Brit Care Mama

edadnmzr
edadnmzr

118613 Puan

Kedimin mamasını değiştireceğim. Brit care düşündüm kullanan var mı? Hangisinden memnunsunuz bir sürü çeşidi var. Ya da brit care dışında mama önerileriniz varsa önerilerinize açığım. Teşekkür ederim ❤️

32 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

@edadnmzr


Sanabelle sert taneli olan mamaları Light ve Kısır maması. Yanılmıyorsam @Ebrugurkaracayir Sanabelle Light kullanıyordu. Light ve kısır mamasında yağ oranı %9.5 çok düşük. Bu yüzden sert oluyor. Kitten, Sensitive, Urinary mamalarında %20 civarında yağ var. Diğer mamalarında 12-16 arasında değişiyor. Bu değerler normal. Bu mamaları sert değildir. Sanabelle Sensitive veya Alabalıklı kedi mamasına bakabilirsiniz. Kısır maması yerine Indoor mamasını alırdım ben olsam. Protein-yağ oranı Britcare Kısırlaştırılmış Tavşanlı maması ile neredeyse aynı. Kısır maması olarak geçmiyor ama geri kalan analiz değerleri Sanabelle kısır maması ile neredeyse aynı hiç fark yok denebilir. Ev kedilerine özel formüle edilmiş. Tek sıkıntısı indoor maması sadece büyük boy var diye biliyorum. Burada bahsetmiştim analize bakabilirsiniz.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/112437-sanabelle-mama-hakkinda


Sanabelle dışında Alleva serisini önerebilirim, @Ebrugurkaracayir'a önermiştim geyikli olanı almıştı, memnun kalmıştı. İçerik olarak gayet iyi, tavsiye edilebilecek bir mama. Yalnız şuanda stok sıkıntısı var maalesef. Ça buk ma ma da oluyor çoğu mamaları ama henüz yenilenmedi stoklar, yalnızca birkaç site üzerinde bazı mamaları satışta kalmış. Satıcılar güvenilir ise belki bakabilirsiniz, eğer alacaksanız son kullanma tarihlerini sorun. Ellerinde kalan mamalar tarihi yakın olabilir. Alleva Holistic tahılsız olan üst serisi %90'a yakın et var. Equilibrium ise düşük tahıllı serisi %50 civarında et var. Şuanda Alleva satan satıcılar bunlar kalmış, paylaşıyorum:


https://www.akakce.com/kedi-mamasi/alleva.html


Sanabelle veya Alleva tavsiye ederim tabi ama bu ikisi olmazsa Exclusion bakabilirsiniz. Memnun olanlar var, içeriği fena değil. Kediler genel olarak seviyor diye yorumları var. Happy Cat de bakabilirsiniz, kısır maması vs. var. Yalnız hepsi 4 kg şeklinde satılıyor. Fakat şuan ko la y ma ma sitesinde Skin & Coat deri tüy sağlığı maması 1,3 KG 143 TL de satışta gördüm. Bir bakın isterseniz. Happy Cat'in bu mamasında sitesinden de kontrol ettim, gerçek tavuk eti var %22 oranında. Diğer mamalarında sadece tavuk unu diye oluyordu ondan dedim. Bu mamasında et var. İçerik şöyle:


Tavuk eti* (%22.0), patates gevreği, et unu, pirinç, pirinç unu, somon unu (%5.0), ayçiçek yağı (%4.0), hayvansal yağ (kümes hayvanları dahil), lignoselüloz, hidrolize karaciğer, balık hidrolizatı*, kanola yağ (%1.0), pancar küspesi* (şekeri alınmış), mısır, elma posası* (%0,4), potasyum klorür, mayalar*, sodyum klorür, deniz yosunu*, keten tohumu (%0,16), hindiba tozu (%0,15 = %0,1 inülin) ), yucca schidigera* (%0,1), mayalar* (özüt, %0,02 = %0,0032 MOS), devedikeni (%0,013), enginar (%0,013), karahindiba (%0,013), zencefil (%0,013), huş ağacı yaprakları (%0.013), ısırgan otu (%0.013), papatya (%0.013), kişniş (%0.013), biberiye (%0.013), adaçayı (%0.013), meyan kökü (%0.013), kekik (%0.013).)


*kurutulmuş.


Bu dediğim mamalar olmazsa Advance bakabilirsiniz. Proplan kullanıyordunuz siz, Advance et içeriği proplan ile benzer, içerik tarzı da benzer sayılır. İçerik olarak benim hoşuma gitmiyor Proplan, Hills gibi mamalar, ben tercih etmezdim ama Advance mamayı duyduğum için söyledim. Alternatif olabilir belki, bir bakın. Genel memnuniyet nasıl bilmiyorum pek. Benzer şekilde bu segmentte Royal Canin ve Hills de var. Aklınızda bulunsun.

Renklipati
Renklipati

140143

Ben acana kullanıyorum 1,yılı geçti hiç değişime gitmedim memnun da,bütçe yeterli ise başta tavsiye edeceğim bu olur..birde sanabelle bunuda bu ara baya övenler var çok şikayet te yok..

Alleva düşük tahıllıyı da diğer kedimde kullanıyorum çok memnunum şimdilik onu da öneririm

teddybal
teddybal

123878

Sanabelle'nin tüm mamalarının içeriklerine ben de bakmıştım @poncimin'e teşekkürler ayrıntılı incelemesi için :) Bütün Sanabelle mamaların kalsiyum-fosfor-magnezyum değerleri kısır kedi maması ile aynı nerdeyse; kalsiyum 1,1 - fosfor 1 - magnezyum 0,08 gibi düşünün çok çok küçük farklar var varsa da aralarında. Değişenler yağ ve et değerleri. Light, kısır ve üriner mamada diğerlerinden %5 daha az et var (diğerlerinde %25 iken bunlarda %20 et var) ve kısır kedilere bunlar hariç hepsi de uygun gibi düşündüm ben (araya başka mamalar da koyarak rotasyona koymak için, ve de özel ihtiyaçları olan bir kedi değilse tabi) çünkü yağ oranı çok çok düşüktü bu mamaların ve hem yağ hem protein düşük olunca karbonhidrat değerleri de çok yüksek oluyor (karışıklık olmasın üriner mamanın yağ oranı düşük değildi bu arada, %20'lerde diye hatırlıyorum onu, ama onun da iyon değerleri diğer kedi mamalarından farklı idi.)
Kısır kedi mamasının kısır kediye uygun olmaması saçma geliyor kulağa tabi, ama yeniden inceleyen varsa eksik ya da yanlış bir yer görürse düzeltebilir :)

Renklipati
Renklipati

140143

Aslında brit care güzel mama kullanlarda memnun hatta @lisi arkadaş gün gün güncelleme yaparak yazdı.deneyip görmek lazım tavşanlı ve ördekli genellikle beğenilen çeşidi..fakat şunu da ekliyim..çok ishal ve yumuşak kaka sorunu da yaşayan var o yüzden deneme boyunu alıp denemekte yarar var..

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şansta o mamaya geçtikten sonra ishal başladı ve çok uzun süre ishaliyle uğraştık 😔 hala emin değiliz brit care mamadan mı kaynaklı çünkü farklı faktörler de vardı.

edadnmzr
edadnmzr

118613

@Renklipati teşekkür ederim yanıtınız için ❤️

edadnmzr
edadnmzr

118613

@Renklipati artan fiyatlardan sonra acana bizi çok zorlayacaktır 😕 şu anda proplan kullanıyorum kedim seviyor ama balıklı kabız yaptı, hindili kullanıyoruz kafasını sallıyor tam emin değilim hindili mama mı alerji, kaşınma yaptı ama eğer öyleyse değiştireceğim mecbur.

Benim kedimde de brit care tavşanlıda ishal oldu. Hiç önerebileceğim mama değil. O mamayı bırakıp matisse somonluya geçmiştik anca toparladık. Sizde belki bir şey olmaz ama riske atmaya değer mi bilemedim.

Matisse den memnundum ama pirinç oranı çok fazla ondan dolayı değiştirdim. Hiç tüyü dökülmezdi kakası çok iyiydi falan ama yine de değiştirdim. Şuan sanabelle kullanıyoruz 10 gün olmuştur heralde yine memnunum ama taneleri çok sert bilginiz olsun. Sizin kedinin dişlerinde problem var galiba zorlanabilir. Benim kedimin de arka dişleri çekildi zorlanıyor yerken. Çiğnemeden yutuyor çoğu zaman

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Sanabelle kullandık memnunduk fiyatı da baya iyiydi kullanırken ama brit care den daha uygun içerik olarak da güzel

Palyaco
Palyaco

218519

Exclusion yada natura bu mamalar sağlık açısından çok iyi

Lils
Lils

125528

Brit care kullanıyorum memnunum. Geçiş sürecinde kefir verirseniz ishal riskini minimuma indirebilirsiniz ama yine de ishal riski olan bir mama. Ben tavşanlı ve ördekli olanı denedim. Kedim ördekliyi daha çok sevdi. Ördekli açık renk ve kare şeklinde. Tavşanlı olansa koyu renk ve yuvarlak.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Lils yanlış yazmışım kusura bakmayın 🙏🏻😅

edadnmzr
edadnmzr

118613

@Warriorsans mamadan dolayı olabilir sanırım tahılsız olduğu için :/ başka önerileriniz var mı şu anda ne kullanıyorsunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1393 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR