Kedim Ölecek

aslihan_e
aslihan_e

128423 Puan

Sokaktan sahiplendiğim kedilerime bakıyorum, geçen aylarda karma aşı yaptırmak istedim ama sahte aşılar yüzünden piyasada aşı bulamadım. Sonra ailem kedilerimi istemediği için tartıştık, burda anlatamayacağım şekilde babam kedilerimi de beni de kovmaya kalkıştı. Kedilerimden biri birkaç saat dışarda kaldı. Ayağında yara ile döndü. Yaraya merhem sürdüm bayağı iyileşmeye başlamıştı ama şuan kedim hasta, işsiz olduğum için maddi durumum yok veterinere götürüp serum taktıramıyorum. Antibiyotik verdim birkaç gün bir fayda sağlamadı. Sanki midesini daha da kötü yaptı. Ne yerse geri çıkarıyor. Belediyeye versem, o yabani bir çocuk benden başka kimseye tutulmaz, orda mahvolacak hem de bakmayıp bir kenara attıklarını düşünüyorum. Adana'dayım burda hiç yardım kuruluşu desteği göremedim yıllardır. Zaten hangi kediye yetecekler. Psikolojik olarak çöküntü içindeyim, hep tekrar böyle bir hastalığın gelip çocuğumun birinin daha ölmesinden korkuyordum sonunda başıma geldi. Aileme anlatmaya çalıştım dışarı çıkarlarsa hastalık kaparlar diğer kedilerim gibi ölürler dedim ama ölürse ölsün gözüyle baktılar hep. Buraya içimi dökmek istedim, mahvolmuş durumdayım. Burda bazıları soru sorduğunda elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum çünkü kimse benim gibi kedisi hasta olup üzülsün istemiyorum. Çocuğum şimdilik çok kötü durumda değil gibi ama kulakları buz gibi, sürekli su içmek istiyor, ishali gözlemleyemedim çünkü kustuğu için besin alamıyor bu yüzden tuvalete çıkmıyor. Ateşi var, koltuk altları çok sıcak. Ben biliyorum birkaç gün içinde çok kötüye gideceğini belki de fip oldu hiç bilmiyorum belki gençlik hastalığı. Suyuna vitamin döktüm. Napacağımı bilmiyorum, elimden hiçbir şey gelmiyor.

52 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben benzer bir durum yaşadığımda kedinin durumu gerçekten acil olduğu için ilk önce aradım veterineri bakamayız olmadı barınağa bırakın dediler ama ben aldım veterinere götürdüm benim vicdanım el vermedi sokakta böyle bırakmaya ama hiç param yok sizin vicdanınıza kaldı sadece ilk muayenesini yapsanız bana yol gösterseniz yeter dedim. Pek istemeselerde bakmak zorunda kaldılar. Serum verdiler yoğun bakım mamalarından yedirdiler ilaç yazdılar bu sayede kurtardık. Belki sizde bir şansınızı demeyebilirsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok geçmiş olsun, bir veterinere gidip durumunuzu anlatsanız sadece muayene etseler ve size yardımcı olsalar çok iyi olur. Belki eczaneden alabileceğiniz daha uygun fiyatlı bir ilaç verebilirler ona iyi gelecek.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Yok ben daha önce çok kedi götürdüm, yardım etseler onlara ederlerdi. O zamanlar da borca harca yaptırdım ama sonra yine öldüler. Serum yapalım demiyorlar bile ben istersem yapıyorlar. Gittiğimde söyledikleri şey test yapmamız gerek her test başına 150 lira alacağız, şimdi 200 olmuştur. Her virüs için ayrı test yapmaları gerekliymiş. Yoksa bir şey yapamayız diyorlar. Dediğim gibi antibiyotik yapıyorlar ama ben zaten antibiyotik verdim kaç gündür patisi iltihaplı diye. Bunun sorumlusu benim ailem. Benim çocuğumu dışarı attırdılar. Göz göre göre ölüme gitti oğlum. Aşısız, ailem destek olurken aşı yaptırmak istedim Adana'da tüm veterinerler aşı yok dedi. Gerçi fipse aşı da fayda etmeyecekti. Lütfen dua edin, tekrar çıkarmasın yediğini. Günlerdir çıkarıyor. Sabah biraz mama yedi, su vermedim çıkarmasın diye, banyo kapısı açık kalmış ordan girip içmiş ben meşgulken yine çıkardı. 1 saat önce tavuk göğsü verdim küçük bir parça, 1 saattir çıkarmadı. Lütfen dua edin oğlum için. İlaç yaladığı için mide hassasiyeti olmuş olsun ya da patisi yara olduğu için vücudu tepki vermiş olsun inşallah. Bugün de Cuma, belki aranızdan birinin duası kabul olur.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Kedimi bi arkadaşımdan borç alıp evimize çok yakın olan vete götürdüm. Tahmin ettiğim gibi serum takmaya izin vermedi aşırı çırpınıp, onun yerine içilebilir bir rehidratasyon tozu yazdı veteriner. Tam nedenini bulmak için tahmin ettiğim gibi testlere ihtiyaç olduğunu söyledi ama yaptırmadım çünkü hepsi yaklaşık 2 bin lira tutar dedi şuan onu karşılayamam. Önlem amaçlı antibiyotik yapacaktı ben izin vermedim, zaten antibiyotik kullandığımızı ve merhemi yalayıp birkaç gün antibiyotik kullanınca istifra etmeye başladığını söyledim. Böbrek ve karaciğerinde sorun oluşmuş olabilir mi diye sordum belirtiler çok benziyor ama viral enfeksiyon geçirmiş de olabilir ancak testle anlarız dedi, önlem amaçlı böbrek destekleyici takviye yazdı ve zaten kedime içirdiğim multivitamin ve demir ilacını yeniledi bir süre daha kullanması için. Ek olarak anemi için b12 vitamini de yazdı. Kedim şuan çok daha iyi, dün ve bugün hiç istifra etmedi ve tüy yapısı da bayağı normale döndü, rehidratasyon sıvısından sonra aşırı su içmek istemiyor, yine istiyor ama eskiden hiç durmadan içmek istiyordu şimdi bir yerde bırakıyor. İştahı da eskiye göre çok daha iyi. Yorum yazıp destek olan iyi dilek ve dua gönderen herkese tekrar çok teşekkürler. Umarım kedim tamamen iyileşir.

gece18
gece18

12998

Fotoğraflarını resimleyebilir misiniz? Hızlı resim linkinden yükleyerek. Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak yazmışsınız. Takdir edersiniz ki aşısız bir kedinin dışarıda gezmesi, dışarıdan geldiğinde tüm hastalıklara açık olacağının bilincindesiniz de.
Bu kadar saldırgan olmasının ne sebebi olabilir diye düsünüyorum su an. Yara nasıldı bilmiyorum bir hayvandan mı darbe aldı da kuduzluk sinyalleri veriyor acaba? Bu yara bundan olabilir mi diye düsünüyorum. Merhemden antibiyotikten olacağını düşünemedim neticede geçmiş.. olsa ilk zamanlarında olabilirdi belki. Yüz ifadesi kulakları bakısları nasıl? Acısı agrısı anlayabilirsiniz. Yani fip, genclik hastalığı olsa kedi çok cok halsiz kalır az az yemeyi bile kesebilir. Saldıracak gücü kalmaz. Bu hastalıklar kusmanın yerine daha ciddi belirtiler gösterebilir.
Yabancı cisim çiğneme yutma olabilir mi? Çok gecmis olsun.
Bende yeni özel veteriner kurbanı olarak barınak veterinerimize yönlendim dünyanın paralarını saydım oğlum icin yeter ki iyi olsun dedim ama kabız olan oğluma damar yolunu sedasyon vererek serum vermisler son anda kurtardım. Ertesi gün barınak veterinerimizi aradım ona gittim. Çok ilgilendi. Lütfen sizde bir çantaya yerleştirip barınak veterinerinize gidin. Durumu izah edin. Tekrar cok gecmis olsun, lütfen gelismelerden haberdar edin.

Renklipati
Renklipati

140143

Öncelikle çok geçmiş olsun, yorumları tam okuyamadım, sizin yanınıza istinaden yazıyorum veterinerin görmesi şart belki çok önemli bir sorunu yok bir kaç saat dışarı çıkıp geldi diye hemen hastalık kapacak diyede birsey yok..ayağı yara olmuş belki ondan kaynaklı enfeksiyon durumu var,sadece muayene gerekiyor bunun için ama mutlaka veterinere götürün en azından neyi var öğrenmiş olursunuz..maddi açıdan sanırım zorlukta yaşıyorsunuz önce götürün ve burdan yardım edecek kişiler çıkacaktır bende dahil,dediğim gibi belki basit bir durum ateşi yüzden bu durumda..

teddybal
teddybal

123878

Çok üzüldüm umarım en kısa sürede feraha çıkarsınız.. Babanızla konuşup onların sizin için ne kadar önemli olduğunu söyleyip bir süre daha sizleri idare etmesini isteseniz, tatlı dille rica edin sonuçta evladısınız kıyamaz diye düşünüyorum, bu sırada da iş arasanız (biliyorum zor bir devir ama umarım her şey yolunda gider bulursunuz), Adana'da belediye nasıl bilmiyorum sokak canı diyerek veterinerlik hizmetlerinde muayenesini yaptirsaniz tanıya göre yardım istenirdi hesap açılırdı, Instagram'da şehrinizde hayvan destek platformları var mı aratın onlara ulaşın size yardımcı olurlar sokağa atıldı der durumu izah edersiniz, umarım sizin için her şey yolunda gider, kedinizin de kötü bir hastalığı yoktur😔🙏

teddybal
teddybal

123878

Şimdilik acil bir veterinere gidip durumu anlatsanız evimin bahçesinde bakıyorum diyin sokak canı diye yardımcı olur mu, borca yazdırın taksit yaptırın, durumu acilmiş çünkü, babanız da dayanamaz yardım eder ilerleyen günlerde, bir sinirle tepki göstermiştir belki umarım öyledir yumuşar.. Burda da soru açsanız Adana için, sokak canlarına yardımcı olan veteriner var mı, belediye nasıl, vs.diye.

Siyamask
Siyamask

14886

Yara sebepli enfeksiyondan ateşi halsizliği kusması olabilir diye düşündüm. İnşallah diğer endişe ettiğiniz hastalıklar değildir. Önerim gittiğiniz kliniklerde dahil her kliniği arayıp durumumuzu anlatmanız bu mesleğe gönül vermiş insanlar da var. Eminim ki biri kabul edecektir. Çok geçmiş olsunnn. Allah bebeğinizi size bağışlasın.🍀

Mia2021
Mia2021

13641

Az önce öyle bir rüya gördüm ki rüyada kedimin öldüğünü gördüm ve ağlayarak uyandım hemen ona sarıldım hergün düşünüyorum ona bişey olursa ben naparim diye. Sizi şuan o kadar iyi anlıyorum ki hala ağlıyorum çok kötü bir rüyaydı rüya olmasına rağmen hala etkisinden çıkamadım hani ne olur bilmiyorum Rabbim yavrularimizi bizden ayırmasın . Siz bir veterienre götürün maddi olarak yardımcı olmaya çalışırız yeterli o iyileşsin Rabbim sizden almasın Ailenizde bu kadar çaresiz ve size muhtaç bir yavruya nasıl sırt çevirir .hicmi Allah korkuları yok Ailenize birşey söylemek istemezdim ama gerçekten Hayvanlara acimayan şişede acımaz . Yazık Rabbim onalra hidayet versin hani diyorlar ya cennet annelerin ayağının altında yok ya asla değil. Cennet bu masum yavruların ayağının altında. Onlar için kim fedakarlık yapıp onlara yardım edip bir tas yemek veriyorsa Rabbim onları cennetine makbul eylesin.

Renklipati
Renklipati

140143

Allah acil şifalar versin yavrunuza,ve yine tekrar ediyorum maddi açıdan elimden geldiğince yardımcı olurum ve benim gibi yardım edecek çok kişide çıkar..burdan bilgi vermeniz yeterli damlaya damlaya göl olur çünkü..duam yarnuza inşaAllah toplarlar kedini biran önce

Seymmrym
Seymmrym

1292

Twitterda rabia öztürk hanım var hayvan sever ve çokça yardm eden bir insan ulaşırsanız yardım edeceğini düşünüyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Veterinerin isim ve banka hesap bilgisini burdan paylaşırsınız. Size destek olmak isteyen arkadaşlarla beraber ödemeyi yaparız.
Yeterki siz o CAN'ı bir an evvel veterinere götürün.

Siyamask
Siyamask

14886

Kedim yemeden içmeden kesildiğinde gourmet yaş mamayı blenderdan geçirip az miktarlarda suyla karıştırıp kedime veriyordum. İçinde şeker olduğu için mi bilmiyorum ama biraz iyi hissettiğini gözlemleyebiliyordum. Aynı şeyi refleks sığır etli mamada da gözlemledim. Direkt vermiştim yemişti. Tabii hiç biri suyun yerini tutmaz ama geçici çözümler işte

gece18
gece18

12998

Anlattıklarınıza bakacak olursak hiç götürülecek gibi değilmiş. Ne demek geri vermeyiz. Çok üzgünüm çok. Ben burdan kahroldum. Bence nette dolaşmayın derim bende de kaygı var. Böyle durumlarda asla nete bakıp kaygımı nüksettirmiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2020 Görüntüleme
  • 52 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR