Merhabalar.

Puppy730
Puppy730

112805 Puan

Müslüman üyelerin bayramını kutlarım ve bu özel günde kötü bir haber vereceğim için özürlerimi sunarım.
Fotoğrafta bilgileri yazılı veteriner, benim minik oğlumun hayati tehlikesini göz ardı etti ve bize, biricik oğlumun durumunun kötülüğüne dair en ufak bilgi vermedi. Kısırlaştırma ameliyatına almadan önce kan tahlili yapmadı ve ameliyata hazır olup olmadığını kontrol etmedi. Miniğimin ağır durumunu defalarca bildirdiğimiz halde bizi geçiştirdi, boş sözlerle içimizi ferah tutup oğlumun kötü durumunun her seferinde normal olduğunu üsteledi. Bu durumdan beni suçlaması, oğlumu beslemediğimi söylemesinin beni yıkışıyla meleğim son nefesini verdi. Ölümü yakıştıramadığım badem gözlü oğlum, henüz ben gidişine inanamazken ve bu suçlamanın şokundan çıkamadan gözlerimin önünde son nefesini verdi. Biliyorum, bu saatten sonra ne yaparsam yapayım, ne kadar tükenirsem tükeneyim, o adamı mahkemeye ne kadar verirsem vereyim benim miniğim tekrar bana kocaman masum gözleriyle bakamayacak, nefesime neşe katamayacak, göz yaşlarıma bir çare olamayacaktır. Ama benim çöküşüm sadece başka canların güvenliğinin ve ebeveynlerinin yıkılışına sebebiyet verecektir. Başka masum bakışların ısıttığı yürekler ve o miniklerin can güvenliği içindir çabam. Yanlış anlamayın, benim amacım asla meleğimin acısını masum bir insandan çıkarmak değildir. Eğer otopsi raporlarını görmeseydim asla kimsenin ekmek teknesine dil uzatmazdım. ELİMDE AÇIK VE NET OTOPSİ RAPORU VARDIR. BU ADAMIN UMURSAMAZLIĞI VE OĞLUMUN AMELİYATA HAZIR OLUP OLMADIĞINI ÖNEMSEMEMESİ, MASUM BİR CANIN SON NEFESİNİ VERİŞİNİN SEBEBİ OLDUĞU AÇIKTIR. OĞLUMUN GİDİŞİNİN ARDINDAN BUNLARI YAZMAK NE KADAR ZOR VE CAN YAKICI OLSA DA BAŞKA EBEVEYNLERİN VE PETLERİN BİZİM YAŞADIKLARIMIZI YAŞAMAMASI BUNDAN SONRA ÖNCELİĞİMDİR.
14 Temmuz sabahı, meleğim arkasında sevenlerini ve en çokta beni yıktı.
Fotoğraflarını kaldırmayacağım. Hayatımda her şeyin, o benimleyken nasılsa öyle kalsın. Maalesef kendisi hariç bunlara. -Devamı cevaplarda-


41 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Çok çok çok üzüldüm. İnanamıyorum. Allah o veterinerin belasını versin.

Lunasibirya
Lunasibirya

14320

İyi bayramlar çok geçmiş olsun çok üzüldüm :(( bazen böyle dengesiz veterinerler olabiliyor ben bazen onların gerçek bir veteriner olduğundan şüphe ediyorum o siZi Emin'im unutmamıştır siz onun annesisiniz o sizin küçük minnoş meleğiniz o sizin hep kalbinizde yaşayacak:(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bunu okumak çok korkunç,üzücü bir şey oldu benim için.Ne desem faydası olmayacak.Huzur içinde yatsın güzel evlat Puppy.Başınız sağolsun,sabır ve dayanma gücü diliyorum

Puppy730
Puppy730

112805

Aklıma adamı dövdürmeyi bile koymuştum. Ama bu sadece diplomasının onda kalmasına sebep olur. Onun hiçbir şekilde hiçbir hayvana yaklaşmamasını istiyorum. Psikoloji falan kalmadı ailemizde mahvolduk Allah'ın belası yüzünden. Nereye baksak o var. Benim daha onun ameliyattan bir süre kendini toparladıktan sonra kurduğum doğum günü planlarım vardı. Yeni keşfettiğimiz köpek parkına götürüp rahat rahat oynayabilmesini istemiştim hep. Kısırlaştırılmadığı için köpeklere saldırırdı ufacık boyuyla. Cesurdu, kocaman yüreği vardı ama o yüreği bu ameliyatı kaldırmadı. Şarkılara eşlik eder ulurdu en sevdikleri türkülerdi. Diğerlerini sevmezdi döner yatardı. Türkünün melodisini duydu mu ulumaya başlardı. Sarıl desem sarılırdı öp desem öperdi hep sevgi doluydu. Hiçbir insana saldırıp ısırdığını görmedim meleğimin üç yıllık hayatında. Hayatımın her kısmını oğluma göre ayarlamıştım. O gidince her şeyim yıkıldı. Her ihtimali göz önünde bulundurmuştum ama ölümün baş harfini bile düşünmedim yakıştıramadım oğluma. Çok özledim meleğimi. Yanımda olupta başka şeylerle uğraştığım her ana lanet okurum şimdi. Şu an kimseyle konuşup dertleşme imkanım yok. Buradan ancak döküyorum içimi kusura bakmayın. Sizlerden ricam çocuklarınızı benim yerime kocaman öpmenizdir.

Puppy730
Puppy730

112805

Elimden gelen tek şey, teselli amaçlı söylenen, aslında yanımda olduğu yalanlarına inanmaya çalışmak. Burada ve diğer birkaç benzeri sitede, zor durumlarda bana ve oğluma yol gösteren tecrübeli insanlara binlerce kez teşşekkürler. Bu yazıyı yazdığıma inanmak çok zor. O günden bugüne 50 gün geçti ve ben bu yazıyı yeni yazdığım için pişmanım. Benim için toparlanmak zordu ama o veterinere giden diğer canları umursamadım ve elli gün boyunca kendimi düşündüm. O günleri toparlanmaya çalışmakla geçirdim. Bencillik yaptım, telafisi diplomasının alınması olur inşAllah. Otopsi sonuçları avukatımıza teslim edildi.


Hepinize teşekkür ederim. Çocuklarınızla sağlıklı, uzun ve mutlu ömürler diliyorum. İyi bayramlar.

Lunasibirya
Lunasibirya

14320

Allah sabır versin:(

efruzg
efruzg

114397

:( :( başınız sağolsun...Allah sabır versin ..

Puppy730
Puppy730

112805

Dollfacepersian
Evet, inşAllah kimse yaşamaz. Beklentimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Belgesiyle uğraşacağız.


Akitalove
Benim kazandığım en büyük tecrübe isterse dünyanın öbür ucunda olsun, aşı için bile olsa iyi bir veterinere miniklerimizi emanet edilmesi gerektiği.


SelinTuksal
Ben başta bu konuda o kadar düşündüm ki, adama büyük zararlar verdirtmeye bile niyetlendim. Ama bu bana sadece inancım gereği günah kazandırır. Ben asla acımı hafifletmeyeceğini bilsem bile, bu olayı yasal olarak halletmek istiyorum. İnanın o adama ağır zararlar vermeyi aklıma koymuştum. Hâlâ kendimi tuttuğum zamanlar oluyor. Ben, bunun benim sınavım olduğunu düşünmek istiyorum. Ve sınavın ödülünün meleğim olduğuna inanıyorum. Bu sınavdan kalmak beni bitirir. Beni düşündüğünüz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Zamanında sizler, oğlumu da düşünüp bana yardımcı olmuştunuz. Buradan bazılarını biliyorum ki, oğlumla ilgili sorularıma etrafımdakiler bile cevap veremezken, onlar bana yardımcı oldu. O kişilerin önemi bende çok büyük. Tekrar teşekkürler. Ne yalan söyleyeyim acıtasyon yapıyormuş gibi hissediyorum. Ama öyle bir niyetim yok. İyi geceler.

Puppy730
Puppy730

112805

Teşekkür ederim. Aranızda böyle acı bir olay yaşayan varsa bana yazabilir mi?

Puppy730
Puppy730

112805

Umarım yoktur. Olmazsa başka şekilde halletmeyi düşünüyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben tavşanımı,kuşumu,civcivimi ve balıklarımı kaybettim. En ağırı tavşanım olmuştu

GoldenOdin
GoldenOdin

12760

Çok geçmiş olsun ama o tatlı bir melek artık böyle düşünün öteki hayatında eminim ki çok mutludur. Ve bizi bu iğrenç veteriner hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. En azından başkalarına yol göstermiş oldunuz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Ben kısırlaştırmanın özellikle dişi kediler de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kısırlaştırma yüzünden olmuş bir şey değil. Herhangi bir ameliyatta da aynı şey olabilirdi çünkü ameliyat öncesi kan testi yapılmadığı ve ameliyata hazır olup olmadığı belirlenmediği için böyle korkunç bir olay yaşanmış. Ben oğlumu kısırlaştırmadan önce kapsamlı bir kan testi yaptırmıştım. Tüm değerlerin normal olduğunu öğrenmeden ameliyata sokmadım Oğlumun ameliyatı çok iyi geçti ve toparlaması sadece 3 gün sürdü.
Bence kısırlaştırmayı düşünün,sadece dikkatli davranılması gereken bir konu. Birde lütfen şu yazıyı okuyun https://kedilibirhayat.com/2013/11/26/neden-kedilerimizi-kisirlastirmaliyiz/

akitalove
akitalove

19709

Allah onlarin belalarini versin onlarin kufr etmek istemiyorum banlanmamak icin. Ama ayni seyi onlara da yapmak lazzim ameliyat edilsinler ve agrilarinda sancilarinda sagliklarini göz ardı etsinler aynısinı onlarinda yasamasi dilegiyle başiniz sagolsun..

apovlitos
apovlitos

1119

dollfacepersian
kedimi kısırlaştırmaya götürdüğümde işlemi nasıl yaptıklarını sormuştum. malum ilk kez ameliyata götürüyordum kedimi ve nasıl olduğu hakkında bilgim yoktu. bana önce kan tahlili yaptıklarını daha sonra ameliyata aldıklarını söylediler. o zamanlar bilgim olmadığı için gereği olup olmadığından emin değildim. bu durumda ilk kez kedi sahibi olan bir insan böyle bir detayı ihmal edebilir fakat veterinerin bunu düşünmesi gerekir, bizim ekstra belirtmemiz değil. tabii bu konuda bilgili olan biri için yapıp yapmadığını sorup emin olmak daha iyi olur.


puppy730
bu arada bu tamamen veterinerin suçu bana göre. bu zamanda düzgün veteriner bulamadığımız için hayvan sahipleri neredeyse veterinerler kadar, hatta daha çok bilgi sahibi oluyor. normalde onlar bizi bilgilendirmeli ve doğru şeyleri göstermeli. bu algıda olduğumuz için, bir şeyi yanlış yaptığımızda araştırmadan yaptık ve biz suçluyuz diye düşünüyoruz. oysa ki veterinerin normalde kan testi yapıldığını belirtmesi, yapılmadığı durumlarda kötü sonuçlar alınabileceği hakkında bilgilendirmesi gerekir. adınıza çok üzüldüm. umarım davanız sevineceğiniz şekilde sonuçlanır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2647 Görüntüleme
  • 41 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR