Hills Kedi Maması Kullanan Varmı Aranızda ?

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559 Puan

HİLLSİN HERHANGİ BİR ÇEŞİTİNDEN KULLANIP MEMNUN KALAN VARMI . ?


HER GİTTİĞİMİZDE SATMASADA HİLLS İ TAVSİYE EDİYOR VETERINER HEKİM İÇERİĞİNİN KEDİLERİN YAŞAM FONKSİYONUNU DESTEKLENEBİLİR ŞEKİLDE OLDUĞUNU VE KEDİLERE İYİ GELDİĞİNİ DİLE GETİRİYOR HEP. ?
TAZE ET VS BULUNMUYOR FAKAT KULLANANLAR MEMNUN GİBİ PEKİ PETLEBİ AİLESİNİN DÜŞÜNCESİ NEDİR ?

46 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Hills güvenilir mamadır ve her zaman diyorum içerik etiketlerine takılmayın. Xx proteini ya da xx eti yazması ile kalite ölçülmüyor.


İçeriğe bakarsanız veteriner serisi her mama çöp o mantıkla

simbakedi
simbakedi

136205

ben veterinerde biriyle denk gelmistim. kadin hep nd gibi yuksek kalite mamalar kullaniyormus. artan zamlardan sonra hills gecmis. 15 ve 20 yasinda kedisi varmis, 20 yasindaki olmus 15 yasindaki icin veterinerdeymis, sebebi de hills mama yuzunden idrar yollarinda sorun cikmis. virbac mama uzerine mama tanimam diyordu. (kendi tecrubem olmadigi icin bu mamayla baska birinin tecrubesini yazmak istedim)


benim icin bu mamalarin yzun suredeki klinik bulgulari onemli degil. hicbir kuru mama markasinin uzun sure kullanilmamasi gerektigini dusunuyorum cunku. kuru mama denen sey ne kadar kaliteli olursa olsun saglikli degil. hills mama da gozumde veteriner serisi disinda iyi olmayan bir mama ancak tercih edilmeyecek bir mama da degil. butcem bu civarlardaysa alirim, bi tik daha ustuyse acaba alsam mi diye dusunmem sahsen. xx eti ile xx eti proteini benim icin cok sey fark ediyor acikcasi. bu gibi mamalarin karbonhidrat oranlari yuksek, proteinleri dusuk. bu yuzden benim son tercihlerimdeler genellikle. kime gore guvenilir, neye gore guvenilir mamalar bunlar. bir kediye iyi gelen digerine iyi gelmez. mamalarin bu sekilde korunmasi komigime gidiyor benim. sizin kediler de baya zordu mama konusunda hatirladigim kadariyla :D yerlerse afiyet olsun valla, umarim da yerler

Ben de aynı durumdayım. Şu an ND kitten tavuklu kullanıyoruz ama yavrumuz pek severek yemiyor, hatta epey az yiyor. Bebek püresi ve evde yaptığım tavuk ya da ciğer haşlama, kemik suyu çorbası, yumurta sarısı gibi ek besinlerle büyümesi yavaşlamasın diye uğraşıyorum. Veterinerimizi yeni yeni tanıyoruz ama o da sürekli Hills ve özellikle Royal canin övüyor, severek yer ve sağlıklı da diyerek. Elimdeki ND bitince Bozita denemeyi düşünüyorum ama Hills'in de 1.5 kiloluğunu alıp bir de onu da denemek geliyor aklıma. Kararsız kaldım. İçinde taze et yok diyoruz, gluten var diyoruz, küspe var, un var diyoruz ama yine de onları tavsiye ediyorlar. Anlayamadım...

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@BLACKKİİTTYPEARL
Royal canin kedilerimde gıda allerjisi yaptı malesef ona asla tavsiye etmem.
N&D Ağız kokusu yapıyor ve 1 senedir gelen serileri hiç bir kedi beğenmiyor.
Bozita güzeldir proplandan da memnun kaldım.
Hills ve proplan kullanıp senelerce sağlıkla yaşayan çok kedi gördüm tüy kalitesi kilosu kas kütlesi olsun.
Gerçekten hillste şuanlık denemeye değer gibime geliyor kullanıcı yorumları iyi gibi :)

Palyaco
Palyaco

218519

Tahilsiz olanı kullandim glutensiz kullanılacak mamadir

aeri-l
aeri-l

112416

Hills kitten tavuklu ve balıklısını kullandım. İkisinden de oldukça memnun kalmıştım. Adult ya da kısır mamalarını denemedim ama eminim onlarda kedilere iyi geliyordur çok kullananı var ve dediğiniz gibi 10 veterinerden 8i öneriyorsa bence bir bildikleri vardır. Benim daha önceden gittiğim bir veteriner mera virbac satmasına rağmen onların dışında bir mama olarak hills kitten önermişti mesela.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Veterinerlerin hills, proplan ve royal canin önerme sebebi uzun vadede sorunsuz mamalar olması. Klinik bulguları en iyi mamalar olduklarından öneriyorlar. Bence zaten hiçbir kuru mama iyi değil. Ama kuru mama yiyecekse de uzun vadede en sorunsuz olanını yemesini tercih ettim ben de. Bu mamaları kullanıyorum genel olarak. Kızım pek tahılsız mama sevmiyor. O yüzden biraz da mecburiyetten. Zaten rotasyon yaptığım için hiçbir mamayı uzun süre vermiyorum. Size de tavsiye ederim.

Merveabdn
Merveabdn

890

Ben şuan ton balıklı kısır olanı kullanıyorum 3.paket bitiyor ve kedim alerjik olması rağmen alerjisini tetiklemedi(çok şükür)..yine alerjisi çok nüksettiğinde hypoalerjik olanını kullanmıstık..veterinerime güveniyorum ve oda hillsi öneriyor birçok markaya göre..çünkü paket üzerinde ne yazıyorsa içeriğinde o var o yüzden güvenilir diyor. Birçok mama paket üzerinde iyi olsada içerikle uyuşmadığını söylüyor. Yani pakette yazana güvenmeyin diyor. Hillste firma olarak ürünlerinin çok arkasında..hastalık geciren her kediye önerilen ilk mama hills mesela.. umarım sizede iyi gelir

Merveabdn
Merveabdn

890

Benim kedimde de besin alerjisi royal canin kısıra geçince çıktı ve 7aydır uğraşıyoruz bir beslenme düzeni otutturalım diye kolay değil gerçekten.. proplan iyi gelmemişti çok kaşıntı ve tüy döktü..şimdi britcare hypoalerjenik sipariş verdim onu deneyeceğim ikisini rotasyonlu kullanırım diye düşünüyorum..aynı proteini uzun vadede kullanmakta tetikliyor çünkü..

Merhaba
Ben kedim 6 aylıkken Hills Kitten Turna Balıklı olanı vermiştim.İshal oldu ve ishalde kan olduğunu farkettik. O kadar kötü kokuyordu ki veteriner hekim gençlik hastalığı alabileceği ihtimaline karşı test yaptı. Mama değişimi yaptık ve mamadan sonra düzeldi.


-Geçici yuva olurken başka bir kediye de Hills mama kullandım. ona çok iyi geldi. Tüyleri ve kilosu güzelleşti. fakat başka bir geçici yuvalığımda yavruları ishal yaptı ve kan gördük.Tekrar mama değiştirdik.


-Yakın zamanda bir arkadaşım kedisinin ishal olduğunu ve kanlı olduğunu söyledi. Hills mamaya geçiş mi yaptın dedimde evet dedi.


Konu ile ilgili yaşadığım 4 durumu yazmak istedim. Benim gözümde %75 sıkıntılı bir mama.


Proplan, Hills, Royal Canin, Virbac denedik. Sanabella ve Acana'da aldım. Şu ana kadar denediklerimin arasında en iyi gelen kesinlikle Virbac.

pablopicasso
pablopicasso

117031

#Oqrenerde06


Oğlum kadar seçicisi var mıdır bilemem🤓 ama yaş mama yemez. Malt seçer, mama seçer. Tavuk haşlama, balık vs asla yemez. ND İ, rc, neler neler denedik. Hatta vet. hek. bile yesin yeter ki diye neler neler açtı koydu önüne🥰


Ama o dönem proplandan başka mama yediremedik.


Ne zamanki sağlık sebebi ile şartlı mamaya başladık. Üzmedi beni çok şükür.


Hatta şimdi gastro hills e çok çok az virbac kısır karıştırıp veriyorum. Maşallahı var. Aman nazar değmesin🧿🥰


Yani vet. hek. söylediğine göre bir çok kedi kitten serisi hariç hills yemekte imtina ediyor diye. Ki satıcısı değil kendisi. Kendi kedime bile yediremedim der. O da seçici imiş.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

TON BALIKLI YETİŞKİN HİLLS KEDİ MAMASI İÇERİĞİ BAZILARINDA % BELIRTILMEMİŞ GÖREMEDİM.
Ton balığı eti
Mısır
Pirinç
Hayvansal yağ
Mısır glüten unu
Ton balığı unu
Mineraller
Kurutulmuş pancar küspesi
Dijest
Balık yağı.
Analitik Bileşenler
Protein 33,2%
Yağ içeriği 20,7%
Ham lif 1,0%
Ham kül 5,8%
Nem 7,0%
Kalsiyum %0,94
Fosfor %0,75
Sodyum %0,38
Potasyum %0,72
Magnezyum %0,073
Karbonhidrat /NFE %39,3
Kg Başına Besinsel Katkılar
E672 (A Vitamini) 6401 IU
E671 (D3Vitamini) 670 IU
E670 (C Vitamini) 109 ppm
E1 (Demir)153mg
E6 (Çinko)138 mg
E4 (Bakır)20,6 mg
E5 (Manganaz)7,1 mg
E2 (Kalsiyum İyodat)2,4 mg
E8 (Sodyum Selenit) 0,3 mg
Omega-6 %0,39
Omega-3 %3,22
Beta-Karoten 3.43 ppm
Enerji Değeri
4058 kcal/kg (406 kcal/100g)

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@palyaco hangi serisiydi o acaba.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@septilbaykus aynen öyle bu mamaların firmasına gidip gelen arkadaşım x mamasında taze et yazıyor ama asla taze et vs kullanılmıyor ful tahıl dediğini hatırlıyorum o yüzden x et deyip kandıran çok firma var. İTHAL MAMALARDA DAHİL BUNA

pablopicasso
pablopicasso

117031

Gastrosunu kullanıyorum. Be evet faydasını görüyorum. Hekimimiz asla dikte etmez ama her birini tek tek anlatır. Ki hills bu süreçte tercih eden oğlum oldu ki çok seçicidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5848 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR