2,5 Aylık Yavru Kedim İçin İçeriği Güzel Ve Besleyici Mama Öneri Acil

Merhaba 2.5 aylık yavru kedi sahiplendim. Yavru kedim şuanda royal canin kitten yiyor. İçeriğini beğenmediğim için mama markası araştırması yaptım ve bozita, brit care, pro-nutrition, Exclusion ve spectrum mama markalar arasında kaldım hangisi daha iyi sizce?. Sizinde memnun kaldığınız mama markaları var mı?

38 CEVAP

Ceooxx virbac pahalı olduğu için ve fazla bilinmediği için o markaya güvenemiyorum

simbakedi
simbakedi

136281

https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/130073-exclusion-ton-balikli-kisir-kedi-mamasi-inceleme


exclusion mamanın kısırında böyle bir ikilem yaşadık biz o yüzden bu markaya ben güvenmiyorum artık. ben yavruyken kedime bozita kullandım ve aşırı memnun kaldık. Ancak şöyle bir şey var ki royal canin tahıllı bir mama, bozita tahılsız. bu nedenle bu geçişte kedi ishal olabilir. ben kedimi sokaktan aldığım içinn sipariş gelince direkt bozita geçmiştim ancak @Poki'nin de dediği gibi kediniz sindirim sorunları yaşayabilir. Bu nedenle biraz daha büyüdükten sonra kademeli bir geçiş yapabilirsiniz.


Yazdığınız mamalardan en güveniliri ve bence en iyisi bozita. Bu nedenle diğer iki mamaya bakmazdım ben. Çokkkk bilindik mamalar değiller, bir sorunda muhatap bulabileceğinizi sanmıyorum. Bozitada da belki bulamazsınız ama bilinen bir marka, ben de zamanında çok memnun kalmıştım. Ayrıca Virbac mama bulabileceğiniz en iyi mamalardandır. Çok yaygın değil çünkü 1 pahalı, 2 de sadece veterinerlerde satılıyor :D

ventricosa
ventricosa

9196

Acana first feast tavsiye ederim. Virbacla aynı segmentte daha rahat bulunabilen bir mama benim kedim virbacı yemedi sevmedi ama acanayı çok severek yiyor içeriği doyurucu ve güzel bence ama gramajla verin eğer alırsanız paketin üzerinde de yazar internet sitesinde de kullandığınız mamayı seçip kilosunu ve kaç haftalık olduğunu seçip bakabilirsiniz. Ben şahsen çok memnunum keşke baştan acanayla başlasaymışım diyorum ben de royalle başlamıştım. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

ceooxx
ceooxx

213

Bende yavru kedim için royal canin kitten kullanıyordum ve sizin gibi içeriğini beğenmediğim için veteriner tavsiyesiyle virbac yavru kedi mamasına geçtim içeriği epey zengin tavsiye edebilirim

ceooxx
ceooxx

213

Sadece veterinerler satıyor güvenebilirsin bence fiyat konusuna gelince de çok aman aman bir fark yok aralarında kitten ile bir araştır derim

Anladım. Mama markayı Acil öneren olursa çok iyi olur

Poki
Poki

1413

Kediden kediye fark olabileceği gibi size tavsiyem 6 ayın öncesinde mama değiştirmemeniz. Yavru kedilerin sindirim sistemi çok hassas olduğundan dolayı. yine de siz bilirsiniz tabii ama ishal sorunu ile karşılaşabilirsiniz yavaş yavaş kademeli geçiş yapın eğer yapacaksanız da ve benim tercihim Bozita olurdu.

@poki haklısın bozita markasını daha önce kullandınız mı?

@simbakedi tahıllı mı daha iyi yoksa tahılsız mı daha iyi sizce. bozita markasını hala kullanıyor musunuz?

Kullandığınız ve memnun kaldığınız başka markalar varsa yazarsanız çok iyi olur

Poki
Poki

1413

Hayır hiç bozita kullanmadım, bir araştırma sonucunda kendime göre en iyi olabilecek mamanın bozita olduğuna karar verdim ama ne yazık ki geçiş yapamıyorum çünkü kedimi 4 ay önce kafama göre royal'den N&D'ye geçirdim sonra ishal sorunumuz oluştu. 4 aydır yumuşak dışkılama sürüyor 1 ayı geçkindir gastro mama ve probiyotik kullanıyoruz. Birkaç ay daha böyle devam edip Bozita'ya geçmeyi düşünüyorum ben de, o yüzden size tavsiye ettim. Kedim şuan 9.5 aylık ve sadece bu yumuşak dışkı meselesi yüzünden kısırlaştırma yapmıyor veterinerler, her açıdan sinir bozucu bir durum. Araştırdığım linki aşağıya bırakacağım, çok iyi bir araştırma olmuş tavsiye ederim okumanızı. uzun bir liste ama belki işinize yarar.


https://kahramanbaykus.com/turkiyede-satilan-kuru-kedi-mamalari-genel-cizelgesi/

@poki Bu markanın türkiyede fazla bilinmemesi üzücü açıkcası ben çok araştırma yaptığım için bozita markasını buldum. Bir sürü marka var insanın aklı karışıyor.

@poki tahılsız mama daha mı iyi sizce?

Poki
Poki

1413

Evet onlarca marka var bazıları çok kaliteli evet ama her kaliteli de her kediye iyi gelmiyor. Tahıllı mı tahılsız mı konusunda bence kimsenin net bir cevabı yok. Bazıları tamamen tahıl karşıtı bazıları tahılın olması gerektiğinden yana. YouTube'da video görmüştüm kimin kanalı hatırlamıyorum fakat şöyle bir şey dendi; doğal ortamındaki hayvanlar bile vahşi yaşam olsun ya da sokak hayatı olsun bir kuş, geyik veya herhangi bir hayvanı yediklerinde onların yedikleri de midelerine gittiği için ve avladıkları hayvanlar da çoğunlukla otçul oldukları için bu sayede tahıl bu hayvanların sindirim sistemlerine aslında giriyor. yani %100 tahılsız beslenmiyorlar aslında. Onun için kesinlikle tahılsız ürün yemeliler demek bana pek mantıklı gelmedi bu videoyu izledikten sonra, tahıl da bu hayvanların vücuduna giriyor vahşi doğada bile olsa, bu açıdan bakınca çok doğru. Ama piyasada güzel kaliteli ürünlerin çoğunlukla tahılsız olarak satışı yapılıyor o yüzden belki de az tahıllı ve tahılsız ürünü karıştırarak vermek, bazen deneme yanılmayla bulmak ve bunun için bir araştırma yapmak gerekir diye düşünüyorum. size az önce gönderdiğim linkte bundan da bahsediliyordu, okumanızı tavsiye ederim.

@poki haklısınız attığınız linkten okumuştum. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 656 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR