Ben Bilmiyordum Ya Siz ??

46 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Ben sözümü tekrarlıyorum, hayatımın sonuna kadar bir aksilik olmazsa scottish fold kedi bakmaya devam edeceğim. Çünkü bu sorundan en çok korkan bendim, hatta açmaz olaydım ama bu meseleyle ilgili ilk konuyu da ben açtım. Mantık çerçevesinde cevap yapan arkadaşlarımın dediklerine bakıp bir de romeo kafasını çarpmıştı bu bahaneyle gidip veterinerime danışınca anladım ki ne benim kedimde, ne de scottsh sahibi olan arkadaşlarımın kedilerinde hiç bir problem yok, bu sitede scottish sahibi bir sürü insan var, çok şükür hiç birinin kedisinde hastalık yok, bu hayvanların bilinçli bir şekilde çiftleştirilmesinde hiç bir problem yok.


Siz istediğiniz kadar millet bilinçlensin almasın diye konuşsanız da, scottish fold cinsi bir kedi sahiplenmek isteyen bir insan bunları okuyup korksa bile, bir scottish kedi görüp korkularının yersiz olduğunu anlayıp yine de alır. Rica ediyorum artık, GÖZÜYLE, bizzat hasta, biblo gibi, kıpırdamayan etmeyen bir scottish görmeyen biri yorum yapmasın.

bozkir
bozkir

2261

Arkadaşlar gereksiz bir ayrışma taraf olma durumu var..
1- cins kedicisiniz vs diyerek insanlar birbirini surekli yargiliyor. Ama sonucta hepsinin birer kedi oldugu ve herkesin hayvansever oldugu atlaniyor. Kendimden ornek vereyim, ben kedilere yanaşan bir insan degildim, birinin vasitasiyla disarda kopek yavrusu sevdim, o duyguyu yasayinca hayvan sahiplenmek istedim kedi olmasini ve az tuy dokmesini istiyordum birtakim endiselerim vardi ailemle benim. Kisa tuylu kedileri arastirdim mavi rusta karar kildim ve sahiplendim. Kediseverler ailesine adim attim, barinaklarda bircok sahipsiz kedi oldugunu sonradan farkettim, kediler hakkinda farkindaligim artti. Ilerde para kazaninca yardim listeme bu barinaklari da eklemem gerektigine karar verdim.. Bunlari dusunmemi anlamami saglayan cins diye tabir edilen bir kedidir. Sadece cins kedi sever miyim ? Hayir aksine tum kedileri sevmemi saglayan bir cins kedi oldu. Cinsci diye yargilamak yerine herkesin hayvansever oldugunu gercegi uzerinde birlik olmak gerekiyor


2- bu sekilde yargilamalar ve ayrismalara maruz kalan kediseverler ise savunmaya gecmek zorunda kaliyor ve birtakim bilimsel gercekleri yokmus gibi goruyor gostermeye calisiyor, ve bu da bircok insanin yanlis bilgi vermek suretiyle kafasini karistiriyor. Taraf olmak zorunda degiliz arkadaslar, eger birer hayvanseversek birtakim yanlislarin devam etmemesi icin hep birlikte insanlarin bilinclenmenmesini saglayabiliriz. Birbirimizi yargilayacagimiza arastirip dogrusunu ogrenip bunu yaymaua calisalim, Yoksa her bu konu acildiginda birbirimizi yiyip duracagiz ve hicbir sey degismeyecek.


Biraz uzun oldu ama surekli ayni seyler yasaniyor. Asil odaklanilmasi gereken yere hic sira gelmiyor. Bunlari artik yazmam gerekiyordu, tesekkurler

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bozkir
" bu sekilde yargilamalar ve ayrismalara maruz kalan kediseverler ise savunmaya gecmek zorunda kaliyor ve birtakim bilimsel gercekleri yokmus gibi goruyor gostermeye calisiyor, ve bu da bircok insanin yanlis bilgi vermek suretiyle kafasini karistiriyor. "
Bu kısmı bana mı söylediniz acaba?
Öyle ise o röntgen filmini yayınlayan insan dünya ırk standartlarına Uluslararası derneklere kayıtlı kediler üretip yetiştiriyor. Alelade bir üretici değil yani.Ben derneklere kayıtlı, sürekli takip edilen kedilerde bir hastalık olsa fark edilirdi diye düşünüyorum.O fark etmezse yıllardır verdiği kedilerde bir sorun çıksa alan fark eder ve üreticiyi şikayet ederdi yada kedileri kontrol eden dernek görevlileri gibi insanlar fark ederdi diye düşünüyorum . O kişiyi geçtim diyelim ben farkı scottish fold sahibi olan tanıdıklarima bizzat sordum, linkleri attım bazılarına ve hepsi kedilerinin gayet Sağlıklı olduğunu söylediler. Bu kediler arasında 1,5 yaşında olanda var 1 yaşından küçük olanda. Toplamda bizzat sorduğum kişilerinin toplam 4 kedisi var. Ayrıca bir tanesinin ailesinin birçok scottish fold ve straght kedisi var. Kendisi kedilerinin gayet sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu insanların kedilerinin sağlıklı olup olmadığını fark etmemeleri imkansız çünkü çok iyi şekilde bakıyorlar.
Ben hastalık yok demiyorum "tüm" scottish fold larda yok bence. Ben buna inanıyorum. Sizde kendi fikrinize inanmakta özgürsünüz ama rica ediyorum fikrinizi bu tür sadece scottish fold sahibi olan insanların olduğu yerde değil scottish fold ırkını üreten insanların olduğu yerlerde söyleyin. Hem amacınıza daha yönelik olur hem de buradaki insanlar daha fazla gerilmez. Siz bilerek yapmamış olabilirsiniz ama buradaki bende dahil birçok insanın gerilmesine sebep oldunuz.
Lütfen artık konuyu burada kapatalım.
Herkesin evlatlarına sağlık ve uzun ömür diliyorum. İyi günler

Klimt
Klimt

2166

Daha once ogrenmemis olmaniza bir sey diyemem -kisisel bir yorum yapmiyorum- fakat burada onlarin hasta olmasinin kedi sahiplenmeyi dusunenler icin bilinmesinin faydali oldugunu dusunuyorum. Ayrica bundan once satin almama konusuna deginmemiz gerek. Evet barinaklarda vs bir suru kedi var sahip bekleyen. Satin almama bilincini edinmediyseniz sahiplenin de demiyorum. Satin alarak aslinda onlarin uretilmesi destekleniyor, bilincli olarak veya degil. Bu baslikta onemli olan bu bilinci edinerek engel olmak. Daha once alinmissa atilacak gibi bir durum degil. Yapilacak tek sey artik uretilmemesidir. Bence yerinde bir baslik olmus bilmeyenler icin. Simdi onemli olan bu ticarete ortak olmamayi ogrenmemiz.

miasugok
miasugok

12502

Bu hastalıklarla ilgili soykırım haberlerine gerçekten sinir oluyorum. İnanın bana benim yerimde olsaydınız siz de sinir olurdunuz, tilki53 sizin için bir şey söyleneyeceğim inanın pamuğun acısını hala ben bile taşıyorum.


Bozkir bey, size soracağım. Bakın ben scottish bir kedi sahibiyim, ve eminim farkındasınızdır bu hasta kedi haberleri bir kaç aydır revaşta. Haberlerin tarihlerine bakın hep yakın tarhlerdir.


Neyse demem o ki, bozkir bey,sizin bir mavi rus kediniz var şuan, allah bağışlasın. Aldınız seviyorsunuz bağlandınız, sonra birden mavi rus cinsiyle ilgili böyle hastalık haberleri türedi. Ve sonunda da yok sahiplenilmesinler yok çiftleşmesinler yok soyları kurutulsun tarzı haberler var? Üstelik bu haberleri baz alıp size bilmeden etmeden bi sürü kendini bilmez yok hayvan sever değilsin yok millete hava atmak için aldın bilmem ne diye ahkam kesme hakkı buluyor kendinde. Ne hissederdiniz? İnanın kavga amaçlı söylemiyorum sadece hepinizi empatiye davet ediyorum.

miasugok
miasugok

12502

Ya baban veteriner ona sorsana falan denmişti bana bir kere babaö büyük baş hayvanlarla ilgileniyor pek kediden köpekten anlamaz ama büyük baş hayvanlarda suni tohumlama çok yaygın bir şey, küçük baş hayvanlarda hiç duymamıştım. Şimdi arayıp sordum, erkek kediden sperm almak imkansız derecede zormuş. O yüzden kedilere suni tohumlama yapılmıyormuş bilginize.

bozkir
bozkir

2261

Ben kedi sahiplenmeden once forumlarda gezerken bu tarz haberleri gorup bilgilenmistim, benim gibi bircok insan olabilir ve bunu denk geldiginde dile getiriyorum, bu konular evet sevindirici degil ama sizin kediniz var moraliniz bozulmasin diye hic konusunu acmamak da mantikli gelmiyor. Siz bilmeden sahiplenip ona en iyi sekilde bakmaya calisiyorsunuz vicdaniniz rahat olmali yani rahatsiz olmanizi gerektiren bir durum yok bence

bozkir
bozkir

2261

Ayrica olayin ic yuzunu bilmeden direk saldiranlari da dogru bulmuyorum. Benim gordugum cogu insan bilmeden alip sonradan farkina variyor, bu donguyu kendi capimda kirmaya calisiyorum sadece amacim bu

miasugok
miasugok

12502

Kusura bakmayın da gerçekten duyar gerektiren bir ton konu varken bu haberlere bu kadar duyar kasmanız bana aşırı abartı ve gereksiz geliyor. Kedi ciğer hesabı gelmeye başladı bana artık üzgünüm.

Tilki37
Tilki37

4241

Konuyu ben açtım ama bu kadar ciddi ve hassas bir konu olduğunu bilmiyordum ,özür dilerim arkadaşlar , cins kedi ve köpekler hakkında hic bir şey bilmiyorum öğrendiğim bu bilginin doğruluğunu merak etmiştim sadece. Kasıtlı açılmış bir konu değil

miasugok
miasugok

12502

Yapay yollarla nasıl hayvan çoğaltılıyor ya

ayseeny
ayseeny

5023

bu cinslerde aynı cins kediler çiftleştirildiği zaman kediler sakat doğuyor, o yüzden kırıyorlar hayvanları mesela american shorthair ve scottishfold çiftleşmesi gibi. benim kedimde bu örnek verdiğim kırmadan. haberim yoktu bu olaydan, çok şükür oğlumda herhangi bir sorun yok. kendinizde kişisel kararınızla çiftleştirmeye çalışırsanız muhakkak başka bir cins ile yapın bunu. bu hayvanlar gerçekten çok sevimli, insanları 'yok süs olsun fotoğraf çeksin diye alıyorlar' diye suçlamayınız lütfen. herkes sokaktan kedi almak zorunda değil ki bu kişisel bir tercih meselesi tabikide keşke her can güzel bir yuva bulsa, ama cins kedi alanlarıda böyle kötülemekten vaz geçin. bir kedi daha bakacak olsam yine gider ev ortamında çiftleştirilen bir hayvan almayı tercih ederim bu benim görüşüm mesela lütfen saygı duyun ve insanları kabaca eleştirmeyin

miasugok
miasugok

12502

Yok ben artık cidden saygı duymuyorum kimsenin görüşüne, çünkü hep aymı insanlardan ve bu kadar da ciddi olmayan, önlem alındığında hiç bir problem çıkarmayan bir konuya bu kadar duyar gelmesi artık bana boş boş konuşma gibi gelmeye başladı.

bozkir
bozkir

2261

Arkadaslar burasi insanlar fikirlerini yazabilsin diye var. Kişisel iddalasmalara girmek yanliş. Benle ayni fikirde olmayabilirsin. Duzgun hir dille yazarsin ay yine mi siz bi bitmediniz gereksiz duyar, kedi ulasamadigi cigere... vs laflara gerek yok. Ayni fikirde degilsen ben size katilmiyorum dersiniz nedenlerini soyler ya da soylemezsiniz olur biter.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Miagoksu
Kesinlikle size katılıyorum. İçinizin rahatlamasına ve güzel oğlunuzun iyi olmasına çok sevindim.Size ve güzel oğlunuza sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2920 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR