Kediler Balkonda Yaşaya Bilirim???

Sevgi_ylzy
Sevgi_ylzy

1918 Puan

Kız kardeşim kedi bakınca ama annem odasına yada eve sokmasına izin vermedi en fazla balkonda baka bilirmiş. Büyük ihtimalde öyle olacak ama ben çok tedirginim balkonda kedi beslenir orda kedi rahat edermi bilemiyorum:(

50 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Balkonun kapalı/açık olması fark etmez. Hiçbir hayvan hapis hayatı yaşamamalı. Kendi hayatınızı kurup, kendi evinizde yaşamaya başlayıncaya kadar siz sokak hayvanlarını sevip besleyin. Emin olun kazanacağınız maneviyat ve tatmin duygusu aynı olacaktır.

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Balkonu boşver,1 hafta boyunca odandan dışarı çıkma. Annen tepsiye koysun yemeğini getirsin önüne,sadece yemeğini getirdiği zamanlarda sınırlı bi şekilde konuş annenle yada diğer aile bireyleriyle. Bak çok uzun bi süre değil altı üstü 1 hafta. Annen baban içeride çay içip Çiğdem çitlerken muhabbetlerini duyduğun halde gitme yanlarına. Eğer böyle bir hafta geçirebilirsen tamam al koy balkona. Mesele burda balkon olması,salon olması,senin odanda kalması değil. Sizinle yaşayan her kedi köpek sizinle beraber olmak ister. Sizin yanınızda olmak ister. Uzun süreli bi araştırma yapın veterinerlere gidip. Eğer hayvan sahibiyle beraber aşı oluyosa daha az korkuyo yada korkmuyo. Eğer sahibi ay ben bakamam diyen tiplerdense emin olun hayvan daha çok korkuyo. Çünkü o gerçekten iyi günde de kötü günde sizin onun yanında olmanızı istiyo. Eğer bazı sebeplerden dolayı eve aldıktan sonra tamam içerde dursun ama sadece odamda dursun dışarı çıkmasın.sadece balkonda dursun deyip sizin yanınızda olmasını engellicekseniz nolur almayın.

Feronia
Feronia

117611

Bu düpedüz hayvana işkencedir. Ailem misafir geldiğinde kızımı odaya kapatınca hayvan sürekli üzüntüsünden monkluyor ve kapıyı tırmalıyor, ben ise bir dakika yanından ayrılamıyorum. Bir insan nasıl göz göre göre hayvanı ömür boyu tek bir alana hapsedebilir? Kızım şu an kızgınlık döneminde ve yatağım kirlendiği için geceleri odama alamıyorum, kapıyı tırmalayışından içim acıyor. Kirlenmesin diye halıları kaldırdık ama hiçbir şekilde onu kısıtlamadık, terlikle yürümek hapis hayatı yaşamaktan çok daha az rahatsızlık verici bir durum! Baktığınız şey bir insan değil, bir hayvan. Onun hayatında sizin gibi işi, arkadaşları, hobileri yok; sadece siz varsınız! İsterseniz ona vereceğiniz alan bir hektar olsun, neye yarar? Sizin ondan asıl esirgediğiniz şey alan değil, sizsiniz. Eğer içinizde ufacık bir vicdan kalmışsa içten bir şekilde bunları anlar ve vazgeçersiniz. Sadece empati yapın. Bir dakikalığına her ne yapıyorsanız bırakıp kedi olduğunuzu hayal edin. Tüm ömrünüz boyunca açık hava göremiyorsunuz, sadece arada bir gelip size ilgi gösteriliyor ve yemekle su veriliyor, ömür boyu aynı alandasınız, canınız sıkılınca konuşacak kimseniz yok. Sizce bu hapis hayatı değil mi?

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Hayvancağızı alıp bir alana tıkmak sahiplenmek ya da beslemek olmuyor efendim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tecrübe etmiş olarak söylüyorum,bu saldırgan, psikolojik sorunları olan bir hayvana dönüşmesine sebebiyet verir. Hiç bir koşulda ne kadar büyük olursa olsun bir yere kapatarak hayvan bakmayı tavsiye etmiyorum. Siz seviyorsunuz, istiyorsunuz diye hiç bir hayvan bu şekilde yaşamaya mahkum edilmemeli.
Benim oğlum evdeki alaturka tuvalet ve ebeveyn banyosu hariç her yere girer. Çünkü o ailenin bir üyesi ve diğer aile üyeleri ile aynı haklara sahip olmalı. Dediğim yerlere de hijyen açısından onun iyiliği için girmesine izin vermiyoruz.
Uyurken de tek başına uyumak istemeyebilir,yine uygun değil bence

KedimVar
KedimVar

119251

Kesinlikle yapmayın! Siz şimdi her zaman yanında olurum, hiç yalnız bırakmam diye düşünebilirsiniz ama öyle olmayacak. Ayrıca maması, suyu, yatağı vs. olabilir ama bir balkona hapsolduktan sonra neye yarar ki? Ben bazen odamın kapısını kilitliyorum. Kilitledikten 5 dakika sonra kapıda miyavlamaya başlıyorlar kedilerim. Kapıyı açınca koşarak içeri giriyorlar. Yani bütün ev onlarınken 5 dakika bile bir odaya girememeye dayanamıyorlar. Kaldı ki siz ondan yaşamı boyunca balkon hariç bütün eve girmemesini istiyorsunuz. Ayrıca kediler sevilmek istedikleri zaman sahiplerinin yanına gidip kendilerini sevdirirler. Ama o kedicik bunu yapamayacak çünkü balkondan çıkamayacak. Aldıktan sonra ailem alışır, sorun olmaz demeyin çünkü ya alışamazlarsa? Kediniz bütün hayatını balkonda geçirecek.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Hep şunu söylüyorum bakmayın! Ev içerisinde kim olursa olsun itiraz var ise bakmayın! Bu her zaman sorundur ve sorun olacaktır. Ev halkı ile karşı karşıya gelmek yerine bakmamak en doğru karardır. O hayvan içinde eziyet olur bu zira hareket etmekten hoşlanan bir varlıktan bahsediyoruz

zuhall
zuhall

10265

200m2lik evimde,herdaim oyun oynadigim,geceleri gelip koynuma yatan kedime,arada dis kapiya gidip miyavladiginda,pencereden etrafi buyuk bi merakla izlediginde bile hapis hayati yasatiyormus gibi hissederken,bi balkonda kedi beslemek bana hic mi hic mantikli gelmiyor. ancak disari cikilmasina izin verilmesi halinde,aksam balkona gelip uyuyup yemegini yiyecek sekilde bakilirsa olabilir.
ki zaten 1ay balkonda tutup,kapilari acik birakin bakalim ne olacak? sicak yatagini ve yemegini mi,ozgurlugunu mu tercih edecek kendi gozlerinizle gorursunuz...

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

İnanın köpek kediden çok daha uğraş, zaman ve özveri ister. Siz en iyisi dediğim gibi sabırlı olun. :)

Bir sey daha eklemek istiyorum kedinin hareket alani olmadigindan bu kedide bir sure sonra hareketsizlikten dolayi obezite, karacigerde yaglanma olur sonra hareketsizlikten dolayi baska hastaliklar ortaya cikar.

martha
martha

13132

inanamıyorum ya önceki cevapları okumadım aynı şeyler yazılmıştır muhtemelen. ama hayvanı bi balkona hapsedecek kadar vicdansız nasıl olabiliyorsunuz. evde bakılan kediler sahiplerinin peşinden ayrılmaz yalnzı kalmak istemez. siz onu hapsetmiş olacaksınız. orada yapayalnız. diyecek kelime bulamıyorum. gerçekten böyle bir şeye düşünebil ek için çocuk olmak lazım.” annecim kedi alalım eve girmicek söz veriyorum sadece balkonda bakıcam :((“ böyle bir şeyi kabul eden yetişkin anne/baba da vicdansızdır benim gözümde.

Mariana
Mariana

11022

her zaman aileler karşı gelir evde hayvan beslemeye ama zaman geçirdikçe kendileri eve alıcak kediyi, kedi için endişelenecekler bu hep böyledir :) bu yüzden bu kadar bir insanın üzerine gidip sen kal odada bir hafta yok bilmem ne demek çok saçma, kendisi zaten bunun farkında.

Balkonda bakmak dogru bir davranis degil.bu hayvana eziyettir, hic almamanizi tavsiye ederim.dusunun oyun alani yok ne olursa olsun soguk olacak,kosup oynayamayacak.disarda kedi besleyin eve almayin.

aleyn
aleyn

113859

kediler sosyal ve özgürlüklerine düşkün hayvanlardır, sizlerin içerde hareket halinde oldugunu bilecek aranıza karışmak isteyecek ama karışamayacak. bazen yemekte çok tepemize çıkınca diğer odaya koyuyorum 5 dk içinde yemek yiyoruz sırf daha fazla orda kalmasın diye çünkü kapıyı patileriyle dövüyor resmen, kapıyı açtıgım zaman içeri gelip bi süre dolanıp yine diğer odaya geçip yatıyor ama kapının açık oldugunu istediği zaman gelebileceğini biliyor bu yuzden strese de girmiyor. yani yine bütün odalara sokmayabilirsiniz ama tek başına da kalmamalı sizin yanınıza istediğinde gelebilmeli..

Lattexx
Lattexx

302

Bende ilk başta kedi sahiplendiğimde anneme odamdan çıkarmayacağına söz vermiştim bilmiyordum çünkü kedidin tek başına bir odada kalamayacağını ama annem kediyi sahiplendikten sonra çok sevdi ve 2 gün içinde artık tüm evde gezmesine izin verdi.Hatta artık gece beraber uyuyorlar :) Sahiplenmeden önce bende benim odamda kalabileceğini düşünüyordum ama şimdi anladımki odada kısıtlanıcak bir hayvan değil bazen birileri gelince kapısını kapıyorum sürekli bağırıyor çıkmak için üzülüyorum ona.Kapının başında bekliyor.Eğer annen kediden korkmuyorsa sadece temizliğinden dolayı istemiyorsa bu sorunu aşarsınız bence çünkü zamanla çok temiz olduğunu anlar.Lütfen onu bir odaya hapsetmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2494 Görüntüleme
  • 50 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR