Kedimin Kaybolması Hakkında

Venusss33
Venusss33

1177 Puan

Merhabalar öncelikle 1 haftadır yoktum kedim kaybolduğundan beri soranlar onun bulunması icin yazanlara çok teşekkür ederim ama maalesed ne kadar arasakta bulamadık mersindeki mobeselerin neredeyse yarısına bakıldı şaka yapmıyorum ama herhangi bi iz yok kızımdan 1 hafta oldu tam bugun acısını halen atlatabilmiş değilim her zaman ona dua ediyorum iyi bir yerdedir diye her cıktıgımızda arıyoruz annem markete cıkıyor 2 saat gelmiyor arkadaşlar biz sorumsuz insalar değiliz bazılarınız demiş ilk kaybolduğunda benim ilk işim çip taktırmak olurdu diye ama bilmiyorlarki kedim bize geldiğinde 1.8 yaşındaydı 1.5 yıldır bizimle gittiğim her veterinere sordum ama takmıyorlar bir arkadaş demiş 10 bin tl cezayı odeyip takardım diye ama ben 14 yaşındayım ailem destek cıkıyor ama kedimin ihtiyaçları için 10 bin tl kedi bakan birisi için cok büyük bir para değil ama benim aileme söyleyeme cekineceğim bir miktardı o sebepten ötürü söyleyemedim ayrıca hastalık durumu olmadığı sürece 10 bin tl gibi bi parayı toplayamazdım maalesef airtag alacaktım kaybolmadan 2 gün once veterinerimiz söylemişti bana kaybolmasaydı ona alacaktım tasma bakıyordum airtag ile uyumlu bi instagram sayfası vardı onu araştırıyordum ama bulamadığım için kendimi suçlayıp duruyorum. Burada bana sorumsuzsunuz önlem almadım demiyorsunuzda cinlerin kedinizi kaçırdığını söylüyorsunuz diyenler var ben asla o hayvanın vebalini almam yalan söylemem daha oncesinde danıştığımız hoca kedinize yansıyor demişti o acımın arasında böyle bi yalan ortaya atıp soranlara kedim böyle kayboldu diyecek hiç değilim. Ben evi havalandırırken bile tasma takan bi insan oldum 1. Kaybolup gelişinden sonra oncesinde de sorumsuz değildim yanlış anlaşılmak istemem ben burada. Sadece kendimi anlatmak istedim camlarda sineklik olmamasının sebebi kedim varken camları inanın ki açmıyoruz bu konuda cok dikkat ediyoruz evimiz 1. Katta olduğu icin asla kaçar diye acık bırakmıyorduk. Ben elimden gelen herşeyi yaptım beni neden diğer sorumda suçladınız.

46 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Kusura bakmayın da sizin hayvan önemsediğiniz falan yok demek ki ısrarla hâlâ cins yavru diye tuttuyorsunuz. Onu da kaybetmezsiniz umarım, yazık gerçekten.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Sahiplendirdiğiniz kedileri kısırlaştırma şartı ile sahiplendirmeliydiniz, neden doğurtuyorlar ki? Ülkede o kadar çok kedi var ki, her gün binlercesi çok kötü şekilde ölüyor. O doğacak yavrulardan birisini almazsanız illa ki onlara sahip çıkar, birisi almak ister, kesin ev bulurlar. Siz de kimsenin istemediği, kurtarılmayı bekleyen bir canı kurtarabilirsiniz. Cins bir kedinin başına bir şey geldiğinde benim yüzümden oldu diye kendinizi suçlayabilirsiniz ama sokaktan kurtardığınız veya birinin vesilesi ile kurtardığınız can olur da kaçar vs. "Ben sahiplenmesem sokakta zaten ölecekti, şu zamana kadar yaşamazdı bile, bunca zaman onu ben korudum da hayatta kaldı" diye düşünüp avunabilirsiniz. Tabi ki cins olmayanlar da en iyi bakımı, ilgiyi hak ediyor ama cins bir kedi sahipleniyorsan onun senden daha iyi bir sahibi olma ihtimalini her zaman düşünmen gerekir, ona göre hareket etmen gerekir (Özellikle maddi açıdan ailene bağlıysan ve çok büyük paralar gerektiğinde karşılayamayacağından korkuyorsan, mesela Allah korusun Fip oldu, çip cezası yanında hiç kalır). O kediyi sen almazsan bir şekilde sahip bulunur. Bence bu şekilde düşünün ama sizin için yeni doğacak yavru daha cezbedicidir, çoğu insan için böyle. Oysa bir canı kurtardığınızda, özellikle iki yaşını geçtiğinde, iyi ki ben seni kurtardım, iyi ki yanımdasın diyorsunuz. Ölecekti çünkü sen onu almasan. Sokaktaki tüm kediler her an ölüm tehlikesiyle yaşıyor, basit bir nezleden bile ölüyorlar. Karar sizin vicdanınıza kalmış.

ssedef28
ssedef28

10630

çip taktırıp airtag almak yerine pencereye file taktırıp kaçmaması için önlem almanız lazım evden kaçtıktan sonra bulabilmek için değil. bence şu an kedi sahiplenmeniz hiç doğru değil kedinin bütün sorumluluğunu kendiniz alabileceğiniz yaşa, olgunluğa erişene kadar sabredin. yoksa aile evinde kedi de siz de çok zorluk yaşarsınız

aslihan_e
aslihan_e

130783

Olur da kediniz bulunmazsa ileride tekrar kedi sahiplenmeyi düşünürseniz cins kedi almayın bence bir daha, tekir sarman vs. bir tane sahiplenin, kaçarsa kimse almak istemiyor. Cins kedi olunca mesela babam evin önüne gezmeye çıkarmıştı (Bizimki poposundan ittirseniz gitmez, komşumuzun sokağa attığı ortaya çıktı zaten, ölümün eşiğinde bulup biz sahiplenmek zorunda kaldık) babam bahçemize girmiş bir şey almak için, çıkınca bir bakmış liseli kızlar kediyi götürüyor, "Sahipsiz sandık, cins görünce alalım" dedik demişler. Millet cins kediyi sokakta görünce kapıyor ama diğer kedilerin yüzüne bakmazlar. Siz çip taktırsanız bile alan kişi sorumluluk sahibi değilse yine veterinere götürüp çipine baktırmaz. Airtag olsa yine siz kaçtığını fark edene kadar alan kişi özellikle kötü niyetliyse çıkarıp atar tasmayı. Cins kediniz varsa bence önemli olan kaçırmamak. Yaşınız 14 olduğu için hocanın söylediklerinden etkilenmeniz normal. Bazı kötü enerjiler evet hayvanlara yansıyabilir ama üç harfliler gelip de kediyi kaçırmazlar emin olun veya kaçmasına neden olmazlar. Umarım kedinizi kısırlaştırmışsınızdır, üretme amaçlı tutamazlar en azından. Bence el ilanlarını bulunduğunuz yerin avm önlerine, çarşı olur vs, ne kadar geniş alana yapıştırabilirseniz yapıştırın. Alan kişi kendisi vermek istemese bile bir yakını görüp "O da sokaktan bulmuş, acaba aynı kedi mi" diye düşünebilir. Bir çocuk alır mesela, ailesi ilanı görünce geri vermek ister. Polisler ilk kaçışında yardım ettiler ama ikincide işimiz gücümüz yok durmadan mı uğraşacağız diye salmışlardır, çok üstüne düşmemişlerdir.

Sezgek
Sezgek

16767

Ablacım sana kızmadan samimi bir şekilde bir öğüt vereceğim ailenle birlikte bir psikiyatra git zira kediniz kayboldu diye hocaya danışıyor ve onun dediklerini ciddiye alıyorsanız çok büyük sıkıntı ileride neler neler içim danışırsınız diye başka kedi sahiplenmeyi düşünenden önce ailenle birlikte bir psikiyatrla görüşün derim ben ayrıca 14 yaş küçük bir yaş değil dolayısıyla söylediklerimi anlayacak bilecek yaştasın diye düşünüyorum

aslihan_e
aslihan_e

130783

Aileyle yaşayınca kedi daha çok kaçabiliyor, babam bahçeye çıkarken başında bekleyip balkon kapısını üstüne kilitliyorum ki geri dönerken haberim olsun. Hep kızar bize niye kilitlediniz benim bahçede olduğumu bilmiyor musunuz diye ama tembel maymun gibi iki saatte geçene kadar çocuklarımı kaçırıyor. Evimize biri gelecekse 5-10 dakika bekliyor kapımızı açmamız için, önce kedilerimizi odaya kapatmamız gerekiyor yoksa o dış kapı açılmaz. Yine babam deli olur iki saatte açmıyorsun diye anneme kızar ama yapacak bir şey yok. Hatta arkadaşımın ailesi annem konuşurken kapıyı kapalı tuttu diye "Bizi eve istemediği için kapıyı kapalı tuttu" demişler, kediler yüzünden dedim ama pek inanmadılar. Komşulara kapı bile açmıyoruz "Kusura bakma kedi kaçmasın diye açamadım, geleceksen açayım" diyor annem pencereden.

tengrist
tengrist

112135

Kediniz o kadar güzel bir kedi ki onu sokaklarda bırakırlar mı hiç bilmiyorum... ama siz yine de ümidinizi kaybetmeyin, el ilanları basıp esnaflara cama asmasını rica edin. kendinizde etrafa yapıştırın. Belki alan birisi varsa bile size geri getirir. Bizim dükkanımızın kedisi kaçmıştı haftalarca ilan vermediğimiz yer kalmadı aylar sonra dükkanın 4-5 sokak ilerisinde buldum.
Bir daha kedi sahiplenmeyi düşünürseniz sahiplenmek için uygun şartlara emin olduktan sonra sahiplenin. Umarım kedinizin başına hiçbir şey gelmez ve en kısa zamanda kavuşursunuz♥

blue_hpood
blue_hpood

128941

kediniz için ödüllü ilanlar yapıştırın, arkadaşın söylediği gibi belki alan kişi vermez ama en azından görenler ihbar edebilir. ayrıca hiçbir şekilde bulunamazsa bile sokaktan engelli bir can sahiplenmenizi öneririm, cins kedi demişsiniz, cins kedilere her türlü sahip bulunuyor ama engelli kedileri kimse istemiyor. bir ayağı olmayan veya kör olan bir kedinin normal bir kediden farkı yoktur ama sokakta yaşayamaz. yaşınız da küçük değil. şu saçma sapan hoca işlerini de bırakın derim, cinler almış götürmüş. yeni bir kedi sahiplenmeden önce gereken donanımları edinmelisiniz. ilk işiniz camlara file çektirmek olmalı. ayrıca bir evcil hayvan kamerası da işinize yarar. kaçan kediniz yüzde bir milyon eminim ki açık unutulan bir camdan kaçtı ve siz de anlamadınız. o sebeple camları fileyle kapattırın ve eve bir kamera koydurun, bunları yapamıyorsanız evcil hayvan sahiplenmeyin. bir diğer konu da alır almaz götürüp çip taktırın, bunu asla geciktirmeyin. bana kalırsa şu dönemde sahiplenmenizi önermem, zira daha çocuk sayılırsınız, biraz daha büyüyüp yeterli şartları sağlayınca tekrar gözden geçirebilirsiniz fakat şu an bence o sorumluluğa sahip değilsiniz. elbette o yaşta kedi bakanlar da var fakat en nihayetinde maddi manevi çoğu şeyi aileniz sağlayacak, bunları göz önünde bulundurun. bir kediyi iki kez kaçırmışsınız, bu da bazı şeylerin eksik olduğu anlamına geliyor. aslında kimse size kızmıyor, siz daha çocuksunuz, ailenizin ilgilenmesi lazım, sonuçta bu da bir can.

ecrin_duman
ecrin_duman

373

Merhaba, aynı yaştayız seni anlayabiliyorum eminim ki her sorunuyla ilgilenmişsindir maması suyu vb çünkü yaşıtın olarak bende kedimle aynı şekilde ilgileniyorum ancak sorun şurada pencere veya balkon açık olduğunda sineklikleri çekiyoruz veya yanında duruyoruz bu konuda çok hassasım bende korkuyorum aynı zamanda aile üyelerime de her zaman söylüyorum camı balkonu açmayın ben yokken diyorum. İş sadece sende bitmiyor aile üyelerinin de dikkat etmesi lazım olay anında evde yokmuşsun ailen her ne kadar kapattık dese bile ufacık bir pencere bile dikkatsizlikleri yüzünden açık olabilir. Bu konuda bilip bilmeden aileni de suçlayamayız ancak bir evcil hayvan bakmanın yükü en çok da burada başlıyor. Benim tavsiyem ilan bastırırsanız polis vbden bahsedin eğer ki alıp kötü yönden kullanacak birisiyse korktuğu için geri getirme ihtimali var, iyi günler

blue_hpood
blue_hpood

128941

aileniz bakmıyor demedim, çipsiz olduğundan götürüp o parayı paşa paşa verip çip taktırmaları gerekiyordu çünkü siz çocuksunuz, 10 bin liranız yoktur muhtemelen dedim. ayrıca o camı birisi muhtemelen açtı, kediniz buhar olup uçmadı veya cinler kaçırmadı:) ailenizden biri belki üzüntüden size söylemiyor ama en makul yol camdan veya kapıdan kaçmış olması. ayrıca yasal olarak da zihinsel olarak da henüz çocuksunuz. ayrı eve çıkınca değil ama 10 bin lirayı rahatça ödeyebileceğiniz zaman kedi sahiplenmeniz daha makul olur. her ne olursa olsun, kediniz kayboldu ve sorumluluğu ailenizindi. umarım kısa sürede bulunur fakat dediğim gibi bu süreçte ödüllü ilanlar yardımcı olabilir. tüm koşulları değerlendirebilecek yaşta değilsiniz, benim önerim o yaşa gelince kedi sahiplenmeyi tekrar düşünmeniz. ayrı eve çıkın demiyorum

aslihan_e
aslihan_e

130783

Işınlanıyor yani size göre öyle mi? İki defa kaçırdınız hâlâ kaçmaz diyorsunuz. Mobeseye bile yansımış kedinin gittiği. Gerçekten psikolojik tedaviye ihtiyacınız var, aileniz de buna inanıyorsa eğer onların da ihtiyacı var. Komşumuzun kızı böyle ekstrem şeyler düşünüyordu kafasından, oyuncak bebeğimi cinler kaçırdı tuvalete atmışlar falan diyordu, yıllardır tedavi oluyor. İslâm'da bile yeri yok bunun. Kimse kedinizi evin dışarısına ışınlandırmaz. Hadi bu kaçmayan bir kedi ki o bile kaçmış, demek ki başka kedi olsa her gün kolaylıkla kaçabilir, hiç kaçmaz dediğiniz kedi bile kaçabiliyorsa evinizden.

blue_hpood
blue_hpood

128941

bakın, oradan çıkmadı buradan çıkmadı, kedim öyle korkaktı böyle korkaktı dediğiniz kedi iki kez kaçtı. ayrıca kediler meraklı hayvanlardır. ürkek bile olsalar meraklıdırlar. hele bir kez kaçan bir kedi, daha da meraklanıp tekrar kaçabilir, alışkanlık edinebilir, sizinki gibi. o gün biri size üzülmeyin diye doğruyu söylememiş olabilir diyorum. kediniz duvardan mı geçti? ya kapıdan ya camdan ya da evin içinde bilmediğiniz bit delikten kaçtı işte, cinler falan almadı. bunu kontrol etmek de sizin sorumluluğunuzdaydı, sizin değil yani ailenizin. söylediğim şeylerin yalnız bir parçasına odaklanıyorsunuz. umarım pokedi bulunur ne diyeyim. gerçi sonra yine kaçırırsınız, belki iyi birileri almıştır. nasılsa yeni "cins" kediniz hazırmış.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Aile gidip iki cins kedi alıyor, daha yeni iki kedi almışlar yetmiyor oyuncak sanki hemen doğurtuyorlar. Doğurtmanın ne gereği var yani? Bana bu insanları savunmayın. Ayrıca size diyoruz ki madem kaçıyor ediyor, böyle yolda görenin kapacağı cins kediyi almayın, bari bir can kurtarın, kaçarsa da daha kolay bulunur, e sizin cevabınız "eğer o yavru kediyi sahipleneceksem de ki... bu benim icin zor olacak çipini taktıracağım airtag alacağım ona venüsün kaderini yaşatmayacağım umarım" diyorsunuz. Üç harflilerin kaçırdığına inandığınız sürece bu zor. Belki siz kaçırmıyorsunuz aileniz kaçırıyor. Benim ailemin de kaçırdığı zamanlar oldu ama tüm balkonlar, pencereler her yer telli, o konuda önlemimizi aldık. Bizimkiler kaçsa bile alan olmaz, evin çevresinde buluyoruz illa ki. Sizinki de cins olmasa o kediyi alan olmayacaktı. İlkinde alan kişi vermek istememiş bile.

ventricosa
ventricosa

9195

Size çocuksunuz demedim yaşınız küçük diye üstünüze gitmedim sadece çünkü maddi bir özgürlüğünüz yok birilerine bağımlı haldesiniz o yaşlarda ben de kedi istiyordum ama kendi evime çıkana özgürlüğümü kazanana kadar kedi almadım. Bunu çokça kez anlatmaya çalıştım başka arkadaşlar da burda dil döküyorlar tavisiye verip duruyorlar görüyorum ama artık inanılır gibi değil. Hiç kimsenin tavsiyelerini ciddiye almıyorsunuz ve hala daha kedinize yansıdığını falan iddia ediyorsunuz. Ben eski sorunuzu da biliyorum. Nasıl kayboldu bilmiyorum ama cinlerin işi olduğunu biliyorum demiştiniz o zaman da anlatmaya çalıştım hala daha insanlar size dil döküyor ben döküyorum ama anladım ki biz ne dersek diyelim siz hocaya falan gitmeye devam edeceksiz.

blue_hpood
blue_hpood

128941

yazılanların yarısını okumuyorsunuz, size cins kedi alıyorsunuz demiyorum, size bence kedi sahiplenmeniz hiç uygun değil şu durumda diyorum, sebebini de açıkladım, illa bir kedi alacaksanız da o cinsleri herkes istiyor, sokaktan kör topal bir can kurtarın bari dedim, benim bir fırsatım daha olsa böyle bir can alırdım. ayrıca kedinizden de vazgeçmeyin, ödüllü ilanlar verin çevrede sorun soruşturun diyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 556 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR