Kısırlaştırılmış Kedi-Acana Pacifica

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502 Puan

Merhaba 9 aylık dişi kedimi kısırlaştırdım ve mama olarak acana pacifica kullanıyorum. Sürekli aynı mamayı yemekten sıkıldığını düşündüğüm için hem de kısırlaştırdığım için mama değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Şu an kilo problemimiz yok hatta zayıf bir kedi acaba acananın başka bir çeşidini mi denemeliyim yoksa kısır kedi mamasına geçmem mi sağlıklı olur veterinerimizden net bir bilgi alamadım. Tavsiyede bulunabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

33 CEVAP

serot10in
serot10in

912

Kedi fazla olunca eldeki mevcut imkanlarla en iyisini yapabilmek önemli kardeşim. Başkasının beslediği kedileri kovmaya çalışan merhamet yoksunlarının olduğu bir dünyada 6 kediye baktığın için bence kendinle gurur duymalısın. Maddi imkanlar değişebilir ama önemli olan onlara ne kadar sevgi verebildiğin.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Rica ederim.Daha anlaşılır olması için şunu söylemek istiyorum kedilerin bağırsak florasındaki bakteri miktarı insandakinin neredeyse binde biri kadar.Bu nedenle çok çeşitli beslenme onlar için sorunlara neden oluyor.Örneğin acana pacificayı uzun süredir tüketen bir kedinin florası bu mamanın sindirimine uygun şekilleniyor.Birden grasslandse geçiş yapınca zaten bakteri miktarı kısıtlı olan flora yeni mamanın sindiriminde ciddi uyum sorunları yaşayabiliyor.Bu nedenle doğru mamayı bulana kadar yahut kedim aynı mamayı yemekten sıkılmıştır düşüncesiyle sık değişim yapmak zararlı.Yeri gelmişken bir nokta daha belirtelim.Kedilerin tat alma duyuları insandakine kıyasla çok daha zayıf.Bu nedenle aaa num num mama çok lezzetliymiş diyerek yemiyorlar.Kedilerin mama konusundaki seçicilikleri doğrudan mamadan aldıkları koku ile ilgili.Çünkü koku duyuları çok gelişmiş durumda bizlerin 15-20 katı yanlış anımsamıyorsam.Ez cümle beslenme ile ilgili çözüm ararken onların kedi olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmekte fayda var.Soru sahibi bağışlasın lütfen, sorusunda fazlaca gevezelik ettiğim için:)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Sık sık mama değişimi yapmak kediniz için ciddi ve uzun süreli sindirim problemlerine neden olur.Kedilerin sindirim sistemleri rutine alışkındır.Değişikliklerden hoşlanmaz.Çeşit çeşit beslenme onlar için sandığımız gibi iyi değil aksine sağlık sorunları doğurabilecek bir durum.Kademesiz mama değişimlerinde yaşanan ishal sorunları ise bunun en net örneğidir.Kediler aynı mamayı yemekten sıkılmazlar, kendimiz gibi düşünmeyelim:)Sindirim sistemleri o mamaya alıştığı için o düzende devam etmek ister.Uzun süreli kullanımlarda değiştirmek elbette gerekli ama her yeni pakette başka mama kullanmayı denemek kediniz için sağlıklı olmaz.Kalıcı ishal durumlarıyla karşılaşabilirsiniz.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ne yazık ki aynı markanın farklı içerikli ürünleri dahi sindirim sorunlarına neden oluyor.Totalde alınan besin miktarından ziyade onların sindirim sistemlerinin alıştığı tür beslenmenin dengesizleşmesi neticesinde bu sindirim problemleri ortaya çıkıyor.Yani daha açık ifadeyle sorun farklı marka mama denemekte değil alıştığı mamayı değiştirmekte.Tabii bu söylediklerim sık değişimler için geçerli yoksa 6 ay ve üstü bir süredir aynı mamayı kullanmakta olup kuzuludan balıklıya geçmek isteyen ve bunu kademeli olarak yapanların herhangi bir sorun yaşayacağını sanmam.En azından benim tecrübelerim böyle söylüyor.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Ben de tam tersi imkan varsa olabilecek en iyi mamayı almak gerektiğini düşünüyorum.

serot10in
serot10in

912

Konuyla alakası yok ama görünce yazmak istedim.Kampanyada Orijen Tundra 5,4 kg lık 240 tl ye aldım kg başına fiyatı 44 lira gibi bir rakama denk geliyor Royal Canin ve proplan gibi gereksiz mamaların 2 kg paketinin 70-80 lira olduğu bir piyasada orijen ve acanayı bu fiyata kullanmak mükemmel bir olay. Sizin konunuza gelince Orijen türkiye distribütorlü Şadanlar firmasına attığım maile geri dönüş yaptıklarında acana ve orijen ürünlerinin yavru hamile kısırlaştırılmış kedilerin hepsinde kullanılabileceğini herhangi bir ayrım bulunmadığını belirtti. Kendilerine mail atarak numune talep edebilirsiniz isterseniz baya ilgililer müşteri memnuniyeti konusunda.

septikbaykus
septikbaykus

17255

6 sadece bahçemizde baktığım çünkü o hamile ve 5 yavrusu var. Parkdakiler sokakdakiler falan 20 yi buluyoruz galiba :) keşke 6 olsa ^^


Anne ve yavrular için pro choice alıyorum annede yavru mamasından yiyor. Diğerlerine micho,mito mix veriyorum gönül isterki nd acana verelim ama aylık 20 bin tl gelirim yokki ^^


Allah daha çok versin bu arada

serot10in
serot10in

912

2 kedim var biri hamile haftada 1 kg mama net olarak gidiyor daha önce aldığım 1,8 kg paket ortalama 15 günde bitiyordu. Evet pahalı mamanın iyi olduğunu düşünmek iyi değil belki ama bu orijen ve acana için geçerli değil. Şahsi düşüncem bu yavruları doğal ortamlarından alıp bakıyorsak en iyisini vermeliyiz en azından mama konusunda.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Hocam durumun o kadar iyiyse bişey diyemem tabi. çünkü kilosu 44 lira ucuz diyosun ki iyidir. haftada 1 kg gidiyosa ayda 500 lira yapar bu. Normal rakamlar değil tabiki en iyisine layıklar ama ben bunun kuru mama + yan ürünlerle sağlanması taraftarıyım.


Gerçi 5 yavru 1 anne var bende mecbur böyle yapcam :D

serot10in
serot10in

912

Evet mama değişim düşüncenize katılmakla birlikte yanlış ise düzeltin lütfen ama aynı mamanın yani aynı markaya ait ürünün farklı lezzet çeşidini denemekte zarar olacağını düşünmüyorum içerik olarak biri kuzu diğer balık diğeri tavuk olsada ortalama besin değerleri arasında uçurum olmaması nedeniyle

septikbaykus
septikbaykus

17255

Evet tam olarak bu işte. Onların salgıladığı enzimler ile bizimki aynı değil. Ama sokak kedileri bu konuda evrimleşti tabi her gün başka şeyler yiyo canlarım :(

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Benim kedimde iştah artışı ya da hareketlerinde bir azalma yok zaten zayıf bir kedi ama mamadan sıkıldığını düşünüyorum. Mamayı sık sık değiştirmekte zararlı olabilir gibi geliyor bana

serot10in
serot10in

912

Bu arada aldığım Orijen mamanın son kullanma tarihine de 6 aydan daha uzun bir zaman vardı

serot10in
serot10in

912

Teşekkürler bilgilendirmeniz için daha önce yanlış mama değişimi nedeniyle bağırsak sorunları ile karşılaştım ama bahsettiğim tarzda mama değişiminin zararı olmayacağını düşünüyordum anlaşılan süreyi biraz uzatmakta fayda var

Gul36
Gul36

113362

@serot10in , Orijen Tundra indirimini ben de gördüm, ama genelde bu tip uçuk indirimler son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerde oluyor diye biliyorum. Sizinkinin tarihi neydi acaba?


Bu arada, mama değişimi konusunda ben de Şadanlar Pet'le birkaç görüşme yaptım. En sonunda Grasslands ile devam etme kararı almıştım ancak bir süreliğine ithal edilmeyeceğini söylediler, ben de Pacifica aldım. Bu konuda Şadanlar'ın veterinerlerinin önerisi, aynı marka içinde olsa bile en az 3 gün kademeli geçiş yapmak.


Ayrıca ben Farmina ve Şadanlar'dan istediğim Acana, Orijen ve N&D numunelerini çok az olmak üzere hiç karıştırmadan kedime verdim. Yiyip yemeyeceğini gözlemledim, sonra da kendi mamasıyla karıştırarak verdim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1858 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR