Engelli Kedi Sahiplenmekten Neden Çekinilir?

Engelli kedilerin ilanlarına dönüşler nerdeyse yok denecek kadar az 1,2 kişi... Hatta ilanlarına bakan sayısı bile çok az. Neden böyle ? Güzellik, cins olsun algısı haricinde duyarlı ve gerçekten can kurtarmak için sahiplenen gönül gözü açık bir çok insan da var aslında. Ama neden talepler çok düşük en çok onların ihtiyacı yok mu yuvaya aslında ?


51 CEVAP

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Hepsinin yuvaya ihtiyacı var hele birde engel söz konusuysa daha önemli, söylediğiniz gibi güzellik ve cins algısı insanların vicdanından daha önde geliyor 😔Allahım sahipsiz canlara yardım etsin kötü insanların şerrinden korusun 🙏🏻

Bir tane 3 bacaklı, 2 tane de iki gözü kör kedi sahiplendirdim. Diğerleri çok çabuk yuva bulurken bunlarda 4 ay, 8 ay ve 1 yıl gibi. süreçleri aldı yuva bulmam ne yazık ki çok üzülüyorum hepsine ama engelliler asla sokakta yapamaz öncelik verilmeli 🥺 Ayrıca daha sevgi dolu ve aileye bağlı oluyorlar çünkü güvene ihtiyaç duyuyorlar.

Zeynepulku
Zeynepulku

125711

Bunun en büyük nedeni ekonomi... Veteriner kliniğinin önünden geçsek 200 TL paramız gidiyor. Engelli bebeklerin daha da özenli bir bakıma ihtiyacı oluyor. İnsanlar bu yüzden çekiniyor. Ben 2kg mamayı 30 birime aldığım aşısını 50 birine yaptırdığım bir yerde yasasaydim koşa koşa bir kedi daha sahiplenirdim, özellikle engelli olmasını isterdim.

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Evet çünkü kendilerini tehlikelere karşı koruyamazlar. Keşke insanları bilinçlendirebilsek cins kedilerini veya tekirlerini çiftleştirmek yerine bir kardeş sahiplenseler, o zaman herşey daha güzel olurdu. Allah sizden de razı olsun çok iyi bir insansınız 🙏🏻onlara yuva vermek harika ❤️

Zeynepulku engelli çocukların masrafları yok aslında yani diğerleriyle kıyasladığımızda hatta veterinerler engelli ve tekir bir kedi sahiplenmiş olanlara daha da avantaj sağlıyor ırklara nazaran daha makul oluyor fiyatlar da. Sayı arttırıma konusunda hak veriyorum ama tek veya 2. olma konusunda çok zorluğu olmasa da en ufak bir rahatsızlıkları olması durumu gözetilerek sorumluluk kısmı düşündürebilir ona birşey diyemem.

Riarbiy çook teşekkür ederim ❤🙏🐾 Onlar bize daha muhtaç elimden geleni yapıyorum, sahiplenemiyor olsam da :( O çiftleştirme konusuna hiç girmicem tamamen bilinçsiz birşey zaten

orhdoner
orhdoner

135546

Onların daha çok ihtiyacı var aslında insanlar bu konuda biraz seçici davranıyorlar malesef umarım o tatlı çocuklar da vicdanlı merhametli insanlara denk gelirler size de teşekkür ederim bu şekilde sahip çıktığınız için 🥰🙏

Ozge00
Ozge00

131723

Katılıyorum. Fiyatlar ortada. ileriyi düşünüp sahiplenmiyor kimse çünkü bir kere sahiplendin mi ömür boyu sorumluluğu sizde. Ben kedimi sokaktan sahiplendim zaten hep ikinci bir kedi aklımdaydı fakat bakımı konusunda sıkıntı yaşarım diye korktum yetemezsem diye korktum. Şimdi de zam üstüne zam artık hiç sahiplenme fikri aklımdan bile geçmiyor. Aksine kedimi sahiplendirmek istedim çünkü bakamıyordum güzelce. Çok gecmedi üstünden yaklaşık 900 TL tedavi için harcadim. Asgari ücret alan biri nasıl karşılasin ki şimdi bunu. Ben çok isterim engelli bir kedi sahiplenmek aslında daha önce geçici yuvalık yaptıgım da oldu neyse ki sahiplenenler çıktı onları. Belki maddi durumum iyilesirse olabilir belki bir gün uyanırım da veteriner fiyatları bir mucize ile düşmüş olursa belki şu an baktığım kedim vefat ettiğinde. Bilemiyorum. Kedi köpek bakmak lüks şuan maalesef. Ben 20 kg Sanabelleye bin TLye yakın ücret öderken başkalarının 20 kg Sanabelleye 67 Euro ödemesi beni üzüyor. Bunu haketmiyoruz.
Bugün de içimi döktüm şükür :/

Lils
Lils

125528

Ekonomiyle alakasından çok bu kediler onlara göre çirkin. Ücretsiz sahiplenme ilanlarındaki basit engelleri olan cins kediler kolayca yuva bulabiliyor. Ekonomik nedenleri ile almayanlar kör bir kedi sahiplenebilir. Hiç tedaviye ihtiyacı olmayan kör kediler var ama onların da ilanı uzun süre kalıyor. Yine de ekonomik nedenlerle sahiplenilmeyen felçli kediler vs. olabilir.

Herkesin bu kedileri tedavi ettirecek kadar dolu bir cüzdanı ve iyi bir yüreği olmayabiliyor. Ya da ikisi bir arada olmuyor. Hasta bir kedi sahiplendim öyle çok büyük kalıcı bir sorunu olmamasına rağmen cebimden hayvani rakamlar çıktı tedavi ettirene kadar ki hâlâ tam olarak iyileşmiş değil. İnsanların çekincelerini anlıyorum, herkes böyle bir yükün altına girmeyebilir belki kendince haklılar da.

Ki sadece maddi değil manevi olarak da yıpratıcı oluyorlar. Para durumunu geçiyorum, insanın gözünün önünde eriyorlar. Her zaman olumlu sonuç alamıyorsunuz isterseniz en iyi veterinere gidin. Tüm çabalar, her hafta veteriner veteriner dolaşmak ama hiç yol kat edememek... psikolojik olarak eritiyor insanı. Herkes bu kadar güçlü olmayabilir.

Ki sadece maddi değil manevi olarak da yıpratıcı oluyorlar. Para durumunu geçiyorum, insanın gözünün önünde eriyorlar. Her zaman olumlu sonuç alamıyorsunuz isterseniz en iyi veterinere gidin. Tüm çabalar, her hafta veteriner veteriner dolaşmak ama hiç yol kat edememek... psikolojik olarak eritiyor insanı. Herkes bu kadar güçlü olmayabilir.

orhdoner Çok teşekkür ederim , bende sizinle aynı düşünüyorum👍😌

Şimdi engelli diyince Hastalık, maddiyat denilmesi garip oluyor 🙄 Sanki onlar hep hasta oluyormuş gibi algılanabilir ama hiçte öyle birşey yok.
Hepsinin de gözleri alınmak zorunda olmuyor.
Ayrıca sadece engelli değil diğer hepsinde bu sorunlar yaşanabilir ama herkes ponçik bi kedi ilanı görsün hemen arıyor ben bunu demek istiyorum. Evinizdeki sayıya sayı katmak zorunda değilsiniz tabiki hepimiz hepsine kucak açabilsek keşke..

TATA4242
TATA4242

118632

Kimse, engelli birisi ile aynı evde yaşamak istemez.Tek sebebi bu.Engelli evlat sahiplenilmez,engelli yük olarak görülür ve engelli biri ile mecbur kalınmadıkça aynı evde yaşamak istemezsiniz.Baskalarına yardım edebilirsiniz ancak aynı evde yaşamak tamamen farklıdır.Fizyolojik, psikolojik, biyolojik etkilere maruz bırakır.
Uzakdan yardım etmek ise anlık refleks gibidir.Örnek vermek gerekirse bir fizik tedavi uzmanı bir engelliye yardım edebilir ve bu yardımdan maddi ve manevi kazanç sağlayabilir.Evine gittiğinde mutlu mesut yemek yiyebilir.Ginede o engelliyi kendi evine almak zorunda değildir.Baska örnek verirsek,kimse kimseyi yetim bir evlat edinmeye mecbur tutmuyor.Kendi evladınız olsun istiyorsunuz.Kimse bakıma muhtaç yaşlılara kendi evinizde bakın demiyor.Ziyaret edebilirsiniz,yardım edebilirsiniz ama ben daha evine alanı görmedim.Gine örnek verirsek maddi olarak çok zengin olan rahmetli Sakıp Sabancı'ya baktığınızda,mutlu ama içden içe çok hüzünlü bir insan görürsünüz.Sebebi ise çocuklarınin bu halini görüp elinden birşey gelmemesiydi.Kisaca para ile
saadet olmuyor.Her ne kadar evlatlarıyla aynı durumu yaşayan başkalarına yardım etsede,evlatlarının sağlıklı olmasını dilerdi.Ayriyetten insan kıyaslaması ve örneklendirme yapmamın tek sebebi tüm dünyada olduğu gibi,hayvana insandan daha fazla değer verilmesidir.Afrikada 1 milyara yakın aç ve gine 1 milyara yakın temiz su bulamayan insan varken,obez olan 1 milyar,aşırı kilolu 2 milyara yakın insan varken,açlikdan günlük ortalama 25 bin insan ölürken ,medya kuruluşları ve sözde duyarlı insanlardan ses seda yok.Mesela Afrika bozkırlarında zebra katliamı olsa herkes haber yapar.Dostlarım açlikdan ölen insan sayısı, koronadan dolayı ölenlerden çok ama çok daha fazla.Komik olmayalım ve uyanalım ve lütfen objektif olabilelim.Anladigim kadarı ile insan hayatı Pet Fooled belgeselinden anlatılanlar kadar önemli değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap