

Kedimvae ev biraz çok sıcak

aysegunerr
aysegunerr

114944

Kedim de böyle nefes alıyordu. Her yerine baktım kuyruk tarafında yara fark ettim. Kedim sadece saldıracağı zaman miyavlıyor :D Göz bebekleri büyümüş çok korkmuş heyecanlanmış gibi duruyor.「(゚ペ)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 35699 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR